Отидете към основна версия

2 832 10

Берлин: Тръмп заслужава само похвали

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • сащ-
  • северна корея

Германски вестник обяснява защо стопанинът на Белия дом заслужава овации, независимо дали го харесваме

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ заслужава похвала за това, че е привлякъл за преговори севернокорейския лидер Ким Чен-ун след десетилетията на напрежение, пише в редакционна статия германският всекидневник Allgemeine Zeitung.

Излизащият в Майнц вестник си задава въпроси: Дали ако на мястото на Тръмп беше предшественикът му Барак Обама, щяхме да сме толкова скептични относно втората среща, дали щяхме да призоваваме за ясен напредък и да настояваме за денуклеаризация на Северна Корея и да заклеймяваме всичко като провал на президента в някаква помпозна среща на върха?

"При такъв сценарий не е ли повече от вероятно, че щяхме да хвалим уменията на Обама да предизвика диалог след години на ескалация, през които Северна Корея извършваше един след друг ракетни тестове? Диалог, който предлага възможност за действителна деескалация?", продължава с въпросите всекидневникът.

"Независимо дали харесвате Тръмп, или не, за момента той успява да смекчи конфликта със Северна Корея", констатира изданието. То признава, че в Ханой се срещат двама "мегаломаниаци", но все пак те не разпалват война един срещу друг, а разговарят.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: