Last news in Fakti

12 Април, 2022 11:09 9 422 16

Спецпрокуратурата “покри” дело срещу свидетел по КТБ

  • ктб-
  • дело-
  • бисер лазов

Последвали куп телефонни обаждания към спецпрокурорите с указания

Спецпрокуратурата “покри” дело срещу свидетел по КТБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Специализираната прокуратура е “покрила” дело, свързано с Бисер Лазов - основен свидетел по мегаделото КТБ. За това съобщиха пред "Фрог нюз" източници от самото ведомство. Припомняме ви, че водещ прокурор по разследването за банката е настоящият обвинител №1 Иван Гешев.

Информаторите ни разкриха, че действията по разследването, касаещи Лазов, са започнали от материали, отделени от голямото дело КТБ. В момента, обаче, в който се е стигнало до нуждата за разпит на Лазов, нещата веднага били спрени от най-високо ниво. Последвали куп телефонни обаждания към спецпрокурорите с указания как точно да се действа в конкретния случай, за да може “човекът” на Гешев да остане чист и незасегнат от евентуално наказателно преследване. Твърди се, че сред хората, дали насоки, е и самият Гешев.

Припомняме ви, че в хода на съдебното следствие се разбра, че показанията на Бисер Лазов не само, че не могат да бъдат подкрепени с други доказателства, но дори противоречат на реално съществуващи факти. Най-шокиращото е, че само по предоставени от него доказано неистински документи, в ареста бяха натикани десетки хора.

Много от тях загубиха здравето си, а други живота. По време на прокурорския терор, адвокат Мартин Апостолов отключи най-коварното заболяване и загуби битката за живот.

Делото КТБ все още се намира на първа инстанция в специализирания наказателен съд и няма изгледи скоро да приключи.

Свидетели са категорични, че разкритията за сагата КТБ - нейния фалит и последващо ограбване тепърва предстоят. След всеки разпит на Лазов, журналистите правеха опит да разговарят с него. В болшинството случаи Гешев стоеше зад гърба му, в опит да го брани от всеки неудобен въпрос. Големият въпрос обаче е дали Бисер Лазов е трябвало да бъде наказателно преследван? Кой и защо е осуетил проверките спрямо него и къде се намират сега материалите, касаещи негови действия?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как къде се

    55 3 Отговор
    намират материалите срещу Лазов? В чекмеджето на Гешев...

    Коментиран от #8

  • 2 ОСТАВКА !!!

    24 30 Отговор
    Байгън от дървена демагогщина ! Не ни пука ,бе ! Не ни пука ! Пука ни какво става с цените , с доходите и данъците ! Пука ни , къде отхвърчаха сума-ти изтеглени (като заеми) милиарди и сума-ти милиарди дето бяха в държавната хазна ! Пука ни , колко (още) ще се наведем на Херката и на макетата ! Пука ни , докога ще ни лъготите и грабите ?
    ОСТАВКА !!!

    Коментиран от #3, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мдаа

    43 2 Отговор
    Тези боклуци освен да ги остранят трябва и да ги съдят за подобни деяния.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факт

    43 6 Отговор
    За всички доказани престъпления извършени от шайката и толупа през последните 12 г и под абсолютното прикритие на съдебните власти - съд и затвор !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Артилерист

    24 3 Отговор
    Това е правосъдието на мафията, разбирай техният представител Гешев. Крадат 4,5 милиарда, нарочват си един нищожник за свидетел и протакат т. нар. "съдебно дело" с измислени хватки, трупане на писмен баласт и прочие до ново свето пришествие. По това "дело" са натворени безброй нелепости, но по основното за всяко съдене, според мен, да се разпита, нароченият за главен виновник, се шикалкави, манкира и обикаля. Ма той бил се криел, е мантрата на Гешев и подчинените му. За какво криене иде реч, когато този човек редовно дава изявления по телевизора? Защо не се иска екстрадирането му или не застане Гешев или поръчан от него прокурор и да го разпердушине с обвинителни въпроси? Не, Гешеф иска "виновника" да си дойде, да го тикне в ареста и да го държи и тормози, докато не го смели и принуди да си признае. Това е мафиотското правосъдие на шайката...
  • 10 ФАКТ

    5 3 Отговор
    Само това ли ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мартин

    6 12 Отговор
    И този Бисер Лазов е за затвор, но преди всички там трябва да попадне доказан мошеник и бандит като фараон Цветан Василев!
  • 13 Гешев

    13 2 Отговор
    да си взема чукалата и марш от прокуратурата.Оставка позорен мафиот?
  • 14 Мунчо

    12 2 Отговор
    "Много Специалната" Адвукатура на организираната престъпност маскирана като Спец прокуратура но на хранилката на данъкоплатеца ! Италианската мафия ряпа да яде има много да се учи!
  • 15 Клери

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ОСТАВКА !!!":

    Политиците ще ни крадат, лъжат и мамят докато ги търпим.
    Докато се доверяваме на лъжите и пропагандата на слугите на мафията ще е така!!!
  • 16 безпартиен

    3 0 Отговор
    Прокурорът е най-добрия адвокат!Само вижте колко души кандидатстват за едно място в прокуратурата!