Last news in Fakti

22 Март, 2021 22:00 4 979 33

Руската ваксина! Експерти на EMA ще пътуват до Москва за преглед на "Спутник V"

  • ваксина-
  • спутник v-
  • коронавирус-
  • пандемия

През миналата седмица Германия и Италия обявиха намеренията си за провеждане на собствени изпитвания на руската ваксина в рамките на техните страни, ако EMA не успее да го направи

Руската ваксина! Експерти на EMA ще пътуват до Москва за преглед на "Спутник V" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи в понеделник, че служители от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще посетят Русия на 10 април, за да проучат ваксината срещу COVID-19 "Спутник V" и да направят преглед на проведените с нея клинични изпитвания.

По-рано този месец базираната в Амстердам EMA публикува проучвания за руската коронавирусна, след като редица европейски държави изразиха интерес към ваксината, докато две държави, Словакия и Унгария, одобриха "Спутник V", извършвайки независими прегледи.

През миналата седмица Германия и Италия обявиха намеренията си за провеждане на собствени изпитвания на руската ваксина в рамките на техните страни, ако EMA не успее да го направи.

В събота управителят на италианския централен регион Лацио Никола Зингарети пък съобщи, че изследователи от италианския Национален институт по инфекциозни болести Lazzaro Spallanzani (INMI) ще посетят производствените обекти на руската ваксина "Спутник V".

"След няколко дни ще бъде постигнат първия договор за научни опити на ваксината "Спутник V" по отношение на изучаването на варианти на коронавируса - естествено в очакване на разрешението на ЕМА", обяви Зингарети.

Неговото изявление дойде само ден, след като премиерът Марио Драги заяви, че Италия обмисля закупуването и администрирането на "Спутник V" въпреки липсата на координирано решение от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 илийката

    7 103 Отговор
    ЕС показва слабост. Решението трябва да е геополитическо, тази ваксина да бъде отхвърлена и забранена веднага и ЕС да е зона свободна от руското хибридно оръжие Спутник Пет!

    Коментиран от #3, #7, #14, #21

  • 2 Лицемерните убийци

    71 4 Отговор
    Няма да я одобрят, просто крадат формулата, както винаги са го правили при конкуренция.

    Коментиран от #31

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 xaxaxaxa

    78 2 Отговор
    Така ли пътувахте за инспекция на Johnson&Johnson, сополчета?
  • 5 ЗА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ ЗНАМ НО В

    29 6 Отговор
    БЪЛГАРИЯ СЛЕД Ш......Я СКАНДАЛ РУСКА ВАКСИНА НЯМА ДА СЕ ПОСТАВЯ ПРЕДПОЛАГАМ

    Коментиран от #11

  • 6 Оли гьо Френ

    58 2 Отговор
    Пътува ЦРУ нищо друго! След месеци ще има филм за това пътуване! Страховете, как "мъжете" в тази убийствена мисия са се прощавали с мъжете си , какво геройство е било за тях .......... Гледаме тъпите ви филми, даже и тия с набедени бг "актриси" !
  • 7 Докторът

    43 1 Отговор

    До коментар #1 от "илийката":

    Илийка хайде хапчетата и в леглото, нямам време да се занимавам с теб, че Наполеон и Сталин пак се сбиха.
  • 8 арендатор

    2 50 Отговор
    Стига вече с тази крадена руска ваксина!
  • 9 Гост

    33 2 Отговор
    Тия са пълни и*иоти. Хората умират, те се разхождат до Москва. Тъпотия до шия.

    Коментиран от #32

  • 10 Лаборант

    38 1 Отговор
    Вървете, вижте ,как се прави ваксина,не да предлагате боклуците си на такива закъсали като....тъй де!
  • 11 Гаранция

    32 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ ЗНАМ НО В":

    Предположението ти е към 100% истина, но причините са по–скоро сервилничеството на нашите управници към Ейси и Най тото, та чисто и просто ще бъдат контра, независимо от качеството на ваксината и скандалчето.
  • 12 Сериозен

    5 9 Отговор
    Не се заяждайте с номер едно. Иронията в неговото изказване е повече от очевидна
  • 13 народ

    9 0 Отговор
    Браво!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пацо

    29 0 Отговор
    Отиват в Москва да се напият като кучета и да топнат чушката. Дреме им за ваксината . Доживяхме пандемия и сега остава извънземни да се изсипят от небето. Човечеството показа че в този вид не става за нищо. Оставили сме си живота , здравето и съдбата в ръцете на едни некадърници. Срам.

    Коментиран от #17

  • 16 3555

    34 1 Отговор
    „Китайската лаборатория по биология във Ухан е част от Glaxosmithkline, която (случайно) принадлежи на Pfizer!“ този, който прави вирусната ваксина, която (случайно) е пусната в биологичната лаборатория в Ухан и (случайно) е финансирана от д-р Fauci, който (случайно) рекламира ваксината!
    „GlaxoSmithKline се управлява (случайно) от финансовия отдел на Black Rock, който (случайно) управлява финансите на Open Foundation (Фондация Soros), която (случайно) управлява френската AXA!
    „По случайност Сорос притежава германската компания Winterthur, която (случайно) построява китайска лаборатория във Ухан и е закупена от германския алианс, който (случайно) има Vanguard като акционер, който (случайно) е акционер на Black Rock, който (случайно) ) контролира централните банки и управлява около една трета от глобалния инвестиционен капитал.
    Black Rock също (случайно) е основният акционер на MICROSOFT, собственост на Бил Гейтс, който (случайно) е акционер на Pfizer (който - помните ли? Той продава чудодейна ваксина) и (случи се) сега е първият спонсор на СЗО!
    Сега разбирате как мъртъв прилеп, продаван на мокър пазар в Китай, е заразил ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА! ""
  • 17 Прав си

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пацо":

    Пацо Пацо....колко си прав....
  • 18 Ще пътуват

    13 0 Отговор
    И ще се върнат с крилата ракета
  • 19 Антигерб

    26 0 Отговор
    Европейската агенция по лекарствата не съм чул да посещават завода на Астра Зенека в Индия да видят как се произвежда ваксината им.

    А сега след като Словакия и Унгария я одобриха, след като Чехия и Черна гора са на път да я одобрят и след като Германия и Италия заплашиха че и те ще я одобрят тия за да не станат хептен смешни казаха че сега ще ходели да проучвали нещо.

    Цялата работа е че Европейската агенция по лекарствата е там да осигурява пазари на някои фармацевтични гиганти и да отстранява конкуренцията.

    И искате тези хора да подкрепят българите в борбата с корупцията.
  • 20 Вече

    24 0 Отговор
    държавите одобрили спутника са 55 ,с население около 1.5 млрд. души. Нашите феодални старци от БАН няма ли да измислят наша ваксина, или пъдарина с джипката не дава щото този път на него ще му го завъртят с 200 брюкселските господари.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аребегоф

    3 1 Отговор
    Нали разбрахте какво ви вкарват с ваксините и защо са безполезни?Това което го има в кренвиршите го има във ваксините кожа,косми,копита,кукички и пипала на вируси,но не и самите вируси.Демек ядете кренвирши без месо и все гладни ходите,но пари сте дали
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ну заяц

    1 13 Отговор
    Самите руснаци не искат да се ваксинират със Спутник5. Путин едва сега се реши, след почти 3 месеца ваксинация в Русия. Кремъл както винаги крие статистиката, но смъртните им случаи от К19 не намалят, което означава че процентът ваксинирани руснаци е МНОГО нисък! Замислете се ЗАЩО другари български комунисти, ако въобще можете! Също така ЗАЩО експерти трябва да ходят в Москва за да проверяват данните публикувани за ваксината? Явно рашките са известни с хвалбите и лъжите си ...
  • 25 Ко каза ко

    6 1 Отговор
    Абе,кви ваксини ви гонят като ние вече строим завод за производство. Другаря .... господин ( чакай че,се обърках) Б.Борисов каза " другите държавни дори днес да започнат,ние сме с 16 месеца напред от тях и ще спасим десетки милиони човешки животи". Ама наша ли чужда ли не е ясно ,пък за хора ли или за животни също . Обаче ваксина ще има !!! А забравих ....ние се справяме най-добре ....не знам за кво беше.
  • 26 СусБе

    4 2 Отговор
    Чакайте още малко бе... поне до края на годината. Тогава няма да има кого да лекувате - едните ще имат имунитет а другите ще са ги опяли тумбаклиите в мазно расо (ако и те са живи още) Е.... го в тъпия народ!
  • 27 Активист на БКП

    2 5 Отговор
    Ами накрая се разбра,че социалистическата ваксина ще спаси света! Венсеремос ,товарищ Путин!!!

    Коментиран от #28

  • 28 Ако Карлуково

    1 7 Отговор

    До коментар #27 от "Активист на БКП":

    Бе ти в коя комунистическа утопия живееш другарю? Коя страна е била спасена от Спутник че не разбрах? Русия не е - не искат да се ваксинират. Израел беше спасена от Пфайзър. Англия беше спасена от Пфайзър и т.н.
  • 29 ПоручЕкЙорданоФ

    4 0 Отговор
    Ще проучват условията за руски Майдан.
  • 30 Гацо Бацов

    1 0 Отговор
    ЕС е само Корупция ,ЕС не го интересува гражданите интересуват се от печалбите на техните компании.ЕС не произвежда качествена ваксина но ни задължават да се ваксинираме с боклуците на ЕС. Русия е предложила на ЕС още миналата година ваксината какво спаха Европейските бюрократи че не взеха решение до сега
  • 31 Няма да им

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лицемерните убийци":

    се отдаде,защото вече са направени постъпки да се получат авторските права на аваксината Спутник Ви,така,че ще си плащат като попове за да я получат.
  • 32 Ами мислят си

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    че е като в Бг ще им заколят вол за добре дошли,ще ги напоят с домашна ракийца и винце,ще им напълнят празните кошници със суджуци и ще ги изпратят по живо по здраво. В Русия най-много да изядат някой бой или да им кажат ако нещо вземат да се отварят вън от страната ни. Между другото Путин вчера заяви: никого не караме на сила да приема нашата ваксина......Това е хубаво добре да се знае.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.