Last news in Fakti

23 Септември, 2021 21:00 1 876 27

Рекорд! Над 6 млрд. дози ваксини срещу коронавируса са поставени вече по света

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

В страни като Испания, Малта, Исландия, Португалия, ОАЕ и Сейшелските острови повече от 75% от населението вече е получило поне една доза ваксина

Рекорд! Над 6 млрд. дози ваксини срещу коронавируса са поставени вече по света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на поставените ваксини срещу коронавирус в света надхвърли 6 милиарда. Повече от половината от тях са поставени в три страни - Китай (2,18 млрд.), Индия (0,84 млрд.) и САЩ (0,4 млрд.), според изчисления на ТАСС въз основа на официални данни на правителствата и статистика от медии.

До момента в света са поставени 6,002 млрд. ваксини срещу коронавирус. Все още не е възможно да се определи колко хора на планетата са преминали пълния курс на ваксинация, тъй като много страни съобщават само броя на сертифицираните дози ваксини срещу COVID-19 и броя на поставените ваксини.

В страни като Испания, Малта, Исландия, Португалия, ОАЕ и Сейшелските острови повече от 75% от населението вече е получило поне една доза ваксина. В Русия, според изчисленията на ТАСС въз основа на данни от регионалните власти, броят на преминалите първия етап на ваксинация миналата седмица е надхвърлил 47 млн. души, което обаче е под една трета от населението на страната.

В същото време, по думите на генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, в 50 страни по света, главно в Африка, до края на септември няма да е възможно да се постигне целта, поставена по-рано от СЗО за покриване най-малко 10% от населението с ваксинация срещу коронавируса.

Според изчисления на експерти на "Блумбърг" направените до момента ваксинации по света са достатъчни, за да бъдат напълно ваксинирани 38,7% от населението на планетата, а средният темп на ваксинация е над 33 млн. дози на ден. Ако тези темпове се запазят, след шест месеца ще бъде възможно да се постигне 75% ваксинация на населението на Земята.

Общо в света има повече от десет ваксини срещу коронавируса в граждански оборот, включително руските "Спутник V", "Спутник Лайт", "Епиваккорона" и "Ковивак", препаратите на американския концерн Pfizer и неговия германски партньор BioNTech, британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и Оксфордския университет, китайските фармацевтични компании Sinovac и Sinopharm, индийската Covaxin, както и продуктите на американските разработчици Moderna и Johnson & Johnson.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100 млрд

    32 8 Отговор
    Утре като бият 6, 7, 8 доза на слабоумните, пак ли ще ги броите?
  • 2 гей билтс

    22 3 Отговор
    аз доволен!
  • 3 Антидиот

    23 6 Отговор
    По добре мъртъв,отколкото ваксиниран!

    Коментиран от #21

  • 4 Кух Мангър

    14 11 Отговор
    И сега 3 млрд. ще умрат, ли!?

    Коментиран от #6, #9, #11, #26, #27

  • 5 .....

    26 4 Отговор
    Черен рекорд
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Спокоен

    23 3 Отговор
    Значи вече имаме колективен имунитет и няма нужда да се ваксинирам.
  • 8 Майна

    27 6 Отговор
    Тази седмица стреляха с ГУМЕНИ КУРШУМИ ПО МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В АВСТРАЛИЯ .., ПОВАЛЯХА ГИ ,БИЕХА ГИ И ГИ ОТМЪКВАХА В НЯКАКВА ПОСОКА ...ГЛЕДАХ КЛИПА , БЕШЕ УЖАСЯВАЩО, ЧЕ СЛУЧАЙНИ ХОРА ,КЪМ КОИТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЯГАХА ГИ ЗАДЪРЖАХА ЗА ДА ГИ ХВАНАТ ТЕЗИ ФАШИСТИ....ТРЯБВА ДА ВИДИТЕ!!!! ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ФАШИЗЪМ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майна

    27 6 Отговор
    Който подкрепя ТОВА МАСОВО УБИЙСТВО Е МАЛОУМНИК
  • 11 Кух си

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кух Мангър":

    Вярно е.

    Коментиран от #13, #16

  • 12 ТаУмВзе

    18 7 Отговор
    Прогнозите са 63 процента смъртност при ваксаните. При 2 дози от 6 милиарда, все може да си го сметне!
  • 13 Кух Мангър

    5 10 Отговор

    До коментар #11 от "Кух си":

    Е да, нали съм Мангъров:))))))

    Коментиран от #15

  • 14 охболи

    1 1 Отговор
    може ли парите да са за мене ?
  • 15 ха ха

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "Кух Мангър":

    проблема ти е ,че не си Мангъров,хи хи!
  • 16 Пенев

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Кух си":

    То се вижда кой е малоумник:)))) Ама в Пловдив си единствен....
  • 17 Майна

    9 3 Отговор
    ПРЪСКАТ НИ...ОТ ДНЕШНИТЕ СВОБОДНИ МЕДИИ В САЩ ,ИЗЛИЗАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА: ,,Отвъд документа DARPA от световната бомба, изтекъл до DRASTIC, който показва, че EcoHealth Alliance и Fauci са се договорили да пуснат аерозолизирани, проникващи през кожата шиповидни протеинови наночастици в популациите на диви прилепи в Китай (които веднага биха скочили към хората, както е планирано), ние също имаме бомбена информация за нещо друго, което го прави още по -лошо.,,
  • 18 Майна

    9 3 Отговор
    Атаката „Super MERS“ сега е неизбежна и операторите за разполагане на биологично оръжие вече са предварително разположени в градовете на САЩ, вероятно въоръжени с дронове и аерозолизиращи приставки за дронове. Предстои ни пръскане със супер опасно биологично оръжие:

    Първоначално DARPA финансира MERS, но отказа да подкрепи каквито и да било усилия за пускането му в природата. Те искаха да го запазят като стратегическо, последно биологично оръжие за извънредни ситуации.
    Fauci и EcoHealth Alliance финализираха начин да се докопат до MERS, който се превърна в образец за извличане на функционални изследвания, измити чрез WIV, използвайки пари на данъкоплатците в САЩ. Елементи от MERS, HIV, SARS и други вирусни щамове са конструирани заедно, за да създадат „химерни“ биооръжия със специален афинитет към човешките ACE2 рецептори.
    Дашак и Фочи се обърнаха към DARPA, за да поискат финансиране за пускането на техните биологични оръжия в Китай. DARPA отказа. Но те намериха финансиране чрез глобалистически източници, които подкрепят обезлюдяването.
    Ако DARPA се съгласи с финансирането, Daszak и Fauci бяха планирали да поканят Shi Zheng Li („Дамата на прилепите“) на тържествено съобщение в централата на DARPA !
    SARS-CoV-2 никога не е проектиран да убива. Той е проектиран да се разпространява бързо, с ниска смъртност, за да създаде световна паника и търсене на ваксини, заедно с правителствените блокировки и глобалния комунизъм поради „случаи“, диагностицирани чрез
  • 19 Mайна

    8 3 Отговор
    измамни PCR тестове.
    Но MERS е супер смъртоносно био оръжие. Това ще бъде пуснато следващото, измислена версия на MERS, която е била въоръжена чрез Fauci, NIH и WIV под контрола на PLA (Народно-освободителна армия).
    В предложението на Алианса за екологично здраве към DARPA се споменават плановете им за разработване на три до пет щама на биологично оръжие на коронавирус всяка година. Това трябваше да бъде непрекъснато, безкрайно нападение срещу човечеството чрез биологични оръжия, финансирано от американската армия, работеща с комунистически Китай.
    Все още не знаем официалното наименование на това MERS биооръжие, но засега ще го нарека „Super MERS“. Super MERS вече е в ръцете на оператори на PLA, които са преминали в САЩ по мексикански маршрути за контрабанда на наркотици. CCP / PLA има стотици военни съветници, работещи с мексикански наркотици, с обещанието, че наркоманите ще получат парче от южната част на САЩ, след като Китай окупира и победи САЩ.
    На тези китайски оператори по биологично оръжие се казва да пускат едновременно „Super MERS“
  • 20 Малееее

    1 7 Отговор
    Как не ви писна да пишете и коментирате едни и същи неща всеки ден ....

    Коментиран от #23

  • 21 фалсучи

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антидиот":

    С това възпаление на миокарда като страничен ефект - като нищо и двете, ако второто.
  • 22 яко кинти

    4 1 Отговор
    Значи 1/3 от всички са вакснати. Бравус на сектата.
  • 23 Лесно

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Малееее":

    Лесно - не им писва да опипват почвата за масово набождане.

    И после доза след доза, по две годишно - доживот... Колкото и да трае това ;)

    Планетата си е тяхна, халал да им е, завладяха си я честно и почтено - ама вече налазват и в... България. Е, няма да им се дадем. Засега - писане срещу писане, после - дума срещу дума, а накрая... око за око... зъб за зъб.
  • 24 Кеша на Ковид

    12 0 Отговор
    Лелеле, за кви кинти става въпрос, не е истина!!
    А файда никаква-Израел са пример
    И няма да спрат до тук
  • 25 Iviviv

    1 0 Отговор
    Много важно.
  • 26 КОВИД ГЕНОЦИД

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кух Мангър":

    Няма да е сега ;)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.