Отидете към основна версия

2 406 59

Украйна подсилва войските си в Авдеевка

  • авдеевка-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Украинските защитници продължават да отблъскват противника, обяви Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската армия съобщи днес, че подсилва войските си в източния град Авдеевка, предаде Франс прес. Агенцията припомня, че там се водят ожесточени боеве с руските сили, които напреднаха през последните дни, предаде БТА.

"В съответствие с взетото решение, планираното подсилване на частите е в ход и войските маневрират по застрашените позиции", съобщи украинската армия в публикация в социалните мрежи. "Украинските защитници продължават да отблъскват противника, който се опитва да обкръжи Авдеевка /.../. Украинските войници удържат позициите", добави украинската армия.

Близкият до украинската армия канал "ДийпСтейт" в "Телеграм" показа днес на карта затварянето на малък "джоб" в южната част на Авдеевка, който вчера беше показан като контролиран от украинската армия. По-рано тази сутрин украинският генерал Олександър Тарнавски, който командва войските в тази зона, съобщи за "ожесточени боеве" в Авдеевка. "Нашите войски използват всички налични сили и средства, за да задържат врага", каза той.

Генералът заяви също, че украинските сили са в процес на изграждане на нови отбранителни позиции около Авдеевка, което е сигнал за възможно изтегляне пред вълните от руски атаки, които се засилват от октомври миналата година насам. "Установени са нови позиции и продължават да се изграждат здрави укрепления, като се вземат предвид всички възможни сценарии", каза генерал Тарнавски.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: