Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 11:44 2 218 22

СЗО размисли - вече препоръчва бустер дози COVID ваксина, но само при отслабен имунитет

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Поставянето й обаче трябва да е с интервал от един до три месеца след втората доза

СЗО размисли - вече препоръчва бустер дози COVID ваксина, но само при отслабен имунитет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация препоръча да се поставя подсилваща, т.нар. бустер доза ваксина срещу коронавирус на хора с умерено или силно отслабен имунитет, съобщава "Франс прес".

Третата доза може да бъде с всеки от признаните от СЗО препарати.

От организацията поясниха, че в случая не става въпрос за препоръчване на трета доза ваксина за цялото население. За нея остава в сила препоръката за мораториум до края на годината, така че да има достатъчно дози за страните, в които нивата на ваксинация все още са твърде ниски.

Директорът на отдела за ваксинации на СЗО д-р Кейт О'Брайън посочи, че в момента се препоръчва такава подсилваща доза да се поставя на хората с отслабен имунитет.

Поставянето ѝ обаче трябва да е с интервал от един до три месеца след втората доза.

Към момента СЗО е одобрила за употреба две РНК ваксини - на "Модерна" и "Пфайзер ", две китайски ваксини - на "Синофарм" и "Синовак", както и ваксините на "Джонсън и Джонсън" и на "АстраЗенека".

Всички одобрени препарати изискват две първоначални дози, с изключение на тази на "Янсен" - фармацевтичното подразделение на "Джонсън енд Джонсън", която се прилага в еднократна доза.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахах

    23 0 Отговор
    Сзо се уплашиха,хората се събуждат.налага им се да направят крачка на зад.
  • 2 Майна

    20 0 Отговор
    Бустера е бърз летален изход , много явно ще отлетят ИНЖЕКТИРАНИТЕ, а половината от човечеството има благоразумието да не се подложи на това, сега ще натискат с НЕЗАКОННА ПРИНУДА ДА ВКАРВАТ ТЕЗИ ОТРОВИ...НА ВСИЧКИ
  • 3 килипир

    8 1 Отговор
    Сега трябва да направят задължителен ежедневен тест за анитела, иначе губиш сертификат !
  • 4 Рошко

    22 0 Отговор
    Сзо ли е новото световно правителство? И ако е да си навре ваксините знае къде

    Коментиран от #6

  • 5 Майна

    17 0 Отговор
    Това ,че СЗО е одобрила някакъв препарат е абсолютно ПОДВЕЖДАЩО , т.е. те не са преминали период на клинични изпитания ,те и в момента са в КЛИНИЧНО ИЗПИТАНИЕ, ЗАТОВА СЕ ПОДПИСВА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ-НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТЯХ.
  • 6 Майна

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    СЗО е фондацията ,която е с най-голямо финансиране от ГЕЙТС...

    Коментиран от #22

  • 7 провинциалист

    14 0 Отговор
    Следя редовно всичи статии в сайта. Отказах месото с картофи, сиренето, кафето с мляко, доматите, дините и т.н. Само не разбрах през тези 1 до 3 месеца как да избутам без допълнителни дози...
  • 8 Майна

    9 0 Отговор
    СЗО Е ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ПОГРЕШНО НАРЕКОХ ..ФОНДАЦИЯ , ИМАЙКИ ПРЕДВИД , ЧЕ ПОЧТИ ИЗЦЯЛО Е ФИНАНСИРАНА ОТ ГЛОБАЛНИЯ ЕЛИТ, ТЯ Е ПО-СКОРО ..,,ЧАСТНА,, ЗАЩОТО ОБСЛУЖВА ТЯХ....Експерименталната“ ваксина нарушава всичките 10 Нюрнбергски кодекса - които носят смъртна присъда за тези, които се опитват да нарушат тези международни закони
  • 9 Черна котка

    3 0 Отговор
    А тези с понижен имунитет не могат ли да си го повишат с билки,добавки, здравословно хранене. При мен ехинацеята играе доста добра роля в това. Клетвата тинктура също.
  • 10 Анонимен

    5 0 Отговор
    За пореден път обръщат палачинката! Как беше в началото : задължително с маски; маските са безсмислени; пак задължително с маски; и пак, и пак....! А народонаселението дето има останало още нещо с памет между ушенцата си мисли : А бе що не си тра-ла-ла и хъм-тръм-тараръм таковата на таковата!? Скромните засега бунтове тук или там са само началото! Тия миндили от СЗО, както и тия дето им дърпат конците не осъзнават колко изобретателен и страшен може да е гладния и този, който може да загуби само ипотеките и кредитите си за изплащане!
  • 11 Да бе

    2 0 Отговор
    ше мисля аз за африкаците, че нямало за тях ваксини!
    Я македонците - от подаръчета направиха 35% ваксинирани
  • 12 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Конфликта,който от доста месеци е в действие е свързан с това как сега неваксинираните са опасни за ваксинираните и засилването на чувство за вина в неваксинираните ще доведе до съответните последствията,а страхът и гневът на ваксинираните съответно и на тях ще донесе други вреди от здравословен характер. Тепърва ще се виждапоследствията от това изкуствено създадено разделение в следствие на мерките. Ако смятате,че с ваксините ще си върнете предишният си живот сте много заблудени. Честито на печелившите!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 В повечето

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Просветен илюминат":

    развити страни няма разделение.
    Насмогнаха си на масрафите и всичко вече е фри.
    Само тъмните балкански субекти подозират всички за всичко.

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Просветен илюминат":

    Трябваше да се измисли и направи нещо като Трета световна война, ама да не е точно война защото от една истинска война поразиите ще са големи! "Корона" кризата се използва за да "печатат" долари и евра като замаяни, така както направиха по време на ВСВ и след това! Китайците и руснаците ги предупредиха не един път и им казаха да не прекаляват с "печатницата", ама кой да слуша! Кризата от 2008-9г. ще е нищо сравнена с това, което се наглася за около 2024-25г. с тоя невероятен износ на инфлация от Щатите основно! И безспорно по време на криза масите трябва да се контролират някак!
  • 15 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "В повечето":

    Те шегуваш ли се, колега?

    Коментиран от #16

  • 16 Кви шеги бе

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    И зз съм тъмен балкански субект!
    Подозирам всеки в: глупост, хитруване на дребно, платено тролене, неуместен коментар, излъган от фармафията, глобохомото и СЗО-то, излъган от фейк сайтчета, излъган от собствения си мозък.

    Коментиран от #20

  • 17 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД

    2 0 Отговор
    Какво съм писал: "Мисля, че на всички ни е ясно, че ще одобрят 3-та дозичка. След това ще одобрят бодежа на деца от 6 до 11 години. След това е другата група (6 месеца до 5 години) - и тя ще бъде одобрена. После 4-та доза - и тя ще е одобрена. След това и 5-та и т.н... Да видим колко ще "позная" :) "
  • 18 КОВИД ГЕНОЦИД

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "В повечето":

    Иди го кажи на австралийците. Или на французите. Или на американците. Или на италианците. Или на гърците. Или на белгийците. Или на испанците. Или на канадците. Или на бразилците. Или на австрийците. Или... Те се набодоха "доброволно" пред дулата на "демокрацията" и полицията. Ако не бяха се гаврили така с народите си "развитите страни" и инжекцията им беше наистина доброволна, и там участвалите "доброволно" в експеримента щяха да са колкото в България.
  • 19 Хасан

    0 0 Отговор
    Тва тука Е Талибания
  • 20 КовидманЯк

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кви шеги бе":

    Ваксинирай се до откат...

    Коментиран от #21

  • 21 Ето ...

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "КовидманЯк":

    Прав бях.
  • 22 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Обяснина го на ковид идиотите