Отидете към основна версия

11 939 47

Бойко се окопава във властта с далаверите на един Ревизор

  • бойко борисов-
  • емил димитров-
  • емил димитров - ревизоро-
  • ревизоро-
  • министерство на околната среда и водите-
  • мосв-
  • изпълнителна агенция по околна среда-
  • иаос

За една година и три месеца Резиворо е сменил цели петима изпълнителни директори на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС)

Емил Димитров и Бойко Борисов; Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Безумията на Ревизоро в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) продължават с пълна сила, под взора на неговия господар и ментор Бойко Борисов.

След като на 15 януари 2020 година Емил Димитров с прякор Ревизоро беше избран за министър на околната среда и водите и сипеше люти закани за проверки и ревизии, ето какво свърши до момента – едно голямо нищо.

Обикаляше телевизионните студиа, преследваше контейнери и камиони с вносни боклуци и лично мереше колко е дебел снега в планината. Но в една дейност Ревизоро е ненадминат – за една година и три месеца е махнал, уволнил и изгонил не един, не двама, а цели петима изпълнителни директори на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) – рекорд достоен за „Гинес“. Това научи ФАКТИ от осведомен източник. Последният директор дори се задържал на поста само 15 дни.

Министърът обаче не спира дотук. Три дни преди парламентарните избори решава, че само да уволнява не е достатъчно и затова влиза в ролята на съдия, прокурор и полицай едновременно. Със своя заповед запечатва ИАОС и забранява всички разпоредителни действия на ръководството. Този период продължил 14 дни.

Това, че Агенцията била възпрепятствана да работи 14 дни е меко казано скандално. Странно е, че петима изпълнителни директори не са успели да угодят на исканията и претенциите на министъра на МОСВ.

Изводите, които следват са два - или Ревизоро е назначавал некадърници за изпълнителни директори, или става въпрос за натиск и нерегламентирани искания към тези хора от страна на Димитров. Каква е истината може би скоро ще стане ясно.

С нов кадрови лупинг преди няколко дни Ревизоро назначава абсолютна „калинка“ за изпълнителен директор, в разрез с моралните и етичните норми, че вече е министър в оставка. Протежето на Ревизоро е поставено с една единствена цел от него – да подпише и прокара определени процедури и преписки, както и да проведе политическа чистка в ИАОС.

Кадровите безчинства на пернишкия Фред Астер продължават и сега. В понеделник – 26 април 2021 година, лично той се погрижил двете заместник-министърки в МОСВ да бъдат назначени на други длъжности в министерството. Става дума за Славея Стоянова и Илияна Тодорова. С тези си действия министърът гази мораториума на Парламента, като башибозук през Априлското въстание.

Всичко това се случва с активното съдействие на министър-председателя. И докато парламент и президент поставят остро въпроса за актуализиране на държавния бюджет - поради липсата на достатъчно средства, то премиерът на страната отново ударно раздава пари на държавните служители под формата на допълнително материално стимулиране (ДМС).

Явно предизборната кампания започна, защото в тежка криза и пандемия – при липса на пари за пенсионери и социално слаби, юнашки да раздаваш пари на държавната администрация, е меко казано скандално. Става ясно и на децата в детската градина, че кабинетът в оставка с всеки изминал ден се окопава във властта.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 49 гласа.

Свързани новини