Last news in Fakti

3 Август, 2018 17:40 10 324 9

Как заловиха групата на Митьо Очите (ВИДЕО)

  • митьо очите-
  • акция

Обвинения са повдигнати на деветима души, задържани при успешната реализация на служители от ГДБОП и ОДМВР – Бургас, осъществена под наблюдението на Специализираната прокуратура

Видео от вчерашната акция в Бургаска област разпространиха от МВР. Неутрализирана бе организирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления, известна като групата на Митьо Очите.

Изяснен е основният механизъм на действие на членовете и ръководителя на групата – те са установявали търговски дружества, развиващи успешен бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които искали „такса спокойствие“. Онези, които отказвали да плащат, са били мотивирани чрез палежи на автомобили, нанасяне на телесни повреди и други начини.

Прокуратурата е предприела всички необходими мерки по линия на международното правно сътрудничество да бъде установен и изправен пред българското правосъдие ръководителят на групата, за когото е било ясно, че към момента на реализиране на операцията се намира извън територията на страната.

На деветима от задържаните при спецакцията са повдигнати обвинения. Предстои прокуратурата да внесе искане на петима от тях да бъдат наложени постоянни мерки „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    19 8 Отговор
    Голям успех. Половината са въздушни пистолети и 5-6 пликчета трева
  • 2 Пешо

    33 3 Отговор
    И ако пак няма реално осъдени Специализираната прокуратура ще се самоликвидира ли, като ненужна и корумпирана структура? Естествено, че не, ама да попитам все пак.
  • 3 Николай

    3 1 Отговор
    Чипина превзема пазара
  • 4 jullliann72

    18 2 Отговор
    Абе дали са въздушни пистолети можем малко да поспорим.Ти държал ли си някога оръжие в ръка???Съмнявам се.Сигурно и пушките са въздушни според специалист като теб.Сигурно тоя Митьо е тръгнал с водни пистолети да плаши народа.
  • 5 ай стига бе

    13 5 Отговор
    Пълен таш.к ,ама наистина ли вярвате на МВР-то?Егати групата снимали 3 газови пистолета,имаше и некакви 200-300 лева.А пък тоя с "луксозните"коли караше C-класа за 1800 лева.
  • 6 Боляр

    11 1 Отговор
    Браво, Прокуратурата! Браво, ГДБОП! Браво, ОДМВР! След 20 години рекет и тормоз открихте топлата вода. Сега осъдените както винаги ще са 0 на брой. Обвиненията ще са т една камара процедурни грешки и съдебния състав ще пусне всички, както обикновено. Добър опит за PR! Седнете си на чиновете! Оценката е двойка.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Крадец

    6 1 Отговор
    Преди два месеца,Митю Очите прави сватба на дъщеря си.Митю обикаляше магазините,да търси подарък.Сега ,изведнъж,Митю го търси Интерпол!Не се връзват нещата!
  • 9 Рушвет

    10 0 Отговор
    Сега некой съдия и прокурор им текът лигите ще има бая капачка.