Last news in Fakti

19 Декември, 2021 12:57 2 226 28

Гроздан Караджов: Възложих да се работи върху програма за цялостно обновяване на пътищата

  • гроздан караджов-
  • програма-
  • обновяване-
  • пътищата

Регионалният министър обясни, че ще бъде обърнато внимание на качество на платното, на отводняването и най-вече - на маркировката на мантинелите и на пътните знаците, така че те да се виждат и по този начин бъдат спасявани животи

Гроздан Караджов: Възложих да се работи върху програма за цялостно обновяване на пътищата - 1
Снимка: БГНЕС

Наследството в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е много тежко. Това каза в интервю за Нова телевизия вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

"Още в първия си работен ден възложих да се работи върху четиригодишна програма за цялостно 100% обновяване на пътищата, така че да бъдат в състояние, каквото сме виждали в Централна, а защо не и в Западна Европа", посочи той.

Министър Караджов обясни, че ще бъде обърнато внимание на качество на платното, на отводняването и най-вече - на маркировката на мантинелите и на пътните знаците, така че те да се виждат и по този начин бъдат спасявани животи.

"Наскоро имахме такъв негативен пример с тежката катастрофата на "Струма". Това смятам, че в четиригодишен мандат може да се оправи", отбеляза той.

Министър Караджов каза още, че ще работи за въвеждане на нови норми на енергоспестяване при ВиК дружествата, така че да намалят разходите си и да не потребяват толкова много електроенергия, за да не търсят повишаване на цените на водата заради прекомерните си харчове.

"В момента цената на тока е драстична и срещам огромен проблем във връзването на бизнес плана на тези дружества", изтъкна той, цитиран от "Евроком".

Във връзка със зимното поддържане на пътищата регионалният министър каза:

"Принципът, на който се е случвало това нещо, е, че в началото на годината са се давали 20% от сумите, след това в края на годината се изсипват останалите 80%. Тази година Министерството ще се разплати с фирмите, това е ясно. Но ще се разплати след щателна проверка и на единичните цени и на реалните количества работа и строително-монтажни дейности, които са извършени. Трябва да се погрижим и за интереса на хората, които плащат това с данъците си".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driver Bg

    14 3 Отговор
    Обърнете на второкласни и третокласни пъща, стига сте крали от магистралите.

    Коментиран от #12

  • 2 браво

    16 10 Отговор
    Много рутиниран , умен и сериозен министър .Той е първият който приема граждани в определен ден в министерството ,и лично разговаря с тях за проблемите им !!!

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 3 Охлюв

    8 7 Отговор
    Нали АПИ отива в МТИТС
    катво се напъваш излишно
    Събев сега ще ги менажира апи и ще ги направи печеливши като БДЖ
    ХА ХА ХА
    понякога е хубаво да не говориш много особено когато си бос….
  • 4 бушприт

    8 2 Отговор
    Някой пак ще ги вземе тия поръчки,ще сложи некачествени строителни материали-плочки по тротоарите,изтриващ се след1-2 месеца асфалт,обелващи се от слънцето пътни знаци,ръждясващи пейки с изгнили дъски по тях и други подобни. После ще прибере дебелите пари и чупка в Дубай. Ремонт на ремонта до безкрайност.

    Коментиран от #27

  • 5 Ехооо

    7 3 Отговор
    Караджа ,върни и виж шефа на Фабер Пепи Клисурски ПП Пряка Демокрация сега и Росен Плевнелиев през 2001 как подготвяха магистралите?Ехоо Караджа
  • 6 глоги

    3 5 Отговор
    Пълен локдаун ще има на Острова след Коледата.А В БЪЛГЕРИЯТА ЩЕ ТРЪГНЕМ ПО КЪСИ ГАЩИ И ПО КЪСИ РЪКАВИ. С КАЦАТА НАЧЕЛО.
  • 7 Баш Майстора на море

    5 1 Отговор
    Тоя ако беше изискал регистрационния номер на превозното средство на Молдовецът можеше за 30мин сам да извърши проверка по случая.
  • 8 ха ха

    4 2 Отговор
    наследството на герб ? да казват за дрането на кожи ;бизнес план; , когато методологията калкулира и загубите в цената както и отчисленията към политиците за одобрение на следващия ; бизнес план ; то е ясно че нямаме нито пазарна стока нито конкурентна стойност а държавно- мафиотско - обирджииски модел придружен с извиване на ръце и тролско рекламна дейност
  • 9 Помнещ

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "браво":

    Човека е изпечен мошенник. Познавам го лично. А, това че е приел да те изслуша...!:) Това е повика на деня!:) Няма да е дълго време министър! Вервай ми!:)

    Коментиран от #19

  • 10 Тома Неверни

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "браво":

    Виждаш " вълка в овча кожа", оставен да пази агнетата и шилетата,
    да каже ,дали вече уволни служителите на Делян Пеевски ,
    и ако не ,кога ще ги уволни,
    и кои са на тяхното място,
    това с посещение на гражданите е чист, " кръгом-марш към Чекмеджето"?
    Не забравяй,
    че това е ламята на Корупцита в България ,чисто технически,
    и кражбите са вероломни?
    ДАНС да провери защо, когато си платиш винетката ,на каса
    нулата и буквата о ,
    спират трансфера на парите към сметките на Тол Службите?
    И защо остават непреведени от бензиностанцийте , към бюджета?
    Нали ние гражданите , трябва да сигнализираме за милионите ,
    които се отклоняват , по нечий сметки ,
    уж проблем с програмирането?
    Директора на Тол службите ,знае за какво става на въпрос,
    но ясно, не му отърва да говори и разследва корупцията !
    Хайде Караджов , ще ги познаем по делата, не по имената?
  • 11 Сатана

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "браво":

    Можеш да го посетиш в работно време да те черпи с лукум.Тези чалъми бай Гроздан ги е научил е “Отворено общество” откъдето прибираше сочни грантове .
  • 12 Тома Неверни

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Driver Bg":

    Няма да им остане време за далавери ,
    магистралите направиха ,мафията да си има държава!
    Там всички до един са за затвора ," Премиери и Джипи и Пепи Трейс и Агрохолд и "Мангохолд"? ,
    много пари, много престъпност и наказани няма?
  • 13 Баш Майстора на море

    8 0 Отговор
    Докато направят плана и мандата че свърши.
  • 14 Баш Майстора на море

    5 1 Отговор
    Тоя на кого е възложил? На Слави Трифонов ли?
  • 15 Anonim

    4 0 Отговор
    Е и ? Ясно е че нищо няма да стане Ганьо
  • 16 Лошо очакване

    4 1 Отговор
    Този човек излъчва крайно крайно недоверие. Той е промъкнал се в управленито костовист известен с арогантния си стил - примерно при встъпителната реч на президента Радев при първия му мандат и др. Не ясно дали има и понятие от ресора, за който ще отговаря
  • 17 толупа

    0 2 Отговор
    Нанков педа...чето, Петя турбото/смукалката такива програми Отдавна написаха и утвърдиха.
  • 18 Иванов

    3 2 Отговор
    Това е наследството на Лиляна Павлова. Кажете го смело, защо се мълчи за нея?
  • 19 айде бегай

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Помнещ":

    И аз го познавам лично, още от времето, когато караше Ауди ТТ преди 20 и кусур години и мога да ти гарантирам, че е много свестен и точен човек. Първоначално прави впечатление на отнесен чеовек, но голям добряк. Допълнителен бонус е, че тогава беше около Костов.
  • 20 Тошко

    1 2 Отговор
    Всичко добре, но не правете мост на Дунава в Русе! Вижте колко такива моста в Сърбия бяха взривени за да не влязат танкове от Русия!
  • 21 българин

    3 0 Отговор
    "Мутри вън!", старите муцуни вътре и подмяната на промяната дойде, и този е дялан камък, където и да го сложиш на мястото си е, дали докато разпишат програмата ще го има това ялово правителство, надали, за работа не питам.
  • 22 Ако това го направиш

    3 2 Отговор
    Те поздравявам . Винаги са ме дразнели кривите мантинели и липсата на знаци и светоотразители
  • 23 нико

    1 2 Отговор
    Най после някой да обърне внимание на отводняването ,което е основната причина за разбиване на пътя , От там започват по малкото разходи по подръжката .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 АЗ ПОДМЯНАТА

    4 0 Отговор
    ГОСПОДИНЕ ОТ КОСТОВО ВРЕМЕ ВИЕ ЛИ СТЕ ПРОМЯНАТА УЖАС СТАРИ СТАРИ МУТРИ ОТ ВРЕМЕ ОНО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ПРООМЯНА БАНИЦАТА БАНИЦАТА Е
  • 26 Поредният

    2 0 Отговор
    стар нов крадец.
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "бушприт":

    Далаверата с дупките е голяма.
    Асфалто-бетонът, като материал е доста устойчив на горива, масла и на повечето киселини и основи. Уязвим е от ГЛИНЕНАТА ЕМУЛСИЯ. В обикновенната улична кална вода, се съдържа и известен процент от нея. Калната вода, компресирана от автомобилните гуми в малките наравности, разрушава настилката. Получилите се малки дупки ускоряват процеса многократно, до образуването на цели ями. За да не се получава това е необходимо, водоотвеждащите щахти да са в изправност, а не както сега, много от тях запушени, или направо липсват. Необходимо е стриктно да се спазват нормите за разположение на шахтите. Същото се отнася и за крайпътните отводнителни канавки, които също трябва да се почистват. Преди да се направи и 1 кв. метър асфалтова настилка е нужно да се ремонтира дъждовната канализация. Да не се допуска попадане на земя (пръст) върху платното от прилежащите сервитутни ивици, или от кални автомобилни гуми. Без изпълнението на тези изисквания, ремонтирането е само една огромна злоупотреба с обществени пари.
    Свойството на глинената емулсия да разрушава тежките въглеводороди е било използвано в миналото, когато жените са миели косите си, от саждите полепнали по тях от огнището с хума.
  • 28 казака

    0 0 Отговор
    Напълно правилна и реална задача.НО от всичко до тук най-доброто,възмутително и пораждаща дълбоко съмнение е името на министъра на Земеделието.Имам над 50 години трудов стаж в земеделието - от агроном до висши длъжности.Имало е и други министри-недоразумение,особено от БЗНС.Такова чудо като сега не е имало.Това е голяма грешка на БСП и тя ще плати скъпо за нея.Жалкото е,земеделието страда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол