Last news in Fakti

28 Юли, 2021 16:45 2 981 12

Пълно отваряне! Англия ще позволи свободното влизане в страната на напълно ваксинирани пътници от САЩ и ЕС

  • лондон-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Междувременно Шотландия и Уелс тепърва ще обявят дали ще последват стъпките на Лондон или ще запазят действащите ограничения за момента

Пълно отваряне! Англия ще позволи свободното влизане в страната на напълно ваксинирани пътници от САЩ и ЕС - 1
Снимка: shutterstock

Според информация, публикувана от HuffPost UK, британското правителство е взело решение в сряда да позволи на всички напълно ваксинирани пътници, идващи от Съединените щати и Европейския съюз, свободно влизане в Англия без изисквания за карантина.

Ходът, който потенциално ще позволи на семейства и приятели да се срещнат за първи път от 18 месеца, беше одобрен от оперативния комитет Covid-O на кабинета в сряда сутринта, потвърдиха източници пред HuffPost UK.

Според плана правителството на Обединеното кралство официално ще признае сертификати на САЩ и ЕС за пълно ваксиниране срещу Covid-19, включително версиите на сертификата на хартиен носител.

Междувременно Шотландия и Уелс тепърва ще обявят дали ще последват стъпките на Англия или ще запазят действащите ограничения за момента.

Съгласно одобрения от британските министри план, гражданите на САЩ и ЕС вече няма да се нуждаят от карантина в продължение на 10 дни, когато пътуват до Великобритания от страни от т.нар. "кехлибарен списък", изискване, което вече беше отменено на 19 юли за напълно ваксинирани британски граждани.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    24 2 Отговор
    Това, че си ваксиниран не значи, че не си заразоносител, ако си лепнал вируса.
  • 2 Смешно

    24 1 Отговор
    Ваксинираните не са защитени от Ковид.Спокойно си го разнасят. Доказателство е Израел.Първи масово се ваксинираха и сега пак болни.
  • 3 АнтиФашист

    25 0 Отговор
    Как искам да не псувам, как искам просто да замълчите и да изчезнете за винаги... ваксърски фашисти... Вие и вашата псевдо наука базирана на приходи и разходи
  • 4 Hoho Boho

    14 4 Отговор
    Американците задължиха ваксинираните да носят маски, а тия ще ги допускат безпрепятствено!?
    Явно съвсем са изперкали. После се чудят защо при тях броят на новите случаи непрекъснато нараства.:)
  • 5 Hoho Boho

    11 1 Отговор
    Тия защо не видят какво става в Гърция, където са се събрали накуп много ваксинирани /около 50% ваксинирани/?
    В рeзултaтът на тов вeчe пoдoбрихa coбcтвeния cи рeкoрд пo брoй нoви cлучaй.
    При прeдишния им рeкoрд - вaкcинирaнитe ca били 7%,
    a при пo-прeдишния - вaкcинитe нe cъщecтвувaхa.:)
    Ужас!

    Мoжe дa видитe грaфикaтa в Гугъл -
    "кoрoнaвируc гърция"
  • 6 др Гей Билтс

    10 1 Отговор
    Тъкмо се чудих, откъде е преписал снощната заповед Кацарката, а то било от бритиш хомосекшуалс.
  • 7 Мунчо

    7 0 Отговор
    Пълно отваряне, пък само за ваксини рани... Кое му е пълното?! Авторът ял ли е дървено желязо, или не?!?!? :))))
  • 8 Гьобелс ✋

    8 0 Отговор
    Нали приемат безотказно араби,негри и индийци.
  • 9 Ковидидиоти !

    7 0 Отговор
    Някой да преведе "напълно ваксинирани пътници" ?! Всеизвестно е ваксините дават САМО 35 % защита от заразяване с ковид !
  • 10 То и от

    2 0 Отговор
    вакса до вакса има разлика. Има източно православна , има будистка , западно католическа и протестантска. Въпрос на лоялност.
  • 11 КОКО

    3 0 Отговор
    Да, ама НЕ! Това НЕ Е пълно отваряне! И ако обичате, УВАЖАВАЙТЕ ЧИТАТЕЛИТЕ СИ! Подвеждащите заглавия са за Жълто-Кафявите медии!
  • 12 Вес

    2 0 Отговор
    Ваксината не е гаранция че няма да се заразиш,а че няма да пукнеш в болница с тръба.Трябва да се живее с Ковид.Той е между нас завинаги.Ако някой си мисли че ще изчезне да си припомни инфлуенцата как се появи от нищото,как изби милиони и как леко я караме сега.Затова и в Англия отварят всичко напук на 4та вълна.Факт е че починалите там са много по-малко от преди1-2 месеца при 50000 скучая на ден заболели(от преди няколко дни инфо).Което доказва че ако не друго,ваксината помага за по-леко протичане!