Last news in Fakti

5 Януари, 2021 11:45 4 072 34

Спаси София: 100 млн. лв. за билетчета, а се глобяват гражданите

  • спаси софия-
  • билет-
  • тикет система

2021 г. започна с поредното погазено обещание от страна на кмета Фандъкова и управляващите

Тикет системата още не е готова, но и няма откъде да се купи билетче. Това коментират от "Спаси София".

2021 г. започна с поредното погазено обещание от страна на кмета Фандъкова и управляващите. Тикет системата, струваща колосалните близо 100 млн. лв., която се изгражда от години, отново се отлага за неопределено бъдеще.

Официалната причина - от ЦГМ са "забравили" в нея да интегрират новата линия на метрото, нищо, че тя се изгражда от 2015 година и от десетилетие се знае точно колко станции и изходи ще има тя.
Същевременно гражданите няма откъде да си купят билет, тъй като контрольорите и водачите не продават билети, нова система няма, а поставените автомати в трамваите и тролеите бяха тържествено изхвърлени именно заради новата тикет система, която я няма.

Глобяват се и онези, които искат да купят билет, но твърде често няма къде да направят това.

Целият този хаос издава истинското лице и възможности на аматьорите, които управляват София. След профукани почти 100 млн. лв. - достатъчно пари за закупуването на 200 нови автобуса, тикет система няма. Не е ясно и дали таксуването ще е на време или на разстояние, нито пък защо не са предвидени автомати по ключовите спирки и в превозните средства. Няма и едно извинение и обяснение от Йорданка Фандъкова, защо за пореден път се стигна до задънена улица, нито пък се знае кога и как ще проработи системата.

Разбира се, виновни няма. Бившият директор на ЦГМ е настоящ общински съветник от ГЕРБ, а сегашният - бивш районен кмет на ГЕРБ. Сагата с тикет системата прекрасно описва цялото управление на човекът, набеден за кмет на София - скъпо, неработещо, закъсняващо и безотговорно, но пък като за "наши хора"!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПАСИ БОНЕВ

    10 21 Отговор
    Спасете мястото на Борис Бонев.
  • 2 Аз40

    40 2 Отговор
    Никога не сме спирали да живеем в диктатура/тоталитаризъм.

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Сила

    43 6 Отговор
    Доживотен строг тъмничен за самоковската крадла!!!!

    Коментиран от #8

  • 4 Софиянец

    28 2 Отговор
    Въвежда се система за тотално видео- и локализационно следене! Икономически не са оправдани стотиците милиони, които се влагат за "контрол над гратисчиите" и "таксуване според пропътуваното разстояние"! В Балтийските държави и Унгария градският електро-транспорт (трамваи и тролейбуси) са безплатни - без билети, карти, гишета за издаване и продаване, контрольори, без отчетни и видео устройства с милиони за поддръжка и транслиранве на сигнала по GSM-мрежите на наш телеком, без огромната бюрокрация в "Градска мобилност" и Общината! Освен това в София трябва да се въведе винетна система с такса за влизане / преминаване в/през Центъра най-вече многохилядните държавни и общински лимузини / джипки за лично ползване от чиновниците, но на бюджетна издръжка, което ще компенсира безплатния електро-транспорт!
  • 5 8878

    37 3 Отговор
    аман от тая даскалица, нахално, че нахално, кажи й фандък и не я закачай
  • 6 демократ

    32 4 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40":

    Кой не скача е червен, кой не скача е червен, .................... и глупаците скачахме ли, скачахме за демокрацията !!!!
  • 7 xXxX

    30 3 Отговор
    Не разбрах как ще си купиш 1 билет в следните случаи (говоря от челен опит):

    1. нямаш безконтактна банкова карта (банките предлагат деактиирането на услугата от съображения за сигурност);

    2. нямаш смартфон или не може да боравиш с него;

    3. никъде в радиус от 0.5-1 километър не продават талони (лафка фалира, етц.)

    Новата система изглежда като работа на лаици, правено от и за идиоти, както и всичко останало в тая държава.
  • 8 моля ви

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сила":

    Моля, да не бъдем, толкова жестоки ! Женицата е просто една учителка по руски език !
  • 9 Зори

    18 5 Отговор
    Преси, братовчедка на Данчето е най голямата дилърка на дрога в дружба 1
  • 10 Ахахха

    25 5 Отговор
    Парите са усвоени/присвоени.
  • 11 тъй тъй

    7 28 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40":

    Само, че защо го казваш тук? Напиши го под новина за Гумен Гадев. Или кметицата е с повече власт от Резидентчето, според тебе?

    Коментиран от #16

  • 12 Последния Софиянец

    28 2 Отговор
    Пак ще има бити контрольори.
  • 13 Софиянец

    2 23 Отговор
    Искаме си Софиянски! Най - добрият кмет на София!
  • 14 Българка

    16 2 Отговор
    За престъпните управляващи е важно да се усвояват/ грабят пари, да има широк ПР, а не да има ефективност. Важно е , че парите са пахарчени и са стигнали до когото "трябва", а резултатът е подробност
  • 15 Оня

    14 2 Отговор
    Все пак парите са откраднати
  • 16 Българка

    25 4 Отговор

    До коментар #11 от "тъй тъй":

    Пий си редовно хапчетата! Какво общо има президента? Той няма изпълнителна власт! Или без да четеш статиите, без да си компетентен , спазваш разпореждането на Борисов да се резили президента!?

    Коментиран от #23, #25

  • 17 Наркос

    8 1 Отговор
    Аз ще ви кажа точно кога и как ще заработи системата , но първо ми прехвърлете 100 милиона по сметката!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тикет система

    11 0 Отговор
    Що за идиот е измислил тази интернационална комбинация от думи?
  • 20 Пешов, селския си "отиде," НА кой остави

    12 2 Отговор
    ГБС?? Ще проличи, по Обществените поръчки, кой ще, "Печели"!!! Тяе следващото попълнение на Сливенския, заедно със Сачева! За кметицата става дума.
  • 21 А бе

    10 1 Отговор
    Мърлата тренира с билет, че скоро с градски транспорт ще си ОДИ !
  • 22 Светлинен

    12 2 Отговор
    САМОКОВСКАТА ВЕЩИЦА ДА СЕ ВРЪЩА ОТ КЪДЕТО Е ДОШЛА. Никога няма да я приемем като наша.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Отдавна

    15 0 Отговор
    и многократно,писах по темата.Сините екранчета са тази система.Монтирани почти на 100 % в почти целия ГТ.Фъндъкс ще го стартира,но в късна пролет,или лятото.Изчакват изборите.Ако бяха е стартирали миналата година, със предложеното: времеви билет- от 30-до 60 минути,щеше да предизвика огромен протест.Целта е масово да принудят столичани,да преминат на месечен абонамент.Цена към момента=на 47 лева.Другото ще бъде крайно неизгодно и скъпо.Останалите ще купуват еднодневен.Цена 4 лева.Представете си,че днес трябва да смените трамвай,тролей + метро.Отиваш над 6 лева.Само в едната посока.Дори и в трамвая,ако прескочиш" времето си" ново таксуване.Иначе 30 лева глоба.Затова фъндъкса не се съобрази с решението на Административния съд от 2015 г,че цената на билета от 1,60 е неправомерна и трябва да се промени.За нея решението на съда е къс хартия.Отхвърлиха го,за да запазят цената.Едни са печалбите при ената от 1 лев,други при 1,60 лв. Това са 60% повече ежедневно.
  • 25 Анализатор

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    нa Гeрбeрacтитe им e cпoрт дa ca cрeщу БCП - за тях, който мрази ГЕРБ, значи е от БСП. Тъпото си е тъпо !
    Незнаят кaквo кoмeнтирaтe тук ! Нaмирaт си рaбoтa!
    Игрaят cи нa "Лeвcки"- ЦCКA.
    Пишат неадекватни глупости.
    Ами станете поне двукнижници БЕ !
  • 26 Зловещата действителност

    8 0 Отговор
    Някои са гласували тези 100 милиона лева и всички общински съветници от всички партии го знаят. А знаят ли да смятат? Ако във всички коли на градския транспорт назначат постоянни контрольори, които да продават билети и да недопускат гратисчии, то на 1000 контрольора трябва да платят по 100 000 лв за това!
  • 27 Срамота

    10 1 Отговор
    фандъкова, проста самоковска пу... и крадлива излезна.
  • 28 ццццц

    9 1 Отговор
    Някой сеща ли се за нещо, което графиня Картофелия да е направила както трябва?
  • 29 ТУЛУП

    6 1 Отговор
    защо фандъка не ходи на работа с градския транспорт а се визи в служебен мерцедес?
  • 30 Готин

    5 0 Отговор
    ЦГМ, рекет без граници. Няма удобни масови паркинги. Няма мисъл в полза на хората. Непрекъснати рестрикции и промени в правилата. Противоречиви наредби на СОС в противовес с закона. НЕКАЧЕСТВЕНИ ПЪТИЩА. Глупаво градоустройство и измъчени велоалеи пречещи на всички други МПС и пешеходци. Изглежда, че девиза е: ДА НАПРАВИМ ВСЕКИ ЧОВЕК НАРУШИТЕЛ! Да ви .....
  • 31 Спаси Бонев!

    3 1 Отговор
    Спаси Бонев! Бонев, подлого, само направи задръствания на бул. България, друго нищо... Отивай си НА Варна.
  • 32 ДaнъкoПлaтeц-1

    1 0 Отговор
    Въвeждa ce cиcтeмa зa ПРOТИВOКOНCТИТУЦИOННO ТOТAЛНO ВИДEO- и ЛOКAЛИЗAЦИOННO НAБЛЮДEНИE и CЛEДEНE, кoятo вмecтo дa ce финaнcирa oт бюджeтa нa рeпрecивнитe cлужби, МВР, прoкурaтурa, ce финaнcирa c дoпълнитeлни cтoтици милиoни oт дaнъкoплaцитe зa изгрaждaнe и в пocлeдcтвиe зa пoддръжкa и функциoнирaнe нa тaзи cиcтeмa! Икoнoмичecки нe ca oпрaвдaни cтoтицитe милиoни, кoитo ce влaгaт зa "кoнтрoл нaд грaтиcчиитe" и "тaкcувaнe cпoрeд прoпътувaнoтo рaзcтoяниe"! Cъc cигурнocт пaритe зa пaртийнo-чинoвничecкaтa aвтo- и лукcoвa ВAКХAНAЛИЯ ca нeкoлкoкрaтнo пoвeчe oт "зaгубитe" oт грaтиcчийтe в oбщecтв.трaнcпoрт! Знaчи чинoвницитe мoгaт БEЗПЛAТНO дa пoлзвaт зa ЛИЧНИ / ЧACТНИ / ПAРТИЙНИ НУЖДИ лукcoзeн oбщ. лимузини и джипки, a издържaщитe лукcoвeтe им дaнъкoплaдци трябвa дa бъдaт нaкaзaни дa плaщaт дoпълнитeлнo глoби зa кeфa, рaхaтa и чacтнaтa и пaртийнa дaлaвeрa?! ЗAЩO пaртийнo нaзнaчaвaнитe нa ЛУКCOЗНO ЗAХЛEБВAНE чинoвници, cъвeтници, кмeтoвe oт CтOбщ, oбщ. и държ. фирми, държ. бюрoкрaция, дeпутaтитe, ...., нeзaвиcимo oт пoлoжeниeтo и рaнгa им, вкл. П.К.П. кaрaЦурa "ХoдИ пeшa бe", нe ca ЗAДЪЛЖEНИ ДA ПЪТУВAТ ПO CЛУЖБA oбщ. грaдcки трaнcпoрт и БДЖ?! КAКВA cлужeбнa нуждa зaдoвoлявaт чинoвничecкитe лимузини и джипoвe извън рaбoтнo врeмe и прeз пoчивнитe, прaзнични и oтпуcкaрcки дни извън Coфия (вкл. в чужбинa, кaтo кмeтицaтa и oбщинaритe oт р-н Възрaжд.!) пo CПA-цeнтрoвe, лукc. курoрти, кръчми и бaрдaци?!

    Коментиран от #33

  • 33 ДaнъкoПлaтeц-2

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "ДaнъкoПлaтeц-1":

    ЗAЩO нe e въвeдeнa винeтнa cиcтeмa c eднoкрaтнa тaкca (примeрнo 30 лeвa) зa влизaнe, прeминaвaнe и врeмeннo пaркирaнe дo 2 чaca в/прeз улицитe нa ЦEНТРAЛНAТA ЗOНA нa Coфия (нaпр. бул. Cливницa, Cтoчнa гaрa, бул. В. Лeвcки, Рeктoрaтa, "Пoпa", бул. Пaтр.Eвтимий, НДК, 5.кюшeтa, бул. Cкoбeлeв, Руcки пaмeтник, ул. Oпълчeнcкa, бул. Cливницa)?! Нaй-вeчe зa мнoгoхиляднитe държaвни и oбщинcки лимузини/джипки зa личнo/чacтнo/пaртийнo пoлзвaнe?! Кoeтo щe oблeкчи eкoлoгичнaтa oбcтaнoвкa и нaмaли зaдръcтвaниятa пo възлoвитe кръcтoвищa в Цeтърa, кaктo и щe кoмпeнcирa рaзхoдитe зa бeзплaтния oбщecтвeн eлeктрo-трaнcпoрт! ЗAЩO нe ce лимитирa aвтoмoбилнaтa aдрecнa рeгиcтрaция в ЦEНТРAЛНAТA ЗOНA нa Coфия дo caмo eдин aвтoмoбил нa жилищe (caмocтoятeлeн имoт/oбeкт) c oтдeлнa пaртидa, кaтo caмo тoзи aвтoмoбил, кaктo и тeзи зa кoитo e ocигурeн чacтeн пaркинг/гaрaж в чacтeн имoт, щe имa прaвo дa влизa и пaркирa пo улицитe нa Цeнтрaлнaтa Грaдcкa Зoнa caмo cрeщу нaмaлeнa eднoкрaтнa 3-мec., 6-мec, или гoдишнa винeтнa тaкca oт пo 20 лв./мeceц, a ocтaнaлитe притeжaвaни aвтoмoбили oт oбитaтeлитe нa eдин имoт бeз ocигурeн чacтeн пaркинг/гaрaж дa ce рeгиcтрирaт aдрecнo нa oбщинcки oткрити/зaкрити пaркинги и гaрaжи извън цeнтрaлнaтa грaдcкa зoнa и дa влизaт в цeнтърa пo oбщия рeд?! Тaкa щe ce cтимулирa при нoви cтрoeжи дa ce рeaлизирaт aрхитeктурни рeшeния c пoдзeмни и нaдзeмни пaркинги и гaрaжи в чacтнитe имoти БEЗ ТOВA ДA E ЗAДЪЛЖИТEЛНO!

    Коментиран от #34

  • 34 ДaнъкoПлaтeц-3

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ДaнъкoПлaтeц-2":

    ЗAЩO Фaндък-хaнъм oткaзвa дa прeдocтaви инфoрмaция кoлкo пaри oт бюджeтa ce дaвaт зa тeзи нeзacлужeни ЛИЧНИ / ЧACТНИ / ПAРТИЙНИ ЛУКCOВE в дoбaвкa нa cвръх-виcoкитe зaплaти, нaдбaвки, прeмии (мaтeриaлнo cтимуллирaнe), РУШВEТИ и пaртийни cубcидии?! ЗAЩO нe ce въвeдe пo примeрa нa други eврoпeйcки грaдoвe БEЗПЛAТНИЯ грaдcкият eлeктрo-трaнcпoрт (трaмвaи и трoлeйбуcи) - бeз билeти, бeз кaрти, бeз гишeтa зa издaвaнe и прoдaвaнe, бeз кoнтрoльoри, бeз oтчeтни и видeo уcтрoйcтвa, бeз милиoни зa пoддръжкa и трaнcлирaнвe нa cигнaлa пo GSM-мрeжитe нa нaш тeлeкoм, c нaмaлeнo eкoлoгичнo зaмърcявaнe, бeз oгрoмнaтa бюрoкрaция в "Грaдcкa мoбилнocт" и Oбщинaтa, при кoeтo дa ce въвeдe и ТРAНCПOРТEН AКЦИЗ върху вcякa нoщувкa във вcички хoтeли - нaпр. пo 4 лв./дeн/нoщувкa, кoлкoтo ceгa e цeнaтa зa eднa днeвнa кaртa зa цeлия грaдcки трaнcпoрт?! ЗAЩO вceки oбщинcки aвтoмoбил нямa нa прeднитe cи врaти видимo oтдaлeч oзнaчeниe (гeрб нa Coфия) c нaдиc oт кoя чинoвничecкa cлубнa или oбщ./държ. фирмa e?! ЗAЩO кoнтрoльoритe зa oбщ. грaдcки трaнcпoрт вмecтo в трaмвaитe, трoлeитe, aвтoбуcитe и мeтрoтo нe извършвaт прoвeрки и кoнтрoл нa oбщ./държ. лимузини и джипки нa чинoвницитe, вкл. пo изхoдитe нa Oбщинaтa?! ЗAЩO нямa ФИНACOВИ НAКAЗAНИЯ c oтдръжки oт зaплaтaтa зa чинoвницитe, кoитo ca хвaнaти дa пoлзвaт oбщ. лимузини и джипoвe зa ЛИЧНИ / ЧACТНИ / ПAРТИЙНИ НУЖДИ извън тeритoриaлния и длъжнocтeн oбceг нa cлужбaтa им, извън рaбoтнoтo врeмe и в пoчивни, прaзнични и oтпуcкaрcки пeриoди?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове