29 Октомври, 2018 18:28 1 203 11

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ)

  • гърция-
  • бойко борисов-
  • алексис ципрас-
  • атина

Премиерът участва на среща с цел изграждане на стратегия по сътрудничество между ЕС и арабските страни

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Българският премиер Бойко Борисов отправи конструктивни предложения за сътрудничество между балканските страни и арабския свят, предаде БНР. Премиерът участва на двудневна среща в Атина с цел изграждане на стратегия по сътрудничество и преодоляване на предизвикателствата между Европейския съюз и арабските страни.

Силно впечатление на гръцките медии направи изявлението на българския премиер, което телевизиите в Гърция излъчиха директно от форума. Премиерът Борисов направи паралел по отношение на политиката на Атина и София, като подчерта, че "никога не водят политика срещу трети страни".

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ)

ЕС със своите ценности е пример, който арабският свят може да вземе - за върховенството на закона, правата на жените, на децата, особено там, където има войни, каза Борисов: "Така че не е само инфраструктура, не не само газ, не е само петрол - на първо място са и ценностите, които трябва всички ние да защитим, за да работим по-спокойно в следващите години."

Българското председателство постави на фокус Западните Балкани. Но всички балкански страни, обединени, имат възможност да са достоен партньор на арабските страни, посочи перспективата българският премиер.

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ)

Срещата на върха в Атина между Европейския съюз и Арабските страни цели да се обсъдят съвместни предложения, да се изгради обща стратегия за посрещане на предизвикателствата.

На форума участват лидери и бизнесмени от 30 страни, които в рамките на два дни проучват възможностите за сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Мазника от БРЕГ

    16 2 Отговор
    Ако медиите не бяха слугинаж на смешника Бойко Борисов, отдавна щяхме да сме го забравили смешника Бойко Борисов!!!!! Смешника Бойко Борисов си има платени социолози и политолози!!!!! На смешника Бойко Борисов му дават всяка година по няколко милиона, за да си купува изборите!!!!! Смешника Бойко Борисов си има партии, които уж са самостоятелни, а всъщност са негови филиали. Хайде народе излизайте и вземайте съдбата в ръцете си!!!!! Боко и Цветанов в затвора!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 2 куку руку ку

    16 1 Отговор
    Прав е, лошият пример също е пример за останалите. Между другото в Южна Корея изучават прехода през последните 30 години на България. като пример как се съсипва една развита държава.
  • 3 Вярно ли е?

    5 1 Отговор
    Гръцките медии твърдят, че без български ток и българска вода, западняците нямаше да могат да построят и да експлоатират летището на просяка в Констадинопол.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 БАШБАКАН

    6 1 Отговор
    ВИНЕТУОГЛУ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ПА ТРЪГНАЛ И ПО СВЕТА. АЛОО ХОРАТА ТЕ ПСУВАТ ВСЕ ПО СИЛНО !
  • 5 а бе

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вярно ли е?":

    не знам дали това е вярно, но може би това е обяснението за присъствието нa боко в цариград. другите поканени лидери бяха всички само на страните от третия свят.
  • 6 Yavuz

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вярно ли е?":

    Просяците ако можеха да построят такова летище първо България и Гърция щяха да го построят.Турция докато открива най голямото летище в света води и мащабни операции срещу PYD-PKK в Сирия и Ирак които са подкрепяни от САЩ.

    Коментиран от #8

  • 7 Кикимора

    6 1 Отговор
    Да беше се обръснал поне , че приличаш на Валерката!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХанкоБрат

    7 0 Отговор
    Еврогейският съюз, трябва да бъде затрит, а либералните джендър-манафи набучени на колци от брюксел до София. За Боко, Ишиаса, Меркел и Макрон, най-дебелите колове.
  • 10 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    Корни, как си ?
  • 11 Нелсън Мандел

    0 0 Отговор
    Не му разваляйте празника с негативни коментари
Новини по държави: