Last news in Fakti

29 Юни, 2021 17:55 3 144 48

Гърция потвърди: Въвеждат се привилегии за COVID ваксинирани

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

В новата наредба не се включват допълнителни мерки за заведенията на открито

 Гърция потвърди: Въвеждат се привилегии за COVID ваксинирани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция обяви привилегии за ваксинирани, които предизвикаха негативна реакция на опозицията и на собствениците на заведения.

Заведенията на закрито, стадиони, театри и кина се разделят на две категории - "чисти" и "смесени". В първата категория - "чисти", ще се допускат само ваксинирани или със сертификат за преболедуван Covid-19 в последните шест месеца.

В категория "смесени" са заведенията, които могат да се посещават и от неваксинирани клиенти, но с отрицателен бърз тест.

От 15 юли ще се допускат зрители на стадионите, но само ваксинирани и с маски при непълен капацитет от местата.

До средата на следващия месец собствениците на заведения на закрито трябва да изберат категория.

От централата на опозиционната партия СИРИЗА реагираха с изявление, че "премиерът Мицотакис за пореден път показва безсилие да убеди гърците да се ваксинират".

Силно недоволни са собствениците на ресторанти. Председателят на техния съюз Йоргос Курасис коментира пред медиите, че тези мерки са практически неприложими. Той каза, че ресторантьорите не са полицаи, за да проверяват здравния статус на клиентите.

В новата наредба не се включват допълнителни мерки за заведенията на открито.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лека полека

    31 11 Отговор
    ще ви вкарат в кошарата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Плиткоумието те е превзело.
  • 4 Майна

    51 6 Отговор
    АМИ КАТО СИ КРОТУВАТ ОВЦЕТЕ И ГРИВНИ ЩЕ СЛОЖАТ...МАЙ МНОГО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ИМА ЩОМ СЕ СЛУЧВА ВСИЧКО ТОВА..
  • 5 нашия

    44 5 Отговор
    той Мицотакис за това е изпратен там като генерал-губернатор от началниците си....но гърчолята не го схващат ...това че говори на гръцки нищо не означава....той не е с гръцкия народ а със своите началници

    Коментиран от #30, #48

  • 6 Цоци

    6 53 Отговор
    Браво! Дано и в целият ЕС да е така скоро! Ваксинирайте се доброволно ВЕДНАГА
  • 7 случаен

    40 3 Отговор
    направо заразни да беха написали,къде ги тез от хелзенския комитет дет все за права се борят,каква е тази дискриминация,стана като сащ,за бели и за черни
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Майна

    38 3 Отговор
    Флорида на първа линия в битката срещу паспортите с ваксини

    Родната държава на Гац е известна с енергично противопоставяне на паспортите с ваксини. (Свързани: Законодателите във Флорида приемат законопроект за забрана на паспортите за ваксини в щата. )....Май навсякъде по света има свободолюбиви ЧОВЕЦИ , БЕЗ НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ...

    Коментиран от #19

  • 10 Майна

    16 3 Отговор
    Флорида на първа линия в битката срещу паспортите с ваксини

    Родната държава на Гац е известна с енергично противопоставяне на паспортите с ваксини. (Свързани: Законодателите във Флорида приемат законопроект за забрана на паспортите за ваксини в щата. )....Май навсякъде по света има свободолюбиви ЧОВЕЦИ , БЕЗ НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ...

    Коментиран от #12

  • 11 556555

    33 4 Отговор
    Много от ваксинираните вече почиват в мир.
    Привилегии там където отиват не им трябват
  • 12 нашия

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    този младеж и сина на Тръмп газят наред където могат измамниците....респект на тези млади хора
  • 13 Ковидарите

    32 3 Отговор
    Това се нарича СЕГРЕГАЦИЯ, здравна сегрегация! Имало едно време автобуси разделени за "бели и черни"! Тоя огренния от синион Мицотака съвсем си повярва? Да видим докъде, ще ги докара за сега 2:0 за сион!
  • 14 А от 21 юли

    24 3 Отговор
    ще се допускат зрители в заведенията , които няма да консумират , само ще гледат -)))
  • 15 хибридна война

    31 2 Отговор
    Случайно или не, ама най-задлъжнелите към МВФ и ЕЦБ държави почнаха с привилегии за ваксинираните. Случаеност, а ?

    Сега до дни и Испания и Португалия, и Италия почват с облекчения за ваксинирани :)

    Коментиран от #20

  • 16 Ттттт

    22 4 Отговор
    Приготвил съм пуканките и чакам срещата на ваксинираните с антигена през есента.
  • 17 4444

    25 4 Отговор
    Ваксинираните отделят спайк протеина и са опасни. Стойте далеч от тях
  • 18 Идиотикус

    31 4 Отговор
    И това им малко. Цяла година ги тормозиха да излизат с СМС-и, а са най-зле на Балканите към момента. Трябва им още та да им се изясни положението.

    Коментиран от #24

  • 19 Флорида........

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    И какво излезе че само в САЩ /консервативните щати/ се съпротивляват и са и въоръжени - само така и може да отстояваш правата си - Европа и всичко друго вече приличат на концлагери с бодлива тел, НАДЯВАЙТЕ СЕ НА САЩ ЗА РЕВОЛЮЦИЯ НЯМА ОТКЪДЕ ДРУГАДЕ ДА ТРЪГНЕ ИНАЧЕ БЯЛАТА РАСА СЕ ОПЕРТАВА ОБРЕЧЕНА!

    Коментиран от #38

  • 20 нашия

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "хибридна война":

    не случайно Каролингките държави ги водят тия трите държави като PEIG's......
  • 21 НЕВАКСИНИРАН........

    30 4 Отговор
    Ваксинираните трябва да се изолират защото предизвикват и разнасят мутации на всичко което пипнат - и обикновен грип е вече опасен за тях!
  • 22 MACDONALDS&STARBUCKS

    36 2 Отговор
    ДО РЕСТОРАНТЬОРИТЕ - АКО НЕ ОТСТОЯВАТЕ ПРАВАТА СИ НАЙ ДОБРЕ ЗАТВАРАЙТЕ КЕПЕНЦИ ОЩЕ ОТ СЕГА - ДОКАТО НЕ ВИ ЗАКРИЯТ ВСИЧКИ НЯМА ДА МИРАСЯТ - ЩЕ ОСТАВЯТ САМО СТАРБУКС И МАКДОНАЛДС!
  • 23 Хаха

    30 2 Отговор
    Е, просто нЕма начин да ме спечелят, като турист с тая простотия! Ако ще да имат по-хубави и чисти плажове, кръчми и т.н. Не мога да си причинява това да бъда турист-концлагерист!

    Коментиран от #27

  • 24 Тони

    24 2 Отговор

    До коментар #18 от "Идиотикус":

    Собствениците на обществени заведения сами са си виновни, защото се подчиняваха за маски, разстояние между клиентите или консумиране извън залата и т.н. Трябваше или да затворят изцяло и да не плащат данъци и да изпотрошат парламент, министерства и полицейски участъци или да не затварят , продължавайки да работят без маски и ограничения срещу клиентите - ако всички заедно и едновременно не се подчиняват правителството ще оттегли всякакви заповеди за извънредни ситуации. Налагане на нови закони става възможно замо със съгласието на народа но жалко че народа е страхлив и дори не подозира каква сила има , само трябва да я използва.
  • 25 Защо?

    23 2 Отговор
    Продължават да се подчиняват на това беззаконие?! Сами са си виновни, изнудването също е криминално подсъдимо не говорим вече за насилствена медицинска намеса и т.н от диктатурата която отдавна е поставила себе си извън закона а 120 точка от Гръцката конституция гласи че в такъв случаи отстраняването и става с всички средства вкл. Въоръжена съпротива!

    Коментиран от #26

  • 26 3333

    16 3 Отговор

    До коментар #25 от "Защо?":

    Защото са проста нация. Ако им увеличат данъците ще се вдигнат обаче
  • 27 Тони

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хаха":

    Това е последния удар върху бизнеса на частните ресторанти, барове и хотели, собствениците се надяват да премине този тежък период. В случая надеждата се прилага като успокояващо за да не може да се предприеме никакво решение и естествено за да не се пречи за изпълнението на нарежданията на сзо. Просто ги изтискват за последно. После като фалират всичко ще бъде разпределено между мултинационалните групи. Туризъм пак ще има но няма да е за обикновените българи, румънци, руснаци или украинци.
  • 28 САНИТАР

    16 2 Отговор
    Моля обърнете ВНИМАНИЕ че банките с Кръв получени от -ваксинирани- донори в болници са генетично RNA повредени и са негодни за прилив на кръв на неваксинирани!
  • 29 90990000

    8 7 Отговор
    А не е ли по-лесно - който няма ваксина към газовата камера да се кара . Но защо да се харчат пари за газ. Една лопата по главата и ще намалеят неваксинираните
  • 30 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "нашия":

    Ама защо ни занимавате с тези византиици,там една дума за нас няма тук само се пише

    Коментиран от #33

  • 31 учуден

    12 2 Отговор
    А какъв е смисълът на тази мярка . Ваксинираните и преболедувалите имат имунитет уж . Ваксинирани дори и да се разболеят ще го карат по-леко . Нали затова беше мантрата - 70 процента с имунитет / от ваксини и изкарали болестта/ , за да пазят останалите 30 процента от хората
  • 32 Верно ли

    16 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: но само ваксинирани и с маски при непълен капацитет от местата. Мммм, не е ли яко, а? Хем ваксиниран, хем с наморник и пак дистанция...
  • 33 QR Виза

    17 2 Отговор

    До коментар #30 от "Иван":

    Не само за нас няма и една дума за всички по-нормално действащи държави, цензура ! А сега сам се сети, защо ? Ако гърците знаят, че яко ги манипулират и мачкат техните чиновници може и да се разбунтуват! Така държейки ги в информационно затъмнение те смятат, че правителството се "грижи" за тях! Отдавна съм ви казал това е "Гръцки синдром", нещо като "стокхолмския", но много по ужасен и мащабен!
  • 34 Дядо Мадуран

    16 2 Отговор
    Гърците винаги са пили подли мързеливи идиоти заедно с евреите са расата която ме трябва да съществува.Всичките беди на света са предизвикани от гърци и евреи .едните вече достигнаха стаден маскиран имунитет от 55% и почнаха да пукат от миокардите .Чак арабите по техните земи взеха да пият алкохол от кеф че ще си върнат земята без бой.Другите са на път да го сторят с премиер идиот и тъпи задръстени обитатели на колонията Гърция .Само дето Ганио е решил да ги храни и им ходи на морето.Иначе досега да се умрели от глад.А и тези ваксинираните нали са безсмъртни какво им пречи че другите ще умрат от тъпотия

    Коментиран от #35, #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 лелее

    7 1 Отговор
    откачалки
  • 37 А то понеже .......

    2 10 Отговор

    До коментар #34 от "Дядо Мадуран":

    Българите не са подли и мързеливи?! Погледни си кочината първо дето се въргаляте по кръчмите и тогава коментирай за другите кой е идиот и кой не е!

    Коментиран от #40

  • 38 no name no face no number

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "Флорида........":

    Точно там би трябвало да се случи в ЕС мнооого трудно и не само поради липса на оръжие , хората не искат да се обединят в ЕС. Пример са жълтите жилетки не успяха да грабнат Франция страната с традиции в тези неща, За другите въобще там нещата са още по трагични

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Флорида........

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "no name no face no number":

    И на каква база да се обединят в ЕС? Забележи само тука каква злоба прелива между съседните балкански държави помежду им от коментарите! ЕС е безнадеждно положение, а и при икономическо рухване на САЩ просто ще бъдат изядени от Китай и в Средиземно море ще има Китайски военни бази със сигурност - а Китайците никак не обичат смесени култури принципно и затова отсега са построили лагери за -малцинства-..........!

    Коментиран от #42

  • 42 нашия

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Флорида........":

    принципа в Китай е-един народ една държава
  • 43 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    15 1 Отговор
    "От 15 юли ще се допускат зрители на стадионите, но само ваксинирани и с маски при непълен капацитет от местата." - доста съмнително. Уж вакснати, пък с маски и при непълен капацитет на ОТКРИТИЯ стадион.

    Коментиран от #44

  • 44 СВОБОДАТА ИСКА.....

    11 0 Отговор

    До коментар #43 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    БОРБА - ТЕ КАКВО СИ МИСЛЯТ ЧЕ КАТО СИ ИЗТЪРГУВАТ С ДУШМАНИТЕ ДУШИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА МИ СЕ РАЗХОЖДАТ БЕЗ НАМОРДНИК СЛЕД ТОВА?! А? А ТО КАКВА СТАНА СЕГА!
  • 45 Хахаха

    1 6 Отговор
    Задължителните ваксини скоро и у нас. Пишете, пишете, после доброволно ще се убедете.
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор
    COVID-19 (SАRS-СоV-2) не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни... "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 47 От жегата е

    6 0 Отговор
    Тия тотално са изтрещяли, то-тал-но!
  • 48 Коминтерна

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "нашия":

    Мицотакис да не се превежда случайно като Кристалин??? :-)