Отидете към основна версия

4 891 13

Турция ни върна седмина, задържани с Митьо Очите

  • митьо очите-
  • бенчо бенчев-
  • несрин узун

Бенчо Бенчев, Несрин Узун и още 5-има бяха спипани в Истанбул

Седемте българи, които бяха задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите, в събота късно вечерта бяха предадени от Турция на българското МВР на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от полицията.

Сред върнатите са общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узуин. Сред задържаните в полицейското управление в Бургас са шофьорът на Бенчев – Йовчо Делчев, както и Милчо Бомбето – шофьор на Митьо Очите.Седмината са били отседнали в хотел "Рамада" на площад "Таксим" в Истанбул. Митьо Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наета от Бенчев стая.

"Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 ч. Те са конвоирани от хотела в Истанбул до ГКПП Капитан Андреево. Ще се установява съпричастността им към организираната престъпна група на Желязков и евентуалното му укриване от тях", добави за в. „24 часа“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя не изключи и възможността да им бъдат повдигнати обвинения.

Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадицията му в България. То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини