Last news in Fakti

30 Август, 2021 13:06 1 913 17

Израел предлага подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 на всички, навършили 12 години

  • израел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • пфайзер

Еврейската държава одобри поставянето на подсилваща доза, след като се стигна до заключението, че с времето ефективността на ваксините срещу коронавирус намалява

Израел предлага подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 на всички, навършили 12 години - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел разшири програмата си за поставяне на подсилваща доза ваксина срещу COVID-19, включвайки всички, навършили 12 години, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Миналия месец израелските власти започнаха поставянето на подсилващи дози, като първо те бяха предлагани на хората на възраст над 60 години. Възрастта постепенно се снижаваше и до вчера долната граница беше 30 години.

Досега около 2 милиона души, представляващи над 20 процента от населението на страната, са получили трета доза.

Израел одобри поставянето на подсилваща доза, след като се стигна до заключението, че с времето ефективността на ваксините срещу COVID-19 намалява. Сега страната предлага трета доза на всеки, който е получил втората си доза преди поне пет месеца.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мерси

    14 3 Отговор
    шъ кажа !
  • 2 Айхман

    16 2 Отговор
    Аз не можах да се справя с заличаването на това племе, ама като гледам, те самички май се справят отлично с задачата.
  • 3 Варненец

    9 2 Отговор
    Тези пък, не разбраха, че колкото повече се бодат, толкова по-зле става. На игленици заприличаха вече.

    Коментиран от #5

  • 4 Пере ги съчмата

    5 1 Отговор
    Нация ваксомани
  • 5 Ваксиниран1403

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "Варненец":

    Малко данни за размисли на антиваксърите.
    Разглеждам само страни които вече са преминали през делта вълната или в момента са в нея и се намират около максимума и.
    Данните са съответно:
    Име на страната, процент на ваксинирани към началото на делта вълната,височина делта вълната спрямо алфа и средно дневна ковид смъртност регистрирана при делта вълната спрямо алфа вълната.
    Гибралтар 100% 24% 20%
    Малта 80.7% 62% 25%
    Португалия 66.1% 6% 5%
    Великобритания 60% 79% 7%
    Испания 58.6% 91% 5%
    Изриел 57.2% 102% 38%
    Кипър 36.1% 116% 45%
    Нидерландия 34.4% 121% 29%
    Япония 18% 402% 33%
    Индонезия 4.3% 389% 575%
    Грузия 2.7% 413% 285%
    Индия 1% 420% 403%
    - в тези страни делта вълната все още не е сигурно дали е достигнала своя максимум и съотношенията могат да претърпят промяна с напредването на развитието на епидемичната вълна.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 ИВО

    7 2 Отговор
    ХИТЛЕР НЕ МОЖА ДА ГИ ИЗТРЕБИ, НО КАКВОТО ЧОВЕК САМ СИ НАПРАВИ, ДРУГ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ СЕ КАЗВА В ЕДНА СТАРА И МЪДРА ПОГОВОРКА. ЗА ЕВРЕЙТЕ НА 100% ВЯРНА!!!
  • 7 Ваксата

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ваксиниран1403":

    Ахааа, "средно дневна ковид смъртност регистрирана..."
    вече не гледаме зараза и заразяване, а смъртност!!

    айде скрий се някъде, че смърди
  • 8 Браво

    3 14 Отговор

    До коментар #5 от "Ваксиниран1403":

    Безполезно е да ги обориш, българинът не може да мисли практично. Всички развити държави напредват с ваксинацията, а нашите тук злорадстват. Скоро делтата ще обхване и БГ, но явно докато някой не загуби някой от близките си, няма да схване същността. В Израел, Германия, Дания и т.н. са много глупави и за това се ваксинират. Пилците се броят на есен! А скоро идва..

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Варненец

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Браво":

    Ей, ама като ви боднат, ставате като вегани досадни и пристрастени, като наркомани. Аз проценти няма да слагам, за мен логиката е важна. Най-много боднати държави, локдауни, повече заразени от миналата година, когато нямаше ваксина. Това е логиката, процентите са си за вас, търсете си оправдание, че сте се боднали безсмислено.

    Коментиран от #12

  • 10 Ваксата

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Браво":

    И какво е оборил, едно голямо нищо!? Преди платените проваксъри врякаха, че не ваксинираните застрашават околните, сега като се разбра, че и ваксинираните се заразяват и заразяват, взеха да вадят стъкмистика за смъртност.!! Е ЗАЩО???
    Аз като не ваксиниран кого застрашавам с моята смърт??!?!? Нали ваксинирания ще живее.
    КОЙ ви дава право да се разпорендате с моя живот???
  • 11 ГОСТ

    3 2 Отговор
    Така е така е превръщането на хората в зомбита чрез нанотехнологичните твърди магнитни частици графен - е необходимо за контрола им от една шепа червейнаречени илюминати!!!
  • 12 Браво

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Варненец":

    Право на личен избор! Но не е смешно, когато някой близък е преминал през това!
  • 13 Конаре

    3 2 Отговор
    Тази мания да се поддържа непрекъснато астрономическо ниво анти-тела, и в момента в който се успокоят към нормални нива пак да ги активираш с инжекция--това как си преставя човек се отразява на имунната система и организъма. Непрекъснато с инжекция поддържаш чудовищни нива анти-тела в човек. Как се отразява това след няколко години?
    Да видим как работи СПИН:
    "This details of the immune response are very complicated. The main point is that HIV makes the immune system become overactive, producing more and more cells. Over time the immune system loses out. This is why without HIV treatment (ART) your CD4 count drops over time."
    Тоест иммуната система на човек непрекъснато работи в "прегрят режим" докато най-накрая не се срине.
    А сега това го предлагат като бати яката оферта, но не чрез вирус, а чрез редовни инжекции "срещу вирус" имунната ти система непрекъснато да работи на 300%, без почивка.
    Когато тази масова истерия отмине, трябва да има планетарна чистка на всички нива. А ако догодина не отмине, ще трябва нещо да се направи.

    Коментиран от #14

  • 14 Напротив

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Конаре":

    Подържането на високи нива на антителата по абсолютно никакъв начин не натоварва имунната система. Различни антителата се произвеждат непрекъснато от човек. Това не натоварва имунната система, а напротив “тренира” я и я прави много по-ефективна.

    Коментиран от #16

  • 15 За пореден път

    1 1 Отговор
    Ей я четвъртата доза, задава се на хоризонта. След три-четири месеца, някъде след Нова година ще да ѝ дойде времето.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гената

    0 0 Отговор
    Тъй-тъй, що ви е лекарство ? Ей сегичка ще ви измислим и една "укрепваща" доза, после още една "затвърждаваща", следващата ще е "доза - премиална" и така до края на света. Ако Пабло Ескобар се надигне от гроба ще се усмихне завистливо и ще рече на чист испански "А-аферим, ашкоолсун, мучачос !"