14 Декември, 2019 09:37 9 742 66

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)

  • rafael-
  • израел-
  • бойна машина-
  • бойна машина на пехотата

Срокът за подаване на оферти за конкурса за новите бойни машини на българските сухопътни войски изтича на 16 декември 2019 година.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ) - 1
Снимка: Rafael

Наш екип в Хайфа

Израелската държавна компания Rafael заедно с американската компания General Dynamics е готова да въоръжи българските сухопътни сили с топ бойна машина за сухопътните ни войски.

Това заяви пред ФАКТИ президентът и главен изпълнителен директор на Rafael Йоав Хар-Евен.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)
Снимка: Венци Михайлов

Той посочи, че компанията гледа на България като стратегически партньор и е готова да предостави възможности за сътрудничеството в сферата на отбраната.

Срокът за подаване на оферти за конкурса за новите бойни машини на българските сухопътни войски изтича на 16 декември 2019 година.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)
Снимка: Венци Михайлов

Йоав Хар-Евен посочи, България разполага с компании като „Оптикоелектрон“ (за оптико-електронни системи), „Самел 90“ (за механични работи) и ТЕРЕМ, които имат добра база, но и експертиза за развитие на бъдещото сътрудничество.

Rafael ще предложи за основните бойни машини за българската пехота куполи Samson 30 с 30 mm американско оръдие Bushmaster Mk 44, българска 7,62 mm картечница и сдвоена пускова установка за ракетите Spike LR/Spike LR2.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)
Снимка: Венци Михайлов

Куполът на новите бойни машини за пехотата ни ще е от последно поколение. Така военнослужещият /мерач/ няма да стои в него, а ще бъде в основната част на машината. Оттам той ще може да извършва прицелването и стрелбата.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)
Снимка: Венци Михайлов

Презареждането на боеприпасите ще се извършва изцяло от военните вътре в машината, а не както досега. Това ще гарантира сигурността и безопасността на бойния екипаж. Освен това Rafael са готови да предложат и най – високо ниво на бронировка на самата машина, посочи Майкъл Лори от компанията.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)
Снимка: Венци Михайлов

За специализираните и за спомагателните машини Rafael ще предложи дистанционно управляемата оръжейна станция Samson mini с 7,62 mm картечница. Мерачът и тук ще води прицелването и стрелбата от машината.

За комуникационната система от Rafael ще предложат своята водеща разработка Bnet. Тя ще влиза в цената и за нея няма да се плаща допълнително. Това е допълнителен бонус, защото някои чиновници от сухопътните ни сили се стремят да похарчат допълнително пари като закупят американската "Харис".

“Стратегическото сътрудничество, което сме разработили специално във връзка с плана на България да модернизира въоръжените си сили, е чудесна възможност за страната да превъоръжи пехотата си с модерни технологии,” коментира Моше Елазар, вицепрезидент и директор “Сухопътни и военноморски сили” на Rafael.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)
Снимка: Венци Михайлов

“Нещо повече, това стратегическо партньорство предоставя конкретни ползи и нови възможности в подкрепа на българската икономика и индустрия, в това число ще създаде нов експортен потенциал. Допълнително решенията, които Rafael е в състояние да достави на българските въоръжени сили, далеч надхвърлят обхвата на проекта за бойните машини и покриват целия спектър от стратегически решения за нуждите на отбраната и сигурността, от които се нуждае всяка една модерна армия днес,” допълни Елазар.

Израелската компания Rafael готова с топ бойна машина за пехотата ни (СНИМКИ)
Снимка: Венци Михайлов


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    77 37 Отговор
    Ей тъй, сега ден през ден ще натискат БОКО за нови харчове, щото даде заявка, че е готов да плаща до безкрай с нашите пари за индулгенцията си :D
  • 2 Еваларка

    59 68 Отговор
    Русоробите на руските роби ще се насерът от злоба и завист
  • 3 Рошко

    58 13 Отговор
    Не случайно външните ни министри минават през мосад
  • 4 Behemoth

    34 40 Отговор
    Ала бала никакви американско еврейски работи не щем ...само руски...и да пише Путин върху тях...
  • 5 Жеко

    57 17 Отговор
    Идната година 5% за НАТО да заделим, има банки, които ще ни дават заеми, и после едно потупване от господаря да получим и акъл на немците да дадем как се харчат чужди пари, които праенуците ще връщат
  • 6 Майтапа

    38 5 Отговор
    Малии... С тоа Дзвер за 2 часа газим наред и сме на Босфора и на брега на Вардар... Други територии не ни требват:)

    Коментиран от #20

  • 7 9953

    46 16 Отговор
    ВВС от САЩ, пехота от Израел. Да не сте си помислили, че господарите на Боко ще разрешат друго?

    Коментиран от #58

  • 8 JPower

    31 15 Отговор
    И къде ще ги монтираме тези куполи, върху магарета ли, за да не се налага да се сменят гуми
  • 9 ГОСТ

    50 20 Отговор
    БОКО СЕ НАСРА С ВОЕННИТЕ РАЗХОДИ. СЕГА И 2 ПОДВОДНИЦИ ЩЕ КУПУВА А ТАКИВА МАШИНИ ЗА ПРХОТАТА МОГАТ ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И В БЪЛГАРИЯ АКО СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЗАВОДА В КОЙТО СЕ ПРОИЗВЕЖДАХА И ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЩЕ Е ПО ИЗГОДНО ЗА СТРАНАТА НИ ЗАЩОТО ЩЕ ИМА И НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ВМЕСТО ДА СЕ МОЛИ НЯКОЙ УЖ ИНВЕСТИТОР ДА НАПРАВИ НЯКОЕ ЦЕХЧЕ ЗА РЕЗЕРВНИ ГУМЕНИ ИЛИ ПЛАСТ МАСОВИ УПЛЪТНЕНИЯ И ДА СИ ЗАМЪРЦЯВАМЕ АТМОСФЕРАТА С ГОРЕНЕ НА ЧУЖДИТЕ БОКЛУЦИ ЗА ПАРИ . ЗОРЛЕМ ДА НИ ТРОВЯТ, А ПОСЛЕ ПЕЧКИТЕ ИМ ВИНОВНИ.

    Коментиран от #13

  • 10 пешо от панелката

    33 7 Отговор
    Супер, пратете Соломон Паси да договори цената
  • 11 podkrepqm

    22 7 Отговор
    Най-доброто и переспективно предложение! Забелязахте ли, че картечницата е българска? Сам Израел!

    Коментиран от #21

  • 12 смърт за еничарите

    43 19 Отговор
    за спасяването на евреите като награда ще получим тснкове на двойна цена модел 1958 с доставка 2030 г! всички ни налазиха да ни продават боклуци.. герб са изроди! нещастници! вода още нямаме, пенсиите 300лв танкове и подводници на старо....
  • 13 Гостенин за три дена не като теб

    16 14 Отговор

    До коментар #9 от "ГОСТ":

    Нали за това иде реч за съвместно производство в нашите военни заводи Като четеш осмисляй прочетеното А сега яж си Сектир чорбата и дим да те няма
  • 14 Бат Мишо

    36 6 Отговор
    Половин европа е с наши бойни машини праени в Червен бряг но новите господари заеха пазара и не мислете че ще има позволение да продължим собствено производство ...на тях можещи произвеждащи колонии не са им необходими нито пък грамотни мислещи хора щото последните са трудни за манипулиране

    Коментиран от #31, #38

  • 15 Кой68

    27 8 Отговор
    Еврейската техника е за пустинята и едва ли става за нашите климатични условия?Вижте каквж стана със прословутите "Кугъри"-оказа се че немогат да пърхат зимата/щото се облединяват/.

    Коментиран от #27

  • 16 mediator37

    22 7 Отговор
    Евреите и те на всяко гърне мерудия.
    Ако ще купуваме нещо, защо не директно от Дженерал дайнемикс, ами и Рафал трябва и те да са в супата да лапат по еврейски, щото сме много богати. Дженерал дайнемикс са доказали, че правят добри танкове и пехотни машини и ако ще е американско да купуваме от тях.
    На снимката зад верижната машина виждам БТР Пираня, която се произвежда от Дженерал дайнемикс. Обаче еврейчетата и те навсякъде се тикат. Ушиват пет ламарини около американското 30 мм. оръдие Бушмастер и го продават като купол. Много хитри. И пак те открили топлата вода- необитаем купол. Ама не. Руснаците от 100 години правят БМП с необитаеми куполи и зададоха модата, напоследък и танкове.
  • 17 българин

    37 6 Отговор
    Такива елементарни неща може и в България да ги произвеждаме, защо трябва да пълним гушите на чуждоземците, вместо да развиваме нашата икономика и нашият да е добре. Хитрите турци сами си произвеждат болшинството военна техника,не влагат пари в чужди икономики и ние можем, само правителството ни да подкрепи. Подводници, кораби, танкове, хеликоптери, дронове, оръжия ... и после излишъка да изнасяме. Вместо теглим заеми и да ги влагаме в чужди икономики, по добре да теглим заеми и да влагаме в българската икономика

    Коментиран от #33

  • 18 МлрдПитаха

    29 4 Отговор
    А някой питаше, защо са ни млрд. заеми, след като има излишък ... мисля, че сега вече е ясно. Млрд. заеми + излишък = коледни подаръци за бедните американски и израелски деца.
  • 19 гост

    28 5 Отговор
    Защо не вкарат парите в нашите заводи...
    Най-бедната държава с най-големи харчове за военни машини...
    Това не го правят нито Германия, нито Франция, нито Чехия ......!!!!!!!
    Отново искат да ни вкарат в поредната корупционна схема.
  • 20 турчина

    32 9 Отговор

    До коментар #6 от "Майтапа":

    За какво ви е Босфора, вие с това, което имате неможете да се оправите, и други народи ли да мизерстват под ваше управление. Оправете си България, те хората сами ще се натискат да са българи, а не българи да се натискат да стават европейци 😂 😂 😂
  • 21 Фес

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "podkrepqm":

    Какво се радваш, че ти продават българска картечница, ти нормален ли си

    Коментиран от #26

  • 22 Рашка с чашка

    19 15 Отговор
    Първо да отбележа че тези машини ще се сглобяват тук. Второ ще ви напомня Шест дневната война. Толкова за съветската техника.
  • 23 Иван

    9 11 Отговор
    Т-34 със заоблените си форми за отскачане при пряко попадение изглежда приказно пред това нещо.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Майко мила !!!!!!!!!!

    16 6 Отговор
    Моля погледнете внимателно снимките.
    Това някакъв майтап ли е !?
    На снимкте се виждат ясно НИТОВЕТЕ по тази "бронирана" машина.
    Абе малоумници, какви нитове бе, вие нормалнили сте.
    Къде сте видяли "бронирана" машина която е с нитове, вместо трислойни заварки за закрепване на бронираните плочи.
    Дори танковете от Втората Световна Война са с трислойни заварки на бронировката.
    Тия моля ти се с нитове закрепили бронираните плочи.
    Мааааайко мила.
    Две попадения от Калашник и нитовете се късат, и бронираната плоча пада на земята. А тия в тая "бронирана" машина отиват курбан.
    Маааайко мила, нитове моля ти се!!!!!!!!?

    Коментиран от #28, #34, #50

  • 26 Тая картечница

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Фес":

    Намаля цената, щото ние ще си я монтираме. То и Словения има финландски машини, но с тяхно картечници.
  • 27 потребител

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Кой68":

    О не е така , Кугърите си летят прекрасно , просто нашиту умници гюровци такава версия са поръчали - защо търсите вината другаде след това ?

    Коментиран от #32

  • 28 Грую

    6 6 Отговор

    До коментар #25 от "Майко мила !!!!!!!!!!":

    Вероятно това е демо версия, с нитове :П
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Монгола

    9 5 Отговор
    За какво ще се купуват тези кошници, ни си имаме БМП-1 със 70 мм оръдие! А срещу руския БМПТ,, терминатор" нищо няма шанс.

    Коментиран от #35

  • 31 ГоСт

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бат Мишо":

    Абе, като не знаеш, що не си мълчиш ами от време-на време току се изцепиш..НЯМА наши машини по договор в Европа, всичко отиваше за арабите и по нещо оставяхме за нас. Казвам ти го, щото съм работил доста години в тоя завод, пардон-комбинат.А и в Казанлък правеха малко, както и в завод 9 на Червена могила сваляха по някоя и друга ''Гвоздика''... В най-добрите години-85-88г сваляхме по над 2500 машини годишно...ама това вече е минало..
  • 32 Здравейте

    12 4 Отговор

    До коментар #27 от "потребител":

    Тъка е. Само дето не трябва да вали дъжд, Да не вали сняг. Да има силен вятър. Да е облачно. Да има гръмотевици. Да е под 10 градуса.
    Само тогава НЕ могат да летят. Могат да летят когато е задължително слънчаво, без никакъв вятър, и температърата да е над 10 градуса.
    Иначе са хубави машини. То и за това на парада старият руски хеликоптер МИ носеше националното ни знаме.
    Кугърите тогава беха в хангара, че имаше облаци.
  • 33 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "българин":

    Принципно си прав, ама не е никак лесно, нито пък евтино да почнеш такова производство...ние изпуснахме питомното,тепърва да гоним дивото...поне в близките 50 години няма начин това, което предлагаш, да стане.Какво ще произвеждаш, като всички пазари ни лопнаха вратите..по-добрия вариант е да развиваме това, което ни е останало, пък после да мислим за нещо друго.

    Коментиран от #36

  • 34 Малоумник с мнение

    4 13 Отговор

    До коментар #25 от "Майко мила !!!!!!!!!!":

    Неграмотнико От нита по здраво захващане няма Заварките се късат като хастара на баба ти фустата

    Коментиран от #37

  • 35 Майко мила !!!!!!!!!!

    12 4 Отговор

    До коментар #30 от "Монгола":

    Сега ще почнат пишман експерти да ни убеждават, че 30 мм оръдие е по-добро от 70 мм.
    А и не се притеснявай врагът като ни види "бронираните машини" сглобени с нитове ще падне от смях.

    Коментиран от #42

  • 36 българин

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Да, извинявай. По лесно е да теглиш заем и да ги вложиш в чужда икономика, а не в своята. На хляба - мекото и на работата - лекото и чакай нещо да се подобри в държавата. Ами, да ни е честит и другия заем тогава, едно поколение тегли заема и следващите пет изплащат.
  • 37 Майко мила !!!!!!!!!!

    13 5 Отговор

    До коментар #34 от "Малоумник с мнение":

    Абе трол продажен последният танк направен с нитове е бил през 1932. Немците са ги бракували каъо негодни.
    Панцер 1,2,3 са със трислойни заварки. Тигър също. Пантера сущо. Мауа също. Даже лекият танк БТ-24 е със заварки.
    Т-34 75 също, Т-34 85 също, КВ-1 също, КВ--2 също, ИС-1 също, ИС-2 също. Даже "танкът" Шърман на твоите господари, наричан "Запалката" също е заварки.
    Бронирани плочи закрепени с нитове е имало в бронираните коли през 1917 и то са ги ползвали само за охрана. При 2-3 попаденият на куршум от пушка "трилинейка" Мосин-Наган 7,62х54R нитовете са се късали и бронираните плочи са падали.
    Айде се прави на умен пред друг бе трол, че за разлика от теб съм интелигентен, не плужек като теб.

    Коментиран от #52

  • 38 Фес

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бат Мишо":

    Те защо почнаха да се дървят на турците
    Ердоган почна собствено производство на военна техника, танкове, дронове, хеликоптери...,, и стана неудобен. Хубавото при Ердоган, че болшинството от народа го подкрепя, за независима Турция. В България, кой ще подкрепи Борисов ако тръгне да се ежи на господарите и почнат санкциите, повярвай, никой. Бият някой на улицата , дръпнеш лекичко пердето, гледаш и си казваш, брЯх, хубаво, че не съм аз и сядаш зад клавиатурата да се правиш на смел

    Коментиран от #39, #63

  • 39 Така е

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "Фес":

    Абсолютни сте прав.
    Само тук има толкова НПО и чатстни агенции, институти, фондации, организации и др.
    Ако се направи сметка колко са общо мисля, че определено ще минат 3 милиона човека на издръжка на Сорос и др. АНТИБългарски американски дружества, фондации, организации.
    Само НПО са над 350 организации.
    Повече независими сме били даже под турско робство.
    Тогава е имало само 10% данък за султана и 5% за бея, ами сега ?
  • 40 Специалисти

    5 2 Отговор
    И едните ( в "+") и другите ( в "-") го дават добре, не включвам злобните. Но и към двете страни, въпроса е: стещу кой ще се бием бе юнаци и с колко човека (войника наемници).
  • 41 Бесен Язовец

    5 4 Отговор
    Поне да му бяха монтирали ДШК - Дегтярьов 12,7мм! Къде са тръгнали със тази лека 7,62×54 от ПК семититите?!!!

    Коментиран от #43

  • 42 mediator37

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Майко мила !!!!!!!!!!":

    За стрелба с фугасни снаряди е по-добро 70мм оръдие. Т.е. за стрелба по пехота на открито и по леко укрепени ДЗОТ. Но няма бронепробиваемостта на 30мм-то оръдие. При последното началната скорост е много по-висока, което е решаващо за бронепробиваемостта. Не случайно руснаците се отказаха от 70мм оръдие при новите БМП и БМПТ и заложиха на 30мм 2А42.

    Коментиран от #47

  • 43 mediator37

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "Бесен Язовец":

    Съветската УТЬОС и последващата руска КОРД са по-нови и по-добри.

    Коментиран от #44

  • 44 Бесен Язовец

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "mediator37":

    Трябва да се замери със шублера дали влиза в кабината!!!
  • 45 Мунчо

    7 5 Отговор
    Какво ще стане с елекрониката когато бъде заслепена подобно на тази в Доналд Кук; вътре в машината ще има просто готови за изпичане глупаци, надявали се на някаква защита
  • 46 Сун Дзъ

    7 3 Отговор
    И тази е най-добрата, която още не произведена, никъде не е воювала, но е много подходяща за нас и трябва да бъде платена авансово - усещам че Пасито ще надебелее

    Коментиран от #48

  • 47 аааааааааа

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "mediator37":

    Те и нашите правиха демонстрация тия дни на обновена машина (купол) в "Ивайло"(има клип в Тубата от армейският тв канал), което е най-добрият (евтин и местно производство) вариант за страната. Нооо..., ПОЗНАЙте какъв ще е изходът от конкурса!! Имам съмнения, че "дебел" ще го вадим, по-после и "ядем".
  • 48 Йети

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "Сун Дзъ":

    Поне някакви снимки са сложили евреите, янките и снимки не ни показаха и при 100% заплащане на ефките
  • 49 а портних

    1 1 Отговор
    беше ли пак в Хайфа? Щото вече го познава, пък и него го познават и обичат там.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 празни приказки

    3 2 Отговор
    Като сте толкова отворени ми купете Lynx KF41 съвместно производство на RAYTHEON и RHEINMETALL . Той е с 40 мм. Бушмастер ново поколение пробива Т 72 като сирене , защита от ново поколение и т.н. . Обаче скъпо ,а ?
  • 52 Доброжелателно

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "Майко мила !!!!!!!!!!":

    Вземи си опресни знанията защото нитовете се използуват и в Само петостроенето и в Корабостроенето За руски технологии не ми говори защото са в каменната ера
  • 53 празни приказки

    3 1 Отговор
    А ракетите Спайк са 5то поколение , те са на нивото на Джавелин . Съкращението ER означава Extended Range . Могат също да се изстрелват от хеликоптери и самолети и дори да служат като противокорабни с малък обсег. Първата установка Панцир С1 в Сирия беше ударена с ракета Спайк от самолет.
    Наскоро ракетите Спайк преминаха тестове в Индия, там много ги харесаха и направиха огромна поръчка.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Plovdiv

    3 1 Отговор
    Да не би Илон Мъск да е дизайнерът?
  • 56 Osman

    3 2 Отговор
    Какво е това израелско дърво. Турската бойна машина КАПЛАН 20 е в пъти по модерна https://www.youtube.com/watch?v=pwSwHipeeKM
  • 57 Нищо АМЕРО-ЕВРЕЙСКО,

    4 1 Отговор
    не искаме и няма да плащаме БЪЛГАРИТЕ. ББ да заминава за Америя и Израилия и да не връща.
  • 58 стоян

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "9953":

    До 7 ком -А ти какво очакваш,това са най добрите машини -или руски таратайки дето никой не ги иска -като колите им
  • 59 факти

    5 0 Отговор
    Тъпото е подлога на изрел
  • 60 ели

    4 0 Отговор
    Боже! Едно не разбрах ние с кого ще воюваме ? С Русия или Китай? Тъй кто и армия нямаме? Тези идиоти ще" измъкнат" и последните пари от мой народ.
  • 61 Боже Мили

    4 0 Отговор
    Тия за какво ни въоръжават ? За нещо ни готвят или пари искат от наивната тиква да дава ?
  • 62 VVV

    0 0 Отговор
    Бих казал средно ниво . Нищо кой знай кво .Купола вече няма онези функции които имаше преди . А възможностите за въздушен чадър и точна стрелба в нападение от дълбочина не са приемливи . бронировката също . Тази голяма врата от зад е добра идея. При попадение налягането ще излезе от там и няма да умрат всички . Има още много работа докато стане нещо което си струва да се купи.
  • 63 Казуар

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Фес":

    Турският танк е с немско оръдие и двигател за сега и броня произведена по технология на южнокорейска фирма.
    Турският хеликоптер е с корпус разработен с помоща на италианската фирма Агуста, оръдието е американско трицевно на барабан, двигателят също е от външна фирма.
  • 64 НайСладкаДалавера

    1 0 Отговор
    Българска техника с израелска надценка - най-сладка еврейска сделка :)
  • 65 Путарина

    0 0 Отговор
    аз пък искам meizu с двойна камера
  • 66 Иван

    0 0 Отговор
    Мин. на отбраната купи по 500 хил.лв. без обществена поръчка от Самел-Самоков 100 индийски джипа за гражданска употреба, които Самел закупи по 15 хил.лв. Т.е. бойците от т.н. "Специални сили "ще бъдат напъхани в едно барбекю, където са защитени колкото и ако бяха извън него, а министърът на отбраната, 2-3-ма генерали, 12-те души борд-назначени от министъра и директорчето на Самел- разделиха общо 48,5 млн. лв. И това ако не е измяна на родината и пладнешки грабеж, здраве му кажи! И т.н. президент Радев- знае, ама трае като риба!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове