Отидете към основна версия

3 904 16

Стига лъжи: Няма никакви „избори в Крим“ за руска Дума

  • русия-
  • избори-
  • дума-
  • крим
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никога не съм мислил, че ще трябва да говоря по тази тема. Изглежда, че всичко е ясно за всички. Но за последната седмица, честно казано се уморих от лъжата за „някакви избори в Крим“, която се излива от устите на западните дипломати и министри, премиери и президенти; така и от украинските политици, до президента. Аз смятам, стига. Да ​​сложим точка на тази тотална измама. Това пише в коментара си за в. „Украинска правда“ Айдер Муждабаев по повод изборите за руски парламент. Той е адвокат на генералния директор на кримотатарската телевизия ATR.
Айдер Муждабаев призовава Украйна и Запада да не признават въобще гласуването за долната камара на руския парламент – Думата. С акта на някакво признаване на гласуването цивилизованият свят на практика признава анексията на Крим, смята Айдер Муждабаев.

Никакви „избори за Държавна Дума в Крим“ няма и не може да има, ако се вземе предвид   изборното законодателство на Русия.  „Изборите в Крим“, които Украйна и Запада храбро са готови да  не признават - това е просто една фигура на речта, при това измислена.
Нейното предназначение е да не разстройва за пореден път уважавания Владимир Владимирович Путин. Той прекрасно знае, че тези избори – не са в Крим, както скромно твърдят западни и украински политици, а в Русия – заедно окупирания и включен в състава й украински полуостров. Истината, която никой не иска да каже на глас, звучи по този начин.

От Крим ще влязат в Думата само посочените и одобрените от Кремъл колаборационисти. Освен това подадените за тях гласове ще се използват за изчисляването на мандатите за новия парламента. По този начин самата Държавна Дума и всяко нейно решение е недействително за световната общественост, която не признава анексията на Крим. Ако аз някъде греша юридически, моля поправете ме.

Дори мълчаливото признание от Украйна и Запада на резултатите от руските избори с „включения в Руската федерация Крим“, ще означава на практика признаване на „руския статут“ на полуострова. Това е положението, ако гледаме истината в очите, а не да си заравяме главата като щрауси.
Поведението на щраус, демонстрирано от Украйна и Запада, може да донесе политическата победа на Путин и поражение за неговите противници по целия свят и най-напред в Украйна.
Кремъл ще ликува.

За да не изгубят, украинските власти трябва спешно да променят риториката – от фиктивна на честна. И да подтикнат това да направи Западът, поставяйки пред европейските и американските партньори пред еднозначен и юридически издържан избор: признаването под някаква форма на Държавната Дума, избрана с „участието“ на Крим - е международна политическа катастрофа, която се измерва с анексията, а за последиците от това може само да се гадае. Но можем да бъдем сигурни, че Путин ще се възползва от това в най-голяма степен.

Но нито от устата на външния министър, нито от устата на президента не чухме някаква остра реч не чухме. Единствено заместник-председателят на ЦИК г-н Магер се изказа ясно, но властта се направи, че не го е чула. Много жалко. Мълчи Украйна – и Западът облекчено ще го преглътне.
Господа политици, документалното оформяне на предаването на Крим в руска юрисдикция – това ли е, което искаме, това ли да чакат от вас украинците?
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Изборите в Русия: На 100% и с водка

    Във Воронежка област отчетоха 100% участие на изборите за парламент в Русия, съобщава ТАСС. Агенцията разкрива, че в местно село живеел само един 6 ...
    18.09.2016
    1 563
    3
  • Избори с марката Ростов на Дон (Видео)

    Опит за фалшифициране на изборите в Русия показа местната телевизия Дождь. Нарушението е направено в избирателна секция  №1958. Членове на изб ...
    18.09.2016
    1 500
    0
  • Как Русия гласува за парламент (Снимки)

    Единственият космонавт на Международната космическа станция Анатолий Иванишин също гласува на изборите за Държавна Дума, съобщава РИА Новости. ...
    18.09.2016
    1 404
    2
  • Избори с очакван край в Русия

    Близо 111 млн. руснаците ще изберат днес новия парламент на страната. За 450 места се борят 6500 души. Изборната бариера е 5%. Последните социологи ...
    18.09.2016
    3 761
    45
  • Между Меркел и Путин

    В нашата глобална култура, в която простите модели се използват за систематизиране на сложни работи, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и п ...
    18.09.2016
    4 387
    1