Отидете към основна версия

9 Август, 2018 14:20, обновена 9 Август, 2018 14:20 17 221 21

Кои са "главорезите" на Митьо Очите?

  • митьо очите-
  • радослав николов-
  • венцислав христов-
  • иван пишиев-
  • йордан въчев

Свидетели разкриха пред властите структурата на престъпната организация на Желязков

Снимка: Флагман

Апелативният специализиран съд в Бургас заседава по мярката за неотклонение на петимата задържани от престъпната група на Димитър Желязков - Митьо Очите, за която разследващи твърдят, че е рекетирала Южното Черноморие в продължение на години.

В съдебната зала са четирима от тях - Радослав Николов-Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов. Вместо петия, Йордан Въчев-Ларша, на заседанието присъства адвокатът му Димитър Марковски от кантора "Марковски".

На 8 август в съда са постъпили нови материали и класифицирани материали, стана ясно в хода на заседанието, предава местното издание "Флагман".

Прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура е изнесъл пледоария, в която посочва обвиненията срещу петимата от бургаския подземен свят. Съдът е установил, че са налице всички обстоятелства за най-тежката мярка за петимата задържани, за това сочат и всички доказателства.

Към групата са предявяват общи обвинения, а към някои от членовете и конкретни вторични престъпления – като рекет и изнудване. Явили са се анонимни и явни свидетели, извършени са експертизи, уличаващи структурата на престъпната група на Митьо Очите.

Иван Пишиев (вляво) се е занимавал с погребалния бизнес, Рачо (в средата) е сочен за дясната ръка на боса и отговорник за палежите, а Венцислав Христов (вдясно) е движил наркотиците

Свидетелите посочват, че Димитър Желязков-Очите е тарторът, Радослав Николов - неговата дясна ръка, а веднага след това в йерархията е Венцислав Христов.

От разказите на свидетелите ставало ясно, че Николов и другият от бандата - Иван Пишиев, налагат монопол върху погребалния бизнес в Бургас, придобивайки погребални агенции и назначавайки свои за управители.

С дилърите на наркотици се занимавал Христов – те се отчитали на него, после той на Николов, а Николов - на Очите. Палежите също преминавали през Радослав Николов, сочат още разказите на свидетелите.

Иван Найденов получава обвинения за палеж. Един от свидетелите по делото - жена, която има фирма в сферата на погребалния бизнес, разказва как е била заплашена, че ще бъде унищожена лично от Иван Въчев.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини