8 Септември, 2021 08:08 1 588 0

Плановите операции отново ще се прилагат

  • кипър-
  • ваксина-
  • коронавирус

165 легла остават на разположение в държавните болници в Кипър за пациенти с коронавирус

Плановите операции отново ще се прилагат  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес в Кипър се възобновяват плановите операции и приемът на пациенти в болниците. Решението на правителството е част от мерките за постепенно нормализиране на живота в страната след коронавирусните ограничения.

Подобрената епидемиологична обстановка през последните дни в Кипър и намаляването на броя на хоспитализираните пациенти с Ковид-19 позволяват болниците отново да поемат неспешни случаи и да извършват планови операции, се казва в решението на правителството, което е в сила от днес.

165 легла остават на разположение в държавните болници за пациенти с коронавирус.

Във вторник в тях са се лекували 141 заболели от вируса, от които 39 са в тежко състояние. 80% от пациентите не са ваксинирани, съобщи здравното министерство.

От тази сутрин действа и одобреното от правителството увеличаване на максималната заетост на леглата в частните болници. Тя се повишава от 70% на 80%, а в интензивните отделения лимитът е 70% (при 60% досега).

В същото време срок от 10 дни даде здравният министър Михалис Хаджипанделас на държавната здравна организация, която управлява публичните болници, за да изглади проблемите с работата на спешните отделения в тях. Поводът са многобройни оплаквания на гражданите за дълго чакане и недостиг на легла за приемането им, особено през почивните дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА