17 Март, 2023 19:41 1 338 16

СЗО: COVID скоро няма да е по-опасен от сезонния грип

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • световна здравна организация-
  • тедрос гебрейесус

За първи път седмичният брой на регистрираните смъртни случаи през последните четири седмици е по-малък от този, регистриран по времето, когато за първи път използвахме думата пандемия преди три години

СЗО: COVID скоро няма да е по-опасен от сезонния грип - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ковид скоро ще бъде нещо подобно на сезонния грип, заяви днес Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Франс прес, съобщи БТА.

"Мисля, че достигнахме момента, в който ще можем да третираме КОВИД-19 по същия начин, по който третираме сезонния грип. Това ще рече: заплаха за здравето, вирус, който ще продължи да убива, но който не възпрепятства обществото ни и здравните ни системи" да функционират, каза на пресконференция Майкъл Райън, ръководител на спешните програми на СЗО.

В пресконференцията взе участие също генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, който изрази задоволството си от факта, че "за първи път седмичният брой на регистрираните смъртни случаи през последните четири седмици е по-малък от този, регистриран по времето, когато за първи път използвахме думата "пандемия" преди три години".

"Със сигурност сме в по-добро положение днес, отколкото в който и да е момент от пандемията", изтъкна ръководителят на СЗО.

Гебрейесус каза още, че е доста вероятно тази година СЗО да понижи нивото на здравна опасност във връзка с ковид.

СЗО обяви "международно извънредно положение в сферата на общественото здраве" на 30 януари 2020 г. Разпространението на ковид бе обявено за пандемия през март 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    30 1 Отговор
    Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин. Няма нужда да обясняваме къде трябва да се използва тази хартия“, написа Медведев, придружавайки коментара си с емоджито „тоалетна хартия“.
  • 2 превод

    25 0 Отговор
    Скоро СЗО ще признае, че Ко19 не е по-опсен от повечето сезонни грипове.
  • 3 лекар

    18 1 Отговор
    Ще пуснат друго
  • 4 Калпазанин

    36 0 Отговор
    По опасно за здравето на човека от СЗО, има ли?
  • 5 Гост

    33 0 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ СМЯХ.....А,КАТО ПРАВЕХА ХОРАТА НА МАЙМУНИ...КАКВО ЛИ ИМ Е НА ВАКСИНИРАНИТЕ ХОРА СЕГА.....УЖАС
  • 6 СталиН

    30 1 Отговор
    Алооо,на вас още ли не ви се обадиха че еврейския цирк с ковида вече свърши,сега започва цирка на внезапно починалите на тези които се инжектираха с тази токсична помия.Много внимавайте когато шофирате да не ви блъсне някой ковид ваксиниран получил сърдечен удар докато кара кола
  • 7 СталиН

    21 0 Отговор
    През 2025 година започва друга "пандемия" и без еврейската "ваксина" няма дори да може да излезеш от вкъщи до това време навсякъде ще има камери за лицеви разпознаване и ако излезеш без да си се инжектирал с тази еврейска помия веднага ще бъдеш засечен и арестуван

    Коментиран от #10

  • 8 Хохо Бохо

    22 0 Отговор
    Жалко за ваксинираните...
  • 9 Икономист

    30 0 Отговор
    "COVID скоро няма да е по-опасен от сезонния грип"

    Той и преди не беше по-опасен от сезонния грип и даже някои щамове грип са много по-опасни от Ковид. Просто истерията наложена ни от СЗО и господарите им беше по-опасна и от двете. Но на запад целта оправдавала средствата а целта беше спасяването на долара - е спасиха го но само временно.
  • 10 Дали

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "СталиН":

    Това може да се случи , но не и в България;)
  • 11 Вирус

    19 0 Отговор
    Хаха измамата постигна целта си най вече реакцията на стадото следващият път ще е лошо
  • 12 Варненец

    21 0 Отговор
    Че тоя измислен вирус, кога е бил по-опасен. Виж ваксите уж срещу него, се оказаха по-опасни от хобит и от много други болести.
  • 13 Механик

    8 0 Отговор
    То той и преди това не беше по-опасен от сезонен грип. Та той си бе точно това - сезонен грип. ама ни заключвахте, не и пускахте на работа и в магазините, че и ни принуждавахте да се боцкаме с нещо, дето никой не знае какво е. И така почти 3 години, докато Путин не ви навря в кучи ъз.
    ЗАПАДА загуби и тия две воини!
  • 14 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    8 0 Отговор
    Трябваше само да послушате Мангъров!Всичко друго са празни приказки!
  • 15 Бгг

    6 0 Отговор
    Тия от СЗО дали имат действащи зелени сертификати ???
  • 16 Име

    3 0 Отговор
    СЗО са две години назад.