Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 09:43 2 837 25

Здравни експерти препоръчаха ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ за деца между 5 и 11 г.

  • пфайзер-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

През септември компанията обяви, че съгласно медицински проучвания ваксината ѝ срещу коронавирус е безопасна и за по-малки деца

Здравни експерти препоръчаха ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ за деца между 5 и 11 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американски здравни експерти препоръчаха ваксината срещу коронавирус на „Пфайзер/Бионтех“ да бъде слагана на деца на възраст между 5 и 11 години. Експертната група към Агенцията за контрол на храните и лекарствата на Съединените щати гласува в полза на предложението.

В САЩ ваксината вече се прилага за деца над 12 години. През септември компанията „Пфайзер“ обяви, че съгласно медицински проучвания ваксината ѝ срещу коронавирус е безопасна и за по-малки деца.

Решението на експертите към Агенцията за контрол на храните и лекарствата засяга около 28 милиона деца в САЩ. За да влезе в сила, то трябва да бъде одобрено както от агенцията, така и от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Ваксините за деца на възраст 5-11 г. ще бъдат налични в САЩ през ноември.

Очаква се те да гласуват по темата на втори ноември и ако дадат одобрение, ваксинациите ще могат да започнат още на следващия ден.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 килипир

    77 2 Отговор
    А ще носят ли отговорност тези експерти ?

    Коментиран от #16

  • 2 сила

    69 3 Отговор
    НАРКОТИЦИТЕ,ОРЪЖИЕТО И ТРАФИКА НА ХОРА ВЕЧЕ НЕ СА АКТУАЛНИ....ФАРМАЦИЯТА Е НОВАТА ДРОГА
  • 3 Нали беше

    43 3 Отговор
    "Модерна"? Явно и другите да не останат по назад обявяват един през друг колко са ефикасни ваксините и при деца! Ненаядоха се!

    Коментиран от #7

  • 4 Мислещ

    42 3 Отговор
    Те не знаят още какъв е срокът на годност на отровите, ама "знаят" за кого е безопасна. Нищо, че официално е в клиничко проучване до декември 2023
  • 5 Христо

    42 4 Отговор
    Трябва всички, които одобряват, насърчават и разпространяват това незабавно да надупчат своите невръстни деца, внуци и любими малчугани (макар, че горките дечица нямат вина за продажните си алчни роднини)!
  • 6 Коко

    33 3 Отговор
    Бе и за кърмачета стават, само време да мине... и за ембриони са безопасни, вервайте ми. Ако се окаже, че има проблем - ще се извиним. Проблемите си ги оправяйте вие...
  • 7 математик

    42 4 Отговор

    До коментар #3 от "Нали беше":

    Като са толкова прекрасни тези ваксини, защо производителите са се запънали , като магаре на мост и не искат да носят отговорност ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 flipp

    26 3 Отговор
    Друго, нефинасирано от фармацетичната мафия проучване сочи, че вероятноста за човек до 20 години да влезе в болница от вакса е 6 пъти по-голяма от тази от грип. Това и фактът, че децата буквално не са застрашени от този страховит вирус, навежда на мисълта, че грижата за здравето ви хич не е водещ приоритет за тези животни
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Били гeeв

    16 2 Отговор
    Oт вcички ви щe нaпpaвя фapмa-нapкoмaни! Baкcинaция c oтpoви нa 300%!
  • 12 България е

    7 16 Отговор
    На първо място по смъртност и по простотия.

    Коментиран от #18

  • 13 Целта им

    17 0 Отговор
    Отдавна са децата,ако не го спрем ще съсипят техния и нашите животи
  • 14 циклон в баня

    21 2 Отговор
    конспирациите станаха истина,официалните версии- лъжа! "честито" на ваксинираните!
  • 15 ahahahahaha

    13 2 Отговор
    Искам да видя Безос, Мъск, Зукърбърг и другите неприлично богати дали са ваксинирани и дали са ваксинирали и децата си.

    Нямаше да е много сложно да убедят 99% от света да се ваксинира, ако пред тях бяха накарали някои милиардер да вземе дозата на нормален човек за пример.
  • 16 Целта е

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "килипир":

    Никой никаква отговорност не носи. Докато не почнат да бодат и бебетата след раждане няма да мирясат. Това им е крайната цел.

    Коментиран от #17

  • 17 Те ги бодат

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Целта е":

    бебетата, само че с ваксини а не с тия боклуци.
  • 18 Boxer EZ 3.0

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "България е":

    А, може и да е по излъган народ?
    Я, кажи кога за последно държавното управление не ни е лъгало?
    Чернобил, демокрация, пирамиди, БАМки, хиперинфлация, приватизация, "Само за 800 дни...", НАТО, Европа (оказа се че това е име на тpaверстит) изискващ пълна загуба на суверенитет срещу прясно напечатани еуро, пълнещи държавата ни с отпадъци...
    Та, откога , казваш да почнем да им вярваме?
  • 19 Българин

    6 2 Отговор
    НАПРАВО НА НОВОРОДЕНИ БЕБЕТА И ПОСЛЕ НА ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА БУСТЕРНА ДОЗА ....ТЪПАЦИ....
  • 20 Госあ

    11 2 Отговор
    Вчера слушах по БНР интервю с един българин, еволюционен биолог от Станфорд. Та мисирката задава въпроси за имунитета, вместо за еволюцията и вариантите на вируса каквито трябваше да бъдат адресирани към такъв специалист. Ни най малко не оспорвам компетенцията на интервюирания по въпроси за молекулярната еволюция, но моралът му ми се стори много съмнителен след като изтропа напълно невярното твърдение, че имунитета след ваксиниране е по добър отколкото след преболедуване. Не че аз разбирам повече от него, но просто съм чел статии в най престижните журнали от съответните специалисти точно в тази област. Явно паричките в Станфорд са му малко, та е решил да вземе още някой хонорар. Както и да е, направи ми впечатление изказването му, че дълготрайните ефекти от вируса върху нервната система още не са известни и се очаква да се проявяват на по късен етап, тъй като невродегенаративните заболявания се проявяват след известно време. По тази тема говориха първи руски молекулярни биолози. Та питам аз, след като доказано шиповия протеин сам по себе си предизвиква клетъчен стрес и клетъчна смърт и при положение че японците показаха че РНК ваксините доста често влизат в нервните клетки, кога да очакваме и дългосрочните невродегенеративни заболявания от РНК ваксините ? Подчертавам, че тази опасност при векторните, деактивираните и протеинови ваксини не съществува.

    Коментиран от #24

  • 21 Бивш канадец

    3 2 Отговор
    Тия "умници" явно са решили сами да се затрият, щом ще дупчат и дечицата!
  • 22 XAXAXA

    5 2 Отговор
    Cъс всяка една ваксина върви и бонус "черен чувал" и "зелен сертификат"
  • 23 ДаЗдраПерМа

    5 2 Отговор
    тия вече гонят 155 млрд дол печалба с такъв ресур всеки ще им пее по гайдата
  • 24 ДаЗдраПерМа

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Петър Чумаков (създателя на ваксината ковивак) е направил екстраполация от новите разновидности на вируса в обратна посока и не намира естествен произход на еволюцията а изкуствено синтезиране.
  • 25 Тра-ла-ла

    4 0 Отговор
    ,,здравни експерти" е нещо много неопределено, мъгляво и неясно! Нещо подобно на ,,британски учени", които от няколко години замениха ,,руски учени" и все нещо доказват. 😂😂😂