Last news in Fakti

27 Март, 2017 08:00 3 327 0

Магистралите в Германия платени

  • аутобан-
  • германия
Магистралите в Германия платени - 1

Магистралите в Германия направиха поредна крачка да станат платени. Това стана възможно, след като Бундестагът даде „зелена светлина” на законопроекта. Плановете на Германия да въведе нови пътни такси са обект на множество спорове, съобщава ДПА.

Има съмнения обаче дали таксите ще донесат планираните €500 млн. Целта на новата такса е чрез нея да бъдат събрани пари за обновяване на германските пътища, които в някои части на страната са в лошо състояние.

Планът за налагане на такси за използване на германските магистрали обаче се очаква да срещне съпротива в горната камара на германския парламент – Бундесрата. Той представлява 16-те германски провинции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА