Отидете към основна версия

9 435 16

Спецпрокуратурата “покри” дело срещу свидетел по КТБ

  • ктб-
  • дело-
  • бисер лазов

Последвали куп телефонни обаждания към спецпрокурорите с указания

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Специализираната прокуратура е “покрила” дело, свързано с Бисер Лазов - основен свидетел по мегаделото КТБ. За това съобщиха пред "Фрог нюз" източници от самото ведомство. Припомняме ви, че водещ прокурор по разследването за банката е настоящият обвинител №1 Иван Гешев.

Информаторите ни разкриха, че действията по разследването, касаещи Лазов, са започнали от материали, отделени от голямото дело КТБ. В момента, обаче, в който се е стигнало до нуждата за разпит на Лазов, нещата веднага били спрени от най-високо ниво. Последвали куп телефонни обаждания към спецпрокурорите с указания как точно да се действа в конкретния случай, за да може “човекът” на Гешев да остане чист и незасегнат от евентуално наказателно преследване. Твърди се, че сред хората, дали насоки, е и самият Гешев.

Припомняме ви, че в хода на съдебното следствие се разбра, че показанията на Бисер Лазов не само, че не могат да бъдат подкрепени с други доказателства, но дори противоречат на реално съществуващи факти. Най-шокиращото е, че само по предоставени от него доказано неистински документи, в ареста бяха натикани десетки хора.

Много от тях загубиха здравето си, а други живота. По време на прокурорския терор, адвокат Мартин Апостолов отключи най-коварното заболяване и загуби битката за живот.

Делото КТБ все още се намира на първа инстанция в специализирания наказателен съд и няма изгледи скоро да приключи.

Свидетели са категорични, че разкритията за сагата КТБ - нейния фалит и последващо ограбване тепърва предстоят. След всеки разпит на Лазов, журналистите правеха опит да разговарят с него. В болшинството случаи Гешев стоеше зад гърба му, в опит да го брани от всеки неудобен въпрос. Големият въпрос обаче е дали Бисер Лазов е трябвало да бъде наказателно преследван? Кой и защо е осуетил проверките спрямо него и къде се намират сега материалите, касаещи негови действия?

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.

Свързани новини