Last news in Fakti

22 Март, 2021 19:46 2 101 8

Д-р Фаучи: Агенцията по лекарствата на САЩ ще проучи внимателно данните за ваксината на AstraZeneca

  • антъни фаучи-
  • астразенека-
  • ваксина-
  • сащ-
  • коронавирус

81 милиона американци вече са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, докато 44 милиона са били напълно ваксинирани с две дози

Д-р Фаучи: Агенцията по лекарствата на САЩ ще проучи внимателно данните за ваксината на AstraZeneca - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният медицински съветник на Белия дом д-р Антъни Фаучи увери в понеделник, че Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) "ще извърши голям контрол“ на данните от изпитването на ваксина срещу COVID-19 на компанията "АстраЗенка" (AstraZeneca), преди тя да бъде одобрена за прилагане в Съединените щати.

По-рано в понеделник "АстраЗенека" оповести междинни резултати от свое проучване в последна фаза, проведено в САЩ, Чили и Перу, според които нейната ваксина е 79% ефективна след първата доза и че тя не увеличава риска от тромбоза.

Междувременно екипът на Белия дом за отговор на коронавируса обяви, че 81 милиона американци вече са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, докато 44 милиона са били напълно ваксинирани с две дози.

Почти 69% от възрастните хора в САЩ вече са получили поне първа доза, а 42% от тях са били напълно имунизирани.

Директорът на Центровете за контрол на заболяванията (CDC) в САЩ Рошел Валенски обаче предупреди, че може да има нова коронавирусна вълна, освен ако неваксинираното населени не се придържа към съществуващите ограничителни мерки.

В тази връзка той призова хората да продължат да носят маски и заяви, че понастоящем е "грешка" да се отменя изискването за носене на маски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се гледа

    4 1 Отговор
    След малко започва разследване на самолетни катастрофи по нешънъл джеографик в 20.оо часа.
  • 2 Q2z

    2 0 Отговор
    Голямото бавене почна.
  • 3 Да се гледа

    4 1 Отговор
    А от 22.оо по нещанъл географик започва разследване на самолетни катастрофи ,, специален доклад ,,.
  • 4 Да се гледа

    5 1 Отговор
    Апокалипсис хитлер атакува запада. Утре по нешънъл джеографик .
  • 5 ъяьяояо

    1 0 Отговор
    днес вече няма заболяли от ковит
  • 6 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Хората се погрижват преимуществено за най-уязвимите граждани. Нашата проста мутра и Корумпираните бели престилки се грижат за себе си, метресите си, родата си. Пфайзера е за тях, уж за да не се развали вече размразена ваксина, "за която уж нямало желаещи". И всичко това с чужди пари.
  • 7 пройчо

    0 0 Отговор
    Като начало --да прегледа файла :" Талидомид" !:))....за справка де, не ,че нещо ..:))
  • 8 Хахааааа

    1 0 Отговор
    Егати смешния доктор. Дявола.