Отидете към основна версия

5 565 34

Корнелия Нинова назначи леви общински съветници от СОС на апетитни държавни постове

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • сос-
  • общински съветници

Странно сместване на длъжности демонстрират от левицата

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Общински съветници от "БСП за България" в Столичния общински съвет (СОС), близки до председателя на партията Корнелия Нинова, са възнаградени и с държавни постове. Става въпрос за Диана Тонова, Альоша Даков, Иван Виделов и Михаил Ставрев.
Оказва се, че законът им позволява да съвместяват двете длъжности и не се налага да напускат постовете си в СОС. Законът забранява единствено и само общински съветник да работи в администрацията на Столична община, коментира Actualno.com.

И въпреки че новите им постове не противоречат на закона, въпросът е доколко те ще успяват да са ефективни в работата си в комисии и сесии на СОС.

Диана Тонова е назначена за началник на кабинета на министъра на туризма Христо Проданов. Тя е юрист. Била e зам.-областен управител в периода юли 2013 - декември 2014 г. В кабинета Герджиков е назначена за областен управител на София-град.

Запознати с новия пост на Тонова заявиха, че работата на началника на кабинета е тежка и много отговорна и изразиха съмнение, че тя ще се справя добра и на двете места.

С апетитен пост в туристическото ведомство се сдоби и друг червен общинар. Иван Виделов е назначен за шеф на Инспектората на Министерство на туризма. Виделов е завършил психология и Национална сигурност. Работил е в "Метрополитен". Той е първи мандат общински съветник.

С хубав пост се сдоби и общинският съветник Альоша Даков, който е назначен за зам.-директор на Югозападното държавно предприятие в Благоевград. То управлява 38 държавни горски и ловни стопанства. Предприятието беше в епицентъра на скандали миналата година, свързани с постройка на ловен хотел на фирма на Румен Гайтански - Вълка.

Даков е бил три мандата общински съветник в София. Бил е зам.-директор на Агенцията по горите в кабинета "Орешарски", а в кабинета "Станишев" е оглавявал дирекция във Фонд "Българска гора".

Интересното тук е, че жената на Даков - Магдалена Дакова, е главен секретар в земеделското ведомство.

Михаил Ставрев пък е назначен за зам.-директор на Агенция за социално подпомагане (АСП) към Министерството на труда и социалната политика. Той е завършил финанси и публична администрация. Ставрев е първи мандат общински съветник от групата на "БСП за България. Председател е на Районния съвет на БСП "Оборище".

Припомняме, че в началото на месеца депутатът от "Продължаваме промяната" и бившият директор на Агенцията по горите Александър Дунчев разкри, че в разрез с коалиционното споразумение и в противоречие със закона са в ход десетки назначения без конкурси в системата на горите. "В момента няма нито един назначен с конкурс от тези десетки, които са сменени", посочи той.

"В Североизточното държавно горско стопанство е назначен бивш общински съветник от БСП. В останалите стопанства се назначават общински съветници и симпатизанти на БСП, които нямат нищо общо с горите. Връщат се и кадри на ГЕРБ, които бяха уволнени по времето на служебните правителства на Румен Радев след наши разследвания. Най-големият проблем е, че в момента се махат най-ценните кадри в горските стопанства и се назначават кадри, които нямат нищо общо с горите", обяви Дунчев.

Според източници на Actualno.com председател на Управителния съвет в Североизточно горско предприятие е Веселин Пенчев, който е и областен председател на БСП. Член на УС е Ивайло Йорданов, зам.-председател на Общинския съвет на БСП в Шумен. На длъжността "Вътрешен контрол" е внедрен Георги Георгиев, член на ИБ на БСП в Шумен.

В "Кабиюк", най-старото предприятие в България, за изпълнителен директор и член на УС е поставен Десислав Десподов, който е председател на Общинския съвет на БСП в Хитрино. Член на УС е Иван Калоянов, член на ИБ на БСП - Шумен. Член на УС е Димитър Дончев, член на ИБ на БСП в Нови пазар.

За контрольор е назначен Любен Илиев, член на ИБ на БСП в Шумен. В Областната земеделска служба е на щат Борислав Стоянов, областен младежки лидер, който е син на председателя на БСП Върбица. Самият той е крупен арендатор на земя.

Редови социалисти твърдят, че от няколко дни в Шумен за началник на Бюрото по труда е назначена Лили Петрова, член на НС на БСП.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.

Свързани новини