Отидете към основна версия

33 546 196

Росен Миленов пред ФАКТИ: Ако управляващите не вземат мерки, ще ги пометем

  • росен миленов-
  • факти-
  • лили маринкова

''Независимо дали е главният прокурор, дали е премиерът, дали са шефовете на служби, те са едни марионетки'', смята бившият служител на ДАНС Росен Миленов

Снимка: ФАКТИ

''С едно изречение, ако трябва да заключа това, което каза доц. Мангъров, за да бъдете здрави най-важно е имунната система да е на ниво. А това означава без притеснение и с разнообразна храна, това е лечението за пресиления, опасен коронавирус. През последните десетилетия изгубихме човешката идентичност. Хората днес са на много ниско ниво като социална интеграция, поради ред причини. Развитието на технологиите, глобализацията, видя се, че много балони се спукаха'', това заяви бившият служител на ДАНС Росен Миленов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

''Днес с основание в България може да говорим, освен за здравословните страхове, и за икономическите, тъй като днес българинът си задава въпроса: ще има ли утре какво да сложа на масата, ще мога ли да си запазя жилището, което е с кредит, или моето работно ще го има ли в утрешния ден? Тук е вече ролята на държавата, когато имаш криза. Държавата е най-висшата форма на организация в историята на човечеството и тя трябва да поеме удар. Но в България държавата я няма. Днес се спука балонът на управляващите за икономически растеж, за заплати, въобще, че съществува държавата, което ни налагат в последните десет години, че се развиваме добре.

Ще дам само един пример. Вчера Кризисният щаб заяви, че 36 са хоспитализираните пациенти с коронавирус и капацитетът на двете най-големи държавни болници, с най-големия бюджет, е приключил. Ми, няма какво да коментираме. Това е признак, че държавата я няма. А държавата, в лицето на управляващите, трябва да преведе нацията по най-безболезнения начин в такива кризисни ситуации'', коментира Миленов състоянието на българската държава в настоящата кризисна ситуация.

''И тук идва въпросът, вие споменахте за мръсните пари, за мафията, кой ще плати днес цената. Ако в миналото предаване говорихме за свободите, за правата, днес цената е животът на хората, препитанието на хората, тоест да бъдат нахранени те в утрешния ден. Тук идва, тези мръсни пари, които миналият път споменах, че са 200 млрд. за 30 години, ето сега в момента това мога да го поставя като ултиматум към премиера, към главния прокурор Гешев и всички други правозащитни органи - съберете в момента мръсните пари, които са само кеш в държавата 30 млрд. 700 човека имат 30 млрд. кеш мръсни пари. И не да бъдем свидетели на още по-голямо безочие, че Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Гергов и още ред други такива, които 30 години ограбиха държавата, всеки натрупа по 500, по 600 млн., и сега да се правят на дарители, да ги обявяват държавните лица тези дарения, това е в разрез с всички морални ценности, да дават по 300 000. Те ограбиха по 500, по 600млн., съберете им, защото след кризисното положение, аз им гарантирам, че народът е готов да направи всичко възможно, за да дойде гражданско положение с неподчинение'', заяви той.

Истината е в това, че днес, въпреки че си мислим, че сме развити технологично, социално, информационно и т.н., се оказа, че сме безсилни, защото държавите не бяха подготвени'', отбеляза той относно създалата се кризисна ситуация света заради коронавирусната пандемия.

''В последно време започнаха да се бунтуват хората и сега ''елитът'' в целия свят, не само в България, искат да наложат някакъв страх, за да укротят т.нар. големи социални маси. Да ги укротят. Светът винаги се е управлявал със страх, това е най-силното оръжие. И сега го използват това нещо. Налагаш страха и чрез него управляваш. Особено пък в България - страхът е голям. Те ги побъркаха хората. Излиза всеки ден този Кризисен щаб и той не е казал нищо смислено. Вместо да ги успокои, вместо да им разясни, както доц. Мангъров сега каза симптомите, как да се процедира, къде да се ходи, да им обяснят, че не се повлиява от отделни лекарства. Те хората, от тези социални мрежи, всеки започва да се самолекува, те сами ще се убият, бе. Антибиотикът сваля имунната система, това трябва да разясниш на хората, да информираш, защото незнанието е несигурност. То ги плаши'', каза още бившият служител на ДАНС.

Mиленов застъпи тезата, че държавата трябва да се върне на хората, да се вземе от ръцете на престъпните елити. Според него това ще върне хуманноста, а също така ще спомогне да има гражданско общество и солидарност между хората.

Той призова ген. Венцислав Мутафчийски да си свали военната униформа, защото ние не сме във война и това плаши хората. ''И всеки ден медицинско лице... той говори като статист и погребална агенция. Толкова са регистрираните, толкова са смъртните случаи.''

''Какво адекватно държавническо решение може да очакваш от мутри? Няма какво да очакваш. Независимо дали е главният прокурор, дали е премиерът, дали са шефовете на служби, те са едни марионетки, марионетки на тези мръсни пари'', смята Росен Миленов.

Росен Миленов, както по-рано в разговора, отново призова за мерки от страна държавата, които да са в помощ на хората за икономическото им оцеляване. ''Затова им поставям ултиматуим, не вземат ли тези мерки, не се ли приберат мръсните пари, ще ги пометем.''

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 133 гласа.

Свързани новини