ТЕМА: Парламентарни избори

Сидеров вижда Атака като първа политическа сила

Публикувана: 8 Април, 2013 14:42
16 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2498
Сидеров вижда Атака като първа политическа сила
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ

Волен Сидеров вижда "Атака" като първа сила в следващия парламент и си поставя за цел да спечели малко над 120 депутати, които са достатъчни за мнозинство. Той представи първите пет основни приоритета на АТАКА:

Народовластие - Закон за референдумите - с максимум 50 000 гласа да може да се провежда референдум по даден закон. Това означава непрекъснат контрол на гражданското общество, непрекъснато вето от народа, а не на президента. По този начин партиите и Министерски съвет ще се съобразяват със законите, които внасят. Допитване до народа за всичко важно в държавата.

Българизъм - връщане в български ръце на всички природни ресурси и икономически сектори, които печелят. Това са секторите свързани с енергетиката, мобилни оператори, златодобив, подземни богатства, търговски и банкови услуги, търговските вериги и бензиностанциите. Тези сектори в момента са в чужди ръце и бедна България храни чрез веригите австрийски, чешки и други фирми, други държави.

Политика на доходите – европейски стандарти - увеличаване на доходите сега, а не след 30 години. Европейски доходи, за да може да се раздвижи потреблението, а от там и производството, и българинът да има самочувствието, че живее в европейска държава. България трябва да излезе от колониалното робство.

Достойнство, защита и запазване на българската национална идентичност – създаване на институт за написване на истинската история на българите и държавата ни, а не както някои съседни държави се опитват да я пренапишат. Спиране на ислямизацията на България и строежа на джамии.

Справяне с битовата престъпност и осигуряване спокойствието на гражданите.


Цялата идейна програма на партия АТАКА ще бъде отпечатана, разпространена и представена на специална пресконференция съвсем скоро.

Водачи на листите на партия АТАКА за предстоящите парламентарни  избори:


Волен Сидеров

Варна 3-ти МИР
София 25 -ти МИР

 

Илиян Тодоров
Благоевград 1-ви МИР
Кюстендил 10-ти МИР

Илиян Тодоров е водач на листата на ПП Атака в Първи Благоевградски Многомандатен избирателен район и 10-ти многомандатен избирателен район в Кюстендил. Той е роден през 1980 г. в София. Завършил икономика в УНСС и Военната академия „Г.С.Раковски“. Специализирал в 11-сет чуждестранни учебни заведения в САЩ и Германия. Владее Английски, испански и руски език. Областен кординатор на ПП Атака за Благоевградска област и регионален кординатор на ПП Атака за Югоизточна България.

Десислав Чуколов
Бургас 2-ри МИР
Стара Загора 27-ми МИР


Десислав Чуколов е водач на листата на ПП Атака във втори многомандатен избирателен район в Бургас и във 27 многомандатен избиратлен район в Стара Загора. Десислав Чуколов е роден през  1974 в Русе. Заместник председател на ПП Атака, депутат в Европейския парламент от 2007 до 2009 година:
Десислав Чуколов е народен представител в 40-тото и 41-то Народно събрание.
Десислав Чуколов  владее английски;немски и руски език. Православен християнин.

 

доц. д.и.н. Любомир Владимиров
Великов Търново 4-ти МИР
Русе 19 -ти МИР

Доцент, доктор на икономическите науки Любомир Владимиров е водач на листата на ПП Атака във 4-ти Великотърновски многомандатен избирателен район и в 19-ти Многомандатен избирател район в Русе. Той е роден през 1974 г. в Русе. Доцент Владимиров е доктор по икономика и управление, доцент на Русенски университет „Ангел Кънчев”, както и лектор във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.  Владее английски немски  и руски език.  В периода 2007-2009г. е бил зам. председател на Общинския съвет в Русе от листата от ПП „Атака.  Народен представител от Атака в 41-то Народно събрание.

Емил Лилов
Видин 5-ти МИР

д-р Емил Лилов е водач на листат на ПП Атака в 5-ти Видински многомандатен избирателен район Той е роден през 1954 г. в гр. Цар Петрово, обл. Видин. Завършил е медицина в Пловдивския медицински институт, специалист по детски болести и здравен мениджмънт. Владее френски, португалски и руски език. Член на ПП АТАКА от основаването й, областен координатор на ПП АТАКА за гр. Видин. В момента работи като началник сектор контрол на болничната медицинска помощ в РЗОК гр. Видин.


Венцислав Лаков
Враца 6-ти МИР
Ловеч – 11-ти МИР

Венцислав Лаков е водач на листата на ПП Атака в 6-ти Врачански Многомандатен избирател район и 11-ти многомандатен избирателен район в Ловеч. Той е роден 28 февруари 1962 в София. Венцислав Лаков е зам.-главен редактор на в. "Атака". Работи като журналист във вестниците "Свободен народ", "Демокрация", "24 часа", "Стандарт", "Монитор", "Земя". Владее английски и руски език. Журналистът Венцислав Лаков е народен представител  в 41-то Народно събрание избран от листите на ПП Атака.

проф. Станислав Станилов
Габрово7-МИ МИР
Пазарджик 13-МИР

проф. Станислав Станилов е водач на листата на ПП АТАКА в 7-ми многомандатен Габровски избирателен район и 13-ти Многомандатен избирателен район в Пазардиж. Известният български историк и археолог е роден през 1943 г. в Габрово.  Доктор по археология и ръководител на Секцията по средновековна археология на Археологическия институт с музей при БАН. Проф. Станислав Станилов е автор е на множество публикации в българския и европейския академичен печат, както и на самостоятелни издания, посветени на средновековната археология. Професор Станислав Станилов е народен предсатвител от ПП Атака в в 40-тото и 41-то Народно събрание и зам.-председател на ПГ на ПП Атака Владее немски и руски език.

Николай Александров
Добрич 8-ми МИР

Николай Александров е водач на листата на ПП Атака в 8-ми добрички избирателен район. Той е роден през 1986 г. в гр. София. Завършил е география и биология в СУ “Кл. Охридски” и международни финанси в УНСС. Владее английски и руски език. Областен координатор на ПП АТАКА на област Варна и регионален координатор на ПП АТАКА за Североизточна България. Част е от ръководството на Националаната Младежка Организация на АТАКА.


Димитър Аврамов
Кърджали 9-ти МИР
Смолян 22-ри МИР

Димитър Аврамов е водач на листата на ПП Атака в 9-ти Кърджакийски избирателен район и 22-ри многомандатен избирателен ракон в Смолян. Той  е роден през 1943 г. в гр. Враца. Завършил е българска филология в СУ “Кл. Охридски”. Работил е като журналист в редица централни печатни издания. Един от основателите на в. “Земя”. Работи във в. “Атака” от създаването й. Почетен член е на Националния независим съюз на офицерите в България, председател на Българския културно-информационен център за Кюрдистан. Във в. “Атака” е публикувал стотици разследвания по турско-ислямската тема и международната политика. Активен участник в коментарните предавания на ТВ “Алфа”.


Адриан Асенов
Монтана 12- МИР

Адриан Асенов е водач на листата на ПП Атака в 12-ти Многомандатен избирателен район в Монтана. Той е роден през 1973 г. в гр. Козлодуй. Завършил е Техникум по ядрена енергетика. Работил е 13 години в АЕЦ “Козлодуй”. Председател на контролния сбор на ПП АТАКА, областен координатор на ПП АТАКА в гр. Монтана и регионален координатор на Северозападна България.


доц. Румен Ваташки
Перник 14-ти МИР

доц. Румен Ваташки е водач на листата на ПП Атака в 14-ти пернишки избирателен район. Той  е роден през 1962 г. в гр. Радомир. Завършил е богословие в СУ “Кл. Охридски” и библиотекознание и научна информация в СУ “Кл. Охридски”. Специализирал теория и история на културата в СУ “Кл. Охридски”. Специализирал е в папския институт в Рим, където е защитил и докторска дисертация. От 2000-та година е доцент в Шуменския университет. През 2007 г. става доктор на науките, а през 2010 г. професор. Работи като професор в Шуменския университет, катедра теология. Областен координатор на ПП АТАКА за гр. Перник, член на ПП АТАКА от основаването й.


Явор Нотев
Плевен 15-ти МИР
София – 24-ти МИР

Явор Нотев е водач на листата на ПП АТАКА в 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район и 24-ти многомандатен избирателен район в София. Нотев е роден през 1957 в столицата. По професия адвокат. Доказано име в юридическите среди. Владее руски и английски език.  Явор Нотев е народен представител  в 41-то народно събрание от листата на ПП Атака. Заместник председател на Комисията по правните въпроси и председател на Подкомисията за контрол на СРС и председател на Временната анкетна комисия за нарушенията на изборите през 2009 г. Владее английски и руски език.


Павел Шопов
Пловдив 16-ти МИР
Ямбол 31 МИР

Павел Шопов е водач на листата на ПП Атака в 16-ти Многомандатен Пловдивски избирателен район и 31-ви многомандатен избирателен район в Ямбол. Павел Шопов е роден през 1955 г. в Пловдив. Работил е като районен съдия в Райония съд в Пловдив. След 1989 е адвокат на свободна практика в Пловдив и Карлово до 1991 г. Владее немски и руски език.
Народен представител от ПП Атака в 36-тото, 37-то Народно събрание и 41-то Народно събрание. Павел Шопов е заместник председател на 41-то НС.


Магдалена Ташева
Пловдив Област 17 -ти МИР

Магдалена Ташева е водач на листата на ПП Атака в 17-ти Многомандатен избиратлен район – Пловдив област. Те е родена през 1953 г. Завършила е специалност  „ядрена физика“  във физическия факултет на СУ „Климент Охридски“. Дългогодишен журналист във вестник „Атака“. Владее английски и руски език. Автор на редица анализи и коменатари по теми от обществено политичекия живот. Водещ на предаването „В окото на бурята“ по телевизия Алфа. Член на Централния сбор на ПП Атака.


Георги Георгиев
Разград 18-ТИ МИР

Георги Георгиев е водач на листата на ПП Атака в 18-ти многомандатен избирателен район в Разград. Георги Георгиев е роден през 1949 г. в с. Островче, Разградско. Завърил е НСА, владее руски език. Занимава се с частен бизнес. Член е на ПП АТАКА от основаването й, областен координатор на ПП АТАКА за Разградска област.


Иван Димитров
Силистра 20-ти МИР

Иван Димитров в водач на листата на ПП Атака в 20-ти силистренски избирателен район. Той е роден през 1984 г. в гр. София. Студент е в НСА, треньорски профил. Владее английски език. Регионален координатор на ПП АТАКА за Северна централна България.

Димитър Димов
Сливен 21-ви МИР

Димитър Димов е водач на листата на ПП Атака в 21 -Многомандатен избирателен район в Сливен. Той е роден през 1985 г. в гр. Сливен. Завършил е НСА, специалност спортен педагог. Владее английски и немски език. Член е на контролния сбор на ПП АТАКА, регионален координатор за Югоизточна България и областен координатор на гр. Сливен и гр. Бургас.


Деница Гаджева
София 23-ти МИР
София 26-ти МИР

Деница Гаджева е водач на листата на ПП Атака в 23-ти и 26-ти  Многомандатни избирателни райони в София. Тя  е родена през 1982 година в Куба. Инженер по образование. Владее английски, немски и италиански език. Деница Гаджева е народен представител в 40-тото и 41-то Народно събрание избрана от листите на ПП Атака. Член на парламентарната група на ПП Атака. Членува в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.


Огнян Стоичков
Търговище 28-ми МИР
Шуменв 30-ти МИР

Огнян Стоичков е водач на листите на ПП Атака в 28-ми Многомандатен търговишки избирателен район и 30-ти многомандатен избирателен район в Шумен. Той е роден на 1 април 1968 г. в Омуртаг. Огнян Стоичков е народен представител избран от листата на ПП Атака в 41-то Народно събрание и председател на Парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.

Гален Монев
Хасково 29-ти МИР

Гален Монев е водач на листата на ПП Атака в 29-ти Хасковски Многомандатен избирателен район. Той е роден през 1986 г. в гр. Стара Загора. Завършил е археология в СУ “Кл. Охридски” в момента е 4-ти курс специалност история в СУ “Кл. Охридски”. Владее немски и английски език. Член е на контролния сбор на ПП АТАКА, областен координатор на област Пловдив, регионален координатор за Южна централна България.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Жан – Клод Юнкер
Председателят на Европейската комисия по време на негова реч във Флоренция.
Ще говоря на френски език. Английският бавно и постепенно губи своята значимост в Европа"

Още бисери