Last news in Fakti

18 Декември, 2021 06:54 114 264 152

Коя е Лена Бориславова

  • лена бориславова-
  • биография-
  • минало

От Али Макбийл, през Харвард, до шеф на премиерския кабинет

Коя е Лена Бориславова - 1
Снимка: Фейсбук

"Ако човек си вярва и ако знае, че няма какво да загуби, ако просто рискува и опитва, той няма какво да загуби, а може само да спечели." Това казва в интервю още през 2018 г. Лена Бориславова. Тогава тя е част от поредната вълна завръщащи се млади хора, учили и работили в чужбина. В същото интервю споменава, че в по-ранните си години се е възхищавала на оправните и позитивни адвокати от телевизионните сериали, включително "Али МакБийл", защото тези "готини, заредени хора успяват да излизат от всякакви ситуации и да се справят не само със своите, но и с чуждите проблеми". Впоследствие интересът към адвокатската професия е станал сериозен и днес Лена Бориславова е юрист с впечатляваща кариера. На последните парламентарни избори беше втора в листата в 24 МИР в София след Кирил Петков. Стана депутат, но много скоро напусна парламента и днес е шеф на политическия кабинет на премиера.

Коя е Лена Бориславова и на какво се дължи бързото ѝ управленско израстване? Родена е на 8 октомври 1989 г. в София. Завършва Немската гимназия. През 2014 г. завършва право в Софийския университет - първа по успех. Бориславова работи в една от големите адвокатски кантори у нас - "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" (DGKV), като преди това е работила и за "Георгиев, Тодоров и Ко". От адвокатската ѝ визитка се вижда, че работи в сферата на конкурентното право, банково и финансово, търговско право, защита на личните данни, мерки срещу изпирането на пари и процесуално представителство и консултира международни клиенти, решили да инвестират в България.

Амбициозна и последователна, тя спечелва стипендия от "Фулбрайт" и от Харвард и така се озовава сред малцината българи, успели да вземат престижна харвардска диплома. Завръща се у нас в средата на 2016 г. Нейните нови контакти и желанието да е активен гражданин я подреждат сред учредителите на "Да, България".

Тя е една от трите българки в класацията "30 под 30" на списание "Форбс" за Европа за 2018 година. Тогава Лена Бориславова е едва на 28 години. Като важна част от работата си посочва изграждането на доверие с партньори от Германия и САЩ. Още тогава отбелязва, че в България има дефицит на квалифицирани кадри и че отговорността на завръщащите се млади е огромна: "Може би наистина да помислим как да бъдем полезни освен на себе си и на още някой", казва тя в интервю пред BiT. Така и прави. Няколко години по-късно, вече като кандидат-депутат от "Продължаваме промяната" Бориславова заявява: "Дълбоко вярвам, че България има нужда от своите знаещи и можещи хора, които да останат и да работят за това тук да бъде едно по-добро място за живеене за всички нас. Част съм от екипа на "Продължаваме промяната", защото през последните 4 месеца работих с този екип и те доказаха, че могат да случат промяната. Промяната, от която имат нужда толкова много млади хора, за да останат, а други, за да се завърнат". Описва себе си като "юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа". През 2020 г. грабва статуетката в категорията "Млад юрист" на Националните награди за правосъдие.

Началникът на кабинета на министър-председателя Кирил Петков е работила в Съда в Люксембург като юрист лингвист с английски и немски. Докато е студент в Харвард, Лена Бориславова е член на борда на Harvard European Law Association и на Harvard Law and Business Association. По всичко личи, че премиерът Кирил Петков ѝ има доверие и че то е заслужено.

Интересна е и нейната позиция за оставката на главния прокурор Иван Гешев и защо той трябва да си отиде: "Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ (Сотир Цацаров, предишният главен прокурор) – там сме изправени пред същата ситуация". Че Лена Бориславова има експертен потенциал е безспорен факт. Нейните стъпки досега доказват, че когато човек има какво да предложи, когато умее да дава решения, политиката може да изглежда и по друг начин. Съпоставката с повечето лица от предишни управления, освен че е пълен контраст, не е никак в тяхна полза. Може пък наистина да е дошло времето на знаещите и можещите. И на готовите да работят за страната си млади хора.

Автор: Евелина ГЕЧЕВА, actualno.com


Поставете оценка:
Оценка 4 от 207 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    316 83 Отговор
    От всички написани дитирамби,не разбрах какво е направила,а само какво образование има госпоицата,само усещам в магазина и по сметките за ток и вода,какво правят новите управляващи.

    Коментиран от #45, #137

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    77 7 Отговор
    2014-2016 ‼️

    Коментиран от #4

  • 3 Последния Софиянец

    225 106 Отговор
    Време е младите учени хора да работят за България, а Тиквите в затвора!

    Коментиран от #19

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    80 32 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    През 2014 г. завършва право в Софийския университет - първа по успех. Бориславова работи в една от големите адвокатски кантори у нас - "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" (DGKV), като преди това е работила и за "Георгиев, Тодоров и Ко". От адвокатската ѝ визитка се вижда, че работи в сферата на конкурентното право, банково и финансово, търговско право, защита на личните данни, мерки срещу изпирането на пари и процесуално представителство и консултира международни клиенти, решили да инвестират в България.
    Амбициозна и последователна, тя спечелва стипендия от "Фулбрайт" и от Харвард и така се озовава сред малцината българи, успели да вземат престижна харвардска диплома. Завръща се у нас в средата на 2016 г.

    Коментиран от #8, #9, #14, #124

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Оправдание

    195 36 Отговор
    Набор 1989г. Да не кажете после -Комунистите това , комунистите онова.

    Коментиран от #22

  • 7 Рошко

    263 37 Отговор
    На 32 и с толкова богата кариера тцтцт. За мен е по важно да знаем кои са родителите и

    Коментиран от #107

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Един

    194 23 Отговор
    Адвокат ли е не ми го хвали!

    Коментиран от #47, #104

  • 11 гадно

    213 20 Отговор
    Образованието е хубаво нещо, но това не знечи, че може да взима правилните решения. Това не се учи или го имаш, или го нямаш.

    Коментиран от #17

  • 12 Дон Санчо

    92 9 Отговор
    Труден път в разграден двор.Унижено и
    бедно общество.Алчни и арогантни кръгове.Недостиг на социална поносимост...А, Кире има нужда да премисли всеки свой ход.Тук е важна
    репликата на Бориславова.Има теория ,за плавното въвеждане социализацията
    на работно място.Ленче подскажи му я,за да има просперитет вашия проект.
  • 13 Хубаво ама не толкова

    138 29 Отговор
    А къде уличното възпитание и знае ли от коя страна се държи мотиката. Много напудрено и лъскаво не е трайно. И на България не и трябва теоритици а практици като Министъра на транспорта. На 4 ден начерта печелившата програма и започна да я изпълнява
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    168 17 Отговор
    Много хвалене им правите и всеки ден, но все още не виждам нищо да са направили. Българите са много силни по приказките и хваленето, и особенно по яаденето и пеиенто когато друг плаща сметката, no много слаби или никакви ги няма по работата или изпълнението на поетите обещания.
  • 16 big

    186 17 Отговор
    У нас има една поговорка: Не питай старо, а патило! В този смисъл, тя не е стара, а от прочетеното не е и патила, с други думи няма житейския опит, който ни учи кое е право, кое криво! Отличничка, чудесно, моята жена също беше, но едно е да зазубриш материала, друго е да навлезеш в него и разбереш, а точно това моята жена не можеше - декламира урока и до тук! Тя дали е такава? Тогава е лошо, много лошо! Адвокатстването не е професия, която дава широк житейски кръгозор, напротив, твърде ограничен и то в насока да лъжеш някого: дали клиент, дали друг е без значение, истината я няма! Обикновено честен и принципен адвокат няма, а такъв никой не взема в престижна адвокатска кантора: там трябва да се печелят делата, а как е без значение!

    Коментиран от #56, #120

  • 17 123

    55 60 Отговор

    До коментар #11 от "гадно":

    Петков е добре обучен как се вземат решения, който е учил реално управление или бизнес администрация в САЩ е много добре подготвен за това,има си и специални инструменти които се ползват.Като обучението по управление в България е пародия и точно тези предмети които са най важните не се преподават в България, Това е една от причините за трагичното положение в България, има хора с големи титли които имат повърхностни познания по тези специалности, но реално не учат студентите си на точно това което се очаква функционално да изпълняват при завършване на професията си. Иначе образование голямо им дават, знаят всичко ,но не могат да направят нищо.

    Коментиран от #18

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    141 38 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Тоя Кирчо е пълно менте...Имаше един български филм-комедия "Двойникът", с големия Тодор Колев, показва точно такъв типаж.

    Коментиран от #27

  • 19 варненец

    47 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    А "последните софиянци" в клетка в зоопарка -като застрашен,изчезващ вид от "Червената книга" :)))
  • 20 Раданч Татлъту

    111 25 Отговор
    Яяяяяя.....нова калинка!🐞💋🤡🥳👍
  • 21 Виктор браво

    82 28 Отговор
    Просто я сравнете с ПКП и коментарът излишен.
  • 22 Защо бре?

    83 5 Отговор

    До коментар #6 от "Оправдание":

    А кой стои отзад?

    Коментиран от #64

  • 23 Рошко

    41 10 Отговор

    До коментар #9 от "Озадачен":

    Или едно продухване на околовръстото за 20 кинта 😂😂😂😂
  • 24 Няма страшно то и ФАТМАКА

    128 18 Отговор

    До коментар #9 от "Озадачен":

    За ДВА месеца командировка у Щатите завърши ВИСШЕ на бегом ! Ленчето и тя на скорост прави стажа и завършва ХАРВАРД , ама за две години ! ТО това да не е някой кръжок за ден два ?????????????? Талантливите Български младежи нямат спирка !!!!!!!

    Коментиран от #25, #35

  • 25 Татко

    133 6 Отговор

    До коментар #24 от "Няма страшно то и ФАТМАКА":

    Синът ми следва четвърта година в Англия ......що тъй бавно става .....да не е бавно развиващ ????
  • 26 Корчо

    104 13 Отговор
    Семейство, съпруг, дечица? Надухте ми главата с очарователната кирчова сладкарка и трите им прекрасни дъщерички, а за тази любителка на рисковете не пишете нищо. Що тъй?
  • 27 123

    50 12 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Образованието му не е менте,нито дипломата му.Но все още е рано да му се даде оценнка за свършеното.Иначе по говоренето и маркетинг има 6, а си има и достатъчно вестници ,тв, и други които всекидневно ги превъзнасят.Там където е учил го оценяват по постижения и заслуги, в България предварително му дават оценнка на кредит 6 без да е свършил още нищо.Иначе след около година ще знаете дали наистина Кирил може ,знае и върши, по резулатите му ако са положителни и в срок, или никакви и не свършени. Той също не е господ за да знае всичко на този свят.Както се знае очакванията са големи, а и обещанията му са също големи.Но проблема му ще бъде в мнозинството от същите тези българи които сега го превъзнасят.Българина иска законност и да няма корупция, но иска законите да важат за всички други,но не и за него,а като отиде на доктор си ходи с подкупа, като си мисли че доктора ще се погрижи по добре за него или ще получи болничен. Проблема е че и българския доктор и много други специалисти, са си взели изпитите и дипломите със пари и подаръци а не са ги заслужили. Така че ако доктора не е плащал подкупи на професорите си по обучението много вероятно да бъде много добър лекар , но те са много малко.Иначе казано вземето програмата на Кирил и Асен и, зачерквайте едно по едно това което са свършили и кога, за да видите дали има промяна или има подмяна.Това че даден човек е специалист и е от друга партия не е причина да бъде изпъден от работа, за да се сложи техен

    Коментиран от #117

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 1234

    68 8 Отговор
    За секретарка на Кирил става.
  • 30 Шофьор

    89 11 Отговор
    "Още тогава отбелязва, че в България има дефицит на квалифицирани кадри и че отговорността на завръщащите се млади е огромна": това изключително не е вярно! В България има страшно много квалифицирани до степен висше образование + магистратура, на възраст в момента м/у 45 и 55 год. Все още активни хора, които живота, безпътицата на 90те и конюнктурата ги отвя в съвсем различни посоки и професии! И имат един голям плюс за разлика от Лена - повечето са всестранно опитни личности, можещи да се измъкнат във всякакви ситуации, а Лена не може, няма ноухауто да си придобил знания за какво ли не! Ограничена е в професионално - софтуерните си знания. Времената са такива! Затова Данчо Ментата ще я извърти на малкия си пръст. За съжаление!
  • 31 Механик

    59 11 Отговор
    И кво викате? Тия шъ нъ опраат ли? Шъ нъ опраат, шъ нъ опраат.
  • 32 А бе

    37 12 Отговор
    П@4а
  • 33 Дънди

    47 11 Отговор

    До коментар #5 от "3232":

    "Правилно. Само боко бе скромен и работеше безвъзмездно за хората.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 123

    42 18 Отговор

    До коментар #24 от "Няма страшно то и ФАТМАКА":

    Програмите за обучение в зависимост от интензивноста си са 1 до 2 години за Мастър, в случая на Кирил е две години, е след като е учил 4 години за бакалавър или Кирил е учил 6 години в два различни Университета.Момичето на снимката горе би трябвало да е учила 3 години и да е получила степен Доктор по Право, LLM е едногодишна програма предимно за чуждестранни студенти.Хора с такава степен не могат да работят като адвокати в САЩ. В Англия се учи 3 години за бакалавър, ако някой учи 4 години в Англия за бакалавър, нещо не наред, най вероятно не си е взел изпитите.
  • 36 Малко въпроси

    108 7 Отговор
    До сега четохме удобно зададените въпроси-хвалебствия. Нека зададем останалите.
    Кой и с какво е финансирал образованието й?
    Родителите й бивши другари ли са? Защото обикновено само на такива имат такова образование и кариера.
    Има ли нещо общо с америка за България?
    Бе на такава възраст и толкова умна, образована и квалифицирана, си е направо гений. Блазе ни с такива Оникални политици! Ще ни изстрелят в космоса.

    Коментиран от #40, #57

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 любител

    99 6 Отговор
    само не мога да разбера всичките тези малките по на 30 и няколко години кога станах такива големи специалисти и как и кога придабиха тези титли като някога за това трябваше доста години да се докажеш да го заслужииш и тогава след хиляда зора да го получиш. сега на 30г млякото още им около устата а те вече професори ама дървени.
  • 40 123

    104 4 Отговор

    До коментар #36 от "Малко въпроси":

    Намерете кой им е плащал обучението, наистина е много интересен въпро?.Обучението на това момиче в Харвард Лоо Скуул е 104 550 $ за една година. На Кирил Петков обучението му струва 190 000 $ за две години.Заеми на чужди студенти не се дават в САЩ а още по малко пълни стипендии, които са запазени за изявени спортисти.

    Коментиран от #48, #90, #112

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 qwerty

    64 3 Отговор
    стигнах до фулбрайт и спрх да чета, защото се знае как обработват след това. язък, че държат цял етаж в държавна административна сграда в центъра без наем, но не ги гонят
  • 43 Бай Гошо

    80 8 Отговор
    Дошло е време Прокопиев да се развихри и да ни окраде до шушка с помощта на невинно изглеждащи шушляци като това девойче. Ленче, Ленче, управлението на България не е сериал и ти не си Али Макбийл. Когато ви изхвърлят от властта, ще ревеш с крокодилски сълзи.
  • 44 Жоро

    87 6 Отговор
    Превели сте профила й в ЛинкдИн. Естествено разумните въпроси са кои са родителите й, кой е плащал Харвард (не се водя завършил, но и аз съм учил там) и защо само магистър по право - магистърските програми там са всички външно платени и силно критикувани като касички за уни от богати деца на 3тия свят (Китай, Африка, Източна Европа) които продават името "Харвард". Живял съм в Бостън 8г и общото мнение на българската общност там е че тези които не стават за тук се връщат в БГ да се преструват на герои. Хеле пък такива "гаджета от университета".

    Коментиран от #58

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 подател

    79 6 Отговор
    От всичко казано за нея може да се извади заключение, че е добре зомбирана от Запада и може да избяга там. ако забърка някакви каши. Всъщност може да не са каши, а изпълнение на определени поръчки. Нещо много еднородна ми се вижда с Петков, като че ли имат един и същ кукловод, т.е. изпълняват едни и същи задачи. А като виждам Запада колко обича и уважава българите, направо настръхвам. Какво ли ни чака.

    Коментиран от #100

  • 47 БЕЗ АДВОКАТ

    19 27 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    КАК ЩЕ ОПАНДИЗИШ ТУЛУПА БАНКЯНСКИ?!
  • 48 Фондации свързани с цириу

    56 4 Отговор

    До коментар #40 от "123":

    И после БАМММ ЦЯЛ КЛААС В ПРАВИТЕЛСТВОТО.

    Коментиран от #54

  • 49 Милен

    57 7 Отговор
    Това младо и хубаво момиче си пропилява младоста в правене на пари, ще дойде един момент и ще съжелява за пропуснатите мигове, когато е била на върха на младоста, но ще бъде късно и безвъзвратно загубено. Лена питай патило, а не старило!
  • 50 БРАВО ЕЛЕНА!

    22 40 Отговор
    НАПРЕД И БОГ ДА Е С ВАС, И БОГ ДА Е С БЪЛГАРИТЕ!!!
  • 51 идеалният политшеф

    54 10 Отговор
    Зелена Борислафова.
  • 52 Аман

    64 5 Отговор
    От прехвалени ябълки.Отвън червена а отвътре червива.Тези хвалебствия ги оставете след като видим ,какво е свършила.За сега ,едното нищо .Само празни приказки.За съжаление на магазина хората не искат приказки а да платя.
  • 53 gost

    74 5 Отговор
    Ето истината защо бориславова се завръща в България- заради стипендията, получена от комисията Фулбрай, бориславова поема задължението след дипломирането си от Харвард поне три последователни години да работи в държавата си по произход- т.е. в България, и това споделя самата тя в свое интервю, което вече трудно се намира - незнайно защо неговото съдържание е блокирано...
  • 54 123

    27 6 Отговор

    До коментар #48 от "Фондации свързани с цириу":

    Фулбрайт плаща предимно за около 3 месечни траещи изследователки проекти , както е на Пеканов. Рядко Фулбрайт дава и пълни стипендии 5-до 8 на година на чужди граждани, за 10 месечно обучение.Възможно е тя да е една от спечелилите този грант.
  • 55 77г. СТИГАТ!

    61 7 Отговор
    ЧИЯ ДЪЩЕРЯ Е, И ЗА КОЯ ДЪРЖАВ/ СЛУЖБА РАБОТИ !?!?!?
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ Н€О-КОМ$ОМОЛЦИТ€ НА цру КАТО "п€п€" !!!
  • 56 Браво

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "big":

    👍🤝..... ..
  • 57 Един

    78 4 Отговор

    До коментар #36 от "Малко въпроси":

    С това име - Лена е много вероятно родителите й да са другари и то от най-червените.

    Коментиран от #59

  • 58 Правилно

    54 3 Отговор

    До коментар #44 от "Жоро":

    Ако беше гергьовски дъжд ,щеше да вали там.Всеки неудачник там идва в България да се прави на голяма работа.Поредното отроче на другарите комуняги ,учило с народни пари.
  • 59 Констатация

    29 22 Отговор

    До коментар #57 от "Един":

    Лени Кравиц сигурно е внук на другаря Ленин .Даже е малко черен , ама щото като малък е паднал в бидона с конфитюр.

    Коментиран от #70

  • 60 gost

    62 5 Отговор
    Успях да намеря неблокиран материал в нета с признанието на бориславова защо се е върнала в България- ето истинската причина- ...Бориславова,... Върнах се, защото, първо, бях поела такъв ангажимент като стипендиант на Фондация „Фулбрайт“... Статията е Лена Бориславова: Образованието трябва да е приоритетът ни
    Европа се нуждае от по-широко скроени лидери публикувано на 28.01.18 в 12:55 бнр. Та- това не е нейният избор- тя просто е изпълнила задължението си към Фулбрайт. Така, че- хайде да не представяме човек, който просто си изпълнява задължението към фондация Фулбрайт, като човек, който по своя воля, без да е поел насрещно задължение, решава да се върне в България след придобиване на магистърска степен по право от Харвард.
  • 61 ИВАН

    68 17 Отговор
    Предателка на българите и на българщината, предателка на Род и Родина - тази не заслужава и детска учителка да бъде ..... на запад нарочно ги толерират такива - туй спечелила, онуй спечелила, за да могат да се върнат тука и западен акъл да ни дават с техните извратени ценности ... хайде нема нужда

    Коментиран от #132

  • 62 гарсон

    35 2 Отговор
    Коя е Лена Бориславова

    летяща извънземна
  • 63 Хайде сега

    40 17 Отговор
    Такава била,онакава била...
    Млада,хубава,образована ,ей такава я виждам аз.
    Има само едно нещо,което ме притеснява. В този кабинет са предимно млади хора. Млад ли си, хормона те пере здраво. Щеш не щеш, ще си поискаш от колежка/колега. Но, да са живи и здрави и да внимават да не ги хванат,че ще стане едно голямо мацало.

    Коментиран от #65

  • 64 Отговор

    29 4 Отговор

    До коментар #22 от "Защо бре?":

    Със сигурност върл капиталист . Да не ме разбереш погрешно . Не съм против капитализма . А против типа капитализъм . Той може да е национален-протекционистичен , може да е латиноамерикански- колониален . Нещо като разликата между Швеция и Бангладеш. Бангладежкият капитализъм се носи винаги от колониалната администрация обучена и назначена отвън.
  • 65 gost

    69 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хайде сега":

    Не знам какво й е дало образованието, след като в свое изказване преди 3-4 дни от 8 изречения, всичките й си противоречаха по съдържание...По време на преговорите за коалиция, които се излъчиха в нета, г-жата в рамките на 1 минута успя да формулира три взаимноизключващи се изречения/ тези, които бяха по един и същ въпрос. Заключението ми беше, че тя не знаеше нито къде се намира, нито предмета на преговорите, нито пък имаше елементарна представа от спецификата на обсъжданата тема. Това дълбоко ме смути, защото не очаквах това- предвид визиткага й във фб....
  • 66 47 годишен

    67 1 Отговор
    Желанието и да е активен гражданин. Ооо моля ви се. По - скоро , желанието да спечели бързо огромни пари. Ссмо за тва се влиза в партия у нас. Младите българи може да са добре образовани , но са много комерсиални и нямат никакви задръжки за трупането на пари.
  • 67 Майк Алън Патън

    38 8 Отговор
    Ще ни информирате ли така подробно и за една друга БОРИСЛАВОВА , но не Лена , а ЦВЕТЕЛИНА ? За връзката й с ББ , за взривения й джип , за взетата банка , за продажбата й , за следващата банка , за хотелите и курортите , за биогоривата й ? Хайде де , осветлете ни и нас за тази жена , скрита зад завесата !!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Перо

    24 16 Отговор
    Няма съмнение,че момичето е умно и оправно,но знанията и опита са програмирани за един друг свят с друго обществено-политическо устройство,с други разбирания и с друг манталитет.Например тя е изучавала тънкостите на прецедентното право,а в БГ е прието римското право,което е коренно различно! Не може да се говори за знаещ и можещ,човек в БГ,подготвен за друга система. Разбира се практичността и организационните способности на дамата са по-добре развити и бързо ще навлезе в новите условия,а подготовката в други страни е от много голямо значение при преговори и договори,но това намира тесни приложение! Дано успее в БГ! Каквато и да е няма сравнение с криминално мислещите дебили на главната мутра!
  • 70 Един

    15 5 Отговор

    До коментар #59 от "Констатация":

    Лени е от Леонард, казвал се е Леонард...

    Коментиран от #96

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Шопо

    36 7 Отговор
    Дърти моми и геОве ще управляват България

    Коментиран от #98

  • 73 123

    62 0 Отговор
    Преподавателката Лена Бориславова, която обслужваше и фондация "Кирил Петков" законно, беше назначена чрез адвокатска кантора да обслужва ББР с месечна заплата от 13 690 лв. или 164 289 лв. на година без ДДС, без разходи и без допълнителните 274 лв. на час.Така цялото финансово, икономическо, иновативно и образователно управление на държавата беше завладяно от фондация, създадена с по 50 лв. от Кирил Петков и Николай Денков, както и от обвързаната им приятелска група.
    В сенките на тази кампания ясно се виждат силуетите на Прокопиев, Саша Безуханова и други фигури от кръга „Капитал”.
    Крайната цел на този дълбоко прикрит финансов и икономически октопод е събирането на огромен паричен ресурс от европейски фондове чрез Фонда на фондовете.
  • 74 Разумихин

    55 3 Отговор
    Впечатляваща кариера! От всякъде се вижда, че дамата ще е силно загрижена за целокепния български народ, който получава по 500, 600 лева на месец! Между другото четах в медиите, ме била вземала по 8000 евро като външен юрист към някаква банка! Да бях гледал Али Маккинли, ама го пропуснах и сега бера плодовете от глупостта си! Но да и пожелаем на добър час на тази завърнала се в България, светкавично успешна млада дама, в спасяването на бедната ни родина! Имам някакви лоши предчувствие, но дано не се оправдаят

    Коментиран от #114

  • 75 Българка

    62 3 Отговор
    Да го кажем с две думи, още една завършила с финансовата помощ на НПО. Сега ще прокарва идеите на финансовите си благодетели.
  • 76 Павел пенев

    24 15 Отговор
    Чудесно младо и умно момиче. С тази биография е интересно кой стои зад нея и кой плаща? Иначе такива успехи у нас са немислими. С пожелание за успехи в тази опасна среда където се намира.
  • 77 Джизъс

    12 13 Отговор
    То, и аз да сляза да ви оправям, ще ме оплюете !
  • 78 георги Димитров

    43 1 Отговор
    Както казваше един голям и умен Българин..." Ще дойде време и ще ни управляват децата....- НЕ - внуците на бившите партийни величия и номенклатури...!" Чух го с ушите си далечната 2002 год..
  • 79 Специалист от кв. Изток

    21 6 Отговор
    Баба ми казваше : Колкото по зле, толкова по-добре.
    По време на Виденовата зима, имах 2 заложни къщи в центъра на София, и тогава разбрах какво е имала предвид баба....

    Та така : Колкото по зле, толкова по-добре. :-))

    Коментиран от #80

  • 80 АНТИКОМУНИСТ

    15 5 Отговор

    До коментар #79 от "Специалист от кв. Изток":

    Бабиното ,ти €вр€ин ли $и,ИЛИ БАЛКАН$КИ АНДР€ШКО ...?
  • 81 123

    40 5 Отговор
    "Ако човек си вярва и ако знае, че няма какво да загуби, ако просто рискува и опитва, той няма какво да загуби, а може само да спечели." Много правилно го е казала жената, типично по Български. Превода на обикновен Български гласи; ако нямаш нищо и ако предприемеш рискова и доходоносна дейност, няма възможност да загубиш нещо което си нямал, можеш само да спечелиш от тази дейност.И както се вижда финансовите и приходи нарастват многократно, и продължават да нарастват, не не поради страхотните и бизнес умения, а поради добрата и свързаност или старата шуробаданащина която е запазена марка на БКП,ГЕРБ И ДПС.Та изглежда стария модел на управление се връща със нова по-красива и луксозна обвивка, за сега само има подмяна.

    Коментиран от #116

  • 82 123

    37 0 Отговор
    на 16 февруари 2018 г. е създадена Фондация „Център за приложни изследвания и иновации“ със 100 лв. Учредители на фондацията са Кирил Петков Петков и Николай Денков Денков, които станаха членове на нейното настоятелство и действителни собственици. Представителен директор е Кирил Петков.
    Дейността на фондацията е насочена към стимулиране развитието на биотехнологиите и приложната химия и утвърждаване на ролята им в икономическото развитие.
    Фондацията е създадена с основното партньорство между Фондация "Америка за България" и Софийския университет, като през същата година е шумно рекламирана във в. "Капитал".На 16 октомври 2018 г. в. "Капитал" писа, че идеята за създаването на фондацията и центъра е на завършилия Харвард сериен предприемач Кирил Петков, чиято компания Proviotic продава продукти на базата на Lactobacillus bulgaricus на четири континента. Инвестицията в центъра е 800 000 лв., от които 500 000 лв. са дарени от компанията на Петков, а 300 000 лв. – от Фондация „Америка за България“.Проверка на финансовите отчети на фондацията обаче показва, че за 2018 г. единственият приход е точно 300 000 лв. и никъде не се вижда допълнителна инвестиция от Петков, освен платените от него 50 лв. за основаването..
  • 83 123

    34 0 Отговор
    Ллектори в центъра освен основателите Кирил Петков и Николай Денков са Асен Василев, Евгени Ангелов, Лена Бориславова и Даниел Лорер. Публикуваните в Търговския регистър финансови отчети за 2018 и 2019 г. не показват извършване на друга дейност освен дарението от Фондация „Америка за България“, което незабавно е изразходвано в някаква посока под формата на „друго плащане“.
    Това доведе до 2021 г., когато Петков и Денков бяха номинирани за министри в кабинета на Радев и трябваше да спазват изискванията за несъвместимост. Тогава адвокатът Лена Бориславова, която е и преподавател в центъра, заяви поредица от записи за освобождаването на Петков и Денков от управлението на фондацията. Процесът по отстраняване на несъвместимостта започна на 13 май 2021 г. и всъщност приключи с вписването на 27 май 2021 г. Интересно е, че Петков и Денков се отказват от правата си в управлението на фондацията с искания, подобни на отказа на Петков от канадско гражданство.
  • 84 123

    25 0 Отговор
    В крайна сметка Петков и Денков бяха отписани от търговския регистър, но основателят Кирил Петков де факто и де юре запази част от правата си. По-специално, в чл. 17, ал.1 от вписания действащ учредителен договор е записано, че „Учредителят Кирил Петков си запазва правото да изменя и допълва учредителния договор и да взема решения за прекратяване на фондацията, като в този случай назначава ликвидатора и решава. относно разпределението на имуществото на фондацията, останало след удовлетворяване на кредиторите”.
  • 85 123

    27 1 Отговор
    Всички преподаватели от Харвард от Фондация Кирил Петков и Николай Денков също получават важни позиции в правителството на Радев и в държавните структури:За министър на финансите е назначен преподавателят Асен Василев, който заедно със заместника си Виолета Лорер (съпруга на преподавателя във Фондация Даниел Лорер) разработи схемите във Фонда на фондовете и преструктурира по аналогия структурата на Фондация Кирил Петков. в борда ще влезе частната Българска асоциация за капиталови и рискови инвестиции, чийто председател е Евгени Ангелов, преподавател във Фондация „Кирил Петков”.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 123

    26 2 Отговор
    Лекторът Евгени Ангелов е председател на Българската асоциация за капиталови и рискови инвестиции, която ще бъде член на консултативния съвет на Фонда на фондовете. Той е и управляващ съдружник в Силвърлайн Партнърс ООД, която управлява 75,3 млн. лв. публичен ресурс, предоставен му от Фонда на фондовете и с източника Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Евгени Ангелов е завършил Harvard Business School, а като съветник в президентството лобира за назначаването на Асен Василев за министър на икономиката през 2013 г.
  • 88 123

    35 2 Отговор
    Преподавателката Лена Бориславова, която обслужваше и фондация "Кирил Петков" законно, беше назначена чрез адвокатска кантора да обслужва ББР с месечна заплата от 13 690 лв. или 164 289 лв. на година без ДДС, без разходи и без допълнителните 274 лв. на час. Договорът се оказа подписан на 01.07.2021 г. от изпълнителния директор Цанко Арабаджиев, който е вписан в търговския регистър на 07.07.2021 г. Според публикации в медиите директорът е подписал скандалния договор без право на това и е назначен от Кирил Петков. на Зеленото движение и на изборите на 4 април е кандидат от Демократична България. Той беше уволнен от Обединена българска банка /ОББ/ поради „липса на умения за планиране и организиране на работата й, както и за управление и решаване на възникващи проблеми“.
  • 89 Жалко

    20 16 Отговор
    Чудесно е, че млади образовани хора са се върнали в България и питам Борисов не ги ли виждаше тези хора, не ги ли търсеше, не се ли опита да чуе мнението им? Жалко за него и за страната ни! За съжаление днес обаче тези изтърван потенциали са обхванати от не патриотични НПО-та. Впечатли ме мнението й за гл. прокурор. Звучи ми не обективно и клиширано. Как и по какви критерии Лена оцени работата на Гешев? А делата на олигарсите всички без избягалия в Дубай Черепакоито бяха разследвани и зад решетките, прекратени бяха телефонните измами, битовата престъпност намаля. Питам аз образованата госпожица защо не вижда тези факти. На кого служи всъщност, на истината или на скрити господари и защо се е върнала, ако патриотизмът и е останал някъде зад граница? Уважаема девойко, в България има много не по-малко образовани хора, но уважаващи истината и законите. Жалко наистина, че Борисов е допуснал кадърни млади хора да не бъдат привлечени за националната кауза навреме, а оставени в лапите на НПО-тата. Затова сме на този хал, защото ни управляват его центристи и днес.
  • 90 111

    5 18 Отговор

    До коментар #40 от "123":

    Кой те излъга, че пълните стипендии са само за спортисти в САЩ? Когато нещо не ти е ясно, по-добре е да си мълчиш. Аман от всезнайковци!!!

    Коментиран от #91

  • 91 123

    27 1 Отговор

    До коментар #90 от "111":

    Пълните стипендии са масово за спортисти, има и много малко пълни стипендии давани от някой унивеститети но не всички унивеситети, само за граждани на определен Щат по добър успех и бедност и много по малко за хора от други щати.Има стипендии от по няколко стотин до 2-4000 които са малки и давани от фондации .Ако си бял и от семейсто с добър доход , ще си плащаш като първото момче пълната такса. За чужденци няма пълни стипендии освен тази на Фулбрайт, или частични малки и то при нужда.Практика при повечето унивеситети е Чуждестранните студенти в САЩ да плащат най високите такси.Като отидеш и си платиш от джоба тогава говори какво има и какво няма.
  • 92 Марио

    47 0 Отговор
    Интересно е кой са нейните родители,колко деца има,кои е мъжа и ако има такъв и т.н. Човек трябва да има финанси за да отиде и да учи в Харвард. Кой е спонсора на това младо и нахъсано юпи??
  • 93 георги Димитров

    58 2 Отговор
    Цялата глутница са финансови еквилибристи. Освен млади и красиви са напористи, безочливи и алчни.
  • 94 Гневен Бургазлия

    45 3 Отговор
    Обикновено на такива ..мама и тати са бивши комуняги откраднали от разпостена България и пратили децата си да учат в чужбина ...без пара не става баце.. то ако ставаше всички щяхме да бъдем астрофизици работещи в ЦЕРН
  • 95 Донни Играта

    6 23 Отговор
    Знам само, че е супер маце! Киро да й отстъпва премиерското място.
  • 96 Някой

    3 8 Отговор

    До коментар #70 от "Един":

    Значи Лена идва от Елена . Едно от най- срещаните имена по света. Ако съпоставим по твоята логика.

    Коментиран от #103

  • 97 Шкрът

    8 1 Отговор
    Lena Paul е знаем ма таз не
  • 98 asd

    2 17 Отговор

    До коментар #72 от "Шопо":

    Парясани и в пенсионна възраст повече ли ти харесват?
  • 99 Ангелина

    3 18 Отговор
    Нека до има повече такива умни ,последователни и смели в своите действия млади и не само млади хора в нашата прекрасна страна.
  • 100 Вместо да

    11 7 Отговор

    До коментар #46 от "подател":

    се опитваш да правиш неособено обосновани прогнози, прочети днес кой е избягал ... и се опитай да си обясниш защо. Помагам - има скромна къщичка за милиони, които няма как да е спечелил дори с министерската си заплата. Предстои държавата да му осигури жилище.
  • 101 Filo

    28 4 Отговор
    Лена що годе може да говори, но другите мисирки са много зле. Общото между тях е че техните баби и дядовци са били приближени на Тодор Живков.
  • 102 ХА ХА ХА

    23 0 Отговор
    Хубавото е , повечето от Новите Управляващи са млади , че като ги погне народът , лесно ще бягат . Да му мисли само Джибрата .
  • 103 Един

    32 2 Отговор

    До коментар #96 от "Някой":

    Да де, ма едното е име, а другото е умалително от име. И въпросът е, че името Лена е руско и у нас предимно хора с определена политическа ориентация кръщават децата си с руски имена. Нямам нищо против руските имена, а в случая само правя предположение защо родителите й са я кръстили така.

    Коментиран от #106

  • 104 Хаха

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    Това пък каква глупост е, все едно да кажеш, че тъй като сме болна нация, да не ти хвалим доктори
  • 105 Баба

    22 2 Отговор
    Какво хубаво дете , даже се опитва да гледа умно .
  • 106 Абе ,

    5 6 Отговор

    До коментар #103 от "Един":

    Стига едно и също , руското Лена е от Елена .Има много примери на такива съкратени имена , Ваня , Катя , Саша , Миша и т.н.

    Коментиран от #121

  • 107 хкйбйк

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Рошко":

    Не знам кои са родителите и, но Лена е името на една от най-големите сибирски реки.
  • 108 Пълни

    13 0 Отговор
    глупости. Как не му е неудобно на автора на този пасквил.
  • 109 Стоимен

    10 2 Отговор
    Вземете още някого от Хасковската езикова гимназия, ама сега с немски език... тази не е съответната гимназия!
  • 110 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    12 0 Отговор
    Родители има ли, съпруг, деца!?
  • 111 Abe

    19 4 Отговор
    За порно@ктриса става, не знам колко е добра в “професията” си. Колко и какви дела е спечелила?
  • 112 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    13 0 Отговор

    До коментар #40 от "123":

    киро продаваше ваксини срещу ковид преди да стане министър
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Перо

    19 0 Отговор

    До коментар #74 от "Разумихин":

    Това е много голям проблем в БГ, да има цели юридически дирекции или управления,отдели на държавни банки,фирми и ведомства с дебели заплати и допълнителни материални стимули и да наемат външни изпълнители по въпроси,които влизат в длъжностната им характеристика! Тези пари трябва да бъдат удържани от заплатите им!
  • 115 Наблюдател

    28 6 Отговор
    Оставете родителите на момичето на мира! Моят син е набор 89. И също беше приет по същото време в СУ. Обикновени хора сме. Родители набор 66-67 няма защо да ги квалифицирате като "комуняги". По наше време вече не беше модерно, а точно тези деца се родиха в периода на купонната система, празните магазини и новата демокрация. Вижда се, че е умна и красива млада жена. Само и на мен това "Фулбрайт" и въобще думата "фондация" никак не ми харесва. И това че няма опит в големи екипи, какъвто е държавната администрация. Едно е да си адвокат, а друго е от теб да зависи такъв голям колектив от хора. Че и толкова важно решения. Като дойдат едни такива млади хора и се почва едно разчистване на сметки - сухо и мокро. И още в началото с тази измислена заявка за "Администрация без Ковид" и заповед за въвеждане на зелен сертификат. Вижда се кой командва парада и това не е в български интерес. На това поколение проблема им е, че са много нахъсани и амбициозни и забравят за чистите човешки ценности. Много лесно се моделират и манипулират, за жалост. Жива и здрава да е и късмет! Надявам се да съм с грешни впечатления!
  • 116 Лили

    6 1 Отговор

    До коментар #81 от "123":

    Нима сте очаквали нещо по -различно ?!
    И как да стане това : просто някой щтраква с пръсти и от този момент съзнанието и поведението на българина става различно ?Поколения трябва да минат ,поколения ...Съзнанието трудно се променя.

    Коментиран от #125

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Джони

    27 3 Отговор
    Аз съм за образованите и можещи, но е важен произхода на парите им. Откъде са тези средства,защото елитните западни университети са скъпи удоволствия. Нека не забравяме какво се случи при премиера Симеон и неговите юпита. Които се оказаха деца на елита от Бкп и Дс. Например Николай Василев бе два пъти министър и единствения му успех бе продажбата на една бивша на това база край Варна ,която Никито е продаваше на борсата във Москва за 3,4 милиона долара,а че баща му беше от елитните военни при комунистическия режим на осмокласника бай Тошо Живков а другото юпи Милен Велчев, чичо му Стенли бе шефа на научното техническо разузнаване пак при комунистическия режим на Т.Живков,най големия национален предател предложил България да стане 16 руска република. А Велчев успя да продаде външния дълг на България и стана крупен милионер. Велчев работи сега като специален съветник към Внешторг банк на Русия. Ето така ни прецакаха юпитата от Лондон без да допринесат и една йота успехи за европейска България. Ползи само за Русия, Бсп, Дс и за себе си. Не бих подкрепил партия и нямам доверие на нея и която е създадена от другаря Президент Радев Решетников ,тоест Дс и Бсп, а зад тях руското посолство.
  • 119 гост..

    13 0 Отговор
    Демек , пълен цирк...форбс , морбс...
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Един

    19 1 Отговор

    До коментар #106 от "Абе ,":

    То за имане, има, но Лена не е типично име за България. Преди 44 г. почти го няма. Появява се след това предимно при децата на комунистите и симпатизантите на режима. За това става дума.

    Коментиран от #131

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Костова

    41 2 Отговор
    Не бях чела толкова клишета на едно място. Поразява ме посредствеността на госпожицата. Та ако ще и 5 Харварди да е изкарала. Тя завършва висшето си образование в България през 2014 година. А в Харвард учи само 2 години и завършва там нещо си. Уважаеми, сънародници, май опасенията ми излязоха верни. Нашите харвардси момичета и момчета са завършили само някой курс на Сорос към Харвард. Тежко и горко ни.

    Коментиран от #126, #129

  • 124 Костова

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Извинете, но не знаете ли, че към престижните университети има работилници за управляващи кадри. Набират млади хора от Източна Европа, бившите съветски републики, Русия. Там ги учат на демократични ценности и как националните интереси са равни на нула. А думите и че трябва само да си вярваш и да рискуваш и нищо няма да загубиш? Не Ви ли звучат инфатилно.На 20 години можеш да вярваш, че си специален и само ще печелиш, без нищо да загубиш. А после живота ти доказва, че понякога и губиш, дори без да рискуваш. Може би са я уверили, че тя няма нищо да загуби,ако предаде Родината си заради по-високи демократични ценности, кой знае. Дано да греша.
  • 125 123

    11 3 Отговор

    До коментар #116 от "Лили":

    Очакването е тези които са завършили в Харвард или другаде в САЩ да направят както са ги учили там в университета.Да не правят както са се научили и видели да се правят неща и бизнес в България.Ако правят както са учени в САЩ,България ще бъде добре.Ако продължът кражбите,измамите,щуробаджанащината и модела стани да седна аз употребяван от всички Български партии до сега,България отново я чакат черни дни. Имайте предвид че тези хора са били само от няколко месеца до 4 години в САЩ, и преди да отидат в САЩ са обучени в България за много повече години.Начина на мислене,повеение и работа на хора от САЩ са напълно различни от тези на един Българин, и това се получава от ценностна система и възпитателна система,в която тези българи са били за много кратко време.Въпреки че имат правилен добър английски те имат грешки в ползвани думи и при произнасянето на определени думи, Българския акцент и словоред е ярко изразен в говора им, това включва и Кирил Петов.
  • 126 123

    20 0 Отговор

    До коментар #123 от "Костова":

    В Харвард Бориславова е учила 8 месеца, програмата и на обучение е два сместъра за LLM, това е специално създадена програма за чужденци,които нито имат знанията нито имат възможност да практикуват Право в САЩ. 2 години или 4 семестъра е учил К.Петков за МБА.
  • 127 ares

    11 2 Отговор
    ПОЧТИ СИВИТО НА ДЕСА ЮРИСТА
  • 128 Кост

    8 0 Отговор
    Реформа означава да се промени външния изглед за да се маскира вътрешното съдържание и да се запази същото. Промяна в неопределено "наклонение" означава пълна демагогия. Докъто никой не "вдява" тези неща и не реагира адекватно, не чакайте нищо положително.
  • 129 123

    6 0 Отговор

    До коментар #123 от "Костова":

    Juris Doctor-Доктор по Право „е първоначална, след средно юридическо образование, необходима за явяване на адвокатски изпит и за практуване като адвокат в юрисдикцията на САЩ“, LLM е „средна степен за адвокати, които са постигнали своята степен Доктор по Право и са издържали адвокатския изпит за практикуване в САЩ, които се интересуват от целенасочен, специализиран курс на обучение в дадена насока на правото.
  • 130 един от стадото

    15 1 Отговор
    През 2014 завършва , работи в 5 български адвокатски кантори , и през 2016 се връща в България. Правилно ли съм прочел ?
  • 131 Отегчен

    0 14 Отговор

    До коментар #121 от "Един":

    Всеки преди 1989 г. е имал приятел или роднина член на БКП . И какво от това ?
  • 132 Стефан

    5 7 Отговор

    До коментар #61 от "ИВАН":

    Мурзилка, а ако беше учила в Москва щеше да е наше момиче ли, щото най големите предатели на България са се укривали или учили в Москва как се предава род и Родина, като започнеш от Георги Димитров та стигнеш до Станишев, Гоце, Виденов, Овчаров цялата пасмина е учила там.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Непримирима

    0 13 Отговор
    Дано сложи ред и справедливост в институциите!
  • 135 ДЕСИ ГО ОТНЕСЕ

    4 4 Отговор
    ТОВА ЛЕНЧЕ НЕ МОЖЕ ДА $€ М€РИ $ ПЪРВАТА "дама",
    САМО КАТО СЕ СЕТЯ И К..РА МИ СТАВА!
  • 136 Бай Ху (By Who)

    1 11 Отговор
    Лена е много красива. Като фея е.
  • 137 Азззз

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ...защото си неописуемо тъп ..явно

    Коментиран от #138

  • 138 АНТИКОМУНИСТ

    12 0 Отговор

    До коментар #137 от "Азззз":

    ДРУГАРЮ "ум€н" БИ ЛИ МИ ОБЯСНИЛ ЗАЩО ТОВА €л€нч€ € ЗАРЯЗОЛО ГОЛ€МИТ€ ЗАПЛАТИ В ЧА$ТНИЯ $€КТОР НА ИЗМАМИТ€ $ъ$ "оргомният" $И ЖИТ€Й$КИ И ПРОФ€$ИОНАЛ€Н ОПИТ И$КА ДА НИ "ОПРАВИ"! ?!?!? НЕЩО МНОГО МИ НАМИРИ$ВАТ Н€ЩАТА!!!
  • 139 ПОЧАКАЙТЕ, НЕ БЪРЗАЙТЕ !

    8 1 Отговор
    ЩО ЗА ВЪПРОС? Коя е Лена Бориславова? - Все още, за обществото непозната, Никоя. Има една шега: " Щом от нещо си станал нищо - не те познавам нещо!". Трябва да се разбере от всички, че само хвалбите и дипломата, дори да си завършил и получил на планетата Марс, не те правят по-различен, нито по-умен от другите с диплома. Хората оценяват не по дипломата която имаш, а знанията придобити и приложени умело в дела полезни за обществото и държавата, от които днес се нуждае България. Все още е много, много рано да се каже коя е Лена Бориславова, дори да четем биографията и, написана със златни букви - тя, няма да стане, няма да бъде по-различна от другите вече със "стаж" политици които ни обещават светло бъдеще от 1944 година...! Можем, за сега да кажем, че е млада, красива, много надъхана и амбициозна, с много идеи за прословутото очаквано от българите светло бъдеще, чакано от 77 години и не дочакано за много от нас, напуснали този свят само с голата надежда. Бориславова е млад човек, като всеки обикновен млади хора - спуснала се смело, все още непокварена от политиката, която е станала мръсна дума за българското обществото. Като пиша всичко това, пред очите ми е червения килим пред прага на Народното събрание и си спомням цитат от поемата на Данте Алигиери " Ад", "Божествена комедия" : "О, ВИЙ, ПРЕКРАЧВАЩИ ПРЕЗ ТОЗИ ПРАГ, НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ."! Аз бих добавил - всяка почтеност забравете. Политиката е лукаво дяволче, което без съмнение е способно да
  • 140 ПОЧАКАЙТЕ, НЕ БЪРЗАЙТЕ !

    6 1 Отговор
    ... е способно да подлъже всеки почтен и с добри намерения политик, и да го вкара в грах. Така, че за Лена Бориславова, и другите гръмки носители на "промяната" е твърде рано да се каже, дали ще успеят да се преборят с малкото, но много силно лукаво дяволче - досега никой все още не е успял. Ще доживеем ли в очакване още 77 г. да видим победа над неосъществимото чудо?! Не! Едва ли, времето вече го е доказало, историята го доказва - винаги е имало бедни и богати, винаги е имало закони за наши и за ваши, и винаги ще има в бъдеще...! СКОРПИОН!
  • 141 Чака рака

    1 0 Отговор
    Пърт ....за времето на "младите"?!?!
  • 142 8454

    13 0 Отговор
    Калинката на Кирчо и Кокорчо! Може и да е нещо друго??????????

    Коментиран от #143

  • 143 ДА, РАЗБИРА СЕ !

    10 2 Отговор

    До коментар #142 от "8454":

    Калинката на мазните усмивки - Клоуна и Хамстера, почтено смачкали в нозете си българските закони и Конституция и лицемерно вдигнали лозунга " Да продължим промяната" - коя?! Българи, тези хубавци синове и дъщери, внуци и правнуци на "бившата" номенклатурата БКП, забранена с закон, отново се опитват да ни върнат към болшевишката "правова" държава! Ще продължаваме да четем българските закони както дявола чете Евангелието за наши и ваши, търсещ реванш. Да ни е честито - нали искахте това, нали гласувахте за това, да облечете старото в нова риза, но от вътре си остава пак старото...!
  • 144 Пози

    15 0 Отговор
    Достатъчно ми е да видя, че е избрала най-неподходящата прическа за четвъртото си лице - измятане на бретона като калпак и откриване на скулите от едната страна, както и очертаването на очите с молив на долния и горния клепач, което й придава много злобен вид.
    Неподходящият й избор не говори за жена с висок интелект. Това, че е назубрила за някакви си изпити, не означава, че има много високо ниво на осъзнаване. Съжалявам, но речите й изобщо не са впечатляващи, запомнящи се или смислени - само зазубрени нищоказващи изречения.
    Няма никакъв житейски опит, няма дори съпруг.
    Лансирана е от определени кръгове.

    Коментиран от #145

  • 145 Чичо Пенчо

    10 0 Отговор

    До коментар #144 от "Пози":

    Прав сте в повечето си коментари , но бих желал да допълня нещо:
    Моята интуиция ме кара да мисля, че тя скоро ще развали едно семейство и след това ще има мъж.
  • 146 Гост

    8 0 Отговор
    Парфюмирано, поръчано, но изпълнено с клишета, вкл. клишета в нейните изявления. Пълно извращаване в България на идеята за предоставяне на път и възможност на младежта да се развива и да трупа опит на фона на реалното място на хората с натрупан професионален и житейски опит. И не всички в България, които не са били в Харвард или Кеймбридж са глупаци. Парфюмиране и раздуване на биографии на младежи преминали през един или друг европейски институт. Докога парвенюта и пикли ще определят съдбините на България и ще се подиграват с естествените социални и житейски закони и правила?

    Коментиран от #147

  • 147 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #146 от "Гост":

    Както се отбелязва в други коментари, за година и половина след завършването си в София, работила в една и в друга адвокатски компании с космически набор от направления и квалификации на дейност, отишла и завършила в Харвард, междувременно работила като лингвист юрист и т.н. С всяка година все по-безпардонни, все по-напористи, нямат срам, нямат свян, брутални прагматици в драпането си да се издигнат, което показва какво е духовното им, същинското им вътрешно съдържание, морала и ценностите, манипулират си биографии и ги формулират, България се оказа в ръцете, както казва Кеворк, на случайници, на случайни хора, а може да се добави и - на парвенюта, измамници, манипулатори, хитреци, амбициозни брутални безочливи кариерискти, играчи с понятия, които правят целия български народ на глупаци и се подиграват с едни нормални човешки правила и традиции. Освен тия изцепки на ПП, Трифонов и хората около него на ИТН също се оказаха тотално разочарование. Години съм гледал Шоуто му, никога не исках да допусна и да повярвам, че Трифонов и антуражът около него ще се окажат толкова елементарни и ще доведат само до глупости и абсурдни. Срам ме е да съм в България, срамувам се да съм от такава държава и да живея сред такива хора. Срамувам се, че се оказах в толкова дълбоко селска провинциална фалшива среда, назначения и приказки, говореници, чувствам ги като лична обида, срам ме е и е унижение за достойнството да се оказваме сред такива кадрили и такъв елементаризъм във в
  • 148 Е, ШЕБЕЦИ

    0 7 Отговор
    КОЛКОТО И ДА Я КЪЛВЕТЕ ШЕБЕЦИ,,ДОКАТО ВИЕ ПОКАЗВАТЕ САМО ЧЕРВЕН ....., ЛЕНА КАТО Я СЛУШАШ И ВИЖДАШ- РАЗБИРАШ, ЧЕ ОТ ЕКРАНА НИ ГОВОРИ И КОМЕНТИРА ЕДИН ПРЕКРАСЕН И ВИСОКО ОБРАЗОВАН ЧОВЕК, ЮРИСТ И ОРАТОР.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 марио

    1 0 Отговор
    Не разбрах какво е дала за БЪЛГАРИЯ за тези нейни успехи у нас и чужбина........
  • 152 Охо Бохо

    1 0 Отговор
    Това с Харвард е курс, скъпи читатели! Всеки може за 3, 6 или 12 месеца да го изкара, ако си плати. Това не е диплома, а удостоверение, че си посетил курса с оценката посетил/участвал или нещо подобно! Образованието си е българско с немска гимназия и университет. Разбира се не умаловажавам следвалите в Харвард по 4, 5 или 6 години! Това нещо друго! Обикновено правистите не са виждали фирма отвътре как изглежда и за това силно се съмнявам в голям опит на 28 г. което си е в живо противоречие с по горе казаното. Важното е, че вече са аут!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове