Отидете към основна версия

6 637 3

Гърция в пламъци, жертвите се увеличават (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • гърция-
  • пожар-
  • жега-
  • дъжд

Над 700 души са евакуирани по море в района около столицата Атина

Снимки: БТА/АР

Броят на жертвите от пожарите в Гърция надхвърли 60 души, съобщи кметът на Рафина Евангелос Бурнус.

Въпреки активните действия срещу пламъците над 700 души са били евакуирани по море през изминалата нощ от горските пожари, които бушуват около столицата Атина, съобщи заместник-министърът на търговския флот Нектариос Санториниос.

Бреговата охрана съобщи, че е открила 19 души в морето и ги е спасила, а други 696 души са събрани от плажове и други крайбрежни зони с лодки.

Пожарите са два - единият на около 50 км западно от Атина в Кинета, а другият - североизточно от столицата, близо до Рафина. Те избухнаха вчера и се разгоряха бързо от силния вятър, обхващайки населени райони в популярни зони за почивка край морето.

Пожарната служба съобщи, че 156 възрастни и 16 деца са хоспитализирани. Единайсет от възрастните са в сериозно състояние.

Вятърът достигна скорост от 80 км/ч, докато властите впрегнаха целия си флот от спускащи вода самолети и хеликоптери в борбата с огъня. Испания изпрати два самолета-амфибия, а Кипър - 60 пожарникари.

Военни дронове летят във въздуха и помагат на властите да насочват над 600-те пожарникари, които се борят с пламъците на земята.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: