Отидете към основна версия

27 358 89

Росен Миленов за ФАКТИ: Мутрите Божков и Пеевски бяха изпратени на почивка в Дубай

  • росен миленов-
  • делян пеевски-
  • сенатори-
  • ахмед доган-
  • мутри-
  • система

"Делян Пеевски си свърши неговата роля и вече представлява опасност за системата", смята бившият служител на службите за сигурност на България

Снимка: ФАКТИ

"Преди една година в това студио коментирахме, че една от големите мутри - Васил Божков, беше изпратен на почивка в Дубай. Една година по-късно пак сме в това студио и коментираме за друга голяма мутра - Делян Пеевски, който преди няколко седмици също беше изпратен на почивка в Дубай. Преди това имаше прехвърляне на това, което е заграбено, от адвокати и международни трансферисти като Спас Русев. Разпределяне по веригата". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият служител в българските служби за сигурност Росен Миленов.

"Спас Русев обикаля тук през последния месец и прехвърля фирми, той е в категорията "международен трансферист". Офшорни фирми, прехвърля пари по сметки и т.н., урежда отношенията на Пеевски със системата. Системата това са Доган, това са хората от задкулисието. Там има много икономически групи и т.н. Делян Пеевски си свърши неговата роля и вече представлява опасност за системата", допълни той.

"Има голяма разлика между това, което контролира и това, което е прибрал, което е взел със себе си. Защото активите на фирмите, с които той е оперирал, те не са негови. Той е оперирал, бил е мениджър под опеката на държавата. И преди сме го коментирали, тези хора, дори да вземем по-стойностни фигури като Ахмед Доган, са никои без държавата. Ако не представляват държавата, ако не ползват нейния ресурс, нейните блага, те са никои. Казвал съм, че една касетка домати на пазара не могат да продадат. Зад гърбовете на тези хора се крие съдържанието на мракобесната система - ордите от хиляди хиени, те са навсякъде. Знаем ги като икономически групи, олигарси, местни феодали, сивите кардинали във всяко едно министерство с по 30-40 човека, клиентелистите - икономически, политически, по цялата пирамида, или ако трябва като отчисленост да обрисувам пирамидата, то на върха има 70 човека, после има 500, 15 000 и една здрава клиентска основа от 300 до 500 000. Това е системата", обясни Росен Миленов.

Той коментира и позицията на американски сенатори за корупцията в България:

"Наивно е да си мислим, че от вчера те са се сетили за България, че на върха на държавата безчинстват престъпници, доказани престъпници на най-високите върхове. Нали не си мислите, че тези сенатори са действали по самоинициатива? Ходили са влиятелни политически и икономически кръгове и просто към момента ги активират. Фактически са задействани (б.р. сенаторите) от "български деца" с икономическо и политическо влияние, а пък насреща тяхната държава ще получи някаква облага, като нови поръчки за военнопромишления комплекс и т.н. Нали вече дадохме няколко милиарда за самолети. А пък когато един управленец е изключително зависим, неустойчив и компрометиран, както е Борисов и всички около него... И Доган сближиха (б.р. ДПС) много в последните години връзката си с американците. Самото назначаване на главния прокурор в престъпна държава, който коли и беси, беше съгласувано с американците".

След това в разговора отново Делян Пеевски стана тема.

"Просто един бушон го дърпат назад, защото вече застрашава системата. Трябва да има някъде отдушник. Той е акумулирал в себе си много негативна енергия. Вече не е нужен, за неговото място чакат около 100 човека. Тези от младите са още по-нагли, с по-арогантни действия биха работили срещу държавата. Мястото му (б.р. на Делян Пеевски) беше, че беше буфер между това, на което лицемерно слагаме чертата - престъпност и държава. Буфер за пред хората, иначе то е обществено достояние, че държавата фактически е организираната престъпност", коментира още Росен Миленов.

По думите му, разлика между Васил Божков и Делян Пеевски няма. Просто единият е от по-старите, а другият от по-младите мутри.

"Доган е най-големият лисунгер на прехода и винаги стои отстрани. Ние затова организираме една акция в събота от 11:00 часа пред Боянските сараи с искане за затвор на Ахмед Доган. През целия си живот се крие. Като започнеш от Държавна сигурност, после се крие чрез всички престъпни управляващи формации, които той създаде и грабиха, крие се зад гърбовете на Борисов и Пеевски и ги реди. И за това трябва натиск върху такива като Доган, поредица от акции, които са точно пред домовете, защото пред празните сгради (б.р. визират се институциите) видяхме, че не става нищо. Там да го притискаш (б.р. пред дома му), да им се покаже, че тук има хора", поясни бившият служител на службите за сигурност и активен гражданин.

Експертът по национална сигурност обърна внимание на това, че въпреки записите с премиера Бойко Борисов, въпреки снимките и всякакви други доказателства, които го компрометират, на практика нищо не се е случило с него. "Държавата е тяхна. Държавата не е на всички българи. Държавата е на една клика, която е овладяла всичко, ползва философията на вируса "Ганьо", т.е. дребния балкански тарикатлък и чрез това събира една общност, която е много сплотена около материалния интерес. А пък за съжаление, ние останалите граждани, които сме ощетени от тази престъпна политика на всички изредили се досега в парламента и другите власти, не можем да се обединим, за да се противопоставим реално с резултат - да ги видим тези в затвора", констатира Миленов.

"Едните си тръгват с по 200-300 милиона, а другите търпят постоянното увеличение на цените, постоянното увеличение на такси и са смачкани и ощетени. Аз затова казвам, че трябва да се борим за България на всички, ама ние в момента сме никои. Статисти. Обикновеният гражданин няма допир до държавата си, независимо дали е при писането на закона или е при разпределянето на публичните средства", добави той.

"На всеки един политик предварително се прави профил, независимо дали е за президент, дали е за премиер, дали е за министър, прави се профил от т.нар. ченгесарски групи,които са около всеки един кръг - политически и икономически. Например, когато Борисов залязва трябва да изкараш един антипод на него (б.р. в случая това е Румен Радев). И за това трябва да говори по-възпитано, по-умерено, по-патриотично да говори. На мекия Станишев и на всичките меки от БСП им изкараха грубия Борисов, уличната мутра. И така ни въртят. Аз за това казвам, че Доган е големият лисунгер. Той познава в подробности, в детайли манталитета на българина и ни води за носа вече 30 години. И най-добрият хищник би му завидял, че по този начин води жертвата си", заяви още Росен Миленов, а след това уточни, че ще има протестни акции пред домовете и на други, подобни на Ахмед Доган, вредни за българи индивиди.

Бившият служител на службите разкри, че е получил информация, че Марешки купува гласове из страната, като тарифата е 100-150 лева на глас, в зависимост от мястото. "Къде е полицията, къде е прокуратурата? Няма никой?", за пита Миленов с основание.

"Докато всички не влезнат в управлението чрез механизмите за пряко участие, няма нищо да се случи в тази държава, защото вирусът "Ганьо" ни е поразил навсякъде'', категоричен бе активният гражданин, който от години рядко пропуска протест срещу политико-икономическата мафия у нас.

Той сподели, че не се страхува от никого заради това, което говори в публичното пространство, защото има безупречна репутация и в периода му в службите, и сега , когато е в частния сектор.

"От престъпника не трябва да страхува честният човек. За това, когато говорим за България, трябва да усетиш, че това е твоята държава, че тук гледаш семейството, децата си, бъдещето на България и трябва да излезеш да ги защитаваш, както едно време се е ляло кръв по тези ширини, за да си запазят парчето место по времето на войните. Аз ви казвам, че промяна ще има, колкото и на някой да не му се иска. Като кажеш справедливост и веднага трябва да дойде на всеки български гражданин във въображението да види Доган, Борисов, Пеевски.... 15 000, по списък ги има в службите, в затвора, да ги види зад решетките, да има конфискувани едни 50 млрд. и оттам насетне вече можем да говорим на чисто, че в България има конституция, има закони, можем да говорим за върховенство на закона, можем да говорим за механизми, които да контролират всички онези принципи, които ги изредих в конституцията, можем да говорим за бизнес. Ама не бизнес, покровителстван от държавата", каза към края на участието си Росен Миленов и призова гражданите да държат главата си горе, което, казано по друг начин, значи да не губят надежда и кураж.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 152 гласа.

Свързани новини