Last news in Fakti

24 Юли, 2018 17:07 2 921 3

Българи в Гърция влизали в морето, за да се спасят

  • гърция-
  • море-
  • лодки-
  • пожар-
  • българи

Огнен ад в южната ни съседка

Българи в Гърция влизали в морето, за да се спасят - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Пламъците в Рафина, близо до Атина, са принудили хората да се спасяват с лодки в морето. Това разказа българинът Съби Кисьов, който живее повече от 30 години в Гърция.

По думите му пламъците са тръгнали към 17:00 часа вчера. Хората са се заклещили с колите си на пътя и са попаднали в капан. Единственият им вариант за спасение е бил да влязат в морето, което е било на 50 метра от тях.

Били са около 500 човека. Влезли са във водата към 18:00 часа, а към 01:00 часа са отишли при тях лодки от полицията, за да ги върнат обратно на пристанището. Пътят е блокиран от изгорели коли, чийто брой е над 300. Нямаше шанс властите да се намесят, загиналите може да са много повече, смята потърпевшият, цитиран от Би Ти Ви.

По думите му засега в Рафина положението е овладяно. Българското външно министерство обяви, че една българка е пострадала при пожарите в района на столицата Атина. Тя е настанена в болница с изгаряния, няма опасност за живота й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 11 Отговор
    Предполагам че има голяма вероятност пожара в Гърция да е запален от български селяни на почивка
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: