Last news in Fakti

29 Март, 2022 15:11 5 413 34

Корнелия Нинова назначи леви общински съветници от СОС на апетитни държавни постове

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • сос-
  • общински съветници

Странно сместване на длъжности демонстрират от левицата

Корнелия Нинова назначи леви общински съветници от СОС на апетитни държавни постове - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Общински съветници от "БСП за България" в Столичния общински съвет (СОС), близки до председателя на партията Корнелия Нинова, са възнаградени и с държавни постове. Става въпрос за Диана Тонова, Альоша Даков, Иван Виделов и Михаил Ставрев.
Оказва се, че законът им позволява да съвместяват двете длъжности и не се налага да напускат постовете си в СОС. Законът забранява единствено и само общински съветник да работи в администрацията на Столична община, коментира Actualno.com.

И въпреки че новите им постове не противоречат на закона, въпросът е доколко те ще успяват да са ефективни в работата си в комисии и сесии на СОС.

Диана Тонова е назначена за началник на кабинета на министъра на туризма Христо Проданов. Тя е юрист. Била e зам.-областен управител в периода юли 2013 - декември 2014 г. В кабинета Герджиков е назначена за областен управител на София-град.

Запознати с новия пост на Тонова заявиха, че работата на началника на кабинета е тежка и много отговорна и изразиха съмнение, че тя ще се справя добра и на двете места.

С апетитен пост в туристическото ведомство се сдоби и друг червен общинар. Иван Виделов е назначен за шеф на Инспектората на Министерство на туризма. Виделов е завършил психология и Национална сигурност. Работил е в "Метрополитен". Той е първи мандат общински съветник.

С хубав пост се сдоби и общинският съветник Альоша Даков, който е назначен за зам.-директор на Югозападното държавно предприятие в Благоевград. То управлява 38 държавни горски и ловни стопанства. Предприятието беше в епицентъра на скандали миналата година, свързани с постройка на ловен хотел на фирма на Румен Гайтански - Вълка.

Даков е бил три мандата общински съветник в София. Бил е зам.-директор на Агенцията по горите в кабинета "Орешарски", а в кабинета "Станишев" е оглавявал дирекция във Фонд "Българска гора".

Интересното тук е, че жената на Даков - Магдалена Дакова, е главен секретар в земеделското ведомство.

Михаил Ставрев пък е назначен за зам.-директор на Агенция за социално подпомагане (АСП) към Министерството на труда и социалната политика. Той е завършил финанси и публична администрация. Ставрев е първи мандат общински съветник от групата на "БСП за България. Председател е на Районния съвет на БСП "Оборище".

Припомняме, че в началото на месеца депутатът от "Продължаваме промяната" и бившият директор на Агенцията по горите Александър Дунчев разкри, че в разрез с коалиционното споразумение и в противоречие със закона са в ход десетки назначения без конкурси в системата на горите. "В момента няма нито един назначен с конкурс от тези десетки, които са сменени", посочи той.

"В Североизточното държавно горско стопанство е назначен бивш общински съветник от БСП. В останалите стопанства се назначават общински съветници и симпатизанти на БСП, които нямат нищо общо с горите. Връщат се и кадри на ГЕРБ, които бяха уволнени по времето на служебните правителства на Румен Радев след наши разследвания. Най-големият проблем е, че в момента се махат най-ценните кадри в горските стопанства и се назначават кадри, които нямат нищо общо с горите", обяви Дунчев.

Според източници на Actualno.com председател на Управителния съвет в Североизточно горско предприятие е Веселин Пенчев, който е и областен председател на БСП. Член на УС е Ивайло Йорданов, зам.-председател на Общинския съвет на БСП в Шумен. На длъжността "Вътрешен контрол" е внедрен Георги Георгиев, член на ИБ на БСП в Шумен.

В "Кабиюк", най-старото предприятие в България, за изпълнителен директор и член на УС е поставен Десислав Десподов, който е председател на Общинския съвет на БСП в Хитрино. Член на УС е Иван Калоянов, член на ИБ на БСП - Шумен. Член на УС е Димитър Дончев, член на ИБ на БСП в Нови пазар.

За контрольор е назначен Любен Илиев, член на ИБ на БСП в Шумен. В Областната земеделска служба е на щат Борислав Стоянов, областен младежки лидер, който е син на председателя на БСП Върбица. Самият той е крупен арендатор на земя.

Редови социалисти твърдят, че от няколко дни в Шумен за началник на Бюрото по труда е назначена Лили Петрова, член на НС на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Член на петия да си

    24 1 Отговор
    Все нещо ще намажеш! Подписваш и тъщата се обажда ;- донесоха куфарчето!
  • 2 Действа

    41 2 Отговор
    си по Ниновски ! Таралеж в гащите си пъхнаха с нея !
  • 3 Красимир Петров

    50 3 Отговор
    Комунистите винаги са били алчни за власт и пари.
  • 4 бегай с 3000

    37 2 Отговор
    Искахте си я получихте си я прост народ Импексова са и Галева като се намърда ще пада рев
  • 5 Власт и пари

    39 0 Отговор
    Ето за това се борят всички политици, анарода кучета го яли
  • 6 ауууу

    26 1 Отговор
    Тези ,щом са леви,сигурно са педали,нали ?
  • 7 тоци

    29 1 Отговор
    Колко ми е кеф какви си ги избрахте хахахахах ще ревете с пълно гърлооооо хахахахаххахахаха
  • 8 Asdfg

    31 2 Отговор
    Нинова! Петролът и днес поевтиня! Ко праим Нинова?!? На 01.04.22г.тези да ги изметем!

    Коментиран от #11

  • 9 чичо

    26 0 Отговор
    АЛЬОША ДАКОВ Е СИН ИЛИ ВНУК НА МАКО ДАКОВ ЕДИН ДОАЕН НА БЪЛГАРСКАТА ГОРА ,НО ТОВА ЧЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ БЕЗ КОНКУРСИ СИ Е ЧИСТА ПОДИГРАВКА СПРЯМО ПРИЕТИТЕ ПРИНЦИПИ НА КОАЛИЦИЯТА !!!ТУК ДУМИТЕ НА САШО ДУНЧЕВ СА НАПЪЛНО ВЕРНИ И ОПРАВДАНИ ,ЧЕ СЕ НАРУШАВАТ КОАЛИЦИОННИ РЕШЕНИЯ ПРИ ПОДПИСВАНЕ НА КОАЛИЦИОННОТО СПОРУЗОМЕНИЕ !!!!!
  • 10 Тук защо

    18 2 Отговор
    Не се пише, че Простия пуска до юли Македония в Ес???
  • 11 Виж други

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Asdfg":

    Новини. Изказване на маке Журналист!!!!!! Наш Кики казал, че Ветото за Македония пада до юли. Тоя да се имита
  • 12 Само така

    11 1 Отговор
    Те левите, завалийте, сигурно са завършили в Харвард?
  • 13 Избрахте си ги

    22 3 Отговор
    сега им гледайте сеира отново и отново. Явно е вече кой командва, няма ПП, няма ДБ, винаги са БСП, честито. Нинова яхна подмяната и ще е тежко. Виновен е Боко, че не ги вкара по занданите а имаше достатъчно време и причини. На гласувалите за това правителство, честито и да почерпите.

    Коментиран от #19

  • 14 БСП за България

    21 1 Отговор
    има ли кой да им вярва още? По-скоро БСП срещу Българите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Браво Корни

    3 11 Отговор
    Ако намериш заместник на Фандъкова, цена няма да имаш.
  • 17 емигрант

    9 8 Отговор
    На следващите избори БСП и ГЕРБ окончателно трябва да бъдат ИЗРИТАНИ от политиката !

    Коментиран от #21

  • 18 cornholio

    14 1 Отговор
    Продължаваме подмяната ;)
  • 19 емигрант

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Избрахте си ги":

    Какъв Боко бе, та ти още ли не си разбрал, че Тиквата е комунист ? Защо се сърдите когатоюви наричат "овце", елементани неща не можете да разберете ?
  • 20 Сливчо

    13 0 Отговор
    Червендалест боклук
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Факти

    18 0 Отговор
    Много е загрижена Нинова,за хората за тва по рафтовете из магазините 10 литра олио е 72лв а по нейните думи олио имало да се залее България.Но заради бездействието и търговците си спекулират и то не само с олио.
  • 23 Факт

    3 9 Отговор
    Да бе ! Много странно! Да беше назначила наште ГЕРБЕРИСТИ! Те са толкова опитни ... най-опитните в "усвояването" !
  • 24 Саша

    11 0 Отговор
    Тия само се назначават, друга работа нямат.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГОЛЕМИЯТ ГРАБЕЖ

    12 0 Отговор
    ДОКАТО НИНОВА ВЪРШЕЕ ВЪВ ВЛАСТА НАРОДА ЩЕ Е БЕДЕН. ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕНА КРАДЛАТА.
  • 27 гнус

    7 0 Отговор
    БСП винаги са държали на принципите на социализма- некадърен, но "наш" човек. Щуробаджанащината, връзкарството, "верни другари" са си наследство от БКП и активно се поддържат от БСП след 1989 год. Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено. Няма промяна, няма и да има.
  • 28 МАЛКА пенсИЯ

    3 0 Отговор
    Ми нали,ЦЯЛО ЛЕТО-2021,ЗА КОКАЛА,,,ВРЯКАХА,ЧЕГЪРТАХА,ИТН.ПП.
  • 29 Не се чудете

    4 0 Отговор
    Защо олиото зърното тока горивата и др. са скъпи. Докато Нинова и Рашков са в управлението ще крадат а ние ще плащаме високата цена.
  • 30 Оставка Нинова

    3 0 Отговор
    Това са схеми за измами грабеж на народните пари.
  • 31 безпартиен

    2 0 Отговор
    Най-прекият път към материално облагодетелстване и безгрижен разкошен живот в нашата мила Родина се оказва "работата" със заплата от бюджета-държавен или общински!!!!!Така някои закупиха по няколко жилища,напълниха чекмеджета,изучиха деца и внуци в платени западни университети и т.н. и т.н.!Тези бюджетните са "само" около 700 хил. и някои от тях са недосегаеми!Защо търпим?Ами защото нищо не може да се направи с избори!Великият кормчия е казал преди години,че ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Десничар

    0 0 Отговор
    Ако, бяха десни!:) Друго ще ше да е!:)
  • 34 ганю

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли Европа не работи с комунисти и понеже не им дават пари
    тези надуват цените за да има окъде да папкат а вие будалите мълчите и плащате кат попове
    големи сте аптали