Last news in Fakti

3 Март, 2019 14:50 1 478 1

Нови обвинения между Белград и Прищина

  • косово-
  • сърбия-
  • рамуш харадинай

Изявленията на премиера Харадинай са директна заплаха за стабилността, заявиха членове на "Сръбска листа"

Нови обвинения между Белград и Прищина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Политическата партия на сърбите в Косово "Сръбска листа" оцени, че изявленията на премиера на Косово Рамуш Харадинай за евентуално изпращане на армия в северната част на Косово представляват директна заплаха за стабилността, съобщи Танюг.

Дрънкането с оръжие и заплахата към Северно Косово и нашите граждани заслужават най-остро осъждане и реакция на международната общност. Надяваме се, че след тези изявления от Прищина, вече и на спонсорите на Косово и на международната общност е по-ясно защо "Сръбска листа" е против формирането на така наречената армия на Косово, чиято очевидна цел е окупирането на Северно Косово и прогонването на останалите сърби от областта, се казва в декларация на "Сръбска листа".

Тази партия на косовските сърби изтъква, че в ситуация, когато антицивилизационни мита (на стоките от Сърбия) усложняват и затрудняват живота на сърбите в Косово, всяка заплаха, че някаква армия на Косово ще бъде изпратена на север, не допринася за намаляването на напрежението, а предизвиква загриженост сред гражданите.

"Сръбска листа" посочва, че политическите представители на сръбския народ искат КейФОР да реагира и да повтори становището на генералния секретар на НАТО, че никакви въоръжени сили на албанците няма какво да търсят в северната част на Косово.

"Сръбска листа" настоява за премахване на митата и продължаване на диалога между Белград и Прищина, за да се създаде атмосфера за политическо решаване на всички отворени въпроси между сръбския и албанския народ, се казва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЧКАТА

    2 3 Отговор
    КЕЙФОР ЛИ?????Та то ,,бондстиил,, преде там....Навремето си създадоха талибаните,после ислямска държава,сега косовска армия.....Кръв има достатъчно за проливане....та след време и повод да дойдат да ,,освобождават,, нови територии...