Отидете към основна версия

1 373 13

Фашизмът няма бъдеще в Сърбия

  • сърбия-
  • опозиция-
  • александър вучич

Александър Вучич осъди атаки на опозицията в Белград

Снимка: БГНЕС/EPA

Мога да кажа, че фашизмът няма бъдеще в Сърбия. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от “Вечерне Новости“.

Коментара му идва, след като представители на „Съюз на Сърбия“ се опитаха да нахлуят в Скупщината в Белград. По това време там се провеждаше заседание на Съвета за равенството между половете.

Жени в градската управа се опитаха с жива стена да попречат на нападателите да нахлуят в сградата, където се намира офиса на кмета на сръбската столица.

„Трябва да се знае, че фашизмът няма бъдеще в Сърбия. Вижда се, че колкото по-малка става подкрепата на лидерите на опозицията, толкова по-истерични стават те. Те прибягват до насилие, а това няма как да бъде позволено. Държавата може да попречи на това“, заяви Вучич.

В събота се очаква голяма демонстрация на опозицията пред държавната телевизия. Вучич заяви, че на протестиращите няма да им бъде позволено да нахлуят в сградата на телевизията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Стотици на протест в Белград

    Стотици излязоха на протест в Белград, съобщи B92. Протестиращите поискаха оставката на правителството на премиера Александър Вучич. Те се събраха ...
    07.04.2019
    1 663
    6
  • Средната заплата в Сърбия достигна...

    Средната заплата в Сърбия през януари е била 54 521 динара или 462 евро. Това бе съобщено официално преди два дни, но първи на обществеността това съо ...
    28.03.2019
    36 559
    68
  • Сърбия все по-близо до предсрочни избори

    Управляващата партия в Сърбия е все по близо до взимане на решение за предсрочни избори. Това обяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от 2 ...
    26.03.2019
    1 254
    2
Новини по държави: