Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 13:30 1 806 16

Президент под прицел заради COVID-19

  • бразилия-
  • пандемия-
  • жаир болсонаро-
  • ваксина

Потвърдените жертви на коронавируса в Бразилия са над 600 000 души – по този показател страната е на второ място в света след САЩ

Президент под прицел заради COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Комисия в бразилския Сенат гласува в подкрепа на препоръка срещу президента Жаир Болсонаро да бъдат повдигнати обвинения заради действията му по справяне с пандемията от Covid-19, предаде Би Би Си.

Седем от общо 11 членове на комисията подкрепиха доклад, който зове за девет обвинения към Болсонаро, сред които престъпления срещу човечеството.

Председателят на комисията Омар Азиз ще изпрати днес доклада на главния прокурор.

Държавният глава настоява, че „няма абсолютно никаква вина“.

Потвърдените жертви на коронавируса в Бразилия са над 600 000 души – по този показател страната е на второ място в света след САЩ.

Няма гаранция, че гласуването ще доведе до обвинения в съда, тъй като препоръките в сенатския доклад трябва да бъдат разгледани от главния прокурор, който е назначен от Болсонаро и се очаква да защити президента.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРО НЮЗ

    18 3 Отговор
    Тия подметки на снимката на някой политик ли са или на поредния вакасан 😂😂

    Коментиран от #2

  • 2 гербаджия

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВРО НЮЗ":

    Кожата му, много свежо изгежда. Да проверят човечеца да не би да е жив още.
  • 3 Е толкова за страшната "чума''.

    16 1 Отговор
    Някой виждал ли е какво гето е 200 милинна Бразилия. Има няколко милиона които живеят добре но 95% са точно като нашите джипсита. Хигиена нулева и ако този "страшен" грип беше наистина СТРАШЕН жертвите нямаше да са някакви си 600хил. души.
  • 4 Псевдоним

    12 1 Отговор
    Болсонаро е неудобен и затова тамошният Гешев му повдига обвинения, аплодиран от един вагон мисирки.
  • 5 Кантар

    8 1 Отговор
    Независимото поведение е най-голямото престъпление, спрямо управляващите в съвременния свят. Жаир Болсонаро е по принцип съмнителен тип, с арогантно поведение, но понякога такива хора извършват и правилни постъпки. Лошо е когато заради дребни междупартийни ежби се ползват прийоми, от които печелят само илюминатите.
  • 6 провинциалист

    10 0 Отговор
    "Потвърдените жертви на коронавируса в Бразилия" как точно са потвърдени? "По този показател страната е на второ място в света след САЩ" - не може да бъде! А ние къде изостанахме, нали нямаше като нас?
  • 7 Ковидпсихопат

    9 0 Отговор
    Винаги след Новините си пускам филма "Тексаско клане"... е така малко да се успокоя!
  • 8 Аноним

    2 7 Отговор
    Нашия фатмак викаше от Бузлуджа че няма вирус да го вкарат в дизципа

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 9 Ковидпсихопат

    8 0 Отговор
    Потвърдените жертви ли? Как по точно ги потвърдиха,като им правеха аутопсии ли? Няма нито една направена аутопсия в Бразилия и затова може да си надуват броя,колкото си поискат! Лисабонския съд разреши аутопсиите в Португалия,след като бяха обявени 17 000 за починали изведнъж смъртността спадна до едва 152-ма души,оказа се,че всички останали не са умрели от ковид 19! Така е в целия свят,но политиците са полудели слушайки задкулисието и са тръгнали на война срещу народите на земята без да знаят,че си копаят гроба! Политиците в момента се използват от задкулисието,но лъжата ще се покаже и след това ги чака бесене и горене...
  • 10 Копакабана

    2 1 Отговор
    Бразилските плажове са препълнени от 2 години. Купона тече нон стоп.
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аноним":

    Колко грешки в един пост само ‼️‼️‼️‼️
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аноним":

    1 НЕ е фатмак‼️ 2 НЕ беше на Бузлуджа‼️ 3 НЕ каза , че няма а на Шипка е по-опасно от центъра на София‼️ 4 Айде сега провери и кой разреши митинга в София, но забрани митинг на Шипка ‼️ 5 Мъъъка, мъъка ‼️
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор
    А междудругото само един Президент почина "от ковид" в целия Свят ‼️
  • 14 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аноним":

    А какво е дизцип ❓ Явно и това не знаеш ❗ Идва от ДИСЦИПЛИНА ❗
  • 15 Смех

    3 1 Отговор
    Клепари а вие видяхте ли милионните протесри против ковид мерките в мразили и зелените там бембени сертификати...
  • 16 Гост

    5 1 Отговор
    Един от малкото, които не се подчиняват на световната фармамафия да въведе масов задължителен боц! За какво точно е "виновен" президента - измислил е вируса, лично го е пренесъл и заразил нарочно хора или за какво...