25 Октомври, 2024 00:01 545 2

Фенербахче не се даде на Манчестър Юнайтед

  • фетербахче-
  • моуриньо-
  • манчестър юнайтед-
  • истанбул-
  • лига европа

Двата тима завършиха наравно

Фенербахче не се даде на Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Фенербахче и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в една от най-интригуващите срещи от третия кръг на основната фаза на турнира Лига Европа на стадион „Шюкрю Сарачоглу“ в Истанбул.

Кристиан Ериксен откри в 15-ата, а Юсеф Ен-Несири изравни в 49-ата минута и оформи крайния резултат.

Старши треньорът на Фенербахче - Жозе Моуриньо, който се изправяше срещу бившия си тим, заложи на хърватския страж Доминик Ливакович на вратата. Чаглар Союнджу и Александър Джику бяха в центъра на защитата, а бившите полузащитници на Манчестър Юнайтед Фред и Софиан Амрабат действаха в халфовата линия. Тройката в атака пък бе изградена от Алан Сен-Максимен, Юсеф Ен-Несири и Душан Тадич.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, беше предприел доста промени в своя състав. На вратата бе Андре Онана, а четворката в защита бе оформена от Лисандро Мартинес на левия бек с капитанската лента, Виктор Линдельоф и Матайс де Лихт в центъра, а отдясно бе Диого Далот. Като опорни халфове действаха Мануел Угарте и Кристиан Ериксен, а по крилата нападаха Алехандро Гарначо отляво и Маркъс Рашфорд отдясно. Най-интересно бе решението за Нусаир Мазрауи, който беше поставен на позицията зад нападателя, където обикновено е Бруно Фернандеш. Португалецът пък не е в групата и дори не пътува с отбора до Истанбул. Джошуа Зиркзее пък замени Расмус Хойлунд на върха на нападението.

Домакините от Фенербахче стартираха по-добре срещата и първата възможност в мача бе на тяхната сметка, когато Фред намери Брайт Осай-Самюел на десния фланг, а той проби и успя да стреля към близкия ляв ъгъл, но покрай вратата на Андре Онана.

В седмата минута „фенерите“ отново бяха пред вратата на Андре Онана, когато след центриране от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле на Юнайтед, а Фред шутира от воле, но много неточно.

Въпреки първоначалния натиск на Фенербахче, „червените дяволи” бяха тези, които успяха да открият резултата в 15-ата минута с първата си опасна атака. Гостите развиха бърза контраатака отляво, при която Алехандро Гарначо центрира към точката за дузпа, там Нуасир Мазрауи и Джошуа Зиркзее разиграха бързо, а нидерландецът заложи топката за Кристиан Ериксен, който с точен изстрел реализира за 0:1.

Ман Юнайтед продължи да атакува и в 22-ата минута можеше да удвои преднината си. Маркъс Рашфорд проби отдясно в наказателното поле, финтира Мерт Мюлдюр и стреля по тревата с левия крак от границата на малкия пеналт, но топката мина на сантиметри покрай дясната греда на Доминик Ливакович.

Минута по-късно Фенербахче беше близо до това да изравни. Фред пусна дълъг пас за Себастиан Шимански отляво, който почти от аутлинита сви навътре за Душан Тадич. Капитанът се възползва от лоша намеса на Андре Онана и стреля от вратарското поле към празната врата, но Мануел Угарте го блокира с ключов шпагат, предотвратявайки сигурен гол.

Фенербахче имаше нова страхотна възможност да изравни резултата в 37-ата минута, но тогава в герой се превърна Андре Онана. В ситуацията Юсеф Ен-Несири засече с глава центриране отляво, но камерунският страж успя да отрази силния му удар от близка дистанция- Секунда след това последва добавка на мароканския нападател, но отново Онана се прояви и блесна с нова чудесна намеса, избивайки в корнер.

Фенербахче излезе настървен през второто полувреме и само четири минути след рестарта изравни. Алан Сен-Максимен проби по левия фланг и предостави отлично центриране за Юсеф Ен-Несири, който се извиси и отново стреля с глава, като този път отблизо не остави шансове на Андре Онана - 1:1.

Веднага след това Ерик тен Хаг предприе двойна смяна. На терена се появиха Каземиро, който замени Вктор Линдельоф в центъра на защитата, и Расмус Хойлунд над мястото на Джошуа Зиркзее.

В 58-ата минута треньорът на „фенерите“ Жозе Моуриньо бе изгонен. Португалецът получи директен червен картон заради спорове с главния съдия Клеман Тюрпен.

След час игра Манчестър Юнайтед пропусна да удвои преднината си. Каземиро даде страхотен пас на Диого Далот, който навлезе в наказателното поле отдясно и пусна успореден пас към Маркъс Рашфорд, но английският нападател не успя да засече добре топката и отправи много неточен удар.

Последва натиск на Юнайтед. В 69-ата минута Нусаир Мазрауи напредна и нанесе тежък удар към вратата на Доминик Ливакович, който внимаваше и успя да избие. Последва ъглов удар, като Матайс де Лихт нанесе изстрел с глава, но хърватският страж отново се справи.

В 76-ата минута Расмус Хойлунд проби през центъра и нанесе удар от границата на наказателното поле, но твърде слаб и право в ръцете на Ливакович.

Шест минути преди края на редовното време Антони комбинира с Алехандро Гарначо, който стреля от 20-ина метра, но отново Ливакович спаси.

В 89-ата минута Антони бе изнесен носилка, след като получи контузия. Бразилецът изкара едва четвърт час на терена, след като се появи в игра в 73-ата минута. Той бе заменен от Амад Диало.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤧Неkьпан Балкански Субект⚡️🪆

    0 1 Отговор
    Андерлехт - Ладугаретц , 2 - 0 , отменен гол за орлетата в 90та минута - Засада и 95 минута втори гол за Андерлехт.
    Биха ноо ние пък спечелихме “картоните” 😁 1 Червен и Шест Жълти Картуна за Ръгби отбора на Домуз Ага срещу 3 Желти Картуна за Андерлехт.
    ⚡️😁🪆Браво Българе Юнаце😁🪆⚡️
  • 2 Среднощен

    2 0 Отговор
    Добър футбол играха