Last news in Fakti

9 Май, 2021 12:06 4 174 52

Даниел Вълчев отрече, че ще е служебен премиер

  • даниел вълчев-
  • коронавирус-
  • пандемия

Иронизира жестоко Борисов и ГЕРБ

Даниел Вълчев отрече, че ще е служебен премиер - 1
Снимка: Архив

Г-н Борисов нали казва колко милиона струвала работата всеки ден на Народното събрание? Ми те защо го мотаха този мандат и не го върнаха – 100 000 000 щяха да спестят. Така бившият образователен министър от НДСВ, но в Тройната коалиция, Даниел Вълчев коментира думите на Бойко Борисов за голямото харчене на излишни пари за на практика неработещо Народно събрание.

Според Вълчев, ГЕРБ почнали първо със съблазняване – с номинацията на Даниел Митов, с гъделичкане за част от ЕНП, че така Путин няма да акостира във Варна. Видя се, че не проработи – дойдоха заплахите, как няма да има пари, няма да се оправят с пенсиите. Сега е третата фаза – смирени хора, които приемат тежката си съдба и ще се явят на избори. Не съм психолог, но така ги виждам нещата, описа политическата ситуация с ГЕРБ Даниел Вълчев.

На въпрос дали ще е следващият служебен премиер на България, Вълчев отвърна, че не е от хората, които си позволяват да коментират хипотетично. Не, аз не съм следващият премиер, заяви Вълчев пред bTV.

Същевременно Вълчев определи за правилен отговора на Слави Трифонов какво ще се случи на предсрочните избори. Но Вълчев реши „да поспекулира” – според него, ГЕРБ ще загуби гласове, „колко точно не мога да кажа”, другите партии ще се възпроизведат.

Ще има обаче голяма разлика – няма да има забранени коалиции, защото като втори път хората казват приблизително същото, значи искат разбирателство. Вероятно ГЕРБ ще опитат да изкарат изборите нелегитимни, ще гледат обаче да са по-кротки, и „ще правят едни дълги списъци за народа, който не ги разбира”. „Какво ще се получи от всичко това, не мога да кажа – по-скоро работа на залез, провертяване на стаята”, заяви Вълчев.

Казината са отворени, дискотеките са отворени, ресторантите са отворени – можем да направим конгрес, но не можем да учим студентите присъствено. Затворихме училищата, затворихме университета, но много е важно за българина да иде на тиймбилдинг, обобщи Вълчев как управляваме здравната криза – и по-точно как я управлява правителството в оставка на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 55 Отговор
    ДПС и ГЕРБ отдавна са дали на шапкаря листчета с имената.
  • 2 налюдател

    47 15 Отговор
    Професора е много читав. Доказал го е

    Коментиран от #5, #6, #16, #22, #34, #52

  • 3 ген

    50 2 Отговор
    Радев сакън недей с мекия тип кабинет, срещу мафията само твърда ръка! Иначе всичко пак отива в канала

    Коментиран от #14

  • 4 1618

    33 18 Отговор
    Даниел Вълчев също е провален политик! Заедно със Станишев се подиграха с голямата стачка на учителите с думите- "Да разтуриме седянката" Така, че този човек изобщо не е удачен за премиер и за депутат в Парламента!

    Коментиран от #49

  • 5 оксиморон

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "налюдател":

    Читав политик ?!

    Коментиран от #48

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 10 Отговор

    До коментар #2 от "налюдател":

    То така и учителите мислеха, че имат министър, а то се оказа МАЙМУН-ШЕБЕК.
  • 7 Хайде

    20 8 Отговор
    Вълчев , нали затвори седянката, кви ги плещиш?!
  • 8 0!0

    9 6 Отговор
    умен човек , но за политик нееее......
  • 9 Някой

    10 14 Отговор
    А бе данаилч0,нещо ми се струва,че си много изкукуригал и и-зкуфял.
  • 10 Уплашен

    25 5 Отговор
    Георги Марков: "Гербери умрете, излезте и въcтанете ! Помeтете и Герб на власт върнете "...Такъв призив отправи към членовете на Гeрб бившия им депутат и агент на зловещата Държавна сигурност с агентурен псевдоним "Николай" -Георги Марков. По рано същия ден собственика на спонсориранатa от Герб жълтa агенция ПИК офшорния журналист Недялко Недялков Йорданов заплаши че " Ако Бойко бъде арестуван и дори косъм падне от главата му излизат на гражданска война и този път няма да играем само хоро пред Президентството"...Сега разбирам колко е важно да излязат Герберските мутри и "чакали" за да приключим един път завинаги с тях!

    Коментиран от #12, #15, #17, #20, #40

  • 11 Перо

    16 11 Отговор
    Кой го пробутва непрекъснато в медиите това царско недоразумение. От него не става и чеп за зеле!
  • 12 Гербер- коляч

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Уплашен":

    Този коментар е премахнат от модератор.
  • 13 Тиква

    20 7 Отговор
    Кой те пита тебе бре Дани ндсв ? Нали Вие създадохте Бойко и цялата хунта. От един тъп охранител на Симеон, Бойко се превърна в Падишах. Хвани се скрии някъде бивш министре и не подавй глава никога повече.
  • 14 То тъй, ама...

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "ген":

    В казармата, от най-тъпите и крадливите, ставаше най-добри ''отдельонки''. Та по тая логика, дан'се наложи на Радев, да се сдобрява с Баце :-) :-)
  • 15 Гербер- коляч

    1 21 Отговор

    До коментар #10 от "Уплашен":

    Защо и в другата статия и в тази ми изтрихте коментара под #12??? В който отговарям на "уплашения" че ние Герберите сме богати и сме готови за въстанието да излезем въоръжени. Може да сме по малко но сме богати с модерно смъртоносно въоръжение а вие може да сте много но бедно,гладни, боси цървyлaни които за 12 години геноцид и чатал на врата ви докарахме да блъскате само за оцеляване! Кой ще победи питам както попита Бойко преди месец? На война като на война! Бойко идва с 200 за четвъртия си мaндат!

    Коментиран от #27, #29

  • 16 хах

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "налюдател":

    Щот разваля седянки с лешниКарски ли!!!??? Стига с тези подмяни, какво ми превъртат едни комундери със следващите.
  • 17 Тиква

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Уплашен":

    А излязоха, ще бъдат пометени герб. Та не Стъки и Мъки и който и да е! Затвор ги чака. Кьовеши е готова от месец и ги започва. Даже може и има закон, ако сме в Европа и нямаме правосъдие в България, ще ги съдят в Европа.

    Коментиран от #26

  • 18 за това

    1 2 Отговор
    Отрича, защото е комунист.
  • 19 Густо, майна!

    14 2 Отговор
    Скъпо му излизат още едни избори, трябва да плаща два пъти за едно нещо! Два пъти да бърка в чекмеджето за да плаща във факултета!
  • 20 Стойко

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Уплашен":

    До "Уплашения" : Нема се плашиш. Нека излязат няколкото улични герберастки мутри л треторазрядни гангстери с които заплаши населението главатаря на тежката организирана престъпност в България. Известния като Буда от картончето му на доносник на зловещата Държавна сигурност и в мутренските среди просто като тиквата! Ще ни плаши с треторазрядни мутри като осъждания криминален индивид за изнудване и побои Станислав Недков Стъки, като лицата с криминални регистрации Георги Валентинов,Даниел Илиев,Таньо рекета, Нацо грабежа и подобни! Васил Крумов Божков уверява че структурите му ще смажат престъпната шайка и грабителска хунта! С тази задача се е заел бившия началник на охраната му Веселин Балтов бивш началник и на НСБОП. За мутрите МИЛОСТ НИКАКВА! : Една година от интервюто ми, което събуди България. Бухалките все още са в ръцете на #хунтата. Нанесохме им тежък удар. Няма да им разрешим да се окопитят. След два месеца ги приключваме!
    Васил Божков
  • 21 Фактъ

    10 3 Отговор
    С опг герб е свършено !
  • 22 Читав ли

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "налюдател":

    - този амбициозен себелюбец с идиосинкразия към себепоказност знаете ли колко поразии в образованието направи - и колко училища закри? А знаете ли кой въведе абсалютно неподготвено матурите, при които се "успява" с 23% верни отговори? Като юрикг и преподавател - може би, на като човек от политиката да го наречеш "читав" е несъстоятелно...
  • 23 Българка

    6 7 Отговор
    Всяка изречена дума от Вълчев е вярна и точна. Остава членове и заблудени, не зависими и купени гласоподаватели на ГЕРБ да преосмислят вота и позициите си. Надявам се, че не биха искали да ги сочат като подръжници и съучастници на ОПГ
  • 24 ПРЕСТЪПНИЦИ

    3 3 Отговор
    САМО ПРЕСТЪПНИЦИ НАТОВЕЦА И ТОЙ СЪЩИЯ ВСИЧКИ СЛУЖАТ НА ГЛОБАЛИСТКО-САТАНИСТКАТА КОРОНА СЕКТА.
  • 25 бечев

    6 5 Отговор
    Тоя не става за нищо.Това е човк на Борисов.Да се забрани партия ГЕРБ като противоконституционна и да не участва в изборите!!!
  • 26 Потресен

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Тиква":

    Да , ще бъдат пометени Герберyнгелите. Но доносника на ДС с псевдоним "Николай Георги Марков за който дори водещия му офицер от ДС е бил омерзeн от него с какъв плам е донасял за състудентите си , призовава своите съпартийци от Герб в предстоящата гражданска война която се готвят да предизвикат , да " умрат геройски но да опитат да върнат Герб на власт"...От безнадеждност и безпомощност герберyнгелите вече не знаят на кой свят се намират

    Коментиран от #28

  • 27 Дан

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гербер- коляч":

    Уважаеми ГербеРунгел,
    Правилно са те изтрили,а ако не бяхте на власт и държавните институции не бяха на вожда ви, можеха по закон да те арестуват.Призоваването към въоръжен сблъсък се наказва с до три години.Така,че си опичайте акъла и не лазете по нервите на и без това изнервените хора.Ще ви изметат с голи гърди!
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Потресен":

    Целта беше, чрез провокации от „протестиращите“ да се предизвика въвеждане на военно положение от пРЕЗИДЕНТА. План "А" не сработи, преминават към план "Б"...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ха-ха

    4 2 Отговор
    Е то оставаше и ти да си...
  • 31 Учител

    9 5 Отговор
    Един от най големите плазмодии на прехода. Невероятен боклук и ченге, доносник.

    Коментиран от #38

  • 32 Щерев

    2 1 Отговор
    Костов, лаборанта Костов даскала по политикономия на социализъма той е!
  • 33 АМОН

    8 4 Отговор
    Тези от ВАДУЦ отказаха ли се да те направят служебен премиер?!

    Правилно са постъпили. Аферата с ИНКО ще разбуни миналото ти и далаверите с едни пари които си дялнал като консултант по приватизацията на ВЪНШНОТЪРГОВСКОТО ДРУЖЕСТВО , ЗАЕДНО С ЕВРЕИТЕ ОТ ФИРМА ДРА.

    Разбираш, че 6 милиона долара през 1992 -3 година са си цяло състояние!!!

    Жалко за теб и светлото ти бъдще.

    Да видим кого ще посочи шофьора на самолет на твоето место.
  • 34 АМОН

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "налюдател":

    ЧАК ПЪК ЧИТАВ ДА НАРИЧАШ ЧОВЕК , ЧИЕТО МЕСТО Е В ЗАТВОРА ?!!

    ВИЖ СКАНДАЛА СВЪРЗАН С УНИЩОЖАВАНЕТО НА ВЪНШНОТЪРТОВСДКОТО ДРУЖЕСТВО "ИНКО"
    Консултанската фирма на "ЧИТАВИЯ" дялка едни 6 милиона долара , а останалите 12 милиона долара са ИЗРАЕЛСТАТА фирма "ДРА".

    ТОЗИ ТАРИКАТ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДРУГАРИТЕ ОТ ВАДУЦ.

    КОИ СА ТЕ??
    РАЗРОВИ СЕ И ЩЕ ВИДИШ, ЧЕ С ТЯХ СА СВЪРЗАНИ ЦЯЛА ПЛЕЯДА ОТ НАШИ БЕЗНЕСМЕНИ СЛУШКАЩИ И ПАПКАЩИ ПРАВИЛНО.
  • 35 sagittarius

    4 8 Отговор
    Отдавна свалям шапка на интелигентността ти, професоре!
  • 36 Лейка

    3 3 Отговор
    Факти бг. Айде махнете го този и пуснете една рецепта за ястие. Моля Ви от сърце. Благодаря
  • 37 я попитайте

    3 2 Отговор
    учителите кой е най-успешният министър на прехода! Не се заигравайте "със седенката", защото изобщо не сте в час. Спирам да се занимавам с тъпанари, които всичко знаят и от всичко разбират, защото "във вестника пише" и "по телевизията казаха"!

    Коментиран от #41

  • 38 sagittarius

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Учител":

    Никакъв учител не си ти, а гербаджийска подлога. Като е ченге и доносник очаквам да напишеш псевдонима му, боклук. Май доносникът си ти!

    Коментиран от #42

  • 39 Аз Негодника

    0 3 Отговор
    Освен на АНТИ риторика,на нещо друго разчитате ли,нещо план за развитие ,експерти,стратегия...Нормално мислещ човек,как да гласува за вас,на какво да разчита,ще увеличите ли доходите,каква икономическа политика ще развивате...Пълна мъгла,дори намек за няма...Коалиция от партии с отлюспили се олигарси на БСП и партията на КОСТОВ...Това са доказано КОМПРОМЕТИРА ли се партии...Какво НОВО да очакваме...
  • 40 забавно

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Уплашен":

    Последният път, когато излезе, събра точно 5 души.
  • 41 Незная

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "я попитайте":

    кой е най успешния. Но този закопа образованието. Смачка и обезвери съсловието. И ето 15/20 години по късно му сърбаме попарата от неграмотни, мързеливи, тъпи и недоучили младежи.

    Коментиран от #43

  • 42 Един

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "sagittarius":

    Човекът е прав. В Инко всички до един бяка от ДС. Роднини на най висшия елит на Партията.
  • 43 АМОН

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Незная":

    ПОПАРИТЕ НА ТОЗИ ТАРИКАТ ГИ СЪРБАМЕ НЕ ОТ 15 ГОДИНИ , А ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА СЪВЕТСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА, КОГАТО ЛИЦЕТО БЕ КАДРОВИК НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА НА ЛУДЖЕВ И ЧЛЕН НА БОРДА ВА ВЪНШНОТЪРГОВСКОТО ДРУЖЕСТВО ИНКО, А ПОСЛЕ И НЕГОВ КОНСУЛТАНТ.

    ТОВА Е ЧОВЕКЪТ НА ЛЮБЕН ГОЦЕВ И КЮЛЕВ.

    Ако с този са решили да правят АМЕРИКАНСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА, значи са сбъркали.
    Да участва и СЪВЕТСКАТА и в АМЕРИКАНСКАТА перестлройка е твърде тъпо и немощно за властта в задкулисие.
  • 44 Ленко

    4 2 Отговор
    Време е да разстурим седянката е време е да не те виждаме!Празни приказки от един министър,заслужено минал в дълбока сянка и ..
    дълбоко вярващ си,че все още е някой!Първанов,Дянков,Горанов,
    Вълчев,ръководени от 800-те дни и грейваме,едва ли се нуждаят от
    обновление.Все едни и същи безлични лица,безлични лъжи и...
    народа Бог да го прости!До кога бе братя,българи!До кога!
  • 45 67889

    2 1 Отговор
    Само тоя фръцльо ни липсва
  • 46 Неспециалния

    5 1 Отговор
    Пази боже,от миришещи на тиня водолази,които действат точно като в мътна вода- помним какво каза на ушенце на Орешарски! Що не оправи образованието,ами допусна кланетата в България,да ги наричат турско присъствие,особено в Батак!!! Предател мазников!
  • 47 Блатен Асечки

    0 1 Отговор
    Амае...тоа не е ли Трайчо Трайков???!? Вече нищо не разбирам
  • 48 67889

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "оксиморон":

    Изобщо не е читав, завоалирано лицемерен и ехиден, всезнаещ т.е.от нищо неразбиращ и повърхностен
  • 49 BG селянин

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Орешарски!
  • 50 Дебилчев

    1 2 Отговор
    Въведе тестовото изпитване т.е. да ограждат лотарийно на изпит, а не да учат за знания, с плачевен резултат към днешна дата, тоя мазник да изчезне някъде
  • 51 Ами сега

    1 0 Отговор
    Никой неще да е служебен премиер!! Ко стаа бие?
  • 52 Из архивите

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "налюдател":

    Този професор е доказал точно обратното по времето си на министър на образованието и науката от НДСВ (при тройната коалиция). Първата му работа беше да спре рязко, без никакво обяснение финансирането по текущи научни проекти. И да ги мота 2 години, докато в същото това време финансираше нови проекти. Високомерно, разбира се, към всички български учени, той дори не си направи труда да ни обясни защо действа така. Имаше тогава сума докторанти, които бяха финансирани от проекти на МОН - те поне 8-9 месеца бяха без никакви заплати, но той си получаваше заплатата. Никакво доверие му нямам на този човек. Като стана министър беше гл.асистент - голяма академична кариера направи, допринасяйки и той лично за разбиването на научната среда у нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове