Отидете към основна версия

4 054 49

Борисов в Истанбул: За мен е чест да съм тук (СНИМКИ)

  • бойко борисов-
  • истанбул-
  • летище-
  • турция-
  • реджеп ердоган

Българинът беше единственият премиер от ЕС на церемонията за третото летище в Истанбул

Снимки: БТА

За мен е чест и удоволствие да участвам в тържественото откриване на новото летище в Истанбул, което се провежда на националния празник на съседна, приятелска и съюзническа Турция – 29 октомври“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред президента на Турция Реджеп Ердоган, който го посрещна преди тържествената церемония, предадоха от правителствената пресслужба.

„Убеден съм, че новото летище в Истанбул е не само огромен принос за развитието на транспортната инфраструктура, за контактите между хората и за развитието на търговско-икономическите отношения. То е значителна стъпка в реализирането на инфраструктурната свързаност на региона с ЕС, която бе сред приоритетите на българската външна политика по време на българското председателство на Съвета на ЕС“, подчерта Борисов пред турския президент.

Борисов беше категоричен, че освен непосредствен съсед на България, Турция остава и важен партньор в области като миграцията, борбата с тероризма, енергетиката, земеделието и животновъдството, търговията.

„Вярвам, че откриването на новото летище символизира, както нашите досегашни съвместни успехи, така и бъдещото ни сътрудничество, взаимно доверие, толерантност и мир“, посочи още премиерът Борисов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: