Отидете към основна версия

6 951 35

Как да е светло при спуснати кепенци?

  • румен радев-
  • иво христов-
  • президент-
  • реч-
  • политика

Нека светнем и върху срещите по повод бъдещата президентска партия, г-н Иво Христов, искате ли?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Този понеделник Вие, г-н Иво Христов, бяхте решил да учите Румен Радев на немски. Добре, че не бяхте решил да го учите на състезателни танци или йога – щеше да ни дойде твърде много в повече след въртенето на висилката.
„Светлина, повече светлина!“ рече Румен Радев.

Ами хайде да посветим малко, г-н Иво Христов.
Нека светнем още върху номинациите за кандидат-президент в БСП, на които омбудсманът Мая Манолова отвя Румев Радев с няколко пъти повече номинации? Нека светнем върху срещите на Корнелия Нинова с генерал Решетников и върху интервютата на въпросния руски разузнавач и анализатор, в които той спокойно обясни какви са плановете на Кремъл за работа СРЕЩУ България? И защо в крайна сметка кандидатурата на Радев бе предпочетена с личното настояване на Нинова след срещите с Решетников?

Нека светнем върху скорострелната промяна на критериите за избор на боен самолет от служебното правителство и върху показното експресно уволнение на шефа на Института по отбрана - Тодор Тагарев, от тогавашният служебен военен министър и сегашен секретар по сигурност и отбрана в президентството - Стефан Янев? Искате ли?

Или пък да светнем върху текстовете за гласуване на българите в чужбина, изготвени в президентството по време на служебното правителство, в нарушение на маса закони и правила? Може да светнем и върху цирковете със становището за нужда от ОВОС на плана за управление на Природен Парк Пирин и привикването в президентството на служители на МОСВ, на които е бил оказван брутален политически натиск, и то няколко пъти подред, да променят становищата си на 180`, и то няколко пъти подред?

Нека светнем и върху едногодишния Ви отказ, г-н Иво Христов, да подадете искане за издаване на допуск до класифицирана информация, и от какви Ваши притеснения, свързани с наши партньорски служби, е продиктуван този отказ?
Или пък да светнем като едни будни светулки върху неофициалните сондажи, Ваши и на подопечния президент, за отмяна на санкциите срещу приближените до диктатора Путин шепа олигарси, финансирали пропагандата и военната сила, стоящи зад анексията на Крим? Дали пък светкайки върху тази тема, няма да разберем странни факти и за Вашите контакти в /източна/ Украйна и Русия, г-н Иво Христов?

А защо с Ваша помощ не вземем да осветлим евразийските Ви ментори и комисионерските напъни за ново и максимално дълго управляващо служебно правителство, след създадена с помощта на чуждестранни провокации политическа криза? Да посветим малко около внезапния чешки интерес към българската икономика, произходът на огромните чешки капитали и докладите на чешкото разузнаване за проникване на препрани руски пари в чешката икономика през компаниите на няколко водещи чешки олигарси?

Нека светнем и върху срещите по повод бъдещата президентска партия, г-н Иво Христов, искате ли? Да осветим малко списъка с политици, сондирани от Вас и Вашият подопечен президент, които да стартират и управляват от Ваше име модерната ляво-либерална политическа алтернатива? Да посветим над няколко знакови фигури /низвергнати/ от БСП, гарнирани със симпатични либерални центристи от градската аристокрация, искате ли? И да осветим либералната платформа с червено-зелени краски, зад която да се скрият новите протести срещу енергийната ни независимост, свободната търговия и продължаването на европейската ни интеграция по посока на Шенген и Еврозоната?

Всъщност последното не ме натъжава. Дори напротив. Радвам се, че точно Вие и подопечният Ви президент ще се окажете финалните и ефективни гробокопачи на левицата на прехода, и то без да сте способни да предложите нищо съществено на нейно място.

Радвам се, че точно Вие и подопечният Ви президент ще ударите най-силно по Корнелия Нинова, която рискува кариерата си и политическото си бъдеще заради вас двамата. Радвам се, че поредната доза неуспели провали, неуспели да се класират във фоайето на Хилтън, ще се лепнат за Вас и ще Ви повлекат надолу към сметището.

Не се радвам обаче, че с всеки изминал ден Вие и подопечният Ви президент ерозирате институцията Президент и фигурата на върховен главнокомандващ. Висилки, потници и джапанки. Гарнирани от дантелки и нощни заведения.

И ако всички Вие, уважаеми читатели, се чудите защо се обръщам към Иво Христов, а не към президента Румен Радев, помнете едно: Ако искате да свършите нещо полезно - винаги говорете с този, който всъщност взима решенията. С истинския шеф.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини