Last news in Fakti

29 Юни, 2021 20:22 9 765 60

Обмислят задължителна ваксинация, за да се предотврати нова вълна на COVID-19

  • полша-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Полша е ваксинирала напълно 12,8 милиона души, но властите предупреждават за проблеми с убеждаването на неваксинираните да се имунизират

Обмислят задължителна ваксинация, за да се предотврати нова вълна на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полша може да направи ваксинацията срещу COVID-19 задължителна за някои хора от рискови групи, за да помогне да се предотврати евентуален нов ръст на инфекциите през август, заяви днес здравният министър Адам Неджелски, цитиран от Ройтерс и БТА.

Страната с близо 38 милиона жители е ваксинирала напълно 12,8 милиона души, но властите предупреждават за проблеми с убеждаването на неваксинираните да се имунизират.

"За съжаление се създава впечатление, че сме достигнали определен таван - трудно е да бъдат убедени колебаещите се, защото всички аргументи и други мерки вече са приложени", каза Неджелски пред католическото "Радио Плюс".

"Говорим за такива сценарии като превръщането на ваксинацията в задължителна за онези, които са най-застрашени от сериозните последици на COVID - тук говорим за възрастните граждани, но преди всичко за лекарите", каза министърът.

Неджелски изтъкна ръста на новите случаи на COVID-19 във Великобритания, дължащ се на силно заразния вариант Делта на коронавируса.

"Това, което се случва във Великобритания, ще ни сполети след около два месеца - в нашия случай има вероятност за четвърта вълна, която да ни залее през втората половина на август", допълни здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 67778

    138 15 Отговор
    Не е заради нова вълна, а защото малък процент от овцете се вързаха и сега трябва задължително да боцнат другите и да мрат по-масово. Но сега вече аз очаквам някаква съпротива от страна на матряла там, а може и някой от ваксърите да го отнесе - те са за бой отдавна

    Коментиран от #36, #45

  • 2 Рошко

    111 9 Отговор
    Няма сини няма червени идва време разделно чипирани и нечипирани време е за световна революция

    Коментиран от #7, #9, #57

  • 3 😷😷😷

    90 4 Отговор
    "Свободата Санчовци не е на върха на иглата, а на върха на бойното копие"!
  • 4 123

    126 8 Отговор
    Чист фашизъм и геноцид. Хората ще бъдат изтровени.

    Коментиран от #56

  • 5 Дриско

    48 6 Отговор
    А има ли ваксина срещу диярия?
  • 6 др Гей Билтс

    76 6 Отговор
    Те така са прилъгвали евреите, че за малко ще си напуснат домовете си и да идат във варшавското гето.
  • 7 pesh

    66 6 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Няма кой да се занимава да ги чипира - мисля, че направо ще бъдат ликвидирани понеже са безполезни потребители на ресурси - така казва Бил Гейтс и май ще се окаже прав.
  • 8 Онзи

    69 6 Отговор
    Поляците да пълнят молотовките и да палят тяхните ваксинатори. Глобалистките слуги да бъдат унищожени.
  • 9 честен ционист

    38 11 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    По-вероятно и тия пияндури да ги освобождават за пореден път братишките.
  • 10 3 ти Райх

    92 7 Отговор
    Насилствена медицинска намеса, манипулация и лечение е забранено и се смята за престъпление против човечеството! ЗА обмислящите такова нещо МОЖЕ ДА ИМА САМО ЕДИН КРАЙ - НОВ НЮРНБЕРГСКИ ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ!

    Коментиран от #19

  • 11 ВИЖТЕ СЕГА......

    58 3 Отговор
    Огромното предимство което имат в някои Американски щати да са тежко въоръжени! Именно за такива случаи е вписано това в конституцията на САЩ - за поредния 4 Райх Аушвиц който смята да "лекува" насилствено...........а полицията както винаги /исторически погледнато/ няма да пази овцете а ще е на страната на фашиста!
  • 12 ТЦТЦТЦ

    71 3 Отговор
    В България нека се опитат насила да ваксинират ромите и ще се видят в приключение !!
  • 13 765254

    60 4 Отговор
    Стига с тези ваксини това е много опасно!
  • 14 СвободаИлИсмърт

    67 4 Отговор
    Ваксина само през трупа ми!

    Мирна революция не съществува никъде, ако лналожат задължителна ваксинация(което противоричи със свободния дух и правата на хората) хващайте вилите и брадвите и пред общините!
  • 15 Човек

    52 3 Отговор
    Днес в Полша, утре и в други страни(България)!😶
  • 16 Buno

    46 3 Отговор
    Браво! Задължителна ваксинация! Боцкайте ги дори като спят! Никаква милост към неверниците! Ковид акбар!Хайл Ковид! Боцкрийг!
  • 17 изнудвачи

    54 2 Отговор
    ама какъв е проблема,който иска ще се боцка,тези дето не искат нали нямало да са опастност за боцкалите се.всеки има право на избор,не сме под игото.абе я по добре си заврете иглите отзад.
  • 18 Започват да преминават............

    41 3 Отговор
    Някои търтеи политици на народния гръб започват да приближават Червената Линия след минаването на която няма да има адвокат който да е в състояние да ги спаси от електрическия стол!
  • 19 Gogo

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "3 ти Райх":

    Да да и да против ваксинацията.Но не намесвай Нюрнбрг.Там няма нищо честно.
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    52 1 Отговор
    COVID-19 (SАRS-СоV-2) не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни... "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.

    Коментиран от #27

  • 21 Майна

    45 0 Отговор
    Направихме голяма грешка. Досега не го осъзнавахме“, каза Байрам Бридъл, вирусен имунолог и доцент в Университета на Гуелф, Онтарио, в интервю за Алекс Пиърсън преди няколко седмици, в което той предупреди слушателите, че посланието му е страшно.

    „Смятахме, че шиповия протеин (spike protein) е чудесен целеви антиген, не знаехме, че е токсичен и патогенен. Така че, като ваксинираме хората, неволно ги инокулираме с токсин“, каза Бридъл в предаването.

    Той казва, че е много смущаващо, че този токсин не остава в раменния мускул, а навлиза в кръвта.

    В данни от изследване на ваксината Pfizer в Япония се показва, че скандалния протеин попада в кръвта, където циркулира няколко дни след ваксинацията и след това се натрупва в органи и тъкани, включително далака, костния мозък, черния дроб, надбъбречните жлези … и в „доста високи концентрации” в яйчниците.
  • 22 ДОн

    37 1 Отговор
    Давиебемпуткатамайна.
  • 23 Казах:

    10 2 Отговор
    Да се…
  • 24 Iviviv

    25 1 Отговор
    Да си върнем свободата. Да изметем сороснята, и гей биловци. Боя настана.
  • 25 Шаран БГ

    28 5 Отговор
    Който не иска да се ваксинира - разстрел !
    Така или иначе , жив или мъртъв, индивида не допринася с нищо за обогатяване на фармацевтичната мафия - една от най-коварните и нежни убийци . Със всеки един допълнителен химикал в човешкия организъм се съкращават неговите природно-съпротивителни сили. И това да кажем, иди- дойди , ама преди това задължително трябва да се изпразни джоба на притежателя на този организъм.
    Човек трябва да умре болен и беден !!
    Това е негласния девиз на производителите на "лекарства"........
  • 26 Имен

    6 3 Отговор
    Е крайно време беше !!!
  • 27 Пфф

    5 14 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Принципно си прав в голяма част от нещата , но преди да се развие медицината и фармацията , хората са умирали от всевъзможни вируси и бактерии , и като изключим времената на войни , твърде малко хора са доживявали до сегашните нива на продължителност . Колкото и да си пълните главите с всякви конспирации , голяма част от хората се нуждаят от лечения , за да подобрят качеството си на живот или неговата продължителност . Всичко друго е чесане на езици и изпадане в нелепости . Не че някой от болестите не могат да се лекуват и без лекарства , но пък човешкият мързел и психика , и продължителността на природните лечения , отказват много от нас . Със сигурност без медицина , ще умират много повече хора

    Коментиран от #29, #33, #34, #42

  • 28 Има нещо гнило

    9 4 Отговор
    , Защо всички натискат за масовото ваксиниране и друго, защо МЪСК иска и прави достъпен Интернет по целия свят сега ами не преди ковида?света става един голям биг брадър май. А корупцията в България ще спре когато се забранят и премахнат парите в брой и всичко става по банков път. Всичко ще лъсне и няма да има заобикаляне на това.

    Коментиран от #48

  • 29 Шайба

    18 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пфф":

    Днешната псевдо-медицина обаче има съвсем други задачи и спасението на човечеството не е измежду тях.
  • 30 Шприц

    1 0 Отговор
    Много се бавят, сега е момента за имунитета. Задължително за всички хронично болни и обкръжението им- кръгова отбрана, като под обсада.
  • 31 Исма

    2 1 Отговор
    А ще дават ли някой лев
  • 32 Шайба

    18 1 Отговор
    Нали имунулозите(не купените разбира се) точно това обясняват постоянно,че масова ваксинация по време на пандемия е безумие,защото ускорява мутациите на вируса и го прави още по-силен и резистентен,в крайна сметка на ваксинираните ще започне да им се срива имунната система от претоварване и ще почнат да мрат от най-малкото нещо.

    Коментиран от #37, #55

  • 33 Петя

    5 21 Отговор

    До коментар #27 от "Пфф":

    Хубав коментар,браво.Да допълня нещо.Аз съм в Италия в момента.Тук никога не чух по тв да се говори против ваксините.Работя в сферата на туризма в хотел в Алпите.Ваксинирана съм с двете дози в Бг.Всички колеги италианци се ваксинираха с първата доза.Млади момчета и момичета са.Под 30 години са.Ваксинират се по свое желание.Тук и млади и стари се ваксинират.Нямат зелени коридори.Записват си ден и час и спокойно си чакат реда.Никой не мрънка,никой не говори против ваксините.

    Коментиран от #39, #41, #51, #58

  • 34 Hess

    14 3 Отговор

    До коментар #27 от "Пфф":

    Безспорно си прав,но сега времената са други,вече не говорим за лекари а за съучастници в един глобален биоексперимент,който опасявам се,тепърва започва...

    Коментиран от #35

  • 35 зъл пес

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "Hess":

    От твоя коментар разбирам че не вярваш на лекарите.Един съвет....не ходи на лекар дори и да си болен.Не ходи на лекар дори и да се разболееш от КОВИД,лекувай се сам.Така е по-добре за теб,и здравната система.

    Коментиран от #44

  • 36 Петя

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "67778":

    Разкажете за Флорида...какво е наредил техния губернатор..може да е по интересно

    Коментиран от #43

  • 37 докторът

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "Шайба":

    да,но когато умират майка ти,баща ти, детето ти,се хващаш и за сламката.Рискуваш с ваксината или лекарството което съществува в момента,и се молиш те да оживеят,нали?

    Коментиран от #49

  • 38 Vladi

    11 1 Отговор
    Интересно ми е колко милиционера ще трябва да ме държат , докато се опитват да ме набодат с иглата ? може и да успеят , може и някой милиционер да лапне иглата докато себорим нещата отиват на живот или смърт дори да ме боцнат , камъка в главата на доктора или милиционера му е в кърпа вързан , най опасен е човек който няма какво да губи
  • 39 Hess

    19 3 Отговор

    До коментар #33 от "Петя":

    Защото така са им промили главите,че кънтят като празни варели!За съжаление почти всички западняци са на тоя хал,незнайно защо,но отпор единствено дават бившите соц държави-Унгария,Полша,Чехия...Например в Германия водим битката основно от бившето ГДР,хората от бившето ФРГ са едни марионетки,ако им кажат че трябва да се запалят за дезинфекция,ще го направят без да си направят труда да се замислят,елемента на предоверяване в правителствата и системата е гибелен и е капан за наивници!Така,че не ми ги хвали италианците-те са щастливи,защото не осъзнават колко са нещастни!!!
  • 40 Гицов

    10 1 Отговор
    Таз година ваксинация, догодина - кастрация
  • 41 Шайба

    14 4 Отговор

    До коментар #33 от "Петя":

    Поредното доказателство,че италианците,както и болшинсвото западни нации,са овчи народ без критично мислене,които сляпо се доверяват на водачите си-също така окаяни слепци интересуващи се единствено да се държат за кокала на властта на всяка цена.
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пфф":

    Изглеждате ми на разумен, но хайде да не "...бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo."
  • 43 Майна

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Петя":

    Пенке, като си толкова доволна от глупоста си и тази на другите, значи нищо и никой не може да ти помогне..., а какво става във Флорида, теб не те касае, щото няма да разбереш ЧОВЕЦИТЕ...
  • 44 Hess

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "зъл пес":

    А как би ми отговорил ако ти кажа,че аз самият съм лекар,при това и доцент!И за да е по-интересно,вирусолог!Ти си на ход...

    Коментиран от #47, #50, #59

  • 45 Епидемиолог

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "67778":

    За да се предотврати трета вълна от Ковид 19 поляците трябва да се затворят вкъщи,да сложат маските,шлемовете и скафандрите и да се мушнат под юргана за да дишат пръднята на жените / мъжете / си!! Ясно??
  • 46 Само Така

    6 4 Отговор
    Когато се ваксинират кравите и воловете, не ги питате дали искат. Добитъкът няма право на глас защото не може да мисли. Та така трябва да е и в България.
  • 47 Некадърник

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Hess":

    Аз бих казал че си си купил дипломата или са ти я дали по погрешка.
  • 48 Бай

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Има нещо гнило":

    ....защо всички изведнъж решиха да произвеждат електрически коли?!
  • 49 Шайба

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "докторът":

    Разбира се,точно на това разчита и фармацевтичната мафия,даже прекалено раздуват нещата,всяват излишен страх чрез медиите,за да могат да си изпълнят пъкления план,а болен се е*е докато е на легло знаеш,както и наплашен до смърт,и за сламка ще се хванат,но това което им се подава е нещо друго.
  • 50 Д-р Хаус

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "Hess":

    Какъв " доцент" си бе тикво?? От ония произведени " на килограм" ли?? Какъв ПРИНОС към медицината имаш,какви собствени изследвания и резултати си постигнал?? И ако съществуваше ВАК / Висшата атестационна комисия/ доцент май щеше да станеш, когато гущерът пръдне!!
  • 51 Vladi

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "Петя":

    Те и овцете в кланницата не мрънкат и си чакат реда , а теб да те питам , с кой акъл отиде в тая циганска държава Италия ? кой те излъга ? за парички ли отиде ?с пари в Италия няма да се върнеш от мен го запомни
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 мнение

    11 2 Отговор
    когато насилваш хората да се ваксинират със смъртоносни ваксини си е чиста форма на геноцит,недопустимо е да се избиват хора под какъвто и било благороден претекст
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пфф

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Шайба":

    Можеш и сам да направиш справка за мутациите на вируса . Тогава ще ти стане по-ясно , кои са лъжливи и кои не . До сега , всички известни ни мутации , са от преди ваксинациите . Изключвам делта варианта , защото той е засечен през февруари за сефте . Само че в Индия ваксинацията започна доста по-късно и те успяха да наваксат през последните два месеца . Английският , бразилският и южноафриканският варианти са от края на лятото и началото на есента . Има още хиляди несъществени варианти , от които почти всички са от миналата година регистрирани . Обясни ми , как си вадиш извода, кой е платен имунолог и кой не ! Вероятно , на теб ти изнася , значи е читав или не ти изнася , значи е платен ли ? Не е нужно , някой да ти каже нещо , за да го вярваш . Имате си глави на раменете , с които може и да мисли .
  • 56 РЗС

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Ти си с интелект на домашна хлебарка. И ще бъдеш ваксиниран както е било в комунизма, няма щеш не щеш, скоро и в бг. Нямам търпение да ви почнат наред това стадо дето сте неваксинираните. Между другото ще ви пуснат безплатен интернет през чиповете 100мега бита. И още по между другото всички ще умрем, и представи си това не го контролираш ти( но ако речеш, можеш да прекратиш мъките си с една доза циан калий, за да не тежиш на Земята)
  • 57 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    И кого смяташ да сложиш на власт?
  • 58 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Петя":

    И аз зная същото за Германия, САЩ, Канада и Гърция. Но те не са подложени на хибридни атаки като нас- тук някой много държи да има хаос и големи поражения. Вижте първите 30-тина поста по всяка тема- единомислещи са и са се сипнали за броени минутки- това са троловете! В този случей всичките са анти-ваксъри. А медиите дават трибуна на всякакви търсачи на слава и не ги е грижа, че застрашават живота на хората.
  • 59 Луди всякакви

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Hess":

    Ми ще ти отговоря- още има да учиш! Аз се доверявам на академик Петрунов- той е имунолог и е ЗА ваксиниране и не е в политиката, не се бута за слава; ти какво ще му опонираш? Само доцент си...евентуално
  • 60 Айде бе

    1 3 Отговор
    Според мен, невярващи в епидемията и антиваксъри са комплексари, които са неудовлетворени от живота си и си избиват фрустрация та, като си въобразяват как са по-умни и по-прозорливи...и въобще по-гяволи и не се доверяват и подчиняват. Такива хора не признават, като са сбъркали и колкото по-става ясно, че твърдят глупости, толкова повече се заинатяват. Имам близък, който първо твърдеше, че всичко е "измислица на Боко, за да остане на власт" и когато се случиха няколко заболели и починали край него и няма как да отрича, взе да твърди, че иска да се разболее, за да го е минал, но няма намерение да се ваксинира!