Тема: Украйна

24 Октомври, 2024 22:50 1 571 53

Владимир Путин: Аз решавам как да се прилага договора за сътрудничество със Северна Корея

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • северна корея-
  • войници-
  • ким чен-ун-
  • владимир путин

Путин не отрече, че в Русия вече има севернокорейски войници, но каза, че не действията на страната му са довели до ескалация на конфликта, намеквайки за западните доставки на оръжие за Киев

Владимир Путин: Аз решавам как да се прилага договора за сътрудничество със Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Това как Москва ще прилага договора за партньорство между Русия и Северна Корея си е нейна работа. Така руският президент Владимир Путин отговори на въпрос дали е вярна информацията, че Пхенян е изпратил хиляди войници в Русия за войната ѝ срещу Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин не отрече, че в Русия вече има севернокорейски войници, но каза, че не действията на страната му са довели до ескалация на конфликта, намеквайки за западните доставки на оръжие за Киев.

Още новини от Украйна

„Москва никога не се е съмнявала, че Пхенян се отнася сериозно към прилагането на договора за стратегическо партньорство в частта му за съвместната отбрана“, каза руският президент след края на срещата на върха на БРИКС, провела се в руския град Казан.

Путин благодари на партньорите си за помощта в решаването на конфликта в Украйна и посочи, че е безсмислено Русия да бъде заплашвана.

„Можете да заплашвате всеки. Безсмислено е да заплашвате Русия, защото това само ни развеселява“, каза руският лидер, коментирайки предполагаемите заплахи на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп да „нанесе удар на Москва“. Руският лидер обаче приветства изявленията на Доналд Тръмп, че иска да сложи край на конфликта в Украйна, предаде Ройтерс.

Говорейки за Украйна, Путин предупреди, че мирът с Киев трябва да се основава на реалностите на бойното поле, предаде Франс прес. "Ние сме готови да обмислим всякакви преговори за мир, основаващи се на реалностите на терен. Ние не сме готови да правим друго нещо“, каза Путин.

Путин уточни, че отношенията между Русия и САЩ след изборите ще зависят от бъдещата администрация в Белия дом, предадоха световните агенции. „Как ще се развиват руско-американските отношения след изборите преди всичко зависи от Съединените щати“, подчерта той. "Ако те са отворени към нормализиране на отношенията с Русия и ние сме отворени“, допълни той.

Руският лидер каза още на пресконференцията, че Русия е готова да помогне за уреждане на конфликта в Близкия изток и вижда ролята си в създаването на условия за намиране на изход там, предаде Ройтерс. Путин добави, че Москва не иска конфликтът да се влошава и че вярва, че нито една страна в региона не иска голяма война, предаде Ройтерс.

Путин заяви още, че изявлението на ръководителя на британската служба за сигурност МИ-5, че Русия цели да посее хаос във Великобритания и в Европа е „пълна глупост“. Руският лидер каза, че ситуацията „по улиците на европейските градове“ е причинена от действията на европейските власти.

Във вторник ръководителят на MИ-5 Кен Маккалъм каза, че руското военно разузнаване е „на постоянна мисия да предизвиква хаос по британските и европейските улици“, като добави: “Ние сме сме свидетели на палежи, саботажи и други“, припомня Ройтерс.

Руският президент днес закри срещата на върха на БРИКС. Той определи срещата като успешна и каза, че няколко от гостуващите държави са поискали пълноправно членство в групата.

„Ние доказахме, че БРИКС не е затворен сам по себе си формат, той е открит за всички, които споделят ценностите на БРИКС. И неговите членове са готови да работят за търсене на съвместни решения, без да им бъде диктувано отвън или да се правят опити да се наложат на когото и да било подходи. БРИКС не може да не откликне на растящото търсене в света на именно такова сътрудничество“, каза Путин.

БРИКС няма за цел създаването на отделна разплащателна система, посочи още Путин и добави, че за страните от БРИКС проблемите с банковите разплащания са едни от основните проблеми за сътрудничество в рамките на блока, но те ще използват съществуващите системи, за да ги заобиколят.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    27 9 Отговор
    МНОГО ЯСНО!
  • 2 ПРАВ Е ЧОВЕКО

    26 7 Отговор
    А КОЙ , ДЕМЕНЦИЯТА ЛИ ДА РЕШАВА

    Коментиран от #4

  • 3 Ватата

    17 27 Отговор
    По този начин Путин призна ,че не може да се справи сам .... самая могучая в мире .... тра ла ла

    Коментиран от #32, #47, #48

  • 4 Безаналогов

    9 15 Отговор

    До коментар #2 от "ПРАВ Е ЧОВЕКО":

    Ама ще го заровят летнал
  • 5 Ксаниба

    11 2 Отговор
    решаваъ само Господ и Императора
  • 6 Фен

    24 19 Отговор
    САЩ загубиха и тази война. Единствената, която са спечелили в жалката си история, е гражданската им война.
  • 7 Язък

    20 17 Отговор
    "Убийството" на долара се отлага за неопределено време..
    иначе хапнахне пийнахме и обратно по колибите както се казва

    Коментиран от #21, #30

  • 8 СТРАХ ТРЕСЕ САТАНИСТИТЕ

    19 14 Отговор
    ПРАВИЛНО, РУСИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ ПРАВЯТ ВОЕННИ МАНЕВРИ И ТРЕНИРОВКИ В КУРСК. НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ. КАКВО РЕВАТ ТОГАВА САТАНИСТИТЕ. НИНДЖИТЕ НА КИМ С ЕДИН УДАР ЧУПЯТ ПО ДЕСЕТ ТУХЛИ. БАНДЕРОВСКИТЕ ТИКВИ КЕ СТАВАТ НА ВАДЕНКИ.

    Коментиран от #13, #17

  • 9 Ватата

    8 7 Отговор
    Хакайте минуси .... фашаги хахахахахах
  • 10 !!!?

    12 17 Отговор
    Путлер си мисли, че БРИКС може да го спаси от затвора...ама друг път !
  • 11 Ватата

    3 7 Отговор
    Печеля от вегативния брой..... хахахаха бой
  • 12 Свободен

    12 12 Отговор
    Този бункерен плъх започна да се оживява!
  • 13 !!!?

    12 11 Отговор

    До коментар #8 от "СТРАХ ТРЕСЕ САТАНИСТИТЕ":

    Скоро ще има корейски бежанци от Курск...!
  • 14 Хохо Бохо

    8 13 Отговор
    Крайно време е и Украйна да сключи договор с НАТО и НАТО решава как да се прилага договора за сътрудничество с Украйна...

    Коментиран от #20

  • 15 Атина Палада

    12 1 Отговор
    (,,,,)" Това как Москва ще прилага договора за партньорство между Русия и С.Корея си е нейна работа"!
    /В.Путин/
    (....)" Аз ще управлявам света"!
    /Дж. Байдън/
    Два цитата на президентите на Русия и САЩ.
    А заглавието друго ....
  • 16 Как така пазителя

    8 9 Отговор
    на Християнски ценности се съюзява с официално най-комунистическата страна в света. Комунисти, забранили Бога и религията.

    Коментиран от #27, #29

  • 17 Тоя дето го трият

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "СТРАХ ТРЕСЕ САТАНИСТИТЕ":

    Те и на границата на Украина правеха маневри и бащицата им ни убеждаваше,че играят,тренират,и няма да нападат.
    Какво се случи-излъга!

    Коментиран от #23

  • 18 Сатана Z

    12 5 Отговор
    На севернокорейските пацани им предстои война с американската армия в окупираната от тях Южна Корея.Придобиването на боен опит на терен ще бъде в основата на боеспособността на севернокорейските братя по оръжиев борбата им против общия враг.

    Коментиран от #28, #50

  • 19 Орбан

    7 8 Отговор
    Кога ще протестира пред руското и севернокорейското посолство срещу ескалацията на войната и ще иска да прекратят агресията си, вече каза ли Орбан кога ще е там, каза ли?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Владимир Владимирович

    10 11 Отговор
    Няма се плашите, русофилчета. Всичко върви по план, строга па графику. Идвате при мен, гугутки сладки. Приех закон за задочна мобилизация, който вече се прилага. Гушкам ви силно ; )
  • 23 Още новини от Украйна

    13 9 Отговор

    До коментар #17 от "Тоя дето го трият":

    Случи се това,че Путин нанесе изпреварващ удар по натовските войски в Украйна,които се готвеха да нападнат ЛДНР и Крим.
  • 24 !!!?

    4 5 Отговор
    Преди 8 века монголските орди също са стигнали до Курск, но това е бил краят им...!

  • 25 Мумията от мавзолея

    5 9 Отговор
    Неформално разбирателство има на срещата монголския тугрик да стане официална валута и всички копейки масово сменят рублите за да накажат. Доларът е на колене според копейките. Естествено пу cito и другарите му като истински комунета вярват само на долара и Еврото и всичко откраднато е в тези валути в банки на гнилия запад. И наш коце ваксинирания антиваксър е така.
  • 26 ТКЗС "Светло Бъдеще"

    9 10 Отговор
    "Великата Русия" опря до Северна Корея, Иран и Китай. Путин колкото и да се пъчи, всички видяха, че "втората в света" е гола вода и трябва някой да и помага, иначе ще колабира, като "наквасена" рускиня. И това при положение, че граничи с Украйна. Как си представят, че ще проведат мащабна логистична операция от типа, който направи САЩ по време на "Пустинна Буря". Е няма как да стане. Нито имат самолетите, нито корабите, нито нищо. Докато САЩ, като нищо могат да им "дойдат на гости" с двеста хилядна армия, прехвърлена в рамките на няколко дни. Дори Украйна , която е в пъти с по-малки икономически, военни, технологични и индустриални възможности, с малко външна помощ, направи за смях "могучая" и и "пусна кръв", колкото в Кремъл не са си представяли и в най-големите си кошмари.
  • 27 Чухче

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Как така пазителя":

    Те имат там религия..бога обаче е жив
    Нещо като бащата мравка така да се каже
  • 28 На гол тумбак чифте пищоли

    8 9 Отговор

    До коментар #18 от "Сатана Z":

    Севернакорейските про шляци се надяват да се нахранят, щото глад мори добитъка!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Атина Палада

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Язък":

    Колиби освен в САЩ (къщите им там са дървени колиби) другаде не зная да има..
    Колкото до долара..Големите в Брикс -Китай,Индия, Русия,Бразилия...половината свят не търгуват в долари,което означава ,че това не ги бърка дали ще го има или не...Сиреч вече чрез долара не могат да.бъдат ограбвани,а това,че България и Сомалия търгуват и ги ограбват ,Китай и Индия хич не ги вълнува това..

    Коментиран от #38, #39

  • 31 Кимчо

    0 0 Отговор
    Тъй ли ...!!?
  • 32 РЕАЛИСТ

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ватата":

    По тоя начин Путин ви каза, че ще ви бие с вашите камъни по вашите глави. Нали нативци се канеха да влизат, да помагат на Украйна. И Франция и Великобритания се изказаха. Сега им мина мерака. Щото северно корейците яко бият.

    Коментиран от #37

  • 33 Путинодебил

    2 7 Отговор
    Той кu рана целува а и други работи, нама задръжки, поповете му са милиционери.
  • 34 Дааа

    3 7 Отговор
    Руски психопат.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Всички се забавляваме явно

    3 4 Отговор
    Абе хората тамън са го хванали да им върши услуги без ръце тоя решил че ще ги "освобождава" от доларите им
    Китай ще ги пекат на шиша тия поне 50 години докато им изкочат очите
  • 37 Ахмак сила

    5 5 Отговор

    До коментар #32 от "РЕАЛИСТ":

    Те и чеченските козари за три дня до Киев тръгнаха, ама ги денацифицираха и вече не се чуват.
  • 38 географ

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Атина Палада":

    Слаба Ви е географията. Традиционни дървени колиби има и в Русия и хората добре си живеят в тях.
  • 39 Ай циба

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "Атина Палада":

    В какво търгуват в мидени черупки ли?

    Коментиран от #45

  • 40 Лукашено

    5 6 Отговор
    Ти решаваш, ама обрече няколко поколения руснаци на изолация. Представи руския народ като слаб народ.
  • 41 факс

    2 4 Отговор
    Разбира се, ти решаваш и ритъма на дишане на крепостните
  • 42 Удри

    3 1 Отговор
    Северно корейската армия е по-силна от руската.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Атина Палада

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ай циба":

    Ако не знаеш валутите на държавите ,значи е безсмислено с теб да водя диалог по темата...Това е все едно някой авиоинженер да се опитва да води диалог с мен за устройството на самолет от което аз изобщо не разбирам..Та,така и ти с мен ..След като не разбираш дори елементарното ..
  • 46 Шеметен успех

    2 7 Отговор
    В Пекин в момента се държат за коремите от смях..успешно го наредиха тоя до пуделчето си Ким
  • 47 Ще има голяма леш на БАНДЕРОВЦИ

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ватата":

    ДЕБИЛЧЕТА НЯМАТЕ СИ И ПРЕДСТАВА КАКВИ КОРАВИ СА КОРЕЙЧЕТАТА НА КИМ. ДАЖЕ И РАМБОВЦИТЕ ГИ ТРЕСЕ СТРАХ. МНОГО ОТ ТЯХ ЩЕ ИЗБЕГАТ ОТ УСРАИНА ПРЕДИ ДА СА СТАНАЛИ НА ВАДЕНКИ. ТОВА СА НИНДЖИ И НЯМА ДА СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ А ДЪЛБОКО В ТИЛА. БАНДЕРОВСКИТЕ ТИКВИ КЕ викат Слава на КИМ!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 бащицата

    0 0 Отговор
    разни по миарски КЛИК сайчета всяващи омраза и разделение, трябва да се забранят със закон!
  • 50 Свободен

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сатана Z":

    Човек, не си добре!
    Казвам ти го със съчувствие, но не виждам как мога да ти помогна!
    Желая ти от сърце да се оправиш!
  • 51 Никой вече не вярва на Путин

    1 0 Отговор
    Срещата на БРИКС трябваше да погали егото на военнопрестъпника и психопатаПутин , изпаднал в световна изолация от нормалния демократичен свят, но повечето участници са наясно че БРИКС няма никакво бъдеще защо в него участват неравностойни държави с тежки финансово икономически проблеми, с трицифрени инфлации, събрани от "кол и въже" и повечето оглавявани от диктатори...!!!

    Факт е че за над 20 г съществуване, БРИКС не е постигнал никакви единни финансово икономически решения, които да са се реализирали на практика... и за в бъдеще няма да постигне .
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания