Отидете към основна версия

5 390 82

Американците ще докарат "Възраждане" на власт!

  • сащ-
  • избори-
  • българия-
  • турция-
  • възраждане

Изборите в Турция са нагледен пример за поредния провал на американската външна политика. Защо?

Снимка: Фейсбук/ Божидар Чеков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нормално е най-мощната в света икономика да търси нови сфери на влияние. Къде субсидии за опозицията, къде външна или вътрешна пропаганда, ако трябва и с натиск, но умерен. За да има успех геостратегическият тласък в една или друга посока, той трябва да се съобразява с манталитета, обичаите и културата на местните хора. Насила хубост не става.

Изборите в Турция са нагледен пример за поредния провал на американската външна политика. Защо? Защото всички "западни" проучвания, които се стремяха да се харесат на Вашингтон, предвиждаха ясна победа на опозицията. Ефектът е точно обратен.

В България, въпреки, че страната ни е много по-малко важна от Турция, американският натиск започва също да дава обратен ефект. Колкото повече задокеанското вмешателство е видимо и грубо, толкова повече расте желанието на обществото да се отърве от американски послушници. Единственият отдушник за момента е "Възраждане". Не е трудно да се предвиди резултатът на националистите на следващите избори. Поради това шансовете за съставяне на правителство са големи. "Страх лозе пази!" Първото от лозята, които рискуват да пострадат е на Корнелия Нинова.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 103 гласа.

Свързани новини