Last news in Fakti

21 Юни, 2021 13:21 1 571 20

ЦИК открива процедура за доставка на 1693 машини за гласуване

  • цик-
  • машини за гласуване

Цената е за над 8 млн. лв.

ЦИК открива процедура за доставка на 1693 машини за гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия реши да открие процедура по ЗОП за доставка на 1693 машини за гласуване.

Заседанието на ЦИК се излъчва онлайн на страницата на Комисията. Решението на ЦИК е под номер 265.

Прогнозната стойност на обществената поръчка, която включва 19 500 смарткарти и софтуерна поддръжка, е 8 923 400 лева.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илхан

    22 11 Отговор
    Герб изгониха сумата и народ от България, погубиха много съдби, 12 години геноцид над народа. Никога вече Герб ДПС БСП.

    Коментиран от #5

  • 2 Да поръчат за Турция машини!

    9 4 Отговор
    Ама с цигански софтуер, да могат да се оправят неграмотните войници на ДПС!

    Коментиран от #10

  • 3 Гечко

    15 9 Отговор
    Слави и шайката трябва да се прекръстят и да се молят на Господ за предателството което извършиха!

    Коментиран от #8

  • 4 завод

    7 8 Отговор
    Изтребители и хеликоптери не купуваме,купуваме машини за гласуване,купуваме нови коли "Дачия",пътищата дъждът ги изяде,ама ние машини,та машини да купуваме. Пак на "НАШ ТЕ ХОРА" работа да свършим.
  • 5 Карло

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Илхан":

    Ето повод суматия народ да помисли за родината си и да отдели 1 минута и да гласува!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Разкази за машините

    8 2 Отговор
    Те машини се купуват ама със софтуер ли са да не се окаже че не може да се инсталира софтуера и флашките със четец на пръстов отпечатък ли ще са за уникалност на преносителя им

    Коментиран от #9

  • 8 Счупи тъпомера

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гечко":

    Стига рева бе, направи сметка, от Турция ще дойдат 150 хиляди, ами от другите държави? Над 2 милиона българи са емигрирали. Колко мислиш са останали от избягалите навремето с двойно гражданство в Турция? От другите държави дали ще гласуват за ДПС?

    Коментиран от #12, #15

  • 9 Харесвам 🎃, само сготвени

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Разкази за машините":

    Четѝ! В статията е написано. (Или си функционално-неграмотен?)
  • 10 ромале

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да поръчат за Турция машини!":

    един читав балгарин да помизли и за нас , на цигански тр да са машините
  • 11 резултатът

    7 10 Отговор
    Стига сте ни занимавали с простотии – машини, далавери, уволнения, назначения и пак простотии. Отговорете защо само за един месец след идването на власт на комунягите / 99% от назначенията са пенсионери-комунисти от Тодор Живково време/, всичко е хаос. Цените на храни, строителни материали, услуги и всичко друго са с 50 до 100% на горе и всеки ти казва – още ще расте. Инфлацията яко започва да изяжда и спестяванията на хората. Явно комунягите толкова си могат – иде Жан Виденова зима №2, когато с една заплата ще може човек да си купи 3 хляба и толкова. А със спестените пари в банка за цял живот ще си купи един телевизор, вместо да кажем един апартамент. Че ще ги изгонят тези некадърници с камъни догодина е факт, но дотогава ще са съсипали всичко и всички. До преди един месец цените бяха стабилни, а заплатите растяха – сега вече започва тотална мизерия.
    Това са реалните резултати от новото правителство за един месец - другото са празни приказки на платени тролове.

    Коментиран от #14

  • 12 Харесвам 🎃, само сготвени

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Счупи тъпомера":

    Да, но от тези 2 милиона, за тиквите и "патреотете" ще дойдат (процентно) точно толкова гласове, колкото и от Турция... Там ги "стяга чепика". Досега използваха Турция, за да лишат българите в Щатите, Европа, Канада и Австралия да не упражнят наказателния си вот срещу крадливото корумпирано статукво, но този път номерът им не мина и ги тресе страх от сега.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Счупи тъпомера

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "резултатът":

    Инфлацията е в световен мащаб, няма нищо общо с нашите правителства.
  • 15 А колко

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Счупи тъпомера":

    държави откриват секции за гласуване в България? От чалгаджийте и миячите на чинии добро не чакайте.

    Коментиран от #18

  • 16 Го4о

    5 2 Отговор
    Тук в България половината народ не иска да гласува на тези машини, защото никой до сега не е показал как се гласува с тях. Даже още не са получени от втората пратка, които са друг модел! Очаквайте много ниска активност и касиране на вота в България!

    Коментиран от #17

  • 17 Бойко

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Го4о":

    Радев отиде' в ря'ката! Сбърка ли с машинния вот - няма втори мандат! Ще го тресна и него!
  • 18 Пламен

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "А колко":

    Знаеш ли колко хора са сезонни работници ,шофьори ,домашни помощнички и т.н ..... в чужбина ? Аз работя в Германия ,но семейството ми е в България ,така че всичките пари който искарвам влизат в българската икономика . Та да те питам ,защо да не мога да гласувам ? Да оставя администрацията в България да са добре ,а мойте деца след време да страдат ,така ли ? Ако се налага дори и до война да се стига ,но хората след време да се приберем в къщи .......
  • 19 Глей ти

    3 0 Отговор
    Ако машините са смартматик, доминион чакай "честни" резултати.
  • 20 Сър Пичук

    4 0 Отговор
    Има по-малко от 3 седмици до изборите и може да се каже, че задължителното машинно гласуване се е провалило. За това време:
    1. Трябва машините да се поръчат.
    2. Трябва машините да се доставят в България.
    3. Трябва машините да се тестват
    4. Трябва машините да са заредят с новия софтуер.
    5. Трябва да се разпределят по секции
    6. Трябва машините да се заредят с преференциалните листи за всяка секция.
    7. Трябва да се тестват отново.
    8. Трябва машините да се разпратят по секциите.
    9. Трябва да се инсталират и тестват отново.
    Става въпрос за над 10 000 машини. Дори всички машини да са налични в момента, това значи, че всеки ден трябва да се подготвят по 500 машини. Колко е технологичното време за тази подготовка и колко човека трябва да я извършват. Кои са те, надеждни ли са, компетентни ли са? Кой и как ще гарантира за тях? Кой и как ще охранява у нас и в чужбина машините до деня на изборите? Как ще се осъществява техническата поддръжка на машините по време на гласуването?
    ЦИК и служебните трябва да дадат точни и ясни отговори на всички тези въпроси, а да не ни омайват с бодряшки съобщенийца, че всичко е подготвено, осигурено и наред. Ако искат да са открити и прозрачни, да го направят, но изглежда, че те нямат отговорите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове