17 Август, 2021 14:28 6 609 19

Строг локдаун ще бъде наложен в тази държава до часове

  • нова зеландия-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • мерки

Видяхме ужасните последици, до които води забавянето при вземането на мерки, каза премиерът

Строг локдаун ще бъде наложен в тази държава до часове - 1
Снимка: Shutterstock

Строг локдаун ще бъде наложен в Нова Зеландия до часове, поради засечен първи случай на вътреобщностно предаване на COVID-19 от почти 6 месеца. Министър-председателката Джасинда Ардърн каза, че случаят е бил засечен днес в Окланд, предаде БТА, цитирайки ДПА.

От 11:59 ч. по Гринуич в цялата страна ще бъде наложен строг локдаун, който ще продължи поне 3 дни. Всички училища, както и магазините, които не са от първа необходимост, ще трябва да затворят. На хората ще бъде разрешено да напускат домовете си само за ходене до супермаркет, за индивидуално спортуване на открито или за получаване на медицински грижи.

"Видяхме ужасните последици, до които води забавянето при вземането на мерки", каза министър-председателката и добави, че никой не би искал да изпадне отново в това положение. "Възможно най-ранното налагане на строги мерки веднъж вече проработи за нас. Знаем, че Делта е по-опасен враг, но същите действия, които предприехме миналата година могат отново да проработят", допълни тя.

Последният случай на вътрешно предаване на вируса в страната беше засечен на 28 февруари. Оттогава всички случаи на COVID-19 в Нова Зеландия бяха засичани на границата. В изявление на Министерството на здравеопазването се посочва, че ранната и твърда реакция е най-добрият инструмент за ликвидиране на потенциалните гнезда на инфекцията. Всички новозеландци се приканени да запазят спокойствие, да бъдат дружелюбни и да изпълнят това, което се очаква от тях, докато министерството събере повече информация по потенциалния случай. По време на пандемията Нова Зеландия регистрира 2570 случая на заразени с коронавируса и 26 починали при население от 5 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Некой си

    18 3 Отговор
    Що не пишеш в заглавието за коя държава става дума !? ДжурналиЗт
  • 3 НЕРАЗБРАЛ

    23 2 Отговор
    МЕДАЛИ ЛИ ТРЯБВА ДА ИМ ДАДЕМ НЕ РАЗБРАХ?
  • 4 Еха

    1 21 Отговор
    И нас тива ни чака

    Коментиран от #7, #16

  • 5 Към писарчето

    16 4 Отговор
    Любимите му лафове -локдаун и затворени вратА .абе звучи много интеуигентно.
  • 6 Екстра

    10 2 Отговор
    Щом им е кеф нека се затварят строго.
  • 7 Възможно но

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Еха":

    Но на петата вълна, защото вече закъсняха. В Нова Зеландия затварят още при първия случай.
  • 8 Слънчака

    12 2 Отговор
    На Слънчака няма вирус. Има само опашки пред дискотеките.
  • 9 Така се прави

    9 19 Отговор
    Единствена стана в света която все адекватни мерки на време. Времето показа че това е правилния и устойчив подход. Те вземат адекватни мерки на време и знаят защо го правят. Така се прави имали един случаи се затваря всичко за да няма много случаи всички се тестват и ситуацията да се овладява за дни. Подобни затваряния при тях имаше няколко кратно и миналата година за по няколко дни, но те не позволиха да има никакво месно разпространение на вируса. Ако целия свят полета на миналата година бяха подходили като тях пандемия нямаше да има и всичко шиеше да е приключило за 2 месеца, но целта не беше това.

    Коментиран от #12

  • 10 Пи4

    19 3 Отговор
    ШИЗОФРЕНИЯ!
  • 11 гост

    6 4 Отговор
    И тук заповедите са подготвени.
  • 12 Да видим

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "Така се прави":

    Тези живеят на остров, ако не си разбрал! Сега обаче вероятно, ще разберат, че вируса е по-умен от тях!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Така се прави

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Да видим":

    Англичаните също живеят на остров, но искаха да контролират вируса като всички други стани по света, а не да постигнат нулево разпространение. Никои вируса не е умен само хората са глупави. Не няма да разберат, защото това при тях вече е правено 2-3 пъти миналата година за отделни градове и веднъж в началото на епидемията за цялата страна и е доказало своята ефективност. Хората знаят какво и защо правят.
  • 14 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Да видим":

    Хахахаха хахахаха капиталягите сте най умни ве хахахаха хахахаха справка -сащ и англия.

    Коментиран от #15

  • 15 Така се прави

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Точно самите стратези на цялата работа са много умни и трупат безкрайни пари за сметка на човешките животи и още по-голямото обедняване на бедните и средната класа. Инак като страна най-адекватната и доказано ефективна във времето стратегия има Нова Зеландия. Така, че по отношение на справяне с епидемията и минимизиране на икономическите щети от нея най-умните излизат те.

    Коментиран от #18

  • 16 Slutsk

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Еха":

    Това няма да го допуснем, стига толкова, единствени сме без да сме получили и стотинка обезщетение за тези неудобства, съсипаха психиката на хората. Опита ли някой подобно нещо, всички на улицата! После защо имало случки като онази в 111...
  • 17 dfu

    6 3 Отговор
    На тоя остров на край света, кивитата са си в локдаун по рождение.
  • 18 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Така се прави":

    Определено Нова Зеландия е за пример, но не по малък пример са Китай, Южна Корея и Австралия. Правят точно обратното на това което правят евроатлантиците и резултатите показват. Сякаш нарочно наистина тея полуобразовани и полузнаещи калинки запалиха държавите си, да ги гасят с неефективни и съмнително безопасни експериментални ваксини. В същото време липса на всякакъв граничен контрол и хигиена. Европейското по футбол беше показателно.
  • 19 миро

    0 0 Отговор
    олеле та леле.нова зеландия е най хубавото място за живеене,след българия разбира се,но и там са се настанвили идиотите извинете правилно мислещите човеци жалко за хората.