Отидете към основна версия

18 543 16

Оставете правителството да работи!

  • пожар-
  • царски конюшни-
  • паметник на културата

Изгорелите Царски конюшни

Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Жълтите павета писнали, че на жълтите павета изгорели Царските конюшни. Последваха и дежурните обвинения - защо не били обявени за паметник на културата. Не само - чуха се гласове, че едва ли не министърът на културата трябва да подаде оставка. Сякаш си няма по-важна работа, та да обикаля и да описва всяка съборетина. Живеем в XXI век и е крайно време столицата, която доскоро ръководеше целия ЕС, да придобие модерен облик. Мястото на конете и каруците не е в центъра.

После някой си позволи да тръгне да търси сметка на вътрешния министър, защото не знаел, че запалилата се сграда е на МВР. И едва ли не вътрешното ведомство било виновно за нелепия инцидент. Полицията не е егоцентрик, тя се грижи първо за нас, цялото общество, а чак след това и само ако остане време - за себе си. Не е ли по-важно, че когато т.нар. конюшни горяха, полицията и пожарната бяха там и благодарение на тях не се стигна до по-голямо нещастие?

Наглостта стигна до там, че за виновна беше обявена дори и Столичната община - не знаела коя сграда на кого е, че да предпише да се поддържа. Кога щяхме да имаме метро, околовръстно, тангенти и прочие, ако местната власт тръгне да се занимава и с такива формалности?

Крайно време е да оставим правителството да работи спокойно и да не го занимаваме с глупости. Крайно време е също Народното събрание да сезира Конституционния съд, който веднъж завинаги да обяви, че върховенството на закона и правовата държава са вътрешнопротиворечиви понятия, които произвеждат само противоречия с българската конституционна идентичност.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини