Отидете към основна версия

4 340 10

Изнасят днес още данни за случая „Карнобат”

  • миню стайков-
  • винпром карнобат-
  • стайко стайков-
  • сис индустрийс

Проверяват имуществото на Стайкови 10 години назад

Снимка: БТА

Очаква се специализираният съд днес да съобщи повече подробности за разследването на случая „Карнобат”. Преди ден спецпрокуратурата влезе в офисите на алкохолната компания, „Сис Индъстрийс” и „Топаз мел”.

Обвинените след акцията са осем, като сред тях е и собственикът Миню Стайков, синът му Стайко и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров.

Според обвинението всички осем са участвали в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

В брифинга днес ще вземат участие ръководителят на спецпрокуратурата Даниела Начева, главният секретар на МВР Младен Маринов и зам.-председателят на ДАНС Николай Ненков.

Комисията „Антикорупция“ пък подхваща имането на алкохолния бос Миню Стайков. Това заяви председателят на разследващото звено Пламен Георгиев.

Богатството на милионерската фамилия ще бъде проверено за това дали е със законен произход, след като прокуратурата повдигна обвиненията на осемте души.

„Очаквам уведомленията за повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу групата да ни бъдат изпратени в първия работен ден“, обясни Георгиев и допълни, че тъй като делото е от висок обществен интерес има готовност да се сформира общ разследващ екип между служители на „Антикорупция“ и държавното обвинение. На пълна финансова проверка ще подлежат всички активи на обвиняемите, както и разходите и доходите им от последните 10 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини