4 Юли, 2022 20:08 2 465 6

Паника в Китай! Идва нова COVID вълна

  • китай-
  • ухан-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • анхуей-
  • шанхай

Епидемията се завръща в Анхуей тъкмо в момент, в който китайската икономика започва бавно да се възстановява локдауна в Шанхай, който продължи няколко месеца и който бе отменен в началото на този месец

Паника в Китай! Идва нова COVID вълна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайските власти въведоха локдаун за 1,7 милиона жители в провинция Анхуей, където в понеделник са били регистрирани около 300 нови случаи на заразяване с коронавирус, на фона на завръщането на епидемията в някои региони, предаде Франс прес.

Китай въведе много строги мерки за борбата с вируса, които включват масови кампании за тестване, задължително карантиниране и локдаун.

Епидемията се завръща в Анхуей тъкмо в момент, в който китайската икономика започва бавно да се възстановява локдауна в Шанхай, който продължи няколко месеца и който бе отменен в началото на този месец.

Два от кантоните в провинцията, Съсян и Линби, обявиха локдауни, които ще засегнат над 1,7 милиона души. Те няма да имат право да напускат домовете си, освен за да бъдат тествани.

Китайската централна телевизия разпространи кадри от този уикенд, на които се виждат празните улици на Съсян и опашка от хора, които се редят, за да си направят Пи Си Ар тест.

Китайските власти се стремят максимално да ограничат разпространението на вируса, за да предпазят националната здравна система, която е с ограничени възможности. Тази стратегия обаче има тежки отражения върху китайската икономика, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русский Z 🇷🇺 ВИС-2

    5 19 Отговор
    Слез от небето, Жоро Илиев от ВИС-2, скъпи братко, ти братко мили, и разуми всички хора на Земята! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 2 Кунчев

    8 3 Отговор
    ЗАТВАРЯЙЙЙЙ.................. !
  • 3 Гост

    9 0 Отговор
    Откаченяци......
  • 4 Гост

    6 0 Отговор
    Тесла в Шанхай пак спря да работи.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 1 Отговор
    ........."Народна Република Китай" е държава на хора с ЦИГАНСКИ МАНТАЛИТЕТ и функционира благодарение на чудовищни репресивни мерки, които тук в България дори не можем да си представим!
    Дo кoлкoтo cъм зaпoзнaт, китaйcкитe мнoгoмилиoнни грaдoвe нямaт битoвa цeнтрaлнa кaнaлизaциoннa cиcтeмa c прeчиcтвaтeлни cтaнции...и са идeaлнo уcлoвиe зa възниквaнe нa мacoви eпидeмии...за което спомага и прекалената гъстота на населението в тях.
  • 6 Ковидарите

    5 0 Отговор
    Американците така са го измислили, че антивирусната не действа! Сега решиха, че ще се възползват и от руските събития за да стиснат населението по света още по-здраво за гушата!
    Хората проопуснаха да де саморазправят с Ковидарите и скоро започва епизод 2!