Отидете към основна версия

2 550 17

Белград отново отказа да заспи

  • сърбия-
  • александър вучич

Хиляди протестираха в сръбската столица срещу управлението на президента Александър Вучич

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В столицата на Сърбия Белград хиляди протестираха срещу все по-авторитарното, според тях, управление на президента Александър Вучич, съобщи Reuters.

Едно от главните искания на протестиращите вече 13 съботи по ред граждани е смяна на президента на държавата.

Опозиционният "Съюз за Сърбия" заяви, че действията на полицията спрямо участниците в съботния протест в Белград, които са искали протестиращите да се легитимират и то само заради лепене на стикери, на които са изписани лъжливите обещания на президента, е още един показател за "фашизирането на държавата" под ръководството на Александър Вучич, "който си мисли, че полицията е негова частна гвардия и може да злоупотребява с нея за своите лични войни против гражданите на тази страна".

Ясно ни е, че Александър Вучич, който от седем години трови Сърбия със своите лъжи, не може да понесе да види всичките тези свои лъжи, облепени по улиците на Белград, заяви опозиционният "Съюз за Сърбия".

От формацията заявиха, че всеки ден ще лепят навсякъде стикери с лъжите на Вучич. Нека се опита да ни арестува всички, цяла Сърбия, заявиха от опозиционния съюз.

Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия са винени от политическите си противници в задушаване на медийните свободи. Опозиционните партии искат Вучич да подаде оставка и да бъдат създадени условия за свободни и честни избори.

Вучич и Сръбската прогресивна партия, които с коалиционните си съюзници имат удобно мнозинство от 160 депутати в 250 местния парламент, отхвърлят тези искания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: