Last news in Fakti

23 Септември, 2021 22:20 3 596 81

Ваксинационен туризъм набира скорост в Русия, след като "Спутник V" удари на камък в СЗО

  • русия-
  • ваксина-
  • спутник v-
  • коронавирус

Те позволяват на клиентите да получат една от четири различни ваксини, включително тази, разработена от "Пфайзер", посочи в изявление АТОР

Ваксинационен туризъм набира скорост в Русия, след като "Спутник V" удари на камък в СЗО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски туристически агенции продават на руснаци туристически пакети за поставяне на чуждестранни ваксини срещу КОВИД-19 в чужбина на фона на разочарованието сред някои руснаци, че ваксините руско производство не са одобрени на международно равнище.

Русия не е регистрирала за употреба нито една чуждестранна ваксина, предава БТА.

Страната одобри четири ваксини собствено производство, включително двудозовата "Спутник V". Нито една руска ваксина не е одобрена за употреба от Световната здравна организация (СЗО) или Европейския съюз.

СЗО замрази процеса по одобрение на "Спутник V", докато фабриката, която не успя да покрие критериите при инспекцията за добри практики, не бъде посетена отново, съобщи на 15 септември Панамериканската здравна организация.

Интересът в Русия към пътувания в чужбина, позволяващи на хората да си поставят чуждестранна ваксина, одобрена от СЗО, нарасна след това съобщение миналата седмица, каза Мая Ломидзе, директорка на руската Асоциация на туристическите агенции (АТОР).

Повечето от пътуванията, струващи около 600 до 850 евро, са до Сърбия, а една агенция предлага като дестинация Германия. Те позволяват на клиентите да получат една от четири различни ваксини, включително тази, разработена от "Пфайзер", посочи в изявление АТОР.

Ако пътуващите изберат двудозова ваксина, те трябва да резервират две пътувания.

Анна Филатовска, пиар директорка в "Руски Експрес" - туристическа агенция, предлагаща подобни пътувания, каза, че клиентите избират най-често ваксината на "Пфайзер".

Тя каза, че тези туристически пакети включват обратни полети на "Аерофлот", две-три нощувки в хотел в Белград, закуска и транспорт до болницата. Самата ваксина е безплатна, но туристическата агенция регистрира клиентите, които трябва да я получат, каза директорката.

"Започнахме да продаваме тези туристически пакети преди близо две седмици. През това време сме имали около 20 заявки", допълни тя.

Интересът към тези пътувания нарасна вчера, след съобщения на местни медии, че подобни екскурзии се предлагат, каза директорката.

"Това предизвика невиждано търсене", каза тя пред Ройтерс. Филатовска съобщи, че вчера общо 17 души са резервирали ваксинационно пътуване.

Ивета Вердиян, рекламна директорка на друга туристическа агенция, каза, че техните екскурзии се търсят от руснаци, които пътуват по работа или такива, чийто деца учат в чужбина.

Жителката на Москва Мария каза, че е пътувала в чужбина това лято, за да се ваксинира, макар че не се е записвала за някой от специалните туристически пакети.

"Имам доверие на "Спутник V", но тази ваксина не е призната извън Русия. Правилата за пътуване в чужбина означават, че ми е необходим международен сертификат, за да пътувам по работа", каза рускинята, отказвайки да назове фамилното си име.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    8 15 Отговор
    И при нас скоро ще е така!
  • 2 Антимилиционер

    9 25 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХМ ПОЕМАМ ВЪЗДУХ, ХАХАХАХХАХАХАХА

    Много милиционерско. МНОГО!

    хаха

    По-добре да си стоят в калта и да не излизат!

    Коментиран от #6

  • 3 Интересно

    46 17 Отговор
    А дали самите руснаци знаят за тези екскурзии? Май, май само тук във Факти знаем :D

    Коментиран от #10

  • 4 !!!?

    13 33 Отговор
    Нинова кога ще купи "сПутник" за тукашната русофилска диаспора, че съвсем се е омърлушила !!!?
  • 5 Госあ

    20 9 Отговор
    И турците се принудиха да купят файзер за пътуващите поради тази причина. Някои се принудени да се бодат с файзер, дори след сигурната и безопасна ваксина на Синовак, за да пътуват. Най вече гастарбайтери, туристи и търговци.

    Коментиран от #11, #26

  • 6 Антитрол

    35 11 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    "съобщи на 15 септември Панамериканската здравна организация."

    Та кога тази здравна организация посети фабриките на Пфайзер или на Астра Зенека в Индия - соросоидни номерца.

    Трябва да се ваксинираш ама само с ваксините на господарите че паричките трябва там да отидат - то и за това създадоха вируса де.

    Иначе ужким много загрижени за здравето ми
  • 7 Госあ

    34 14 Отговор
    В тази връзка Китай и Русия трябва да затегнат още повече примката със стоките и горивата. До посиняване на европростолюдието. Атомни подводници имат, хиперзвукови ядрени ракети имат (и двете страни) Какъв им е проблема се чудя… в началото помагаха, когато Италия беше изоставена. Тонове медицински консумативи, специалисти, протоколи….когато евроатлантическото простолюдие крадеше един от друг цели самолети с помощи 😂 обаче, с това неблагодарно простолюдие с добро не става.
  • 8 Ами

    30 12 Отговор
    Хората се бодът по принуда,а не от страх от вируса.доста глупаво е да жертваш здравето си заради една екскурзия
  • 9 Тъпа

    20 7 Отговор
    реклама на някоя агенция работеща за чужда фармацевтична компания
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Антитрол

    37 9 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Е не може други ваксини освен на господарите - малко са я закъсали финансово. Те "съюзниците" си французите прецакаха че няма да прецакат руснаците и китайците.

    Никой не се интересува от твоето здраве а са важни парите ти - на Пфайзер вече е по 30 долара значи 60 долара е ваксинирането ти а натискат и за трета доза с което ще стане 90 долара на човек.

    Натискат вече и под 12 години да се ваксинирали - пари и пак пари. Нищо че не действат на новите щамове, нищо че предизвикват инфаркти или тромбози - натиска е много голям заради парите.

    Та ще има и пета и десета вълна, ще има и нови щамове та чак гръцката азбука ще приключи, ще има и трета и пета игла и всичко ще е ужким в името на нашето здраве.

    Те така се става богата държава и това е реално "американската мечта" - да продаваш хладилници на ескимосите.
  • 12 !!!?

    12 30 Отговор
    Андрешко ругаеше когато хора умираха по стълбите на клиниките и когато все още липсваха ваксини, а сега отказва да се ваксинира и се чуди защо отново е на първо място по смъртност и последен по всичко !!!?

    Коментиран от #13, #14, #22

  • 13 Антитрол

    32 12 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Когато хора умираха по стълбите и нямаше други ваксини имаше руска но "загрижените за здравето ми" отказаха да я удобрят - защо така бе?

    Тогава не ги интересуваше че мрем но сега много загрижени за моето здраве - трябва задължително да се ваксинирам ама само с някоя ваксина на началниците отвъд океана - с друга не може че паричките трябва при тях да отидат.

    Само че се оказа че ваксините на господарите не действат и пак се заразяваш и умираш ама те са прибрали паричките. Защо ли в Израел при 95% ваксинирани до 12 години имат повече новозаразени от нас.

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Антитрол

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Ясно ми е че трябва да защитаваш работодателите си ама се понапъни малко.
  • 15 Хапчетата

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Антитрол":

    Тогава не ги интересуваше че мрем но сега много загрижени
  • 16 ЖАЛКО ,ЧЕ НА НИ НОВА

    5 21 Отговор
    НЕ И МИНА НОМЕРА ДА ВНАСЯ ПЪТНИК V,ДО СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ СЕ ОТЪРВАЛИ ОТ РУСО ФИЛИЯТА,ЯЗЪК😤
  • 17 !!!?

    7 23 Отговор

    До коментар #13 от "Антитрол":

    Имунизирането не предпазва от заразяване, както и каската не защитава от попадане на куршум върху нея, а от това да ни ти пробие главата...ако имаш такава !!!?

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 18 Само да питам

    2 11 Отговор
    Ах , но почему так! Руские щуки най- хорошие по самом света! Кре тени!
  • 19 С парашут под вода

    16 2 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Ти каска и куршум си виждал само по телевизора.
  • 20 Лош пример

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Като бях в казармата, на едни стрелби, взеха каската на един редник да си упражаняват стрелбата с макаров върху нея. Направиха я на решето
  • 21 ????

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    А тогава от какво предпазва. А ти разчитай каска да ти предпази главата...

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Госあ

    10 5 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Та затова гледаме с недоверие и без особена любов на картела от търгаши на ваксините, които налагат.

    Коментиран от #27

  • 24 С парашут под вода

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "????":

    Е как от какво, от това да не те удари некоя тухла от друго трудно може да те опази. Та съшото е и с "вахсините" да не споменаваме и парцалите.
  • 25 Д. Петров

    4 14 Отговор
    ГА ГА ГА! Щяха да произвеждат Спутник, в Сърбия, сега ще ходят там да им слагат човешки ваксини! Нали много я хвалехте бре, да ви припомням ли!? Но както знаем, кумурунгели, срам нямат!!!
  • 26 Ваксиниран1403

    4 11 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Далеч не е само заради сертификат. Медицинския персонал в Турция масово се ваксинира по този начин първо две дози на синовак и след 3-6 месеца две дози файзер. Това не е за сертификат, а за постигане на по-добра защита на тези които е изключително важно да бъдат защитени максимално. Това е инициатива идваща от държавата, а не на инициатива на отделните хора желаещи просто сертификат признаван от някакви други страни. Не са се принудели да я купят файзер, а искаха още в самото начало от нея, но доставките и количествата тогава бяха изключително ограничени и поради тази причина започнаха ваксинацията с наличната китайска ваксина това беше компромис предвид ситуацията и сега вземат мерки да компенсират компромиса.

    Коментиран от #28, #43

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ваксиниран1403":

    Компромис да започнат да я произвеждат дори. Хахахахаха тия си ги разправяйте с Петров. Именно този компромис дава разликата в смъртността с Гърция, нали знаеш ? Обяснявал съм ти вече.

    Коментиран от #30

  • 29 Госあ

    3 1 Отговор
    Защо бива трито три пъти, че Андрешко е алтруист, ве ? И е положителен герой, а лихваря е отрицателния.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ваксиниран1403

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Е защо така. Нека говорим с факти. Да сложа ли една до друга графиките от развитието на епидемията в Турция и Португалия?

    Коментиран от #34, #35, #36, #37

  • 34 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ваксиниран1403":

    Просто фактите ти са откровена лъжа. Смъртността в Гърция е по висока от тази в Турция в промили. А Турция също е туристическа страна. Има и зимен туризъм дори. Да не говорим,че е авиотранспортен възел между Европа и Азия. Чао

    Коментиран от #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор
    И съответно графиката на дневните смъртни случаи в Португалия.

  • 39 Ваксиниран1403

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Не съм казал, че Турция няма туризъм, но турската икономика е много по-слабо зависима от туризма спрямо икономиката на Гърция. Съответно Турция може да пожертва в по-голяма степен туризма отколко Гърция. Аз не лъжа, а си служа с факти които всеки може да провери сам. В Гърция делта вълна е с височина 108% спрямо височината на предходната и алфа вълна. При делта вълната максимума на средно дневната смъртност в Гърция беше 51% от този на алфа вълната им. Тоест в Гърция благодарение на ваксинацията има намаление на смъртността на половина. Сега да видим как стоят нещата в Турция. Височината на делта вълната за момента е 46% височината на алфа вълната им, но все още не е достигнат максимума на делта вълната и тя продължава да нараства. Максимума на средно дневната смъртност при делта вълната вече е достигнала 77% от височината при алфа вълната. Тоест при наполовина по-малка вълна имаме смъртност с височина почети 4/5 от тази при алфа вълната.Тоест в Турция смъртността вместо да спадне заради ваксинацията се е увеличила спрямо тази от предходната вълна през която нямаше ваксинирани. В Гърция имаме намаление на половина на смъртността, а в Турция увеличение с повече от една четвърт

    Коментиран от #40, #41, #42

  • 40 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ваксиниран1403":

    Ще ти го кажа простичко и ясно, в едно изречение - при т.нар. делта вълна в момента в Турция има два пъти по малко смъртни случаи на промил отколкото в Гърция. И още едно изречение, най вероятно отново лъжеш, че смъртността на промил в Турция сега е по висока от миналата година по това време, ще проверя, но ако е така то това се дължи на по добрите резултати от строгите мерки и локдауни, отколкото от която и да е ваксина.

    Коментиран от #44, #45

  • 41 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ваксиниран1403":

    Ти май ни смяташ за малоумни, А ? Погледнах графиката и видях, че по това време миналата година в Турция новозаразените са над 10 пъти по малко отколкото сега заради мерките тогава. Ситуацията в Гърция е абсолютно същата. Лъжеш най безобразно. Между другото, от тези данни излиза, че няма никакъв смисъл и от двете ваксини. Е, едната поне не дава тежки странични ефекти и смъртни случаи.
  • 42 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ваксиниран1403":

    И накрая, както казах в самото начало, абсолютни лъжи. Лесно е човек да отиде и да види данните в worldometer. Не знам кой ти е лайкнал коментарите, най вероятно ти самият или дбили като теб.
  • 43 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ваксиниран1403":

    Абе трол, как така заголваш ръчица за доза през 6 месеца? Ти на нарко.ан ли си или обикновен хахо? Учудва ме овчЪтЪ тъпота на населението не само у нас, а по света! Как може да се наредиш на опашка в мола и просто да заголиш рамо за игла? Преди това поне на преглед при лекар минали ли се, тест за антитела и клетъчен имунитет правихте ли си, взеха ли ви кръв за проби срещу алергии и др. подобни, боцкащите показаха ли ви разрешително и документи за произход на ваксините... Вярно нямате акъл за 5 ст., ако не сте си направили преглед и изследвания преди боца, а и припряните даващи акъл ваксър по всички медии не съм чул да държат на това!

    Коментиран от #47

  • 44 Ваксиниран1403

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Защо говориш за миналата година. Аз ти говоря за предишната алфа вълна пролетта на тази година (февруари –май в Турция). Да се гледа смъртността на промил от населението без да се отчита разпространението на епидемия е повече от порочно. При тази вълна средно дневните нови случаи в Турция достигнаха 60266. Средно дневните смъртни случаи от ковид съответно достигна 355. Тоест за алфа вълната говорим за смъртност 0.59% от заразилите се по това време процента ваксинирани в Турция е около 10%. При дела вълната в която се намира сега Турция за първия пик на вълната достигнаха 24820 средно дневно заразили се. Съответно средно дневната смъртност достигната при този пик беше 277. Тоест това означава, че смъртността изчислена на базата на ново заразилите при първия пик на делта вилната е 1.12% въпреки че ваксинираните в Турция към началото на септември е 45%.

    Коментиран от #46, #53, #54

  • 45 Ваксиниран1403

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Сега да направим аналогичните изчисления за Гърция. При алфа вълната (март-юни 2021) Средно дневните нови случаи бяха достигнали 3070, а средно дневните смъртни случаи бяха 83. Тоест говорим за смъртност от 2.7% при алфа вълната и ваксинирани около 7%. При делта вълната средно дневните нови случаи достигнаха 3306, а средно дневните смъртни случаи 49.Изчислена като процент от ново заразените смътното при делта вълната е 1.48%.при ваксинирани 55% Спадането на смъртността от 2.7% на 1.48% е факт и това е спадане на смъртността с 55%.Срещу това спадане в Гърция стои увеличеното в Турция от 0.59% на 1.12%. Толкова за по-ефективните ваксини в Турция.

    Коментиран от #55

  • 46 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Не ти изнася и не отговаряш, троле! Кажи какви изследвания си направи преди да се набодеш първи, втори и трети път? Или просто заголи ръмица и я подложи, като УфчицЪ, без да се интересуваш имаш ли антитела, клетъчен имунитет, алергии, други противопоказатия и т.н.? Единственото, което си направил е да подпишеш съгласие, че освобождаваш производителя от отговорност, ако ти се случи нещо!?

    Коментиран от #48

  • 47 Ваксиниран1403

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Никакви и никакви няма да си правя и преди четвъртата след още 6 месеца. Защо да си правя изследвания. Ако имам силен имунитет ще имам още по силен. Колкото повече толкова повече. От по силна и напрегната защита негативи няма, а само единствено полза. Които има проблеми с тежки алергии задължително трябва да се консултира със специалист които да го наскочи как да процедира, които няма такива проблеми не е необходимо. Ако някоя се притеснява от нещо да се консултира с лекар и да си прави каквито иска изследвания никой не го е спрял, но от това смисъл няма.

    Коментиран от #49

  • 48 Ваксиниран1403

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Информираното съгласие не освобождава никои от никаква отговорност, но вие си повтаряте истерично тъпата опорна точка. Да си бяхте направили труда поне да почетете какво точно се подписва достъпно е навсякъде, а не да пищете глупостите си.

    Коментиран от #50

  • 49 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ваксиниран1403":

    Разбрах, ти си "железна" УфсЪ и не ти пука имаш ли антитела, какво количество, клетъчен имунитет и т.н.! Явно не си чувал за автоимунни заболявания? Пожелавам ти да си здрав!

    Коментиран от #51

  • 50 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #48 от "Ваксиниран1403":

    Чел съм го "съгласието" и точно това означава! Но не е за индивид с нулева правна култура, като теб.... Прочети Конституцията - там пише в кои случаи се подписва "информирано съгласие" преди да те боцнат с ваксина!

    Коментиран от #52

  • 51 Ваксиниран1403

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    Автоимунно заболявания от много антитела срещу респираторен вирус не се получават. Не ми пука защото колкото са по-високи антителата толкова съм по-защитен и точно по тази причина ще се ваксинирам на въвеки 6 месеца без да се притеснявам ни най-малко от нещо или да се колебая. Това не е нищо по различно от ежегодната противогрипна ваксинация преди веки грипен сезон.
    Благодаря за пожеланието за здраве и ти бъди здрав.

    Коментиран от #56

  • 52 Ваксиниран1403

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Това може да означава във антиваксърските теории само. Конституцията въпроси с ваксини не третира, но повтаряйте опорките вместо да ги поверите.Само ако ваксината стане задължителна може да няма съгласие. За ваксините по желание винаги се подписваш, че си съгласен. Така е било и преди така е и сега така ще бъде и в бъдеще. Въпроса е принципен и няма нищо общо с конкретна ваксина. При ваксинация срещу грип срещу се разписваш.Подписваш се, че искаш да бъдеш ваксиниран със съответната ваксина и се си запознал с характеристиката и. Това се прави защото ваксинацията е по желание и не е задължителна. Това е доказателството, че ти си пожелал това, а не че лекаря те е заблудил и те ваксинирал без ти да си искал това, но не освобождава никои от никаква отговорност.
  • 53 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Порочни са твоите писания, които след като си свърша работата ще направя на пух и прах. И ще ги поствам на всеки твой коментар. Ще отделя известно време, което няма да бъде много и ще го направя безплатно.
  • 54 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Между другото как точно дефинираш периода на тези вълни ? Дай референция.

    Коментиран от #57

  • 55 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ваксиниран1403":

    Сравненята с тези алфа, бета и т. н вълни е абсолютно нелепо и грешно. И въпреки това смъртните слчаи от файзер няма как да са по малко от конвенционалните ваксини, защото ефективността им при новите варианти пада. Стигна до малко над 30%

    Коментиран от #58

  • 56 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ваксиниран1403":

    Различното е, че рнковите ваксини дават несравнимо по висок процент странични ефекти от протеиновите противогрипни ваксини. Причиняват инфаркти и инсулти, като не малък брой от тях завършват със смърт. Нова е разликата. Също така, всяка ваксинация от този тип крие рискове от клетъчен стрес и клетъчна смърт на трудно или невъзобновяеми клетки, като тези на нервната система или сърдечната мускулатура

    Коментиран от #63, #64

  • 57 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Ами като се види графиката вълната се вижда моментално. Както случаите имат ниско ниво за период от поне няколко седмици после започва увеличаване на случаите достигане на връх и последващо спадане.Вълната е между два периода с ниски нива на новите случай. Ако искаш по-точно и строго фиксиране можещ и с инфлексна точка на графиката да го определяш, но едва ли разлика от седмица е толкова критична за изводите.

    Коментиран от #60, #61

  • 58 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Нелепо и грешно е директното сравнение на данни между отелени страни, защото всяка страна си има своите особености които влияят значително на данните за заболели и починали. Например нивото на тестване веднага изкривява данните до безобразие. В Африканските страни случаите са много малко, но на всеки замислящ се малко му е ясно че реалността изобщо не е такава. Друг фактор е примерно предприеманите ограничителни мерки. Има стани които строги ограничителни мерки никога не приложиха, има и други които приложиха много строги за кратки периоди от време и практически постигнаха нулево вътрешно разпространение на вируса например Нова Зеландия. Има и други фактори за недостоверност на директно сравнение на данни от корено различни страни примерно гъстота на населението нивото на социални контакти в едно общество, ниво на международни пътувания за населението и т.н. Поради това което изброих точно сравнението на данните от различни периоди за една и съща страна е правилното. Сравнението между алфа и делта вълната е много полезно защото за повечето страни в света при алфа вълната почети нямаше ваксинация, а при делта вълната в голяма част от страните ваксинацията вече е обхванала не малка част от населението им.
    Вирусните варианти имат промяна в характеристиките, но тази промяна е еднаква за всички страни. Именно затова е полезно и правилно да се сравняват съотношенията на вълните в различните страни и така да се осени ефективността постигната със съответнот

    Коментиран от #59

  • 59 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран1403":

    Именно затова е полезно и правилно да се сравняват съотношенията на вълните в различните страни и така да се осени ефективността постигната със съответното ниво на ваксинация със сответните видове ваксини използвани в тези страни. Ако се сравняват смътни случаи или смъртност в различни страни е вредно да се събират ябълки с круши и да се отговаря това колко сливи прави.

    Коментиран от #62

  • 60 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ваксиниран1403":

    Така, все още не може да се направи заключение, тъй като наистина пика на третата вълна в Турция не е достигнал максимум. Разбира се площта на пика е съвсем различно нещо от височината на пика и всеки с елементарни познания сравнява площите, а не височините. Веднага се виждат разликите между пиковете в ширината на базовата линия между Турция и Гърция. Понеже не видях опция за експортване на данни, ще взема за широчина при основата единиците по дни за да изчисля площите и да сравнявам, но както казах все още не може да се определи площта и пика на третата вълна , нито в Турция, нито в Гърция. Иначе на прима виста разликите преди и след ваксиниране и при двете държави са несигнификантни гледайки само височини 😂 Соето показва колко безполезни са ваксините без немедицински мерки. Точно това, което казаха и от Китай и за което Израел послужи като пример. Когато стане възможно да се определи площта на третата вълна, тогава може да се сравнява,като де вземе предвид ваксинационната кампания по това време.

    Коментиран от #66

  • 61 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ваксиниран1403":

    Не имах предвид кое е алфа, кое е бета и кое гама и т. н За това трябва референция. Извадка, разпределение, резултати от секвениране.
  • 62 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Ваксиниран1403":

    Засега може да се направи единствено това. Да се каже, че в Турция ваксинират със Синовак и смъртните случаи на промил са по малко, отколкото в Гърция, където ваксинират с Файзер. И двете страни са туристически и мерките подобни. Когато стане възможно да се определят площите на пиковете, тогава би могло да се сравнява по този начин.
  • 63 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Процента на страничните реакции при РНК ваксините е много по нисък отколкото при всички други ваксини. Инфаркти и инсулти не причиняват изобщо. Има подозрения които не са изрично доказани, че може да предизвикват миокардити и перикардити. Честотата на тези състояние е изкусително ниска. Говорим за под 10 случая на милион ваксинирани (в различните страни има вариации ). В повечето случаи хората се възтоновят напълно и бързо и нямат никакви трайни последици. Въпросните състояния се предполага, че може да са свързани с ваксинацията, защото въпросните случаи сред ваксинираните са честота около два пъти по голяма от статистически очакваната честотата която е наблюдавана в аналогичната възрастова група в съответната страна през предходните години. Това е малко поточна методологията, но никои не сме да отхвърли предполагаемата връзка само на методологията защото данните са факт и никой не се отнася безотговорно към тях. На всички е пределно ясно, че вирусните инфекции в чести случаи предизвикват миокардити и перикардити. В момента всички страни са в епидемия и увеличените случаи сред ваксинираните може да се дължат не на това, че са ваксинирани, а са се срещнали с вируса. Методологията е порочна защото се сравняват данните за ваксинираните с данните от предишни години, а не с тези за не ваксинираните както се прави обикновено. Методологията е нарушена поради обективни причини в всички страни които водят такава статистика аналогична “контролна” група вече няма
  • 64 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Методологията е нарушена поради обективни причини в всички страни които водят такава статистика аналогична “контролна” група вече няма. Това с клетъчния стрес и клетъчната смърт е напълно неоснователно и спекулативно нито едно изследване не го доказва, а то е много лесно провериму на ниво клетъчна култура. Напротив има правени изследвания с много по-големи дози който доказват, пълната безопасност за клетките произвеждащи въпросния протеин.Отделно от това смъртта на ограничен брой клетки от които и да е вид не е проблем за които и да е многоклетъчен организъм.

    Коментиран от #65, #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Госあ":

    Така не е нужно да смяташ площ прави се много по-лесно. Вземащ броя заразени от началото епидемията до началото на вълната и го изваждащ от броя заразени в края на вълната. Така получаваш броя заразили се за вълната в съответната страна. Повтаряш упражнението със смъртните случаи и така получаващ броя починали за вълната в съответната страна. Изчисляваш смъртността за съответната вълна чрез разделянето на смъртните случаи по време на вълната на боя заразили се без да се занимаваш с никакви площи.
    Правил съм го упражнено не за една страна и в почети всички случаи резултата е почети еднакъв с изчислената смъртно чрез максимумите именно заради това за по-лесно използвам максимумите, а и така може да се направи оценка още преди пълното затихване на вълната с доста голяма точност.

    Коментиран от #68

  • 67 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    Статии има предостатъчно. Включително в Нейчър. Като напишеш в Гугъл спайк протеин и клетъчен стрес излиза първо на Нейчър, там имаш цитати на всички останали. Изтриват линковете. Има пряка линейна зависимост между натрупването на свободен спайк протеин и индуцирания клетъчен стрес и клетъчна смърт отново като публикация в реферирано списание. Най страшното е, че освен теоретично, вече и ин виво е показано , че файзер влизат навсякъде в тялото. Нещо повече, спайк протеина има във деструктурираните си участъци и прион подобни последователности

    Коментиран от #69, #70

  • 68 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Ваксиниран1403":

    В случая изобщо не е уместно да се работи с половината площ. Особено в случая за разпространение на вирус в различни държави. То за количествено определяне на молекули не е много точно, пък какво остава за това !

    Коментиран от #71

  • 69 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Госあ":

    Не знам какво четеш ?!!! Пълно е с такива статии. Айде мерси, да поемам риск от увреждане на клетки на миокарда и нервната система.
  • 70 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Госあ":

    Синтезирания спайк протеин не се задържа в клетките,че да се натрупва.В него е има вградена част чрез която той се свързва с клетъчната мембрана и реално почети моментално след синтезирането си е извън клетката. Ако той оставаше в клетките антитела към него нямаше да се създават въобще. Вирусите копия убиват клетките когато ги напускат, а не шиповете протеини синтезирани заради ваксините.

    Коментиран от #72

  • 71 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Госあ":

    Аз ти казах опитно стигнах до извода, че с максимумите резултат е почети същия и то не при една или две страни. Има не малко страни в които то делта вълната практически е напълно затихнала и данните от тях са повече от показателни. Ще ти подскажа, че има още един фактор с огромно значение за резултата. Това е кога е настъпила делта вълната в съответната страна спрямо мостовото ваксиниране в съответната страна. Страните в които ваксинацията е непосредствено преди вълната данните говорят за огромна ефективност, а в страните където масовата ваксинация е преди повече от 5-6 месеца ефективността е значително по-ниска. Точно в втората категория попадат Израел и от части Великобритания.

    Коментиран от #73

  • 72 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ваксиниран1403":

    Такова нещо като моментално, не съществува. Преди да се секретира се натрупва в ендоплазматичния ретикулум, където предизвиква стрес на ендоплазматичния ретикулум, който пък активира каскади водещи до клетъчна смърт. Тези неща са документирани черно на бяло в не една статия.

    Коментиран от #75, #76, #77, #78, #79

  • 73 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ваксиниран1403":

    Това, което ми говориш е абсурдно, само по височината да определяш количествено, особено пък такъв тип пикове. Че то на око се вижда че в Турция са по остри, а в Гърция по разляти. Дори при ЯМР е по добре да се определят площи, а не височини, където има най добрата повторяемост на пика за съответната група !!! Няма да забравя декември може би да пиша по темата.

    Коментиран от #74

  • 74 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Госあ":

    Височината, площта, стръмността и продължителността са взаимно свързани, а не случайни характеристики затова става така, че по височината се получава една оценка която е доста близка до тази която ще се получи при оценка на данните от цялата вълна. Това е и логично да е така тъи като за дадена страна в рамките на вълната смъртността се изменя незначително. Връзката между ново регистрирани средни дневни случаи и средно дневна смъртност е почети константна и едната вълна повтаря другата вълна с известно закъснение от две три седмици. Коефициента на пропълционалност (това всъщност е смъртността) не се променя в рамите на вълната, но между различните страни е много различени както и при някои страни има огромни разлики между вълните преди и след ваксинацията.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Госあ":

    Манипулативно поднасящи информация статии има много. Не е зле да се запознаеш и с други гледни точки описващи процесите които се случват след синтезирането му. Въпросния потен е изключително малка част от целия вирус има много по-различно и безвредно за клетката поведение отколкото един вирус които я заразява и променя напълно метаболизма и . Освен това потентна е проектиран специално така че да не се задържа в клетката, а единствено да се задържи на повърхността на мембраната и

    Коментиран от #80

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Госあ":

    В крайна сметка статистическите данни за здравословни проблеми сред ваксинираните съпоставени със данните за антологични групи не ваксинирани дава представа за потенциално възможните редките странични ефекти. За РНК ваксините единственото повишение и то минимално има при миокардити и перикардити и то констатирано с не чиста методология. Другото са допускане теории спекулации и така нататък за тях статистическо доказателство няма и си остават такива защото на толкова много ваксинирани с този тип ваксини няма никакви данни които да говорят за друго
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Ваксиниран1403":

    Най добрите гледни точки са реферираните гледни точки с висок импакт ;) Относно площите, няма как да отнасяш нещо към друго нещо без да знаеш количествата. Това което може да се направи в момента е да се сравнят двата пика между Турция и Гърция преди ваксинирането което ще даде някаква информация, но предпочитам всичко. Разбира се най добре е за се сравнят Истамбул и Атина, но не знам откъде такава информация.

    Коментиран от #81

  • 81 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    Освен Турция и Гърция има и много други страни които са вече със затихнали напълно вълни. Данните от тях са повече от показателни фиксирането само в дадени страни далеч не полезно.