Тема: Украйна

19 Юли, 2024 11:25 4 814 202

Кремъл продължава своя зловещ танц върху гробовете на онези, които руската армия хладнокръвно уби

  • euvsdisinfo-
  • буча-
  • украйна-
  • русия-
  • кремъл-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • руска пропаганда-
  • лавров-
  • сергей лавров-
  • нато-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Този пример за разпространяване на дезинформация може да се разглежда като панически отговор на потвърждаването на ангажимента на няколко страни от НАТО да укрепят украинската ПВО

Кремъл продължава своя зловещ танц върху гробовете на онези, които руската армия хладнокръвно уби - 1
Снимка: EUvsDisinfo

EUvsDisinfo: Без милост (оригинално заглавие: The Remorseless)

Колкото по-чудовищно е престъплението, толкова по-слабо е желанието на Кремъл и неговите поддръжници за разкаяние. Вместо да се каят, агентите на Кремъл продължават своя зловещ танц върху гробовете на онези, които руската военна машина хладнокръвно уби.

Станахме свидетели на най-новия епизод от мантрата за отричане на клането в Буча – напук на всички доказателства, включително неотдавнашното сърцераздирателно разследване на „Бабель“. Лавров продължи да изрича лъжите, измамите и отричанията, с които вече толкова сме свикнали. Кремъл не спира да води своята лишена от човешко състрадание дезинформационна кампания за извършените в миналото зверства, като същевременно се възползва от всяко актуално събитие, за да защити своя интерес. Тази тенденция ясно се прояви в медийното отразяване на опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Дж. Тръмп.

298 изгубени души

На 17 юли беше отбелязана тъжната 10-годишнина от трагедията с MH17, когато ракета земя-въздух „БУК 9M83“, принадлежаща на руските въоръжени сили, беше изстреляна от временно окупирани райони на Украйна. Ракетата свали цивилния самолет и уби всички 298 души на борда, включително 80 деца.

В случая с полет MH17 на Малайзийските авиолинии, както и с другите извършени жестокости като тези в Буча и обстрела срещу детската болница „Охматдит“ в Киев, Кремъл и руските власти стриктно следват своята цинична схема, където една лъжа следва друга. Първо идва отричането, след това измамата и мътенето на водите, твърденията, че трагедията никога не се е случила или че е инсценирана, последвани от сочене с пръст и опити да се търсят изкупителни жертви другаде.

В зависимост от извършеното престъпление, в редки случаи цикълът от лъжи на Кремъл завършва с цинично признание: „Да, ние го правим“. В тези случаи действително чуваме гласа на истината от Кремъл.

Украинска връзка в атентата срещу Тръмп

Опитът за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Дж. Тръмп по време на предизборния му митинг в Бътлър, Пенсилвания, на 13 юли, доминира в новините през изминалата седмица. Инцидентът доведе до смъртта на двама души – включително стрелеца Томас Крукс – и двама ранени, като пострада и бившият президент Тръмп. Случилото се накара мнозина да търсят отговори – но не и пропагандната машина на Кремъл, която е заета да храни хората с лъжи и теории на конспирацията.

Според кремълски медии, включително санкционираните от ЕС „РТ“ и „Правда“ в Полша и Франция, опитът за убийство е бил организиран, защото „дълбоката държава и глобалистите искат да запазят Байдън на власт“. Тези конспиративни наративи бяха активно разпространени на много езици освен руския, включително немски, френски, испански и полски, за да получи дезинформацията широк географски обхват. Наред със сайтовете, в разпространението на лъжите участваха и прокремълските канали в „Телеграм“.

Кремълската мрежа за манипулиране на информацията прокара маргинални теории на конспирацията, като добави към отровната смес и украинска връзка. Медиите изградиха връзката „Тръмп бе обявил намерение да спре конфликта в Украйна като разговаря с Путин“ и даже директно инсинуираха, че Украйна би спечелила, ако убийството беше успешно. Санкционирани пропагандни рупори като „Лента“ и „РИА“ се присъединиха към общия хор и разпространиха спекулации относно причините зад опита за убийство, намеквайки, че е свързан с войната в Украйна.

Да извличаш дивиденти от трагедия

Свидетели сме на нов крещящ пример как Кремъл опортюнистично извлича дивиденти от трагичен инцидент с потенциални глобални последици, за да утвърди собствения си политически дневен ред. Кремъл поде маргинални теории на конспирацията и им осигури глобална трибуна, с което се опита да изгради доверие и да увеличи последователите си в кръгове, които са възприемчиви към тези теории, надявайки се, че руските опорни точки на свой ред ще заемат по-силна позиция в тези общности.

Нещо повече – опитите на Кремъл да опетни Украйна, като ѝ пришие съпричастие в опита за убийство на Тръмп, е стар трик от наръчника на Кремъл, насочен към подкопаване на популярната и политическа подкрепа за Украйна от САЩ и другите съюзнически страни.

Други теми в тазседмичния преглед от EUvsDisinfo:

- Поредните фалшиви наративи на медиите от мрежата на Кремъл твърдят, че Румъния изчаква отслабването на Русия и ще анексира Молдова. Тази дезинформация рисува Румъния като страна с империалистически амбиции към Молдова, която има планове да я анексира. Реалността? Румъния беше първата нация, която призна независимостта на Молдова през август 1991 г. и оттогава поддържа отношения на сътрудничество и подкрепа. Подобни безпочвени твърдения не са нищо друго освен опит за подкопаване на добрите отношения между Молдова и Румъния чрез подклаждане на неоснователни страхове от анексиране. Това е поредният щрих от тази продължаваща кампания на кремълска дезинформация срещу Молдова.

- Един от рупорите на Кремъл и прочут канал за дезинформация, „Спутник“, отново бълва манипулации. В буйното въображение на „Спутник“ Киев се готви да изпрати диверсионни групи в Беларус. Както обикновено, пропагандистите нямат никакви доказателства в подкрепа на всяващата страх риторика и усърдно се опитват да представят Украйна като агресор. Отвъд измислиците на „Спутник“ виждаме реалността, че Украйна няма никакви териториални претенции към Беларус и поддържа чисто отбранителна позиция, насочена към възпиране на бъдещи руски атаки от беларуска земя. Това очерняне е крещящ опит да се подкрепи един от любимите митове на Кремъл – че Украйна е агресор. Същевременно се оправдава неоправданото – продължаващото имперско завоевание на Русия, насочено към Украйна.

- Друг дезинформационен наратив на „Спутник“ от изминалата седмица гласи, че като подхранва „прокси войната“ в Украйна, Западът изчерпва собствения си ПВО потенциал. Това е пример как свързани с руското ръководство манипулатори невярно наричат войната на Русия срещу Украйна „прокси война“. Те внушават, че подкрепата за Украйна е не само безполезна, но всъщност отслабва самите подкрепящи. Нека да е ясно – този пример за разпространяване на дезинформация може да се разглежда като панически отговор на потвърждаването на ангажимента на няколко страни от НАТО да укрепят украинската ПВО.

EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия попиля НАТО

    107 40 Отговор
    Появи се информация, че трима от най-богатите олигарси в Украйна дариха заедно 8 милиона долара за предизборната кампания на Доналд Тръмп – BBC🤣🤣🤣

    Това са Игор Коломойски, дългогодишният му бизнес партньор Генадий Боголюбов и индустриалецът Константин Жеваго.

    „Дарението“ на правено почти веднага след опита за убийство на Тръмп.

    Тези, които служиха на Обама и Байдън нямат проблем да се прехвърлят на другия бряг. Такива акробатични номера предстоят и у нас, ще бъде извънредно забавна гледка.

    Коментиран от #16, #131

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Д.Дж.

    71 32 Отговор
    Почти 800 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са „официално изчезнали“ в Херсонска област. За това пише украинското издание, позовавайки се на данни от украинската полиция.
    Украински военни изчезнаха в Кринки
    Около 800 войници от украинските въоръжени сили са изчезнали от октомври 2023 г. до юни 2024 г. в село Кринки, Херсонска област, на левия бряг на Днепър. Изданието уточнява, че загиналите военнослужещи, които са успели да бъдат изведени оттам, са значително по-малко — 262 души за това време.
    788 военни от ВСУ са признати като безследно изчезнали
    Пленен войник от ВСУ разказа, че украинското командване предпочита да признава войници за изчезнали в бой, за да не вземе телата им от бойното поле. Според него мнозинството от украинските войници не искат да воюват. В сегашните условия им се струва най-разумното решение да се предадат на Русия.
    По-рано ВСУ признаха отстъплението от Кринки и Урожайное.
    Според портала им, в Генералният щаб на ВСУ е признал отстъплението от Кринки и Урожайне в Донецката Народна Република (ДНР). Източникът на изданието обясни, че е било „невъзможно да се удържат позиции и в двете населени места“.
    За да спасят живота на бойците от украинските въоръжени сили, те трябва да се оттеглят от унищожените позиции
    Руските войски от групата войски «Восток» взеха под свой контрол село Урожайное на 14 юли. Според руското министерство на отбраната в момента там се извършват дейности по разминиране на района и ра

    Коментиран от #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Адик Худодника

    11 24 Отговор
    Побьркаха ме и ме доведоха до самоубийство.
  • 6 Дрънкало

    45 18 Отговор
    Дрън! Дрън!
  • 7 За протокола

    63 29 Отговор
    "" Виктор Орбан изрази мнение, че ако Доналд Тръмп победи, уреждането на украинския конфликт е възможно, тъй като ще започне ерата на привържениците на мира.Това заяви унгарският премиер в ефира на радио "Кошут".
    Според него Европа трябва да мисли за бъдещето и това е една от основните задачи на унгарското председателство на Съвета на ЕС.
    Именно тези цели, подчерта Орбан, преследва мироопазващата мисия, по време на която той посети Украйна, Русия, Китай, САЩ, както и имението на Доналд Тръмп в американския щат Флорида.""
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дякон Унуфрий Араллампиев

    62 27 Отговор
    Цялото ПВО да докарате в Украйна няма да помогне На всяко действие има противодействие На всяко противодействие действие И те така те
  • 14 Абдул Хамид

    24 18 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Ще си плати за зулумите и белите.
  • 15 Русия попиля НАТО

    86 31 Отговор
    Кой е Зеленски и как стигнахме до тук?

    Зеленски беше комик, представящ се за травестит, избран от олигарха Коломойски (отговорен за съществуването на нациския полк Азов) и благословен от Виктория Нюланд и Държавния департамент. Той беше избран за президент, защото обеща на хората мир с Русия, след което направи точно обратното, както му беше наредено от САЩ.
  • 16 Стършел

    42 15 Отговор

    До коментар #1 от "Русия попиля НАТО":

    Как виждате Д.Пеевски и Б.Борисов като ,,акробати????

    Коментиран от #42

  • 17 Д.Дж.

    40 18 Отговор

    До коментар #3 от "Д.Дж.":

    Руските войски от групата войски «Восток» взеха под свой контрол село Урожайное на 14 юли. Според руското министерство на отбраната в момента там се извършват дейности по разминиране на района и разчистване на останките от огнища на съпротива от ВСУ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гетлост

    50 15 Отговор
    Сори не се вързвам на тъпашка пропаганда
  • 26 въййй

    44 19 Отговор
    или по-скоро подлогите си продължавате своята пропаганда за пропаднали краваролюбци…
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    52 20 Отговор
    Материала е тъпкан с лъжи, които най-вероятно са спуснати от посолството.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хава

    34 53 Отговор
    Руската държава беше попиляна от Путин. Вече са в тотална зависимост от Китай и с единствена цел да задържи властта си Путин намира всякакви варианти да продължи войната на всяка цена. Евентуална победа на Украйна е краят на Путин, а вероятно и краят на Русия такава каквато я познаваме сега.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Виж

    43 21 Отговор
    Щеше ли да има погубени и от двете страни, ако Зеленски беше казал:

    "Не искаме да влизаме в НАТО?"
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пак ли.......

    30 16 Отговор
    ДениСпоту РпедАлов във вихъра на фантазията.....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 00014

    13 13 Отговор

    До коментар #16 от "Стършел":

    Виждам ги като търкалящи се варели, падащи в ямата.
  • 43 В.В.П.

    36 16 Отговор
    Тази операция е рабоа на Рф .И Киев ..Защо се меси ЕС и САЩ ,НАТО ?.Кой ще плаща щетите ??Това нямаше да се случи .,ако сащ и Англия си бяха траели..

    Коментиран от #117

  • 44 Циник

    14 17 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Ти филми не гледаш ли, Мордор си плати вече. Арагорн взе парите и вдигна сватба. Сега е ред на Киев да плаща. Може Шойгу да иска да се жени пак, знаем ли...

    Коментиран от #192

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 В.В.П.

    37 19 Отговор
    След намесата на Сащ и Англия ,Окропистан си умря .и загуби 145000 км територия ..Още НЕе свършила операцията .Зелю е в безизходица ,щото е тъп чафут .Измамник.Обеща мир ,докара НАТО и сащ до Донбас ..
  • 48 В.В.П.

    34 20 Отговор
    Когато се намесят сащ и Англия има кланета .Както в тексаското клане ..Хехе ..Насилието е в гена им ..Обаче винаги губят от РОССИЯ..Нещастници..
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тонката

    22 21 Отговор
    Керванът си върви, въпреки кучешкия лай!
    Такива крастави псета като...., могат да си лаят докато останат без глас...Все тая!🤣

    Коментиран от #86

  • 51 В.В.П.

    24 25 Отговор
    Нима РОССИЯ и Китай се намесиха в гражданската война на Сащ насадиста сифилистик Абрахам.Л..

    Коментиран от #77

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 сигурно

    28 19 Отговор
    като акт на същата тази "лишена от състрадание дезинформационна кампания" на Москва са кадрите със самоубийствени самозапалвания на украинките, които не искат мъжете им да бъдат хвърлени в месомелачката на "човеколюбивия" комик и шут в Киев!
    Понякога, действителността е по-силна от всякаква пропаганда или патетична риторика в защита на "хуманните" интереси на целокупния Запад
  • 54 666

    30 22 Отговор
    Помощта за Украйна е не само безполезна, но всъщност отслабва самите подкрепящи - и къде е лъжата гасихме пожари с ЗИЛове Руско производство на 50 години
    Изводи булгар тъпанар все гледа комшиите застанал в блато пълно с лай..а
  • 55 Копейки,

    24 23 Отговор
    Киев за три или четири дена?
    Коментирайте.

    Коментиран от #191

  • 56 друг гост

    22 17 Отговор
    Видиш ли снимката над статията и познаваш автора. И решаваш дали си струва четенето. Вероятно - не
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 стоян георгиев

    11 13 Отговор
    Колко струва да ми публикувате един спретнат падвил тука? 😂
  • 59 Българин

    25 24 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Софиянец

    23 24 Отговор
    Поредното евроатлантическо безсилие, хахахаха
  • 62 Анонимен

    7 6 Отговор
    Индиански боен ритуал,танц с томахавки и саби.
  • 63 Копейка

    23 16 Отговор
    На нас ни казаха да викаме че Зеленска си е купила Бугати.Зс четири милиона!

    Коментиран от #85

  • 64 Кукулеба

    22 25 Отговор
    Буча, кацането на луната и други подобни глупости са все творения на цру 😜🤭
  • 65 Жоро

    24 20 Отговор
    А Сащ колко маики и деца,да не говорим за невинни хора за избили в Ирак,Авганистан,Сърбия ,Япония и мн.други.За това мълчание.ха ха

    Коментиран от #67

  • 66 666

    18 19 Отговор
    Другари и другарки споко всичко ще забравите гарантирам някой споменава двадесет годишна краварска война в Виетнам
  • 67 666

    10 15 Отговор

    До коментар #65 от "Жоро":

    ха ха ха приятеля и ти забрави за Виетнам
  • 68 Българин

    8 16 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Тайа е, почти приключи с денацификацията на украiнето, хихихи
  • 69 Пульо

    24 21 Отговор
    Защо, публикуваш този пасквил? Ти нормален ли си?Кой обеси бременни жени, кой опожари профсъюзият дом, имаше и българи там.Не те ли е, драм!

    Коментиран от #84

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Колко си по- прост

    9 11 Отговор
    Толкова повече те избива на ванпиризъм и гробищарски мухи!
  • 73 От страни

    17 20 Отговор
    Айде...дойде ред на претоплените манджи - сваления Боинг.
    Ей а краварите и укрите как убиват - топлокръвно? Не за мен - за един приятел питам.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Лично Зеленски

    19 15 Отговор
    Се опита да убие
    Тръмп

    Хахаха

    Кремълски Интриганти
  • 76 От страни

    13 12 Отговор
    Поредното обновление на антивируса CrowdStrike гътна компьютърите из цял свят. проблема се разраства.
    Такива ми ти специалисти...
  • 77 адаша

    19 10 Отговор

    До коментар #51 от "В.В.П.":

    Че то и Германия насадиха сифилистика Ленин в Русия.

    Коментиран от #115

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Тонката

    16 21 Отговор

    До коментар #71 от "Ами да!":

    "Българите сме с Украйна.
    Разни Тонки и смотльовци не са българи."

    Напротив! Българи сме....Но не сме на страната на Украйна!
    Това е единствената разлика между "българите" и "българите".

    Коментиран от #83, #89, #90

  • 80 Ачо

    16 15 Отговор
    Гледах по видеото.Руските войничета ги копат вертикално в подмосковието.По 30 кохфчега прави ,по 10,15 на редица.Вертикално копане.

    Коментиран от #108

  • 81 Гиркин

    15 12 Отговор
    За самолета и още други
    Неща
    Получих оредн лично от
    Путян
    И за благодаря
    Сега получих и безплатна почивка .в Кауша .
  • 82 ВЕРНО, БЕ!

    18 21 Отговор
    РУСНАКА УБИВА ХЛАДНОКРЪВНО А УКРОФАШАГАТА КАТО УБИВА РЕВЕ ЛИ РЕВЕ... ПЪК "ВЕЛИКАТА" Л@ЙНЕНКА КАЗА ДАЖЕ, ЧЕ УКРОФАШАГИТЕ ИЗБИВАЛИ РУСКИ ВОЙНИЦИ "ХУМАННО"... ТА И АЗ ИСКАМ ХУМАННО ДА УБИЯ ШОПАРА, БОКОТЪПОТО... ПЪК И ВСИЧКОТО ОПГ ОТ 240-те В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ...
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Да де

    12 15 Отговор

    До коментар #63 от "Копейка":

    И половин Монако
    Сен Тропе
    И Марбея.

    Всичко купува.

    Но и дума не обелват
    За
    Генерал Татяна Шевцова.

    Но тя поне успя да избяга от Кремълските Измекяри,
    С Милиарди ,
    Евала за което .
  • 86 Да Лаят

    15 7 Отговор

    До коментар #50 от "Тонката":

    Всекидневно

    Маша Алкаша и МЕНДЕЛ

    Наистина лаят.
  • 87 Браво на УКРАЙНА

    12 18 Отговор
    На всяко действие има противодействие и това противодействие се нарича РОССИЯ!!!!!
  • 88 Точен

    18 15 Отговор
    Всяка статия на Джамбаза повишава %-та на русофилите в Българско с 0,5 %. Редакцията русофилка ли е?

    Коментиран от #92

  • 89 Плескач,

    17 11 Отговор

    До коментар #79 от "Тонката":

    ДНК тестове на българи и украинци съвпада на 70%.С кадировците и лавровците съвпада на 0%.
    Факт.

    Коментиран от #101, #110

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Историк

    20 13 Отговор
    СССР 50 ГОДИНИ кри, че сталинските служби НКВД са извъшрили клането в Катинската гора и ЛЪГА, че това е извършила Германия.

    Защо някой очаква, че това се е променило?

    Коментиран от #99

  • 92 .....

    7 7 Отговор

    До коментар #88 от "Точен":

    и родителката ти получава предложения.За 5 лева.Евтинив,бате...Праска се яко да ти купи цигарите.
  • 93 Борис

    14 15 Отговор
    Към предатели путинофили само ГНУС!

    Коментиран от #96

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 И ще продължава да

    19 12 Отговор
    танцува,като отказахте приемане на условията за траен мир и казахте,че ще водите война,ще танцува. Ако искахте мечката да не излиза за да танцува,да я бяхте слушали какво ви пее преди това. Но вие проскубани гарги,лешояди и яктреби се имахте за "яки",а сега ривете като вдовица за ...,-,,й
  • 96 Подлогите предателски

    12 12 Отговор

    До коментар #93 от "Борис":

    краварски сте на гнуса мизерията.
  • 97 Спад,спад,спад

    9 8 Отговор
    за последните 24 часа са ликвидиу само 870 окупатори.Но това ще се промени.
  • 98 Иван

    12 14 Отговор
    Западът се нервира - че го няма Елцин, да си строят "Макдоналдс", спомням си какви опашки имаше пред първият "Макдоналдс", вместо да си опечеш една пържола на скара - ще ходиш по глупости. Ама това е цялата история на капитализма - да ти пробутат нещо.

    Сега - Хитлер ясно показа "вълчето" лице на Запада, защо 1936, 38 - не сключиха обединение Франция-Русия, Англия - Хитлер нямаше никакви танкове, едни леки - почти танкетки, нямаше да напада нито Чехословакия, нито Полша - защото са имали желание да унищожат Русия - с ръцете на Хитлер.

    При това положение - като се знае - че интелигентни по принцип хора, германците, са затваряли живи хора по селата и са ги горели - деца, жени, то какво доверие да има Русия към такова отношение.

    Казаха - ние разполагаме ракети в Украйна и я въоръжаваме - Русия пита - "Защо" - детински отговор - ами - опасност от арабите - ми сложи си ракетите в Италия.

    Хитлер така обграждаше навремето Русия.
  • 99 И кво това е

    12 15 Отговор

    До коментар #91 от "Историк":

    отмъщение за геноцида извършен преди това от поляците върху руското население на тези територии. Така,че тогава е било око за око,зъб за зъб.А,може би умишлено забравяш,че тези които са избити в Катин са участвали с немците в завладяването преди това на Австрия и Чехословакия,а преди това и в избиването на руското население по време на гражданската война 1917.1924г. Получили са си това което са заслужавали.

    Коментиран от #119

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ако съвпадаме с тези тъпанари

    10 10 Отговор

    До коментар #89 от "Плескач,":

    на 70% значи няма кво да се оплакваме от положението ни. Но пък днк тестовете показват 100% съвпадение с тези на руснаците и украинците,така,че ако субмозъчието ти позволява можеш да си направиш извода. И от историята Хан Аспарух с братята си е тръгнал от монголската пустош и се разделят някъде в земите на днешна Русия,като там остава един от рода,друг поема на запад земите на Полша и Чехословакия,а Хан Аспарух се установява в днешните земи на Бг.
  • 102 Господ ги наказва

    13 9 Отговор
    ❗️❗️❗️В Ростовската АЕЦ има авария, усърдно прикривана от руските власти!
    В атмосферата са изпуснати радиоактивни изотопи с много висока радиоактивност ❗️Радиоактивния облак се движи навътре в страната към Саратов.
    Радиоактивния фон в Ростов е увеличен 75 пъти над нормата.
  • 103 Баце ЕООД

    6 7 Отговор
    Дори не си струва да коментирам
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Каунь

    17 10 Отговор
    Истината е някъде там! Някой ако може да ми обясни как Киевската ПВО сваляше цяла година по 120℅ от изстреляните ракети а точно ден преди срещата на върха изпудна една и тя падна върху детска болница, ще съм му много благодарен.
  • 107 Артилерист

    12 11 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и дезинформация да бъдат третирани като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Баце ЕООД

    5 6 Отговор

    До коментар #105 от "Истината":

    Загуби просто, не се обяснявай
  • 110 Ха-ха-ха

    10 4 Отговор

    До коментар #89 от "Плескач,":

    Е то и със македонската ДНК съвпада ама някой смее ли да го каже. А и Румънската също. А и Русия не са само кадировци.
  • 111 Харон

    12 7 Отговор
    Руският Агитпроп е достоен на лауреата Паул Йозеф Гьобелс. От тях по опитни лъжци надали е имало на света...
    Ако беше жив Данте Алигиери щеше да опише и 10л кръг на ада - за агитпроп сътрудници, активисти и лидери....
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Баце ЕООД

    6 7 Отговор

    До коментар #112 от "Фашистка Русия":

    Котеее... Ми ела ако ти стиска

    Коментиран от #120

  • 114 Баце ЕООД

    7 7 Отговор
    Вече директно количество копи пейст коментари сипят, свършено е с вас!
  • 115 Сифилистик си ти,

    9 10 Отговор

    До коментар #77 от "адаша":

    има разсекретени документи от пролетта на тази година за изчистване на тези догадки за Ленин дали е бил със сифилис или не. Като документа изваден от архива с дата и печат от болницата през 1923г. при приемането му в болницата в Горки отдолу се чете теста за сифилис/Wass/Васерман е отрицателен. Така ече тези западни опорки целящи опетняване са разбити на пух и прах,както и за руската ракета Х101 паднала в детската болница вече никой не го подема,защото разобличиха лъжата спретната от западните и укро нацистките медии.

    Коментиран от #137, #168, #186

  • 116 Истината

    14 7 Отговор
    Както каза Алла Пугачова:

    "Бог е търпелив, но всичко има граница“! Психопата Путин и руските зомбита отдавна я преминаха!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ха-ха-ха

    8 11 Отговор

    До коментар #105 от "Истината":

    Знаеш ли, ако в писанието си замениш Русия със USA ще бъдеш напълно прав.
  • 119 Историк

    12 7 Отговор

    До коментар #99 от "И кво това е":

    Пак да повторя:

    СССР 50 ГОДИНИ кри, че сталинските служби НКВД са извъшрили клането в Катинската гора и ЛЪГА, че това е извършила Германия.

    Защо някой очаква, че това се е променило?

    Коментиран от #153

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Максим Горки

    11 6 Отговор
    "За руснака жестокостта е като за англичанина хумора“.
  • 122 Бай Ставри

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "А пък":

    Ние си го знаем, не му обръщай внимание.
  • 123 Гориил

    14 7 Отговор
    Още преди близо 150 години Захари Стоянов го е казал много точно:"Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти."
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Нафьрфории

    3 6 Отговор
    Тъпата. Статия. От. Тьп.
  • 126 Аркадаш

    4 1 Отговор
    Накратко та да ма не затрият пак: Турция,член на НАТО,Американски бази,крайбрежна на Ч.море,евентуално американско ядрено оръжие в базите....или и руснаците когато им плащат добре някъде и те силно си затварят очите и устите,губят памет?
  • 127 Запознат

    9 11 Отговор
    Щом извадиха прашасалите опорки за "клането в Буча" и "MH17" смятайте че на фронта нещата са много зле - за него от известно време нито дума.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Руски свят

    15 5 Отговор
    Да живееш в нищета и да пукнеш за богатството на царете, разрушавайки чужди домове – това е то руския свят.
  • 130 Историк

    14 4 Отговор
    Руския Рибентроп и руския Хитлер ги чака съдбата на оригиналите им.
  • 131 стоян

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русия попиля НАТО":

    До 1 ком - къде ти се появи тая информация - в нощния сън ли или така казаха по руската
  • 132 Франсис Фукуяма

    15 6 Отговор
    Русия се е превърнала във фашистка държава. Това е крайно националистически режим, който централизира цялата власт и отрязва всички алтернативни центрове на властта.
    В крайна сметка това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която след поражението си се доближава максимално до нацистка Германия.
    За съжаление, изглежда, че днес сред руското население има много национализъм.
  • 133 Джохар Дудаев

    14 6 Отговор
    Най-голямата грешка е да пренебрегвате украинците. Да ги смятате за слаби. Да ги обиждате. Не ги прогонвайте от земите им и не им отнемайте нищо. Защото те не са толкова слаби, колкото си мислите. Никога не ги обиждайте. Защото украинците ще се върнат, ще унищожат всичко по пътя си и ще си вземат това, което им е отнето И когато се върнат в земята, където са погребани техните предци, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите!
  • 134 Българин

    15 8 Отговор
    Чета русофилските коментари и за пореден път се убеждавам, че няма руско зверство или военно престъпление, което българските русофили да не обяснят, омаловажат и оправдаят. Дори техни близки роднини и приятели да станат жертви на руските садисти петоколонниците ще ги обвинят, че сами са провокирали руснаците.

    Коментиран от #143, #151, #158

  • 135 Всеки

    8 9 Отговор
    знае, сащисаната укропропаганда лъже...

    Без коментар.
  • 136 Радио Ереван

    11 5 Отговор
    Попитали радио „Ереван“ какви са трите най-големи нещастия, които могат да сполетят един народ. Радиото отговорило:

    "Първо, да го бомбардират американците.

    Второ, да го окупират германците.

    Трето, да го освободят руснаците."
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Някой

    8 7 Отговор
    Защо не кажете за лъжите за MH17 на западняците?
    Защо в "разследването" малайците се оттеглиха, че всичко се правило за да се набеди Русия - думи на техният президент.
    Защо Украйна имаше право на вето какво да се изнася?
    Защо не слушаха хората какво казват там да са видели, е се вързаха на едно "може би свалихме самолет", за признание за сваляне, но не и пияният губернатор на Украйна Игор Коломойски, че грешки се случвали, където неговите войски там имат Бук?
    Защо не спряха полетите от там? Още повече че сепаритстите казаха, да не летят самолети там, но не ги слушат.
    Защо твърдяха от "разследването", че е само нов Бук дето други нямали, а после извадиха части от ракета с номер с година 86 (1986г)? "Разследването" дори се самоопроверга!
    Да не говорим как изкараха за частички в пилотите на междинен доклад, повече от година по-късно. Нещо което трябваше да знаят веднага след аутопсия. Разкопавали са гробовете ли за нова аутопсия?
    По номера на ракетата руснаците извадиха на коя част на УССР е дадена, а не както е казано на руска войска?
    Защо от многото измислени кадри, от различни места и време, едни от Грузия, извадиха за "доказателство" едни, на които дори не отговаря перспективата на обектите? Все едно са сложени отгоре след преработка.
    Защо искат съд, като за такива случаи винаги само се плаща обезщетение. Например Украйна сваля пътнически самолет 2001г при военно учение над Черно море. Какво е различното? Първата държава свалила пътнически самоле

    Коментиран от #140, #141, #144

  • 139 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 5 Отговор
    Рашизма е по-страшен от фашизма, нацизма и расизма — все човеконенависнически идеологии. И тази ужасна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежкитие изпитания.
    Единственият народ на Земята, който не вярва в нищо, бездуховен, безнравствен и изоставащ безнадеждно и за дълго от нивото на човешко развитие е руският.
    Изпитанията пред руския народ ще бъдат много трудни, а прогнозата е неблагоприятна. Пътищата на духовността и новите идеи за Русия са затворени.
  • 140 Някой

    3 4 Отговор

    До коментар #138 от "Някой":

    Упс: малайзийците.
  • 141 Руските ZV. иne

    11 6 Отговор

    До коментар #138 от "Някой":

    Свалиха МН 17, бе мръсна руска подлого!

    Коментиран от #148

  • 142 Фашистка Русия

    9 4 Отговор
    Убиват цивилни, цивилни, незащитени от нищо. Убиват, и то как – от безопасно за самите тях разстояние. От въздуха и с артилерия те изравняват всичко със земята, след което идват в селището и започват да изнасилват и плячкосват. Изнасят всичко, дори мръсно женско бельо. Това е описание на зверствата на руската армия, но не в съвременна Украйна, а в Чеченската република Ичкерия и преди 30 години.
  • 143 Алоооо

    7 8 Отговор

    До коментар #134 от "Българин":

    Зверствата се извършват от бандерите, както правеха с руснаци, поляци и украинци през ВСВ!
  • 144 Някой

    5 4 Отговор

    До коментар #138 от "Някой":

    Изряза ми го:
    Първата държава свалила пътнически самолет е България. Трябвало е да лети над Гърция за Израел, но е летял над нас. По тогавашните комуникации не е спазил да кацне и са го свалили. ООН отсъжда да платим обезщетение и толкова.
  • 145 Алексей Толстой

    11 4 Отговор
    „Аз не се гордея, че съм руснак, покорявам се на това положение. Ако преди да се родя, Бог ме беше попитал: Графе, избери си народ, сред който да се родиш, бих му отвърнал: Ваше Величество, където на Вас ви е угодно, само не в Русия! И ми се иска да се хвърля на земята, да се гърча в отчаяние от това, какво сторихме ние с талантите, които Бог ни е завещал и какво зло сме сторили на света“.
  • 146 Алоооо

    13 4 Отговор
    Максим Горки за руския народ :

    „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. "
  • 147 Наблюдател

    12 5 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на света какво не трябва да се прави и как не трябва да се живее!
  • 148 Някой

    9 7 Отговор

    До коментар #141 от "Руските ZV. иne":

    Къде е доказано, че са го свалили? Що не каже за сваления ирански пътнически самолет от САЩ? Или за сваленият от Украйна 2001г, при военно учение над Черно море?
    И малайзийският самолет е с украска като на руски. На разни самолети обръщат червена и синя линия за гледане отдолу. А от там уж е трябвало да лети Путин връщайки се от Бразилия. Кой спечели от сваления самолет?
    Единствената сигурна вина е на Украйна, защо полетите минават от там!

    Коментиран от #154

  • 149 Иван Шмельов

    12 3 Отговор
    „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.
  • 150 И... Z. R0. ДИ...

    11 5 Отговор
    Руски, дано никога кракът ви да не стъпи в България!
  • 151 стоян георгиев

    6 2 Отговор

    До коментар #134 от "Българин":

    Много си прав.не разбирам обаче защо им оставят коментарите?
  • 152 стоян георгиев

    11 5 Отговор
    Русия се опозори за стотици години.путлер гали руския имперски комплекс което му позволява да избира стотици хиляди руснаци и украинци.
  • 153 Антитрол

    7 9 Отговор

    До коментар #119 от "Историк":

    "сталинските служби НКВД са извъшрили клането в Катинската гора"

    Е ако си пропуснал перестройката - това се промени - Русия е капиталистическа държава с демокрация.

    Но аз помня как краварските служби ЦРУ излъгаха че Садам имал купища химическо оръжие и избиха милион цивилни - та теб да те попитам
    - Нещо да се е променило?

    Коментиран от #181

  • 154 Руските ZV. иne

    9 5 Отговор

    До коментар #148 от "Някой":

    Да го свалили бе путлерас. Те са утайката на човешкият род. Само русофилите сте по-отвратителни от тях! .

    Коментиран от #162

  • 155 БАРС

    8 8 Отговор
    НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТАЗИ СТАТИЯ.БУЧА И ИСЦЕНИРОВКАТА НА УКРИТЕ.КАТО СЕ ИЗТЕГЛИХА РАШКИТЕ СЛЕД ЧЕТЕРИ ДЕНА,ОЩЕ ВЕДНЪЖ СЛЕД ЧЕТЕРИ ДЕНА ИЗВЕДНЬЖ ТРУПОВЕ И НАЙ ВАЖНОТО ТРУПОВЕТЕ БЯХА С БЕЛИ ЛЕНТИ ПО РЬЦЕТЕ И ИМА МАЛКО ЗА СЕКУНДИ НЯКЬДЕ 30,45 СЕК.КАТО СТОВАРВАХА ТРУПОВЕТЕ ОТ КАМИОН.И ИНТЕРЕСТНО КОИ НОСЯТ БЕЛИ ЛЕНТИ И КОИ МОЖЕ ДА ЗАСТРЕЛЯТ ТИЯ С ТИЯ ЛЕНТИ.ПОМЕСЛЕТЕ САМИ.А СЕТИХСЕ,ДЕПОТАТА НА УКР.ЖАН БЕНЕЛЮК ИМА С ПРИЯТЕЛ НА ВТОРИЯТ ДЕН СНИМКА НА СЬЩОТО МЕСТО И НИКАКВИ ТРУПОВЕ НЕ СЕ ВИЖДАТ И КМЕТА СЬЩО ДОКЛАДВА НА ТРЕТИЯТ ДЕН ЧЕ ВСИЧКО Е ОК.СЛЕД КАТО ВЕЧЕ РАШКИТЕ ГИ НЯМА ТАМ

    Коментиран от #157

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Мишел

    11 5 Отговор

    До коментар #155 от "БАРС":

    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските
    терористи и садисти две години след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 800 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.

    Коментиран от #174, #184

  • 158 Някой

    6 9 Отговор

    До коментар #134 от "Българин":

    Във война няма невинни. Но ти не може за MH17 да обвиняваш Русия, защото доказателствата са 0! Защото по закон вината е индивидуална. Не е виновна държава, а конкретно лице, за конкретно действие или бездействие. И се счита за виновен, чак след изнесени доказателства и осъдителна присъда. Като онова там за набеждаването, не е и съд и няма юрисдикция там. Само в такива изказвани и от евроатлантици има сумати престъпления. Ако имаше реално правосъдие, подлежиш на съд за клевети.

    Коментиран от #161, #179

  • 159 Сибирският варварин

    7 6 Отговор
    Е отживелица от миналия век🧐
    Неговата съдба ще е страшна. Талибаните вън от Европа 🧐🧐🧐
  • 160 Доротея

    10 8 Отговор
    Колкото повече чета и научавам за руснаците, толкова повече обичам и уважавам животните.
  • 161 Българин

    9 9 Отговор

    До коментар #158 от "Някой":

    Нали знаеш, че путлеристката безродна измет ще бъдете третирани като колаборационисти?

    Коментиран от #169

  • 162 Антитрол

    7 9 Отговор

    До коментар #154 от "Руските ZV. иne":

    И господарите ти представиха едни доказателства във вид на зелени хартийки ли за да си толкова убеден. Значи за козячетата доказателства не са нужни - каквото им кажат господарите. Сега им казаха че по Тръмп е стрелял някакъв луд самотник и той така сам си е решил нали - пък охраната, тайните служби, полицията и дълбоката държава нямат нищо общо.

    Коментиран от #165

  • 163 Делю Хайдутин

    7 4 Отговор
    Дълго време се чудех защо германците са наричали руснаците Untermensch. Сега разбрах защо!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    6 3 Отговор

    До коментар #162 от "Антитрол":

    ЕПМ!
  • 166 Мардан

    4 1 Отговор

    До коментар #164 от "Медведев":

    Димон, кога те обрязаха?
  • 167 Истината

    10 6 Отговор
    Руснаците обсебени от маниакалната идея, че са богоизбратна нация с особена мисия в света искат да налагат със сила своите разбирания за морал и общочовешки ценности. А това ги превръща в заплаха за цялото човечество. И ако човечеството иска да оцелее трябва да ги изолира и подложи на депутинизация. Едва когато руснаците се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора могат да бъдат допуснати до цивилизования свят.

    Коментиран от #171

  • 168 стоян

    10 3 Отговор

    До коментар #115 от "Сифилистик си ти,":

    До 115 ком -я обясни умнико щом ленин не е бил сифилистик - защо тези документи са секретни толкова 100 години
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 В.В.П.

    8 16 Отговор
    Само лобут за окраинските шушумиги.Ърудно е да ликвидираш 1 ,5 млн .но руските го направиха .Евала .Врагът се унищожава .Печели по силният.!Това е законът на джунглата.наречена живот..Когато не си с мен ,си против мен..,

    Коментиран от #175

  • 171 Антитрол

    11 16 Отговор

    До коментар #167 от "Истината":

    "Руснаците обсебени от маниакалната идея, че са богоизбратна нация с особена мисия в света искат да налагат със сила своите разбирания за морал и общочовешки ценности. А това ги превръща в заплаха за цялото човечество"

    Точно описа краварите - та кой им е дал правото да са световен жандарм.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 БАНко

    7 6 Отговор
    НАТООВЦЕ , СПОМЕНАВАТЕ МАЛАЙЗИЙСКИЯ САМОЛЕТ , БУЧА И БОЛНИЦАТА ПРЕДИ ДНИ И ЗНАЕТЕ , ЧЕ СА ДЕЛО НА ФАШИСТИТЕ ОТ ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА !!! ЖАЛКА НАТОВСКА ПРОПАГАНДА !!!
  • 174 !!!

    6 7 Отговор

    До коментар #157 от "Мишел":

    В бройка 800 включени ли са убити от бандеровци дечица от Донбас?

    Коментиран от #176

  • 175 Питанката

    16 4 Отговор

    До коментар #170 от "В.В.П.":

    демек: ако не искаме СИВ, СССР и Варшавския договор, ако искаме децата ни да учат и работят в центтрална и западна Европа , както и във всички цивилизовани развити страни - СМЕ ВРАГОВЕ...??? Така ли? и нямаме право на живот.... Да ви имам и свободата и демокрацията и безсмисления робски живот: да ядеш един вид сирене, един вид салам и колбас, два вида хляб и три вида бири,.... да нямаш право да путуваш свободно по света..... ТАКА Е СЕГА И ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА ПРИ КОМУНИСТИТЕ-ДИКТАТОРИ КАТО ТОЗИ В РУСИЯ !!!

    Коментиран от #193

  • 176 Питанката

    14 7 Отговор

    До коментар #174 от "!!!":

    а бе аман от тия "убити от бандеровци" дечица.... Ако имаше такиваизобщо..., мислиш ли( май това за промитите ви глави е невъзможно), че нямаше да се дигне вой до небесата и в така любимото ви ООБ и ЮНЕСКО и бог за=нае още колко подони червени организации???????????? НЯМА ТААКИВА ЖЕРТВИ, И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО???? ТОВА СА ИЗМИСЛИЦИТЕ НА КРЕМЪЛ И С ТЯХ СТАВАТЕ ВЕЧЕ СМЕШНИ...... И ЖАЛКИ........

    Коментиран от #182, #188, #189

  • 177 Русия е геноцидна

    14 6 Отговор
    Нация.
    Винаги е била такава, дори към собствения си народ.
    А какво остава за другите?
  • 178 заблуденото камилче

    13 3 Отговор
    Най странното е, че още има хора дето се учудват на поведението на Русия по въпроси извън страната им. Ами само бегла справка с поведението вътре в страната дава безпогрешен отговор. Тое едно и също от десетилетия, че даже от векове. Само хвалби, отричане на всякакви гафове и неуспехи, непрекъсната външна заплаха от вечни врагове, лъжи, пропаганда, заплахи, изтезания, мародерства и всичко каквото се сетите. Това е Русия отвътре и понеже това е работеща вътре в страната много стара и дълга традиция, си мислят, че ще мине и навън. Вътре е трудно да се противопоставят прозрелите истината, защото биват преследвани и изтезавани до смърт. Навън обаче всичко е много по различно и това ще им съсипе тактиката макар, че доскоро всички се правеха на разсеяни понеже всичко беше основно за вътрешна консумация. От известно време обаче се опитват да наложат тази тяхна стратегия на целия свят, а това няма да им го позволят. Нито Запада, Нито Китай, Нито Индия, нито останалите цивилизовани държави по света. Даже и тези от арабския свят.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Забелязал

    14 6 Отговор
    САЩ и Запада са виновни за това което се случи още през 2014, като не реагираха на анексията на Крим и влизането на руски башибозук в Донбас...

    Едва сега през 2022 година осъзнаха, че фашистите в Кремъл и бункерния пcиxoпат ще правят каквото си искат, ако никой не ги спре...

    България, ако не беше в НАТО сега Фигуранта щеше да е руски губернатор...

    Рашистите (и русофилите) са патологични лъжци и пoдлеци с които е абсурдно да се води диалог.

    Коментиран от #190

  • 181 Историк

    11 6 Отговор

    До коментар #153 от "Антитрол":

    "Е ако си пропуснал перестройката - това се промени "

    Нищо не се е променило в Русия.
  • 182 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #176 от "Питанката":

    Така им казват да пишат по инструкция.може и някой да се върже ако пък не какво от това? Те постоянно лъжат една лъжа повече няма да им навреди.
  • 183 Тоя шешет

    4 7 Отговор
    И тоя шемет не се умори да ни пробутва Буча. На Лавров зъбите му се изтриха да призовава в ООН да дадат поименен списък на убитите. Пък аз видях по телевизора как някои трупове пушеха цигари щото им беше писнало да лежат и да не мърдат.

    Коментиран от #185

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 ха ха ха...

    5 2 Отговор

    До коментар #183 от "Тоя шешет":

    По телевизора ли се научи да пишеш на български? Явно много често ти е спирал тока и за дълго.
  • 186 Смо тльо!

    5 4 Отговор

    До коментар #115 от "Сифилистик си ти,":

    Ти да не би да си присъствал на теста? Ленин си е бил абсолютен сифилистик. Питай Крупская.

    Коментиран от #196

  • 187 Царя е гол

    5 5 Отговор
    Джамбазлък, айде поспри се вече с тая бясна русофобска пропаганда.
    Не разбра ли вече ,че политиката се промени.
    Русия и глобалния юг надделяха над джендърясалия запад ,а сега и вече и у самия запад палачинката се обърна и луберастията и шороштията и там си отиват.
    Тъй ,че не се пени,ми оди да си търсиш нов занаят,че русофобията излиза от мода,грантовете приключват и аки не се хванеш на някой строеж общак ще пукнеш от глад...
  • 188 Бащите на демокрацията

    3 4 Отговор

    До коментар #176 от "Питанката":

    в САЩ първоначално са давал
    и право на глас само на имотните мъже.Елинската демокрация също е давала право на глас на имотните мъже.Проблемът на съвременната демокрация е,че 1% от световното население са неприлично богати мъже и
    жени,които искат да упражняват власт над живота и здравето на всички останали хора,а това съвсем не е демокрация.
  • 189 !!!

    3 5 Отговор

    До коментар #176 от "Питанката":

    Не се пени.Никой не Ти кара да вярваш или не.Вярване от теб е без значение.Аз също не вярвам,че в България имаше геноцид по турско.Как го пишат за Това демократичните СМИ?.......турско присътствие....Евала!
  • 190 Лъскащия Джамбаз

    4 7 Отговор

    До коментар #180 от "Забелязал":

    А забелязал ли си че Русия става все по-голяма а ти по-улав от това няма как да станеш мм ??
  • 191 По точно

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Копейки,":

    Могат и за един ден шешулко клавиатурна .......ама не искат
  • 192 Не знаеш ли,

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Циник":

    че Шойгу е отстранен от поста? Сега на негово място е А. Белоусов.
  • 193 Ха ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #175 от "Питанката":

    Това ли са ти ценностите? Да лапаш, да пиеш и да се забавляваш? Е наистина си гевропеец, консуматор и продукт на храносмилателната ти система. Не след дълго, както е тръгнало, бижънсити ша ви упраят. До там водят гейроценостите, презадоволеността и оскотяването на масите.
  • 194 Коментар 11 защо го изтрихте?

    5 3 Отговор
    Статията ви с лъжи може би стана по имна или интелигентна? Жалки сте с това триене! А може да ми наложите забрана да пиша тук коментари, това го можете!
  • 195 Повторението

    3 6 Отговор
    на лъжи не прави истини .
    Как се познава PR ? Има обвинения, няма доводи .
    " „БУК 9M83“, принадлежаща на руските "
    Също на въоръжение и в Украинските .

    Буча - артистите пристигнаха 3 дни след тръгването
    на руснаците , мърдаха на кадрите .
    Прозорците на сцената бяха невредими.

    Коментиран от #197

  • 196 Ха-ха-ха

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "Смо тльо!":

    Добре де какво си се заял дали бил сифилистичен или не? На кой му пука. Ти се пази от спина.
  • 197 ПРИПОМНЯНЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #195 от "Повторението":

    То понеже сепаратистите имат мно-о-о-г-о самальоти, то украинската армия го е сбъркала и по погрешка го свалила, нали?
  • 198 0008

    4 0 Отговор
    ЧЛЕН 106 ,107 ОТ УСТАВА НА ООН ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ДА ЛИКВИДИРА ОТНОВО ЗАРАЖАДЩИЯ СЕ ЗАПАДЕН ФАШИЗЪМ.ДО ОСНОВИ !
  • 199 Русия е голяма и богата държава

    3 0 Отговор
    хората там трябва да си защитават земята със всички позволени и непозволени средства от хора наричани в миналото робовладелци а сега наричани банкери,инвеститори или финансов капитал ,в които липсва човешкото и винаги са живели на гърба на други хора
  • 200 0008

    0 0 Отговор
    До коментар 198. Абсолютно вярно ! (А минусите са показателни за сивата маса произведена от медиите ни,в добавка със цензура )
  • 201 0008

    0 0 Отговор
    До коментар 195 ,поправям се.
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: